Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Bluejamie65
08.07.2017 14:24

To Stray: já jsem ale BON JOVI cosplay, jezdím se tam v podstatě schovat... http://kamil-tom.webnode.cz/fotogalerie/#dsc04615-jpg

 

Bluejamie65
08.07.2017 14:22

To Prase z lesa: "A jelikož samozřejmě v každém oboru existuje mnoho iniciativních debilů a hujerů, tak prostě ti lidi, co budou držet s dobou krok, se vždycky najdou. A pak musí ten krok držet i všichni ostatní, pokud nechtějí vypadnout z kola ven." VYTESAT DO KAMENE

 

Stray
08.07.2017 14:20

Přál bych si někdy natrefil na toho oslíka, pod kterého by se dal postavit ten kýbl a založit si ruce do podpaží. :-)

 

Bluejamie65
08.07.2017 14:19

To Stray: Ano je to tak jak cítíš a píšeš. Když se to vezme zcela oficiálně, tehdy jsme byli vysoce rozvinutým průmyslovým státem s vysokou mírou uplatnění sociální spravedlnosti (tenhle díl spravedlnosti ale nesouvisí s politickou pluralitou a svobodou názoru), dnes jsme podle MMF a nějaké té oficiální západní instituce, která státy kategorizuje rozvojovou zemí, ve které se nedaří udržet sociální standardy z minulosti. Takže laicky za totáče opravdu stačilo osm hodin (někdy i méně) pracovní doby k tomu, abys dosáhl na vysoké sociální standardy jako špičkovou lékařskou péči, lázně, důchody, vzdělání, zábavu, sport... a také abys vlastně podstatným zbytkem z té doby 24hodin - 8hodin disponoval podle své svobodné vůle neohraničené tím, že bys na něco neměl peníze nebo právo. Možnosti, které jsi tenkrát měl (a které jak dnes vidíš na západě a začíná to tak být i u nás) zdaleka nemá každý, byly ale omezené berlínskou zdí v tom smyslu, že komunisté bránili našemu kontatku se západní kulturou.

 

Stray
08.07.2017 14:09

Bluejamie: To jsem nevěděl, že jseš Cosplay. :-) Hele, po pravdě, mě mnohem víc už dneska záleží na fungování těchhle stránek, než na tom, zda-li moje zaměstnání bude nebo nebude nabírat nějakej kariérní růst, bez kterého se, vším potřebným už sám sebou dávno zaopatřen, obejdu. Máš snad toužit ještě po koupi nového Mercedesa? Oktávie? Dovolené na Novém Zélandu? Chatičce v Brdech? Ne-ne, za to mě nějaký stresy vůbec nestojí.

 

prasezlesa
08.07.2017 14:08

Bluejamie: Bohužel je to tak. A jelikož samozřejmě v každém oboru existuje mnoho iniciativních debilů a hujerů, tak prostě ti lidi, co budou držet s dobou krok, se vždycky najdou. A pak musí ten krok držet i všichni ostatní, pokud nechtějí vypadnout z kola ven.

 

Bluejamie65
08.07.2017 14:06

To Prase z lesa: aha tak flexibilita a nadšení? to jsou jen eufemismy pro to, aby po tobě mohly být vyžadovány pracovní úkoly i mimo pracovní dobu. U mě se tomu říká příprava a dokumentace, tzn. se automaticky předpokládá, že po odbouchání pracovní doby budeš provádět další práci odpoledne a v noci... je to vlastně strašný pokrok, protože za totáče jsem flexibilitu (socialistickou tvořivost) a nadšení (budovatelské nadšení) mohl po skončeni osmihodinové pracovní doby vypnout a mohl odpočívat jako normální člověk, ale dneska už to nejde.

 

Stray
08.07.2017 14:01

Bluejamie: Mě přijde, že po oproštění se od těch materiálních věcí (v tom se dnes maj lidi lépe, sám obývám byt, ve kterém jsme žili před třiceti lety celá čtyřčlenná rodina) a těch, o kterých se dnes v oficiálních řídících kruzích mluví jako o svobodě, se maj dnes lidé ve smyslu společenského soužití a trávení volného času vlastně mnohem hůř, a to jsem socialismus zažil jen do čtrnácti let - z dětské perspektivy, byl bezproblémový! :-) Co je to ten rovnostářskej mindrák? není to náhodou to, že člověk nikdy nepřistoupil při té původní zkušenosti se všemi chudými okolo, že někteří se začali obalovat a jaksi se trhat? :-) Jdu si pustit to video.

 

prasezlesa
08.07.2017 13:53

Bluejamie: Ale v dnešní době, kdy jsou čím dál větší požadavky na flexibilitu, nadšení, přesčasy a blablabla, je dost dobré, když člověka práce baví. Každopádně teď pracuju na jedné IT pozici a nebaví mě to ani trošku. Ve fabrice bych ale taky dělat nechtěl.

 

Bluejamie65
08.07.2017 13:45

To Stray: ty mi ty slova a pocity snad bereš přímo z huby, podle mě je v tom i dost z český přirozený nátury, že když si odboucháš to svý v práci, život by měl bejt vlastně prdel a na tom, jestli ses stal největším pracháčem a bavíš se při akci, co je úplně nejvíc in, vlastně nezáleží. Já to vastně mám taky tak, ale to vlastně znamená, máme oba ten rovnostářskej komunistickej mindrák. (mně to ale nevadí a někdy se v něm doslova rochním při interakci se stejně potrhlými - třeba zde https://www.youtube.com/watch?v=wyve2_PtQK4)

 

Stray
08.07.2017 13:44

Praha by mne zabila. Neexistuje u mne jediný důvod, proč bych tam měl bydlet. Zvažuji naopak, co nejvíce se stahovat do ústraní a vyfiltrovat z života věci jen na nejnutnější minimum, což je samozřejmě zejména poslech skvělé hudby a zaobírání se názory na ní. :-)))

 

prasezlesa
08.07.2017 13:39

Když jsme dřív bydleli u Olomouce, taky to bylo fajn. Je tam přírodní koupaliště, Poděbrady, kam jsme dojeli na kole tak za 20 minut. Což je v pohodě, protože kolo mě baví. Než bych se tady v Praze odněkud vymotal na kole, bylo by rychlejší tam jít pěšky. Už se těším, až se na tohle blbý město vyseru.

 

Stray
08.07.2017 13:33

Já chodím každý den sem (viz. odkaz), připadám si tam jak ve Finsku, i málo lidí je tam, dno tvoří rašelina, okolo jen borovice, ostatně Plzeň to má s koupáním vynikajícfí, hned za městem je soustava rybníků. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Kamenn%C3%BD_rybn%C3%ADk_-_severov%C3%BDchodn%C3%AD_b%C5%99eh_od_v%C3%BDchodu.jpg P.S. cesta cca 4 zastávky tramvají na konečnou a pak 500 metrů pěšky, obeplavu dvakrát tj. dám zhruba něco přes kilák a jdu zas psát recenze, během plavání si s větama už tak nějak pohrávám, takže to může leckomu kdo mne uprostřed rybníka míjí připadat, že se tak trochu usmívám, je to balzám. :-)))

 

prasezlesa
08.07.2017 13:26

S tím rybníkem neprovokuj :-(Bydlíme teď s přítelkyní v Praze, na věci jako rybník je málo času a i kdyby byl, nehodlám se péct hodinu v autobuse, abych dojel na Hostivař, kde zaplatím za to, že vlezu do vody, 80 korun na hlavu a ještě tam bude hlava na hlavě. Zasranej život.

 

Stray
08.07.2017 13:14

Někdy je lepší dělat s tím životem trochu míň, takže místo machrování v autě a komíhání od jedný debilní společenský akce k druhý je prostě lepší dřepět doma u nahrávek, vypiplávat recenze nebo sbalit plavky a ručník a vyrazit na rybník, alespoň člověka nepřejede náklaďák :-)))), natož aby někde pobíhal s transparentama - ať už jde o "Táhněte do prdele" a nebo "Vítejte přátelé!" :-))))

 

Bluejamie65
08.07.2017 13:06

To Prase z lesa:ad "nepřerazíš nic" - slovem přerazíš jsem myslel, to že zboží je prodáváno jako německé

 

Bluejamie65
08.07.2017 13:03

To Prase z lesa: s tim souhlasím s menším upřesněním vyvedení hodnot vytvořených našimi lidmi za hranice zahraničními firmami a pomocí offshorů je umožněno EUROkoloniálním zákonodárstvím a tím, že ani naše vláda ani parlament se s tím ani v nejmenším nepokouší něco udělat, což ale samozřejmě není omluva pro nefunkčnost odborů. Také se domnívám, že v žádném případě nejde o mindrák. Prostě nás jen krvavá diktatura a bolševická okupace desetiletími života v sociálním bezpečí nepřipravila na to, že se tě vždy budou všichni snažit odrbat až na kost i kdybys měl chcípnout. Souhlasím i s tím, že když se ze střílení, podřezávání a vraždění lidi náklaďáky stane sociální jev, tak si zvykneš a abys mohl v takové situaci existovat a chodit do práce, tvá mysl si to přetransformuje tak, že si začneš myslet, že je málo pravděpodobné, že se ti to stane.

 

prasezlesa
08.07.2017 12:38

Bluejamie65: Nepřerazíš nic. Prostě tu zahraniční firmy vyrábějí své zboží s nižšími náklady a tohle levně vyrobené zboží pak prodávají za stejné peníze, za které prodávají to vyrobené v Německu. A většinu zisků od nás si pak tyhle firmy odvedou domů na dividendách. Důvod, proč máme nízké platy, je každopádně v tom, že se neumíme zorganizovat, založit odbory (to je v Česku prakticky sprosté slovo, ale na západě odbory hrají při jednání o platech významnou roli) a nevážíme si sami sebe, tak jsme ochotní dělat za málo. Vyplývá to z toho komunistického mindráku, co nám zůstane ještě hodně dlouho. Každopádně nevím, v jaké jsou Němci situaci - ano, občas je tam přejede náklaďák nebo tam někdo postřílí pár lidí. Pořád je ale straně nepravděpodobné, že se ti to stane. Zato tady je téměř jistota, že budeš celý život pracovat za málo a do důchodu půjdeš jako žebrák.

 

Bluejamie65
07.07.2017 18:55

To Stray: byl jsem zde - http://amber.festivalfantazie.cz/porady.php?change_action=ff - a při každém nákupu žrádla v hospodě či festivalových stáncích - jsem řval štěstím, že mě obírají o korunky krásné české servírky a stánkařky vysolil jsem pade za tousty-palačinku-klobásku a slintal nad cerkama i žrádlem, objímání bylo zadara...

 

Bluejamie65
07.07.2017 18:47

To Prase z lesa: vezmeš zboží vyrobené našimi lidmi koupené u nás za hubičku a díky dobře promyšlenému reexportnímu EUROkoloniálnímu zákonodárství, přerazíš výrobce a prodáváš zhruba za pěti až desetinásobek toho, za co jsi to z Čech vyvezl. Potom máš možnost poskytnout nadlidem důchody i platy u stejných profesí a oborů pětkrát až desetkrát vyšší než u nás. Nicméně nenasytná "ta lidskost" a zvyk využívat práce méněcenných je dovedla do současné specifické situace, závidět jim není co.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist