Boomer Space


Diskuse ke článku : BAD RELIGION - Age Of Unreason
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

zdenos
18.04.2020 13:35

ad zvuk Megadeth: podle mě lepší zvuk než na Rust/Countdown/Youthanasia pak už nikdy neměli, bez ohledu na některý vynikající nápady a dobré desky

 

Stray
18.04.2020 11:41

Já si Endgame taky pouštěl, včera. Jo, není to špatné, je tam cítit ta snaha o spontánnost ala Rust, mě ale trochu brzdí od nadšení dvě věci, jednak Mustaine se svým poškozeným a do popředí nad instrumentaci posazeným hlasem, a pak také nevyváženej poměr hlasitosti u jednotlivých složek soundu, tak třeba když v (tuším že to byla) 1.320´ jede ve vysokém tempu to sólo a je od spodu podporované naprosto strhujícím riffem, tak ten riff by v době Rust prostě byl víc slyšel, třeba srovnatelně s tím sólem, no a tady sem musel napínat uši abych si ho pod tím Broderickovým sólem představil, producent zkrátka vypíchnul hlavně hlas a sóla, což odsrala ta část soundu MEGADETH, která byla dřív nositelem progrese, tedy strhující upalující riffy.

 

Alda
18.04.2020 11:17

Tak jsem si dal teď 2x po sobě řádně nahlas MEGADETH - Edgame, a je to opravdu paráda!!! Super skladby se super zvukem!!
Dokonce se líbila i Strayovi :-) dovolím si ho citovat:
"Deska „Endgame“ (rovněž produkovaná Sneapem) si nakonec získala velkou oblibu a je mnohými považována za materiál, který stylově přímo navazuje na milník jejich diskografie – album „Rust In Peace“ z roku 1990, což je vlastně téměř pravda. MEGADETH totiž nikdy v posledních dvaceti letech nezněli podobněji a věrněji tomuto svému památnému albu. Právě na „Endgame“ se to vcelku podařilo"

 

gin
18.04.2020 06:38

To Mauglí: Přesně tak. Endgame je nejlepší deska od již zmiňované Youthanasia. Dokonce bych i stejně hodnotil jednotlivé songy. A ano, titulní song je asi jediný slabší kus na celé desce. Nedávno to vyšlo i na pěkném digipacku, tak jsem si to hned pořídil, neb ten obal je fakt povedený. Nemyslím si, že by Megadeth už byli odpískaní a dost se už těším na novou desku, ale při současné situaci se to její vydání asi dost protáhne. Megadeth Endgame-90%.

 

Mauglí
17.04.2020 22:21

Ještě k těm MEGADETH: “Endgame” má naprosto skvělej zvuk a mám tam i dost oblíbených songů.
Už úvodní ostrá instrumentální nájezdovka "Dialectic Chaos" dokáže spolehlivě nakopnout a další moji favorité jsou:
- nekompromisní rubanice “Bite the Hand"
- valivá "Bodies" se slušivým, typicky “megadeťáckým” refrénem a následným zvratem do zběsilého tempa
- jízda “Head Crusher”
- další dvě drsné refrénové krasavice: "How the Story Ends" a závěrečná “The Right To Go Insane"
- zimomřivý cajdák ala MEGADETH s rychlou střední pasáží "The Hardest Part of Letting Go... Sealed with a Kiss"
- dramatický epos "44 Minutes" - pro mě absolutně nejlepší kus z celé desky! Pojednává o skutečné události, kdy dvojice po zuby ozbrojených zločinců v neprůstřelných vestách při svém útěku nebo spíše ústupu z přepadené banky, spustila brutální přestřelku proti desítkám policistů přímo v ulicích města a v trvání oněch nekonečných 44 minut.
Paradoxně titulní song “Endgame”, ač není vyloženě špatný, za trumfové eso zrovna úplně nemám.
Co se však týče alba “Endgame”, tak mi přijde neprávem hodně nedoceněné. Znovu jsem si ho dnes (několikrát) pustil a jako celek mě prostě baví, nabíjí mě a prostě pokaždé na něm ujedu.
V éře po “Risk” toto album, v mém žebříčku, všechny ostatní minimálně o hlavu převyšuje (tak dobrá, s “Dystopia” je to jen o půl hlavy) :-))

