Boomer Space


Diskuse ke článku : DARK - Sex´N´Death
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6

 

DarthArt
15.12.2017 14:56

Moravské müsli..... TY VOLE !!!!!!!!

Tak to do nás cpali spíš "ostravské müsli"... něco, co připomínalo rozdrcený koks (černé barvy, aby nepadla nějaká mýlka :)

 

Valič
15.12.2017 13:12

Když čtu ty vaše traumatické zážitky, tak je mi i trapné sem napsat, že já jsem se na základce s žádnými vysloužilými gestapačkami až na dvě výjimky nesetkal. Ty dvě paní ještě navíc měly v době, kdy nás učily, své „glory days“ už dávno za sebou a byly rády, že se vůbec dobelhaly ode dveří ke katedře (na škole nicméně stále ještě kolovaly hrůzné historky z jejich temné minulosti). Zbytek učitelek byly buď celkem zábavné vesnické tetky nebo pohodové sympatické MILFky (ten výraz se tenkrát samozřejmě ještě nepoužíval). Mimochodem, naše třídní z druhého stupně vypadala trochu jako mladší atraktivnější sestra Saskie Burešové. Když jsem byl v sedmičce, tak na školu dokonce dorazilo i nějaké to mladé masíčko. Někdy v té době jsem začal mít takové dost divné sny, na které si sice už úplně přesně nevzpomínám, ale asi to bylo něco v tomhle stylu:

https://www.youtube.com/watch?v=-oYmnD1CFys

Kvalita obědů ve školní jídelně sice asi nebyla úplně ideální, ale nevzpomínám si, že by nám někdo násilím pěchoval do chřtánů nějaké nepoživatelné blivajzy. Pokud někdo něco nedojedl, bylo to spíš způsobeno tím, že po spořádání výživné zdravé svačinky, kterou často tvořil krajíc chleba s tlustou vrstvou „moravského müsli“ (pokud by někdo nevěděl, co to je, jedná se o mleté škvarky) už tu svíčkovou do sebe všechnu nedostal. :-)

 

Stray
11.12.2017 17:43

Já zažil taky pár bestií. První brutál nástřel byla učitelka na hudebku v první třídě ZŠ. Obecně je jasný, že každá třída měla až do čtvrtého ročníku svou jednu učitelku, u nás na hudebku hned v první třídě zaskakovala za tu naší taková svině, co byla třídní hned ve vedlejší třídě, a ta naše zas zaskakovala vedle za ní na výtvarku. Tak tahle svině od Béčáků co v roce 1981 vypadala jako Cronos v dobách největší slávy, akorát že nosila kostkovanou sukni, kozačky a nějaký okrový svetry, na nás řvala v průběhu hudebky ať otvíráme hubu, ať zpíváme, trauma jako kráva, byla to vždy poslední hodina v pátek, fotřík na mě čekal před třídou a vyvaleně poslouchal spoza dveří, co to tam je za svini, normálně tloukla děti a votvírala jim hubu násilim a řvala dokola ať zpíváme, něco jako "Skákal pes...", pak postupem let byly ještě další, ale tohle bylo prvotní velký trauma ze základky počátku osmdesátek, jinak naše třídní byla v poho, hodná pani.

 

DarthArt
11.12.2017 16:49

Ještě ta estébačka... měla ostrýho vlčáka a nenávistnej výraz, tý jsme se báli jak sviňa. Buchenwaldská bestie Ilsa Koch hadr!!! Nejvíc jsem si to u ní rozlil, když jsem nakreslil parní lokomotivu na nádraží a na ceduli jsem napsal "Reichenberg", protože parní lokomotivy jezdili za Rak-Uh. Jé, ta řvala :):):) A po odpolednách nám , dětem v první třídě, detailně vykládala o Lidicích apod., takže jsem pak v noci nespal a budil se hrůzou. Asi proto se dneska profesionálně zabývám mj. koncentrákama :)

Jo a pak jsme tam měli pinoýrskou vedoucí, která v létě na táboře zorganizovala noční hru - přepadení tábora jednotkou SS. V noci řev, bordel, děti vyděšený k smrti, v půlce tábora si tam museli pro ně přijet rodiče, průser jak mraky, jenže tý vedoucí to jako nejrudější bestii v okrese samozřejmě prošlo. Když jsme měli ve škole povinný pionýrský opičky, vždycky tam nakráčela ve svazácký uniformě, kozy asi dvanáctky, a na nich asi padesát medailí, cinkalo to už od dveří. Bomba!!!

 

DarthArt
11.12.2017 16:34

Imothep: Mnohaletá averze vůči hovězímu.... mě nepřešla dodnes... jak cítím vůni hovězího, zvedá se mi žaludek. Taky kvůli školní jídelně.

Stran oněch dvou pekáčů... dnes se situace poněkud obrátila. Učitelé se žáků bojí, o nějakém fuckování nemůže být řeč.

Stray: U nás jedna vychovatelka, strašná píča komunistická, donutila jednoho žáčka sežrat blití, který předtím vyvrhnul do talíře plnýho odporný flaksy. Z toho už tenkrát byl pěknej průser, i když ta baba byla mám ten dojem nedotknutelná estébačka. --- To ZŠ-období fakt bylo celkem drsný, v první třídě jsmě měli třídní, která nás tloukla jak v Buchenwaldu, jednoho prvňáčka seřezala takovým způsobem, že měl otřes mozku. Pak jsem tu píču viděl po letech, vypadala jak smrt, čestný slovo, King Diamond v nejlepších letech byl proti ní naprostej břídil :)

 

Stray
11.12.2017 12:44

Diskuse v podstatě naplňuje hlavní téma -> DARK, byť tak činí oklikou. :D

 

Imothep
11.12.2017 12:07

carcass 11.12.2017 11:45 : Ta frustrace byla u nas v boude(skola) o to vetsi, ze u okenka vydeje, ktere bylo spolecne pro vsechny byly dva pekace. V jednom flaxoidni chuchvalce pro zaky a ve drudem naprosto odlisne vzhlizejici libove platky masa - pro ucitelsky sbor. A kucharky to celkem s ledovym klidem "patricne" selektovali pri vydavani. Kdyz jsem jednou opacil, ze bych radsi dostal maso "z toho druheho" pekace, byl jsem vcelku hrube vyfuckovan, ze to je prece pro ucitele a ne pro me :oD :oD :oD .... TOP ukazka beznadeje :oD

 

Stray
11.12.2017 12:00

To všechno je samozřejmě přesné, dá se říct že to bylo všude stejné. Nejnegativnější zážitek z jídelny mám, když mě jeden starší blbec flusnul do uha s rejží, což jsem samozřejmě nejedl a snažil se to pak vrátil, což se mě nedařilo, protože u okínka hlídala hopdpodářka, tak jsem seděl v jídelně s tím tácem a hnusnym jídlem...deset, dvacet, třicet minut a vždy se to snažil vrátit, pořád mě vracela až jsem se rozhodl nechat tác na stole a zdrhnout. Nedovedl jsem si představit, že bych toho týpka bonznul, vůbec jsem tu možnost neměl jako reálnou, páč by to znamenalo totální dělo. :-) Tak jsem si, když si mě drhej den zavolala do ředitelny, nechal dát poznámku přes půl stránky žákovský, kterou umím odrecitovat do dneška: "Zanechal tác se zbytky potravy....jídelna nemá pracovní síly.....aby po nepoiřádných žácích uklízela." Šílená doba. 1987 :-)

 

carcass
11.12.2017 11:45

a nejlepší byl ten pocit bezmoci, kdy jsi v jídelně v naprostém zoufalství okousával tuhou žílu, a pak, když se čekalo na nějaký odpolední kroužek, jsi viděl odcházet kuchařky z práce s taškami napěchovanýma libovým masem........:-)

 

Imothep
11.12.2017 09:34

Add tlusty maso ve skole: Jsme zrejme vsichni podobnej rocnik. To si pamatuju dodnes - nedovolili nam odejit z jidelny, dokud nebylo maso(no, spis hromada flax spojena kousky masa) snezeno. Samozrejme fintu s ukrytim pod prilohu odhalili snadno a rychle. Cili jsme to normalne "pasovali" v puse a za dverma vyplivli :oD .... a meli jsme tam jednoho dobytka, kterej to normalne nacpal do kapsy a prosel s tim(a za dverma to vyhodil) .... "krasny" vzpominky, diky kterym jsem si vypestoval mnohaletou averzi vuci hovezimu, ktera me presla urcite az po 20tce.

 

DarthArt
10.12.2017 17:15

To je pravda s tím dostřelem, naše Jizerky zlikvidovala mimo jiné elektrárna Mělník. Čmoud v těch 200-300 metrech vysoko přeletěl celý střední Čechy a zastavil se u nás v horách. Naštěstí už je to všechno odsířený a příroda se radikálně uzdravila, což ovšem magorům, co se přivazujou v Prunéřově ke komínu, aby byli v televizi, nevysvětlíš.

Sídliště už jsou taky mnohem hezčí, protože už na nich vyrostly stromy. Tehdy, když se stavěly, to byla fakt hrůza, bordel, rozházený panely, bordel, hnus, ale teď už i pražskej Jižák vypadá slušně. Taky tomu pomohly ty barevný nátěry, není to už tak hnusně šedý.

Jo, taky nás nutili žrát hnusy - teda spíš ve škole - tak se to tlustý maso házelo za topení apod.

