Boomer Space


Diskuse ke článku : DARK - Sex´N´Death
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6

 

Stray
29.11.2017 15:27

V Božkove jsem byl svého času taky dva měsíce na brigádě - balil jsem vánoční kolekce Fernetu.:-)

 

Valič
29.11.2017 14:43

K současné situaci kolem Citronu se raději nebudu vyjadřovat, ale Radegast bylo na svou dobu hodně podařené album. Najdou se na něm sice i slabší položky (škoda, že místo některé z nich kapela raději na album nezařadila svou asi nejlepší skladbu Kráska a Radegast), ale když jsem si teď na Youtube pustil tu titulní skladbu, napadlo mě, že Citron v mnoha směrech vlastně předběhli dobu. Text silně ovlivněný slovanskou mytologií ve spojení s tajemným intrem, majestátními klávesami, pohanskou modlou a polonahými tanečnicemi na pódiu, nezvykle drsným Křížkovým zpěvem a spíše pomalejším tempem skladby… Nebyli oni vlastně jednou z prvních pagan metalových kapel v historii? :-)

https://www.youtube.com/watch?v=GuEo6LyfjIo

 

Valič
29.11.2017 14:21

DarthArt:

"Větší hloubku má akorát jáma, ty můžeš mít maximálně delší hadici, jako jo, a to teda nemáš!"
"Delší hadice musí bejt. Rychlý uzávěr, blesková práce, levnější náklady, větší tlak..."
"Hele, nech si kecy a jedem!" :-)

 

DarthArt
29.11.2017 14:03

Stray by jako Plzeňák mohl ocenit text Divnýho pachu "Napětí, dobrodružství":

Koupíme si rum a vypijeme jej
Zazpíváme si a bude nám hej

Po rumu po rumu nemáme dost rozumu
Božkov je nejlepší my jsem alkáči

Každej správnej plzeňák pije pivo jenom tak
Ale když jde do tuhýho flaška rumu uklidní ho

Po rumu po rumu nemáme dost rozumu
Božkov je nejlepší my jsem alkáči

Každej zpívá o pití nám to roky nedá
Je nám z toho na blití koberce až běda

Po rumu po rumu nemáme dost rozumu
Božkove nejlepší my jsem alkáči

 

DarthArt
29.11.2017 14:01

Valič: Ano, "kozy neměla, přec ho tam chtěla" nebo "šukali hadi, šukali v kádi, bylo tam mnoho ocasů" za neustálýho troubení totálně mimo rytmus, to chce taky fištróna...

Ale zas je to výbornej prostředek na nezvanou návštěvu. Pusť jim od Divnýho pachu Hovnocuc a za pět minut seš v klidu :)

 

DarthArt
29.11.2017 13:59

Navíc poslouchat dneska ty kecy kolem Křížka, jak je Kreyson a Citron nejzásadnější metalová kapela u nás (a to prej teď v r. 2016-17...) a jak jsou ty jejich poslední nahrávky převratný a nepřekonatelný.... bože, jak dokáže někdo zhloupnout....

A dovršili to těma svejma soudama... Pařez proti zbytku Citronu, pravej Křížek proti falešnýmu Kreysonu, falešný fanoušci proti pravejm fanouškům, pravý fanoušci z levýho břehu Nežárky proti falešnejm fanouškům z pravýho břehu Ostravice, důl Brežnev proti dolu Budoucnost, sládek pivovaru Radegast proti mládkovi pivovaru Svijany.... VÁŽNĚ STRAŠNÝ !!!!!

 

Valič
29.11.2017 13:56

"Pivo je naše potěšení, rum taky není k zahození, nad sex prostě není..." :-)

Divnej pach byl svým způsobem geniální, ale poslouchat se to moc nedalo. Na to, aby někdo vymyslel text typu "Když si pustím rádio, tak se musím zout, abych mohla přebrodit ten náš střední proud." nějaký talent každopádně mít musí. :-)

 

DarthArt
29.11.2017 13:53

Radegast byl kult, ovšem jen do doby, kdy ostatní kapely neměly šanci album vydat. Prostě byl jedinej, tak se ho prodalo půl míče. Ovšem byla to dobrá deska... temná atmosféra, "pohanskej" zvuk, o Křížkovi se ještě nevědělo jakej je to kokot, pruhovaný gatě se považovaly za standartní součást "uniformy"... taky jsem to točil o sto šest, jen škoda, že žo Citron nedotáhli úplně do konce a konec desky je takovej rozesranej. A další škoda, že se pak vlastně dokonale rozesrala celá kapela, odnesl to nadějný materiál "Vypusťte psy" a pak už se vlastně nikdy nic moc nedělo. Pravda je, že Citron neměl šanci srovnávat se s konkurencí na začátku devadesátek, proti takovým Arakain se nechytali ani náhodou.

 

DarthArt
29.11.2017 13:47

Valič: No povídáš si o tom minimálně se mnou. Já si ty seznamy z Metaliště pročítal kolikrát, a říkal jsem si, že nikdy nenajdu člověka, kterýho by to zajímalo taky. Tak už jsme se Strayem tři. To je celkem dost, ne?