 

DarthArt
17.04.2020 11:52

V tý papírový krabičce, do který se to dvojcédéčko zasunulo ... no sakra. Akorát si pamatuju, že v tom plastu ty cédéčka moc nedrželi a jak jsem ho otevřel, bylo vypadlý. A jak jsem se tehdy bál, aby se nepoškrábalo. Teďka mi na cédéčkách spí kocour .... aha, "Ram It Down",tak to tě snad moc nepohorší :):)

 

Stray
17.04.2020 11:39

Přesně tohle vydání 2CD Youthanasia / Hidden Treasures mám. Ono vyšlo asi dva roky po tom původním. Já si nejdřív koupil orig. kazetu, ale ty jsem v polovině devadesátek už značně nesnášel, tak jsem si usmyslel, že všechno si převedu na cd, ty nejlepší věci jsem si kupoval a ty horší vypaloval, dneska už mám všechno origo a výpalky skončily dávno v popelnici na příslušný technický odpad.

 

DarthArt
17.04.2020 11:35

A hele - žije a slaví 60./180. narozeniny.

Blíže na facebooku pro skutečné znalce:

https://cs-cz.facebook.com/svaty.vincent

 

DarthArt
17.04.2020 11:31

čubírková:

Copak v Melodii, ale TADY NA CRAZY DIAMOND máme ten nejzásadnější článek o SVATÉM VINCENTOVI:

http://www.crazydiamond.cz/svaty_vincent_svaty_vincent_recenze/1335

Mimochodem, aktuálně - pokud ještě žije (samozřejmě v tomto světě, jinak je to nesmrtelná bytost), vypadá zhruba takhle:

https://reportermagazin.cz/a/whZsz/svaty-vincent-starne-dnes-je-mi-191-let

 

DarthArt
17.04.2020 11:27

Stray:

Si pamatuju ten památnej okamžik, když jsem v jednom dočasným JBC musicshopu objevil limitovaný 2CD vydání "Youthanasie" a "Hidden Treasures". Z toho jsem se tehdy málem posral ... pardon, ne málem .... posral jsem se! Asi největší nákupní orgasmus v mým životě!

Pak jsem si po letech koupil remaster "So Far So Good" a posral jsem se znovu. Jen ty pocity byly diametrálně jiný!

 

Stray
17.04.2020 10:47

Radši si pusť Youthanasii, to je poslední opravdu vynikající deska od MEGADETH, poslední věc za 90-100%.

 

afro
17.04.2020 10:43

Stray: Jsem byl po sickyho doporučení docela natěšenej, teď už míň... :-) Ale do auta to bude dobrý.

 

čubírková
17.04.2020 10:22

Jo, Dave to prostě neumí/neuměl.. dlouhý roky stále ve stínu Metalliky s eprostě podepíšou.. kdyby to bylo bez zpěvu, hudebně to snad v čase ujde - a to i s tím (spolknu to) pocitem minimálního virtuozního/kreativního posunu.
Jedině cizelované jsou snad obaly alb.. i když taky ne všecko.... sorry.

 

Stray
17.04.2020 10:03

afro: Nesnaž se, je to na MEGADETH vcelku špatná deska s jedinou ucházející skladbou "Washington is Next". Právě tahle kapela se v době, když už je třeba do všeho dávat nejen hráčský um, ale i velkou míru zaujetí a nadstavby, odhaluje jako zadrhlej mlejnek, který bez zákonitostí hudebního byznysu, takového, jaký byl znám v devadesátkách, prostě moc nefunguje. Mě přijde, že té kapele všechno padá na hlavu.:-)

 

afro
17.04.2020 09:32

sicky: United Abominations dám ještě šanci. Třeba hned dnes...