 

Stray
10.12.2017 15:07

Ty velký komíny maj většinou dostřel 60 km, východním směrem, třeba ten největší v Plzni údajně pociťujou zejména někde na Berounsku :-) Jako Plzeňák 40+ mne ale ta Ostrava asi přijde jako přirozenější prostředí než Brno, kdyby mi bylo dvacet, tak to podobně určitě necítím, ale samozřejmě Brno považuji za hezčí město než OV. Tuhle jsem se zamyslel nad tím, který období života vlastně považuju za nejtemnější a nejdepresivnější a zjistil jsem (ke svému překvapení), že to fakt asi bude těch prvních pět šest předškolních let do roku 1981, to si fakt akorát pamatuju tu tmu, rozestavěná sídliště na větrné lochotínské hůrce a docela vostrej režim v mateřskej školce, kdy ti šťouchali do držky tlustý maso pomalu měchačkou. Musíš kousat, povinně! :-)

 

carcass
10.12.2017 14:46

tak on si člověk zvykne všude :-), ale nedokážu si představit bydlet někde ve stínu továrního kominu, kdy mi na zahrádku padá ten nejhorší bordel z fabriky a mezi tím si hrají děti a místo zvonu kostela v neděli slyšíš buchar z kovárny, tak jak jsem viděl a slyšel v Ostravě kolem Nové hutě nebo to celkové psycho kolem fabrik ve Vítkovicích,......do toho ta ohromná anonymní sídliště bez zeleně a kulturního vyžití - pak člověk i rozumí tomu, že běžní fanoušci Baníku jsou taková přiblblá, tupá zvířatka plná zloby, v podstatě s nimi soucítím, ale se vzteklým psem nemůžeš spát v jedné posteli, ideální je jejich separace někde v zaminovaném ghettu s propustkou na odchod do továrny a příchod z továrny, případně humánní injekce, ať se zkrátí to jejich utrpení :-)...... další psycho město je Třinec, tam je drobnou výhodou, že to je do hor jen přes řeku, ale jinak je to naprosto příšerné město......Severní Čechy neznám, tak nemůžu hodnotit

 

Megoš
09.12.2017 17:42

Valič: no hlavně nesmíš být ten nahoře, jinak to jde...:-)

Ona i ta Ostrava se hodně změnila, samozřejmě je to pořád průmyslové město, mě třeba to potrubí a chladící věže živí, ale mám to tu prostě rád a máme tu co k vidění.

 

DarthArt
09.12.2017 16:43

Tak to s tou Plzní možná vysvětluje. To centrum jsem si prošel v roce, kdy byla městem kultury, takže už asi naleštěná.

Okolí LBC a JBC je naprosto super, každým směrem od města super krajina, památky příroda, každým směrem navíc něco jinýho - Jizerky, Krkonoše, ČCeský ráj, atd atd. Zabouchnu to v práci a za půl hoďky jsem v horách. Super. Akorát v tom zkurveným prosinci nejde nic, protože je furt tma.

 

Valič
09.12.2017 15:08

DarthArt, Alda, Megoš: Já taky preferuju "koníčka", člověk se při tom aspoň tolik nenadře. ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=Q-uMtPqMtis

 

Stray
09.12.2017 12:50

Liberec má hezký okolí, já si třeba nedovedu představit, že bych žil ve městě, kde je možný dojet na konečnou tramvaje a jít hned s lyžema na lanovku u sjezdovky.

Plzeň bývalo hnusný město, za socialismu, protože z ní jako z výrobny republiky byly na příkaz Strany převáděný veškerý peníze, kterýma se pak dotoval rozvoj na Slovensku. Centrum šedivý neudržovaný, prostě horor, sídliště jako noclehárna pro pracující, kilometry paneláků, výhled na komíny Škodovky, když jsem byl v té Ostravě v roce 2007, v mnohém mne připomněla Plzeň mého dětství, i když tam bylo vše ještě větší. Po revoluci se to začalo všechno zvedat, nejdřív (první dekádu) pomalu, po roce 2000 velkým kvapem, je pravda že je tu hodně nevábných míst stále, ale centrum i mnoho čtvrtí je dnes v pořádku, hlavně mám pocit, že je to město, který nějak žije, nějak smysluplně funguje, není to místo, kde by lidi nadávali, že tu musí být...jestli mi rozumíš.

 

DarthArt
09.12.2017 11:14

Ty doly kolem Mostu a Chomutova maj v plánu jednoho dne zalít vodou, pak to bude krásná jezerní krajina. Ale toho se my stoprocentně nedožijem, jenom napouštění má trvat asi dvacet let :)

 

DarthArt
09.12.2017 11:13

Stray: Ta vilová čtvrť v LBC je fakt pěkná, to máš pravdu. Ale to je s Ještědem a radnicí v LBC tak jediný.

Víš, co je zajímavý? Já si donedávna myslel, že Plzeň je strašně hnusný špinavý průmyslový město. Asi když se jezdilo na Německo durch město - hřbitovv, fabriky, fabriky, fabriky, pivovary, Škodovka, sídliště, hovno. Až před pár lety jsem se podíval do centra a čuměl jsem, jak pěkný město to je. Jednou si ho chci pořádně prolízt, i ty okraje - Litice, Bolevec, zoologická, Plzenec... až se prodlouží dny, vydám se do PZ na celej den, všechno to objedu a pak to spolu někde zapijem :)

 

Stray
08.12.2017 20:21

Je pravda, že tramvajová centrála uprostřed města Liberce je běs, ale líbí se mi tam takový ty německý secesní vily na strmých svazích po okrajích toho města. Zajímalo by mne za jak dlouho se ten SČ kraj dá ozdravit, jestli za sto nebo za dvěstě let. :-)

 

1 2 3 4 5 6

 

 

 

 

TOPlist