Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Bluejamie65
13.07.2017 20:04

Právě poslouchám docela případnou písničku:"And The Gods Came Down" z alba SPENCER DAVIS GROUP - Keep On Runnin (2cd set reedice od Membran music)

 

Bluejamie65
13.07.2017 19:57

To Stray: Právě že jsi to dobře vystihl, je a ještě bude to strašidelný

 

Stray
13.07.2017 19:13

Haha...jo? Nemám odstup. Pozorujme to tedy. :-)

 

Bluejamie65
13.07.2017 18:52

To Stray: to je docela morbidní přirovnání

 

Stray
13.07.2017 18:37

Ta situace tak nápadně připomíná tu ze 13.století, kdy se skrz italské přístavy Janov a Benátky dostal poprvé do Evropy mor. České země jej také pocítili až se spozdenim dekád.

 

Bluejamie65
13.07.2017 16:53

To Stray: Mluvíš mi z duše, naše chudoba cti netratí, absence nenažranosti nás vlastně dosud chránila, ALE Chovanec je statečný proto, že ví, že už je to jen na pár měsíců, tím pádem jsou možné i jiné varianty budoucích událostí tzn. třeba hned příští vláda se podělá a odsouhlasí kvóty než bys řek kvok, refugees dostanou jednotnou vyživovací dávku po celé unii (což podle současných úvah bude zajímavá částka tak troj až pětinásobek běžného našeho příjmu) a staneme se tak lákavou destinací i my. Každopádně mě ale teď baví Chovancova interview, kde si na něho dovolují naši prosstituti a on jim vždycky řekne ale podle zákonů naší země, nemůžeme přijmout a přivést do země ani lidi bez totožnosti, ani s falešnou totožností a prosstitutům sklapne a nevědí, co na to odpovědět.

 

Stray
13.07.2017 15:59

Oni nám sem sice posílají ze západu nekvalitní potraviny, ale okupaci jejich zemí milionem bubáků a všem těm každodenním šarvátkám tu budeme přihlížet v naprostém klidu, pohodě a bez zvýšeného tepu zpoza kopečků a s jistotou zabedněných vrat. Meleme, meleme, cože už je domleto? ...už je to uděláno, už je to hotovo. :-)

 

Bluejamie65
13.07.2017 13:31

To Stray: na druhou stranu některý jsou pokorný až moc, opravdu nikoho nedere, že Švédi zakázali hudební festivaly???

 

Stray
10.07.2017 14:40

"málo platný, některý lidi prostě neví co je pokora" :-D

 

carcass
10.07.2017 10:21

to Stray - no jo, Koláček......on praktikuje dzogčen, což je rovněž to nejvyšší učení a přímá stezka, ale je tam jiná energie než v diamantové cestě, kterou dělám já. Ti lidé z dzogčenu jsou fajn, ale jsou na mně moc sevření, mírní a málo spontánní, já valím větší bomby :-),jdeme na stejný kopec, ale jen jinou cestou :-). Koláčka nehodnotím, spíš jen takový postřeh - on něco málo zrealizoval, je z toho nadšený, vytrubuje to do médií, nicméně zrealizoval jen nějaké své obrázky na cestě, které zaměnuje za to, co nejsou....typickým znakem je, že si plete relativní a absolutní úroveň, myslí si, že už "to má", a přenáší to na relativní uroveň, v které se furt plácá. Relativní a absolutní uroveň sice nejsou nijak oddělené, jde jen o tvé prožívání světa jevů, tam je důležité mít zrealizovanou zrcadlovou moudrost a mít jasný vhled, kde jsi...což Koláček evidentně nemá...:-), nicméně to je jeho boj a jde to mimo mně, dal sice nějaké velké prachy na dobré projekty, což je fajn, není nutné mu odpírat tvorbu dobrých dojmů v mysli skrze rozvíjení štědrosti, ale tím to také s ním končí. Co vím, tak ty šméčka dělal ještě předtím než se setkal s lamou Norbuem a dzogčenem, teď toho možná lituje...holt, jeho karmická semínka dozrála..:-).

 

Stray
10.07.2017 10:09

To je mi jasný, už to neřeš. Člověk funguje stále ve stresu, že se mu může každou chvíli něco stát, ono se to nezdá, ale to prostředí je docela extrémně nebezpečný, je pak hrozně snadný získat tam neúctu k těm, kdo z teplé kanceláře arogantně hláškují na modrých metalových stránkách. :-)

 

Valič
10.07.2017 09:48

Stray: To, že se dnes ve firmách nedodržují bezpečnostní předpisy a nadřízení požadují po zaměstnancích věci, které nemají v popisu práce, je samozřejmě celkem běžné, ale to, co popisuješ, už mi přijde hodně přes čáru. Nevím, jak to máš třeba s pojištěním, ale předpokládám, že pokud by se ti něco vážnějšího stalo při práci, na kterou nemáš kvalifikaci a při které nebyly brány ohledy ani na ty nejzákladnější bezpečnostní požadavky, asi bys nedostal ani korunu. Když máš smůlu, tak se můžeš zabít nebo doživotně zmrzačit i při pádu ze tří metrů natož ze třiceti.

 

Stray
09.07.2017 22:07

Kde sakra ten carcass zase je? :-)

 

Stray
09.07.2017 20:48

U mě to častá činnost není, někdy je třeba něco někde přepnout, vyšplhat tam, ale to jsou tak desetimetrovky, ve vyšších místech se chodí většinou po kovových mřížovaných lávkách skrz které je vidět na zem a dost často to je 30-40 metrů nad zemí), člověk si zvykne, ale prej se tam kdysi nahoře nějakej inženýr posral a pochcal :-), ta věc co jsem popsal byla nutná, byla nutná udělat rychle (pár sekund na střeše) a hned a v podstatě to byl extrém, a nebylo to vůbec příjemné.

 

spajk
09.07.2017 20:12

Hele něco o tom vím, lezu dvacet let po střechách. Taky jsme si mysleli, že jsme mistri světa, dokud se nam před očima nezabil kolega. Starej jak my dnes, dvě deti a manzelka...a co pak? Takže od té doby každý rok školení a pracovat s rozmyslem. Zdravi je to nejcennější co mate. Touhle větou končí každý rok školení.

 

Stray
09.07.2017 19:37

Chlapcí, a že je to tu pestré? :-) carcass: Píšu si Kněhyně. Někdy to prověřím. Těma cítícíma bytostma myslíš medvědy, rysy a nebo muflony? Kdy-bys-tak-náhodou- měl-pocit-že-jsi-sám -tou-cestou-mechovou-přijd-do-samsáry-rovnou-k-nám. Víš koho mě připomínáš, jednoho chlápka, bývalého elitního manažera společností Mostecká hnědouhelná (a tuším ještě že Appian group) pana Koláčka, to je jeden s těch zatčených ve Švýcarsku co spronevěřil miliardy, když jsem cca před dvanácti lety o něm četl coby zaměstnanec Škodovky (taky jsem flusal z lávky nad železnicí jako Vaculík s Toffim, hlavně v devadesátkách to ještě šlo, říct že jdeš do technologie) :-)ve Škodovákovi, což je místní zpravodaj, že údajně koupí část závodu, hrozně ho tam vychvalovali jak chodí bos v Himalájích po stezkách budhů, medituje nahý v Nepálu a pije pouze pramenitou vodu uprostřed svých japonských zahrad někde ve středních čechách, ale na druhou stranu že má tah na zisk :-), ty vole KOLÁČEK, uběhlo desetiletí a najednou koukám že na něj je vydanej zatykač. prasezlesa: To je naprosto logické. spajk: Víme oba jak by to mělo být a jak to je, s těma podpisama různých lejster to je hrozně přes sílu, u nás ti normálně řeknou, "ani si to nečti, tady to podepiš a jdi si za prací", je jen jediná možnost, ta druhá je konec.