 

sicky
17.04.2020 09:21

afro: no, právěže na Abomination docela jsou :) třeba Sleepwalker, Washington is Next jsou hity, na Endgame pravda moc ne, ale třeba titulní ze Super Collider je výborná pecka:) , ale každý to má samo jinak..btw, za mě je 10/10 mám samozřejmě Rust In Peace, to je album století :)
Klasickej Mustainův mečivej zpěv mám rád, ale na Dystopii mi přijde jinej, jakože hluboko položenej, mám pocit, že spíš víc mluví než zpívá

 

afro
17.04.2020 09:09

sicky: Já mám obecný problém s deskami, na kterých nejsou výrazné a zapamatovatelné skladby (vyjma BTDM, kde mi to až tak nevadí), a to už u nich po Risk (které je ale hodně mimózní) nevidím/neslyším. Ale jak jsem psal níže, může to být ovlivněno i menším časem, který jsem těm deskám věnoval ve srovnání třeba s Countdown... apod.

Jsem se pro zajímavost díval na MetalStorm, jak jsem si interně hodnotil desky M. a nejvyšší hodnocení u mě mají:
Cryptic... 9/10
Countdown... 8/10
Rust In Peace 8/10

Zpěv Mustaina mi vadí vlastně na všech albech. :-) Ale zase je rozpoznatelný originál, což oceňuju (vážně).

 

sicky
17.04.2020 08:49

afro: Podle mě jsou třeba United Abominations nebo Endgame kvalitní věci, srovnatelný s jejich klasickým obdobím. Já mám třeba rád i Super Collider, ale tam chápu, že to pro fanoušky Megadeth není to pravý ořechový. Naopak mě moc nebaví právě Dystopia, kvůli zpěvu, mám z ní pocit, že Mustainovi úplně odešel hlas..
Ohledně CD souhlas :)

 

afro
17.04.2020 08:19

Ještě k tomu mému poměrně radikálnímu názoru na zbytečnost (nad)tvorby. Uvědomuju si, že vzhledem k dostupnosti a objemu muziky, která je k dispozici a kdy má posluchač problém absorbovat i jen část toho, co by chtěl slyšet a často taky neposlouchá detailně je snazší nad něčím ohrnovat nos... Dávno skončila doba hýčkání si draze nakoupených CD, ke kterým měl občas posluchač vztah jen proto, že nesehnal nebo si nemohl dovolit koupit něco jiného. #OnlyTheStrongSurvive :-)

DarthArth: Megadeth přesně spadají do chlívku zbytečného vydávání desek, akorát bych to ukončil po Cryptic Writings (pro mě nejlepší desce) nebo po Risk (abych si ještě mohl kopnout). /těch 5 ks nebylo myšleno jako dogma/

Ad Sv. Vincent) Neznám jeho hudební tvorbu, jen knížečku "Tak pravil Vincent", kde je hodně moudra :-) a třeba i nezapomenutelná věta: "Nejlepší sou žižkovský ženy, ty nosej jaderný hlavice na rameni."

 

čubírková
17.04.2020 04:52

Jo tak Svatý Vincent: tp je nejstarší osoba v česku... viz. článek.

https://reportermagazin.cz/a/whZsz/svaty-vincent-starne-dnes-je-mi-191-let

Již zamlada mě fascinoval rozhovor s tímto člověkem (tuším to byl zaběhlý časopis Melodie), kde svou tvorbu nazýval totální prychotronickou hypnobylní sugestivní kontemplací... zajímavý popis pro "bordel" .. vlastnil jsem obě desky, tu druhou, s kousky zdiva a epesní malby na obalu jsem odprodal škemrajícímu kamarádovi, tu první stále mám... dokonce i knihu Pabla De Saxe - Tak pravil Vincent. Mimochodem když jsme u knih, v knize Punks not dead od E. Svítivýho nebo jak se vlastně jmenoval, byl SV zmiňován též.. že kytarista byl po koncertu převezen do nemocnice, jak se u toho hraní vyšťavil... To byly časy..

Nutno říct - byl to průvan na naší hudební scéně v té době...
Omamná doba..

A dnes že by něco vydal?
prosím Vás.. v tomhle věku.. ten se teď klepe hrůzou, aby na ně někdo nekejch... :-) A myslím že se na UMPRUM už delší dobu nechodí vysrat. :-(

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist