Boomer Space


Diskuse ke článku : DARK - Sex´N´Death
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6

 

Megoš
28.11.2017 21:32

Co se týká prodejny s CD, tak v Havířově 0. Něco by se dalo sehnat u Dalibora z Crystal prod., ale to je vše. Ostrava taky 0.
Zas na druhé straně, kdo by tam něco kupoval. Dnes jde skoro všechno sehnat na eshopu, a CD nejsou boty, které musíš osobně vyzkoušet. Tak to aspoň vidím já.
Ad Petr Hanzlík: podle pařátu pracuje v prodejně s koly někde v Praze.

 

Stray
28.11.2017 21:29

Krakovskou přesunuli k Staromaku do nějakých nových prostor. Do toho bazaru jsem se snažil nechodit. Delaj tam divný lidi. Vetešníci co berou 10tisic měsíčně a ještě stačí být arogantní.:-)

 

DarthArt
28.11.2017 20:58

Stray: Jo, Vodičkova. Ten "můj" je normálně na ulici ,teda byl tam ještě někdy v létě. Je to vlastně už Školská ulice, ale hned u Vodičkovky.

Taky mě ještě napadá, že byl dobrej metal shop ve VOdičkovce hned u Václaváku, ve velkým music shopu nahoře v patře. Ale předpokládám, že to už dávno zaniklo.

 

DarthArt
28.11.2017 20:54

To je teda strašná bilance... na hlavní město... se člověk diví, že se ještě vůbec natáčej nový desky, když to vlastně jede už jen na koncertech a přes e-shopy...

 

spajk
28.11.2017 20:45

Ještě v Krakovské ulici je dlouho bazar.

Zlate před 20 lety, to bylo shopů, cd bazar na Vltavské, Rock Paradise na Andelu, zmiňovaný Hanzlik v Rock Café, vinyly u Šůse/Morrisona na Národní v pasáži vedle Laser Games atd atd. Samozřejmě ing Hampl a proslulý Klub cd vlastníků za Kotvou. To už se nikdy nevrátí.

Dneska trapnej Bontonland, Morrison taky ještě funguje snad v jedné uličce na Staromáku, zmiňovaná Krakovska nahoře na Václaváku se taky třepe jen tak tak a pak jsou v pasáži Černá Růže na Příkopech japonský vinyly.

 

Stray
28.11.2017 20:35

Vodičkova ulice. Ten bazar tam už asi není, byl v nějakým dvoře, když se šlo od Vaclavaku tak napravo. Bazar je teď v Školské. Maj tam hovno, bazarovou klasiku - Stratovarius, Megadeth, Rammstein, Audioslave, Gamma Ray..., nechodim tam, mám Music Records.

 

DarthArt
28.11.2017 20:11

Jo a ještě jsem viděl nějakej CD Bazar v Praze, v tý ulici co je naproti Jindrišský přes Václavák. Byly to dvě miniaturní místnosti.

 

DarthArt
28.11.2017 20:10

Valič: Pár těch Metališť mám, tak Ti to sem do diskuse nadatluju během zítřka. Ale je to jen pár dílů. Dokonce vyšlo Metaliště speciál (nebo vyjít mělo), se seznamem těch dílů Gung-Ho ještě předtím, než to začali dávat do pravidelnejch čísel. No zítra uvidíš.

Kamenné obchody... já vím jen o Bontonlandu na Václaváku, kde mají metalu celkem dost, ale ceny napovídají, že to tam taky dost dlouho zůstane. Bontonland v Liberci má naprosto nulovej výběr, třebba s minulou Insanií jsem tam absolutně neuspěl. Tam už nemaj vůbec nic. Ale vůbec. Snad Moniku Absolonovou a božského Káju. K tomu pár blu-rayů, dvd-ček a her, silně to připomíná Levné kniíhy v dobbě, kdy tam ještě něco měli. Dneska už jen recepty a puzzle.

Mám pocit, že poslední, kdo dokázal prodávat v normálním množství cédéčka, byli Eva a Vašek. A to jen díky strategii dělat hudbu pro lidi, kteří neumějí s počítačem a tudíž si musí koupit to cédéčko (nebo Plnou tašku Evy a Vaška:):):)

 

Valič
28.11.2017 19:50

Stray, DarthArt: S tím prodejem CD to už před těmi osmi lety muselo být hodně špatné, když se nevyplatilo mít podobný obchod ani v Praze. Existují u nás vůbec ještě nějaké kamenné obchody, kde by se daly koupit originální hudební nosiče z námi oblíbených žánrů nebo už je to možné jen přes e-shopy?

Mám dojem, že v Metališti vycházel seznam skladeb, které Petr Hanzlík v Gung-Ho pouštěl a celkem mě mrzí, že už ten fanzin nemám. Předpokládám, že většinu těch kapel jsem později slyšel, ale říkám si, že tam možná byly i nějaké zapomenuté perly, které mi unikly. Petr měl opravdu dobrý čich na nadějné a zajímavé kapely a pravděpodobně měl slušný přehled i mimo oblast metalu. Vzpomínám si, že některé díly Gung-Ho byly „nemetalové“ a já jsem měl vlastně poprvé možnost seznámit se s kapelami jako Ministry, The Young Gods nebo Dead Can Dance. Petr pak jednou četl v některém z dalších dílů dopis nějakého rozhořčeného posluchače, který byl psaný stylem: „Ty buzíku, cos to zas minule pouštěl za sračky?“.

Spajk: Ten debut Sempiternal Deathreign vyšel v roce 1989 na CD a vinylu, pak ještě existují nějaké neoficiální verze (CD a MC). V rámci žánru se jedná o solidní album, i když nic převratného (na kapele je samozřejmě nejlepší ten název). :-)

 

spajk
28.11.2017 18:54

Rozhovor je placený..? Hodte nekdo skeny nebo lze koupit jedno číslo digitálně?

Ad Semphiternal Deathreign.
Vyšlo to vubec na cd? Před pár lety jsem známýmu kupoval vinyl a převáděl mu to na cd.
Mam to v pc, kdyby někdo chtěl.
Nechá se to poslouchat.

 

Stray
28.11.2017 18:15

Občas ho zahlídnu na Brutal Assaultu jako normál diváka, v jeho obchůdku jsem svého času (někdy koncem devadesátek) koupil původní CD verze prvních dvou řadovek Ozzyho Osbournea - Blizzard Of Ozz a Diary of a Madman.

 

DarthArt
28.11.2017 17:47

A hele, my o vlku, a rozhovor s vlkem v aktuálním Pařátu:

https://paratmagazine.com/rozhovory/petr-hanzlik-konec-gung-ho-byl-neodvratny/

 

DarthArt
28.11.2017 17:37

Petr Hanzlík měl CD shop (Gung-Ho Bazar) v Praze na Národní, v Rock Café. Byl to významný shop, možná nejlepší metal shop u nás... měl tam vážně všechno. Jak to fungovalo v době Cd půjčoven nevím, já tam chodil až po zániku půjčoven, vím, že měl nějaká bazarová cédéčka, ale většina byly normálně nové věci. Taky tam měl spoustu různých rarit, i časopisů, fanzinů, byl to takový ráj pro sběratele. Když asi před deseti lety končil, měl hodně velké slevy a tak jsem tam taky dost zaúřadoval :)

Co dělá teď, fakt nevím, ale pro domácí metal ten člověk udělal tolik jako málokdo jiný. Vždyť Gung-Ho byl základní slabikář i pro spoustu tady z nás :) A k tomu produkce desek (Kraba, Dark, Dai), Černá vrána, Gung-HO bazar,... a vždycky býval velice vstřícnej. Což se cení.

 

Valič
28.11.2017 16:35

80% Já jsem ten obal tenkrát někde minimálně jednou zahlédl, ale od koupi desky mě spíš odradil. Nějaké ukázky v rádiu jsem později samozřejmě slyšel a pravděpodobně se mi i celkem líbily, ale asi mě nenadchly natolik, abych se po tom albu pak nějak zvlášť sháněl. S odstupem času vidím, že to byla dost velká chyba, protože se opravdu jedná o hodně kvalitní materiál (zvlášť na tehdejší české poměry). Ty texty v "čengličtině" mě moc nebaví, ale komentáře členů kapely, které se objevovaly v dobových fanzinech a časopisech, byly tenkrát celkem zábavné.

Když už tu byla řeč o Petru Hanzlíkovi, nevíte někdo, co teď dělá? Vím, že měl kdysi v Praze nějaký CD bazar nebo obchod, ale nikdy jsem tam nebyl. Dodnes nechápu, jak mohl mít v době, kdy se začínalo Gung-Ho vysílat, tak obrovský přehled a hlavně, kde tenkrát bral všechny ty nahrávky u nás často téměř neznámých kapel (pokud si vzpomínám, tak někde uváděl, že skladby pouštěl výhradně z originálních cédéček, která mu pomáhali shánět jeho známí).

Co se týče názvů kapel, mě utkvěl v paměti hlavně Sempiternal Deathreign (jen moc nechápu, proč je Petr zařadil do speciálního dílu o grindcore, se kterým moc společného neměli). Jinak to jejich jediné album jsem pak slyšel až o dvacet let později. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=gzN-bM5gB7I

 

DarthArt
26.11.2017 22:52

Akorát že Demolice šla jen krátce, protože potom ČRO zrušilo Demolici i Gung-Ho (pokud si dobře pamatuju). Psali jsme pak rozhořčený dopisy do redakce, ale pochopitelně na to naprosto srali.

 

Lord VILE
26.11.2017 21:42

Slovenské APOPLEXY by měl (snad)vydat v reedici ( kompletní disgografie)US label THE CRYPT, i když se to tedy už táhné delší dobu.Na stejném labelu vyšel již DEMENTOR, DISSONANCE nebo našinci DARK.

DEMOLICE byla v té době naprosto úžasná záležitost pro kapely!Nějaký díly mám ještě nahraný na kazetách.Tuším, že tam byl nasazený nesoutěžně i LEPROCICE + spousty tehdy "IN" kapel APOSTASY, DENET, DISTORZE, INFECTION DEATH, KREMATOR, NEMESIS,ODPAD, STYLET, TORTHARRY...

 

DarthArt
26.11.2017 20:35

Výborně, díky za info!

 

Lord VILE26.11.2017 11:55

Tak ten HNISAVÝ PROCES je aktuálně k mání na CD u IMMORTAL SOULS!!!

 

DarthArt
25.11.2017 20:11

Mimochodem - v death metalu nás celkově vzato Slováci dost předběhli, vznikly tam tuny kapel, i když v Čechách ne tak moc známých - Apoplexy, Dehydrated, Amorbital, Kar, Dissonance, Erytrosy... doporučuju tenhle odkaz, vlastně dva:

http://perlyslovenskehodeathmetalu.blogspot.cz/

http://demonahravkyslovenskehopodzemia.blogspot.cz/

 

DarthArt
25.11.2017 20:08

To Zahnievanie spoločnosti natočila kapela HNISAVÝ PROCES. Byla to jedna z prvních grindcorových kapel u nás a Petr Hanzlík ji pouštěl v pořadu Demolice - to byl takovej bratříček Gung-Ho a byla to vlastně soutěž demonahrávek. Hnisavý proces to tam docela válcovali. Dá se to poslechout tady: https://hnisavyproces-sma.bandcamp.com/album/zahnivanie-spolocnosti. Ale je to cédéčko - nevím, jestli je to přepis toho dema nebo jestli pak nahráli stejnojmenné album.

 

1 2 3 4 5 6

 

 

 

 

TOPlist