Boomer Space


Diskuse ke článku : DEEP PURPLE - Fireball
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5

 

Valič
14.02.2017 14:16

Stray: Co se týče alba "A", tak s Loužou souhlasím. Spolu s Under Wraps tvoří úplné dno jejich diskografie. Z toho, co jsi v tom bazaru koupil, bych se soustředil na Minstrel In The Gallery a Aqualung (tady s Loužou pro změnu nesouhlasím). Pokud od nich budeš chtít kupovat ještě něco, tak bych každopádně doporučil Thick As A Brick, což je jejich nejlépe hodnocené album jak na Metal Storm, tak na Prog Archives (tam je to dokonce momentálně třetí album v celkovém žebříčku - první je Close To The Edge od Yes a druhé Selling England By The Pound od Genesis).

 

Stray
14.02.2017 13:22

Valič: Od té doby co jsem v hlubokých devadesátkách viděl zpoza plotu tři koncertní skladby JETHRO TULL na Lochotíně, kterak tam ten šašek poskakuje na jedné noze v punčocháčích, nemám vůbec sílu pustit si jejich klip. :-)

 

Valič
14.02.2017 12:15

Já jsem se naštěstí nikdy žádných kotlíkářských hradních grupáčů nezúčastnil. Jediným traumatickým zážitkem, který mám spojený s Jethro Tull, je shlédnutí videoklipu Kissing Willie, který jsem v útlém věku viděl v televizi a připadal mi tenkrát dost úchylný. Na druhou stranu jsem z něj získal zajímavou informaci, že nejlepším hudebním nástrojem na balení holek není kytara, ale flétna: https://www.youtube.com/watch?v=9H1JYRmxiT0

 

Stray
14.02.2017 12:09

Louža: Ne ne, Mustaine v konfrontaci s Metallicou bude vždy cítit něco víc. S tou Lady Gaga je to asi tak, že Metallica pouze najela na plnění pravidel toho nejotřepanějšího mainstreamu, no a k tomu fotky, znázorňující že se všichni mají rádi a děsně spolupracují, prostě patří. Všechno tohle je stejnej circus jako v hlavním proudu metalové scény, všechny ty konfontace zpěvulí - kdo se nefotí a neusmívá vedle Tarjy jakoby nebyl, vynucované zpovědi Wolfa Hoffmanna o tom, jak je Sabaton výtečná kapela, protože Accept bylu umístěni do role předkapely na společeném turné a nějakej blázen z východní Moravy z nich chce udělat kapelu formátu Iron maiden a AC/DC nebo prezentace třeba ANTHRAX jako kámošů naprosto všech, když se nefotíš s Anthrax nic neznamenáš. :-) Podle mne to jsou sračky, hlavní je pouze kvalita nahrávek a koncertů, nelze hrát před lidma komedii, možnbá pár let to bude fungovat, ale aby se stala kapela 40letou legendou, to žádná tlačenka neovlivní.

 

Imothep
14.02.2017 11:57

Louza: vidis, pro me je posledni Megadeth jejich nejlepsi deska od Youthanasie(a to mam svym zpusobem rad vicemene kazde jejich album). Vsechno najednou zacalo zase zapadat jako kdysi. Vyborne songy a samozrejme uzasny Kiko Loureiro.

 

Louža
14.02.2017 11:50

Mustiane cítí leda tak prachy. Z tý kapely je mi smutno. Stačí si pustit na youtube živáky z posledních let. Poslední album se mi moc nelíbilo, ale to co předvádí na pódiu je učiněnej eklhaft znuděnej odosobněnej projev, mečení nedává, energie chybí...hlavně aby pronajal fanouškům stana na zahradě v baráku kterej nemůže prodat...takhle podle mě vypadá kapela na dně. Narozdíl třeba od tý metly, která hraje zapálený koncerty v klubech. I když pravda s tou Lady Gaga teď o víkendu trochu překvapili...:-)

 

Stray
14.02.2017 11:36

Grammy, letos to tuším vyhráli MEGADETH (před METLOU), což nikdo nečekal, že se někdy stane, viděl jsem fotky Mustainea jak tam stojí z Gramafonkem, má slzy na krajíčku a cítí zadostiučinění! :-) Vlastně jsem mu to přál a docela si uměl představit, co se mu asi honí hlavou. Jethro JE kapela "Love/ Hate", ale to ostatně znamená, že už si za příznivé ceny kupuji cédéčka kapel, které nenávidím. :-) Loužo, tys měl vždycky děsuplnej, hrůzostrašnej hudební vkus, po včerejšku tuším, že to dobré od Jethro se skrývá pod názvem "A". :-) Bob Dylan, to je u mne další HATE! :-)

 

carcass
14.02.2017 11:30

džetrotál jsem také nikdy nemusel, dokonce jsem chvíli kvůli tomu i cítil pocit viny :-), všichni je měli rádi a furt se o nich bavili, jak jsou úžasní......a u mně těžká nuda, tak jsem jen inteligentně mlčel když na ně přišla řeč :-), jak bylo řečeno níže - ta teatrálnost a muzikálové vyznění, plus folkové prvky, to jsou všechno věci, které fakt nemusím....ale je super, že si každý v tom hudebním hypermarketu vybere to své :-). Pokud je nějaký žánr, který mně fakt nebere, tak je to folk music..:-)Někdy v 18 létech jsem se nedopatřením dostal na nějaký folkařský potlach na hradě Helfštýn, a byl to takový hnus, z kterého jsem se ještě úplně nedostal....:-) P.S. Grammy je už jen parodie.......přepočítávat negerské interprety je totální šílenost. Make America Great Again!

 

Valič
14.02.2017 11:12

Celé Grammy je jedno velké faux pas. :-)

 

Imothep
14.02.2017 11:01

Valič: no ale to bylo slusny faux pax, protoze co uz jinyho by melo dostat Grammy, kdyz ne "Cerna" Metla? Ona si to akademie dodatecne zrejme uvedomila a o rok pozdeji to "napravila" dalsim faux pax: Metla dostala tusim "Best Metal Performance" za cover Stone Cold Crazy od Queen, hahaha :D

 

Louža
14.02.2017 11:00

Jo jo, ty letité křivdy...nemjí to metalisti lehké :-) Každopádně uznávám, že to Jethro tenkrát vyhrát neměli i když je mám rád.

 

Valič
14.02.2017 10:55

Ono je taky možné, že se jednalo o fanouška Metallicy, který jim nemohl odpustit, že jeho oblíbencům kdysi vyfoukli Grammy. :-)

 

Louža
14.02.2017 10:51

Tak u toho je skoro jistota, že je doma po večerech protáčí oblečen v kožené kamizole a růžových podvlíkačkách :-) Nenávist i láska je to samý jen s opačným znamínkem. Víc by kapele "ublížil" kdyby ji ignoroval. Negativní promo, tak promo. Jak nás učí náš současný prezident.

 

Valič
14.02.2017 10:39

Nicméně je pravda, že se najdou i lidé, kteří tu kapelu opravdu nenávidí. Pokud se nepletu, tak nějaký český recenzent (na jméno si teď nevzpomenu) dokonce často propašoval zmínky o tom, jak je nesnáší, i do článků, které s kapelou vůbec nesouvisely, a v nějaké výroční anketě dokonce uvedl jako "Radost roku", že Jethro Tull nevydali nové album. :-)

 

Valič
14.02.2017 10:24

Ano, "love/hate" je v tomto případě asi dost silný výraz, ale žádný vhodnější mě nenapadá. Prostě jde o to, že ta kapela buď lidi baví nebo nebaví, a ty, které nebaví, pravděpodobně ani nikdy bavit nebude.

 

Imothep
14.02.2017 10:07

Valic: Ja bych to ani nenazval "love/hate". To neni uplne presne. Ja urcite necitim k JT nenavist. Je to jak pises, ocenuji nesporne muzikantske kvality, ale proste radsi si pustim Kansas, kdyz uz jsme u dejme tomu toho 70tkoveho progu.

 

Valič
14.02.2017 10:02

Jak to tak čtu, tak mi z toho vychází, že Jethro Tull jsou typickým příkladem "love/hate" kapely a některým lidem se jejich hudba prostě nikdy líbit nebude, takže asi nebude mít smysl se do poslechu jejich desek nutit. Je to asi něco podobného, jako když by mě někdo přesvědčoval o genialitě kapel jako Korn, Rage Against The Machine nebo Clawfinger. Já jsem sice schopný objektivně ocenit, že v těch skupinách hrají dobří muzikanti a skladatelé, nebo že si ty kapely vytvořily svůj originální styl, ale když si jejich desky pustím, tak to se mnou absolutně nic nedělá a jde to úplně mimo mě.

 

Imothep
14.02.2017 09:33

Jethro Tull taky nedavam. Zrovna nedavno jsem to s nima zkusil znovu a promotal jsem v aute alba z ruznych obdobi(mj. Thick as a Brick, J-Tull Dot Com, aj) a proste ne, misty jsem vyslovene trpel a doposlouchaval jsem to hodne na silu. Proste do myho vkusu se netrefili. Kdyz odectu to folkove pidlikani, ktere nemusim, tak nejvetsi problem je pro me asi vokalni projev Iana Andersona. Ja proste nemam rad divadlo a muzikaly a jeho vokal ma v sobe presne to, co oba zanry charakterizuje(teatralnost, prehravani, prehnana okazalost - proste vse je jaksi moc na silu). Nicmene statisice fans i prodanych desek hovori celkem jasne, takze muj zcestny nazor a pohled je zajiste velmi ojedinely - asi jako torzo stromu plovouci v Tichem oceanu :o) ..... mozna by nebyla od veci ta terapie od Carcasse? Jak on to asi ma s JT?

 

Louža
14.02.2017 09:10

Folkovej podmaz je skvělá věc když se umí, nebo třeba bulegrass... ČR má spoustu skvělých hudebníků v tomhle ranku, ale bohužel žádnýho kapelníka. Mám třeba moc rád Křesťana, ale co je to platný, když jeho nej skladby jsou od Jethro, Dire Straits a Boba Dylana (kde se teda Blue může v těch textech klidně hrabat až do skonání věků). Ale ty jsou! Jejich koncerty jsou totální instrumentální labůžo. Jak maj Bodomové Alexiho na kytaru. Tak křesťan má partu Alexiho na každej nástroj :-) Podle mě není dobrej a špatnej žánr ani dobrej a špatnej nástroj. Jen dobrá hudba. Možná je i špatná ale tu neznám, protože ji neposlouchám. Jethro nevzdávat!! Supr kapela.

 

Bluejamie65
13.02.2017 20:05

Tisíckrát radši si poslechnu první dvě alba Quiet Riot, první tři Judas, Iron Butterfly, Spooky Tooth, první Purple, první dvě Whitesnake... kteří sice v danou chvíli vlastně vůbec nevěděli kam to jdou, ale nikdy se jim nestalo, že by na "TO" na albu nebylo

 

1 2 3 4 5

 

 

 

 

TOPlist