Jinak Divnej pach je naprosto kultovní záležitost. Sice totální píčovina, ale znáš jiný příklad v dějinách, kdy vyšlo album kapele, která na něm jenom řve, beze smyslu troubí, vymejšlí sprosťárny a pořád opakuje slovo "píča"? :) Druhá kultovní věc je, že členkou týhle "kapely" byla holka, jkterá předtím působila v neméně plzeňské a neméně "kultovní" kapele Lochness. Nepopřeš, že hymna "Zduř péro kuř" je nejvíc zapamatovatelná pecka ze sampleru "Death Metal Session" :):):)

 

Valič
29.11.2017 13:09

Tož nevím, jak v tej Plzni, ale u nás na Moravě sme teho Laďu poslúchali úplně všecí. Šak aj našemu stařečkovi sem kúsek z teho Citróna púšťal a aj oni moseli uznat, že bez cimbálu se dá též dělat pěkná muzika. :-)

 

zdenos29.11.2017 13:03

a ksichtama jako má děda Bárta Simpsona, pobavilo :))

 

Stray
29.11.2017 12:54

Jak to všude cpali jako jedinou metalovou kapelu v čssr, tak mě to prostě přišlo neskutečně otravné a hloupé. Byli mě protivný.

 

Stray
29.11.2017 12:47

Já to neminul, viděl jsem to všude, jen když jsem se na ty lidi díval, tak jsem nikdy neměl chuť si ty frajírky s kudrdlinama a ksichtama jako má děda Bárta Simpsona pustit. Možná v tom významnou roli hrála i averze na vše ostravské. :-)

 

Louža
29.11.2017 12:43

Stray : Radegast byl kult. Vůbec nechápu jak to mohl fanoušek metalu tvého věku minout. Toho alba se prodalo jen v čr přes půl mega. Podpultovka. Running Wid v tu dobu znali jen lidi z pohraničí. My ve zbytku republiky posouchali ostravu.

 

Stray
29.11.2017 12:38

Každej prostě vyrůstal na něčem jiným, já snad až do toho období Iluzí, No More Tears a nástupu grunge neposlouchal klasickej rock, nejmelodičtější deskou byli snad Keepři dvojka, Bon Jovi Slippery when Wet nebo Scorpions Love at First Sting, jinak jsem měl ve sbírce v roce 1990 snad asi jen nějaký WASPy a Dr. Feelgood od Motley Crue případně Anděl na útěku od Kreyson, za to asi stovku nahraných kazet thrashe, raného deathu a ostrého heavy metalu (Running Wild), třeba CITRON jsem nikdy neměl nahranej, zakoupenej, žádnej, třeba album Radegast jsem poprvé slyšel snad až když o tom pěl Louža ódy na Metalopolis někdy v roce 2006. Ta kapela pro mne nikdy neexistovala. .-)

 

Valič
29.11.2017 12:04

Stray: Já jsem to album od Cyclone Temple tenkrát nesehnal vůbec. :-( Ještě, že teď máme ten internet. :-)


https://www.youtube.com/watch?v=yRTdbY6LBZY

 

Valič
29.11.2017 11:49

DarthArt: Že by to vážně zajímalo jenom mě? Ale tak je to možné. Občas mám pocit, že si tady v těch diskusích povídám jen sám se sebou. :-)
Jinak jsem se na ty seznamy zběžně díval a je to zhruba tak, jak jsem předpokládal. Přes devadesát procent těch skupin znám (a velkou část z nich pořád ještě poslouchám) a zbytek tvoří nějaké zapomenuté české kapely a taky pár zahraničních, jejichž jména mi nic neříkají (časem je určitě ještě prověřím). Je tam i dost kvalitních spolků, na které si sice vzpomínám, ale minimálně dvacet let jsem je neslyšel (počítám s tím, že se k nim někdy aspoň z nostalgie vrátím).
Zahlédl jsem tam i pár věcí, ke kterým se rozhodně vracet nehodlám. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=PCfqgk1pPMg

 

Stray
29.11.2017 11:43

1. Když zpětně čtu ty seznamy skladeb v GungHo, tak to na mě působí dost archaicky, ale ve své době to mělo ohromné kouzlo a těch nahrávek k sehnání v okolí zas až tolik nebylo, aby si člověk vzpomněl že chce slyšet Cyclone Temple a do týdne si to pouštěl, to prostě nešlo, něco se shánělo třeba rok, i když z dnešního pohledu to asi přeháníme s tím oslavováním. :-)

2.Chris Norman je opravdová mrdka, candbál a reprezentant socialistické představy o rock n rollu.

 

DarthArt
29.11.2017 11:42

A blbý bylo, když zrovna sněžilo a příjem Mikrofóra rušily pazvuky z éteru :) Samozřejmě pokud nešlo o nějakej industriál, tam to mohlo kvalitu nahrávky naopak vylepšit :):)

 

DarthArt
29.11.2017 11:41

spajk: Člověče, fakt nepřeceňujeme. Samozřejmě se to týká jen toho, kdo to poslouchal, někdo jiný tu cestičku měl vyšlapanou jinak, to je jasný.

Šlo to tuším ve středu někdy kolem devíti večer. Byl to posvátnej čas. Když jsi v tu dobu zavolal nějakými metalistovi, poslal Tě okamžitě do prdele, že TEĎ NE !!!!

 

1 2 3 4 5 6

 

 

 

 

TOPlist