 

carcass
09.07.2017 18:57

nevím, jak to tady zapadne, ale popíšu vám svou sobotu - po obědě jsem vyrazil do Beskyd, chcalo, výhled byl, že budou bouřky......měl jsem jen batoh s pár teplýma věcma, pláštěnku a meditační bobek a pár textů ke své praxi, vystoupal jsem na Kněhyni - což je úplně nejúžasnější místo, 1270 m nad mořem, je tam zákaz vstupu, bo tam je původní prales, není snadné se tam přes tu spustu padlých stromů tím uzoučkým chodníčkem dostat, dost gymnastika, předtím v sedle Kněhyně jsem si nabral ze studánky vodu a šel do toho. Na vrcholu jsem si našel místo s neuvěřitelnými rozhledy - pode mnou byly všechny okolní kopce, nade mnou lítali dravci, mraky byly hodně nízko.......převlíknul jsem se do teplých hader a celý večer, celou noc až do brzkého rána meditoval, u toho pozoroval okolí, v noci mezi meditačními sezeními pozoroval mraky a hvězdy a samozřejmě ten ohromný úplněk měsíce, kvůli kterému jsem tam šel :-), kolem potichu létali netopýři a sovy, ráno jsem pozoroval postupně probouzející se krajinu a všechny cítící bytosti, co se pomalu začaly všude hemžit.....během 10 minut si nasbíral plný sáček borůvek ke snídani, u toho málem bosou nohou šlápl do čerstvých hoven - ty, cítící bytosti, co mně večer z velké blízkosti pozorovaly vážily minimálně 50 kg :-). Poměrně náročný byl ranní sestup dolů - měl jsem fakt solidně rozpuštěný svět jevů a byl i dost unavený, takže to byl zajímavý zážitek...:-). Když jdeš meditovat do hor, tak velký rajc je i vědomí, že tam prostě zvládneš všechno, co přijde - že tě na tom nepřístupném vrcholu může spláchnout bouřka, navštíví tě velká cítící bytost, co tam někde žije, vědomí toho, že to všechno dáš je fakt velká svoboda.....pro někoho možná extrém, pro mně takový běžný relax..:-).....tu samsáru, si myslím, mám už solidně rozpuštěnou, takže mně problémy běžných neurotických lidí přijdou tak vzdáááálenééé.....:-)

 

prasezlesa
09.07.2017 17:14

Taky bych na to v žádném případě nevlezl. Každopádně já mám z takových výšek celkem nahnáno, takže chápu, že pro někoho to není taková hrůza. Ale i tak, je to moc riskantní.

 

Stray
09.07.2017 14:02

Já bych to tu nerozebíral.

 

spajk
09.07.2017 13:45

Vylezt na 30m silo? Ten člověk co te tam poslal si zahrává s kriminalem, pokud by se ti neco stalo. Protože 1) musíš mit skoleni Prace ve výškách a nad volnou hloubkou nejlépe ukončené platným testem a certifikatem o proškolení. 2) Musíš nafasovat ochranné a zachranné prostředky v tomto případě Postroj včetně lana, karabiny nebo jinych zachytnych bodů. 3) pokud provádíte tyhle vystupy, musite mit na pracovišti Vyprošťovací zařízení kdyby se ti cestou udělalo špatně a omdlel si a visel v tom postroji, musí tě do 20 minut! dostat na zem, jinak umřeš. Postroj ti zatahne stehenní žíly a prestane ti proudit krev. Samotne vyprošťovací zarizeni stoji min 30 tisíc. 4) výškové práce musi provadet vzdy dva lidé, nikdy nikam nelez sam viz bod předcházející. Nejlepe kdyz jsou oba vybaveni vysilackami , aby mohli komunikovat 5) měla byste mit na pracovišti vypracovaný Bezpečnostní postup pro takovéhle práce. Takže vidíš, že to neni prdel. V tomhle hicu a výšce se ti zatočí hlava ted a neštěstí je na světě. Jestli tě tam nějaký nadřízený posílá, tak ho pošli slušně do prdele. Práci zdar!

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist