Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Tomáš
23.03.2024 21:42

Tak 90tky byly objektivně v hudbě nejlepší, takže když to tam zakonzervujeme, uděláme lidstvu v podstatě laskavost

Já nejsem proti pokroku. Ale vážně je 60 pohlaví nebo odstavení jádra a nucení elektromobilů ten POKROK?

 

Stray
23.03.2024 19:11

Já jsem si to myslel. U narozených v 80tých letech to začalo, ten neo-levicovej náhled. Potřeba měnit věci, vše staré je komoušské. Nezažili, jak padesátiletý týpci učesaný vodou a hřebínkem v zadní kapse u kalhot sprintovali ze Škodovky skrz bránu s koženou brašnou v ruce po šichtě rovnou na jižní nádraží. Ročníky 1986, 1987 to už byla úplná hrůza, moc dobře si v Lampě roku 2005 pamatuju ty progresivistické obličeje členů mladých metalcore kapelek s mnohoslovnými názvy. Už tehdy jsem měl rozscícenou červenou kontrolku - Na ty bacha!:-)) Ono stačí poslouchat chvíli toho rapera Řezníka, co říká za bláboly. Hele, proč se má měnit něco, co funguje?

 

Ancient_Mariner
23.03.2024 18:52

Narodil som sa v 80s, takže som generácia Y, alebo teda millenials. Už som to tu spominal, ale byť boomer je state of mind. Poznám nie málo 30tnikov, 40tnikov, ktorí sú úplne učebnicoví boomeri. Proste zakonzervovať spoločnosť v 90s a nič nemeniť.

 

spajk
23.03.2024 18:51

Taky Generace X. Husákovy děti. Az na nás budou zoomerský snowflakes platit důchody, tak se poserou :-)

 

Tomáš
23.03.2024 17:37

Nevím teda jak Spajk, ale Stray, a já taky oficiálně patříme pod generaci X, takže když už nás tady chceš peskovat, tak aspoň správně (joke), a v podstatě Ancient_Mariner budeš asi taky generace X. Jinak by ses divil, ale můj táta, ten je právě ten boomer, je technologicky proti mě superprogresivní. Jak zpívával Alkehol "holt jsem se vám moc nepovedl..."

 

spajk
23.03.2024 14:43

Treba ve vědě nebo technologiích taky fandím dnešním trendům a nemam doma pevnou linku a starou Tatramatku nebo CRT televizi. Vlastně i auto s elektromorem by bylo fajn, když si odmyslím ty politický bullshity kolem. Ale hodnotově jsem ukotvenej uz 30 let stejně. To je pravda. Kecy o tom že se svět pohnul? No a co? Nechte mi můj starej názor a svět. To je klasickej úkaz, že progresivisti nás nutí žít podle jejich hodnot. Ani hovno! Svět má být místo pro více myšlenkových proudů.
Nejlépe to je vidět posledni roky viz covidismus a ted ukrainismus...

 

Stray
23.03.2024 14:42

Mě je jedno, zdali jsem se zasekl nebo nezasekl, každý člověk zcela přirozeně tíhne k době kdy dospíval. Svět se mění, jen v určitých oblastech ne k lepšímu.:-) Třeba o sobě si myslím, že jsem byl na fyzickém vrcholu zhruba v roce 2002, to mi bylo 27 let. Tehdy to zas až takový zlom nebyl, prostě se pár let šlo mírně do kopce a pak už spíš z kopce. To až o dost let déle člověk vnímal, že se na něj ženy přestaly usmívat a o pár let později už se začaly spíš jenom mračit. Na autobusových zastávkách, v restauracích, při příchodu na úřady. Je jasný, že si pak chlapík musí pokládat otázky, je chyba ve mě? To fakt radši budete koukat do toho mobilu než se mnou konverzovat?:-) Odřízly nás!

 

Ancient_Mariner
23.03.2024 14:27

Stray: Vekovo mám o veľa bližšie k 45 ako k "mladej generácii", len som sa nezasekol niekde v roku 1993.

 

Ancient_Mariner
23.03.2024 14:15

Boomeri si otvotili internetovú platformu a Ancient Mariner im tam chodí vypisovať ... OK :D.

 

Stray
23.03.2024 14:12

Ancient mariner je dle mého náš stabilní čtenář, fanoušek metalu. Pokud jde o týpka v našem věku, můžeme si položit otázku, jakto že zastává k celé věci takto podivné postoje, všichni chlápci nad 45 zkrátka musí vyznávat proboomerské hodnoty, jinak je něco špatně.:-))

 

Tomáš
23.03.2024 13:55

Spajk zase zabil:

"Projevuje se to třeba tím, že nechodím do jejich internetových platforem a nevypisuju jim tam jací to jsou kokoti..."

krásně si to vystihl

 

spajk
23.03.2024 13:53

Věk je jen číslo. Důležité je hlava. Ty máš v hlavě dnešní neolevicové ultra liberální postoje, my nebo já mám v hlavě pragmatismus, konzervativnější hodnoty a postoje.
Projevuje se to třeba tím, že nechodím do jejich internetových platforem a nevypisuju jim tam jací to jsou kokoti...

 

Ancient_Mariner
23.03.2024 13:20

To je milé, že Spajk vie koľko mám rokov, aj keď netuší, kto som. Skús len tak tipnúť ;)

 

Stray
23.03.2024 12:32

Je to tak. Prostě vývoj. V reálu to až tak neřeším, tenhle prostor však využívám k zvýraznění prožitků, které jsou mou reakcí na určitej diskomfort vzniklej mezigeneračními názorovými rozdíly. Nepatřím k těm, kdo by nějak přeceňoval vlastní úlohu na mapě... jen chci, aby to někde dotažené ad absurdum vyplavalo. Musím to ještě vybrousit.:-)

 

spajk
23.03.2024 12:13

Hmmm, to bude jen klasickÿ souboj generací, který probíhá od nepaměti. Teď je to jenom amplifikované přes sociální sítě. A dost tomu také pomáhají politici a jejich spříznění novináři. Vzpomeňte na nasazování psíh hlav důchodcům v době potřeby obhájit stopku valorizacím nebo vypichování statistik, že ANO volí nevzdělaní lidé bez maturity. Nepřispěl tomu ani prezident, který naopak zase akcentoval mladé v novoročním projevu atd atd.
Mladí si myslí, že jim patří svět (jako jsme si mysleli my), ale už zapomínaji, že ten svět a blahobyt jsme jim vybudovali my boomeři, naší tátové, dědové atd.
Sleduju to s úsměvem, Marinerova generace má správné odhodlání, ale chybí tomu větší odstup, trocha tolerance a umění vyřešit vlastní trable, abych pak nemusel číst, že spousta mladých lidí má deprese a problémy si objednat v restauraci u číšníka jidlo :-)

 

Tomáš
23.03.2024 11:17

Tak koukám, že my boomeři se stáváme hlavním nepřítelem pokroku a společnosti. Na koho ale budou svalovat všechny problémy světa až mi pomalu vymřeme?

 

Stray
23.03.2024 09:48

Ancient mariner: Ano, je to zábavné, i když ty asi myslíš z jiného úhlu pohledu. U mne to je ventil, potřebuju tvořit zábavně názorová panoramata, existujou prostě věci, který každého člověka nepřímo trápí. Pilule neberu, jediné návštěvy u psychologa jsem absoluvoval v prvních třech letech svého členství na Metalopolis, holt náhlý přestup z komunikace běžné do té internetové jsem tehdy těžko zvládal (doma jsem do té doby neměl ani počítač), vysekával jsem se z toho pár let , ted už naprosto pevná čistá mysl.:-) Spíš by mě zajímalo z jaké generace na to koukáš ty, že je to pro tebe tak neuvěřitelné. já si totiž myslím, že tak jak píšu, tak to je. Málo platný, pánové, v kravatce nás drží vzdělávané hrdé korbice!:-) Větší Nightmare než nastínil Cronos.

 

Ancient_Mariner
23.03.2024 09:08

Táto boomerská onánia do kríža je proste zlato :D.

Chlapci tie pirule od doktora nesmiete vysádzať aj keď sa cítite lepšie, inak vám budú stále v hlave strašiť tí progresívci :D ;).

 

Stray
22.03.2024 11:24

Vzdělávání a vzdělávání? Samozřejmě. Taky jsem si musel udělat akreditovanou zkoušku, abych mohl provádět měření. Dělám sice ve velké firmě, ale jde o hodně specifikovaný druh výroby, tu zkoušku má tak 30 lidí v republice. Když mě zaměstnavatel navrhl, že mě to zaplatí, šel jsem do toho, nelituju. Naopak, jsem na svém území.

 

Tomáš
22.03.2024 11:11

Tak ono je vzdělávání a vzdělávání - když se někdo v jednom oboru propracuje do stavu experta, tak to asi dává smysl.
Ale když každé 2-3 roky měníš pozici a obor, jak moc asi do komplexnějších věcí dokážeš proniknout. Já tomu říkám "univerzální manažer" - ke všemu trochu přičichl, o všem ti dokáže hodiny vyprávět, akorát když se do toho zaposloucháš, tak v lepším případě plave totálně po povrchu, v horším rovnou mele ho.., prostě blbosti.

A jejich revírem jsou právě korporáty. Mladí, asertivní, přesvědčivý, nepochybující o sobě a svých schopnostech.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist