Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Tomáš
15.03.2024 11:36

Ancient_Mariner: nemusí JEN v Saudské Arábii, bohatě bude stačit když budou TAKY v Saudské Arábii. Já totiž pořád nechápu, proti čemu, nebo pro co, protestují tady v ČR? Ten problém, který oni chtějí ŘEŠIT totiž tady reálně problémem není.

já ale chápu, že vytvořit problém, živit ho, a pak brát dotace na jeho virtuální řešení je dobrý business model. Vidíš, jako zlý, konzervativní kapitalista dokážu uznat jejich silné stránky a pochválit je.

Aby jsme si rozuměli - nechci házet všechny aktivisty do jednoho pytle. Když třeba někdo bojuje za lokální zájmy a skutečný problém (třeba paní prezidentka Čaputová před svým zvolením proti nebezpečné skládce v Pezinku) tak si toho vážím a má můj plný respekt.

Ale sociální inženýři, snažící se vnutit mi svoje vize, omezovat mě ve jménu své ideologie, říkat mi jak mám žít, co si myslet a pod., s těmi si rozumět nebudu.

Ono se často zaměňují dva základní pojmy - tolerance a respekt. Tolerovat můžu spoustu věcí, i takové s kterými nesouhlasím. Žij a nech žít.
Respekt je ale něco, co si musí každý zasloužit, to není nárokový pojem. Takže já třeba homosexuály toleruju, ať si dělají co chtějí, je to jejich život. Respektuju pak několik z nich, které znám, a vím že jsou to dobří lidé. Ale rozhodně můj respekt nemají třeba ty (z mého pohledu) zvrácené úchylné kreatury, které se na Pride promenádují před malými dětmi v sadomaso kostýmech.

 

Stray
15.03.2024 11:33

Není možné, aby si zástupce menšin myslel, že společnost bude skákat podle toho, jak zrovna on píská. Kdybych nebyl na tom festu, dost pravděpodobně bych doma u televize nadával na tu alternativně vypadající režisérku s kastrolem na hlavě, která přišla z nějaké post-sovětské země (nevím odkud byla) a hned si sobecky usurpovala prostor během předávání cen Český lev. Je spousta ženských, které kvli výchově dítěte přeruší svou profesi, takže o co vlastně jde?

 

Fenris 13
15.03.2024 11:25

Naopak je to argument správný. Ale tady u nás neskončí v gulagu, nedostanou veřejnou baštonádu ani je nesvrhnou ze střechy. Tady se pořádá Prague Pride a zároveň ti samí vítají muslimskou menšinu - duhové vlajky na propalestinských protestech byly největší chucpe poslední doby. Uvědomují si tito aktivisté, že nemálo muslimských států má stále uzákoněn trest smrti za homosexualitu? To u nás fakt nehrozí...

 

Ancient_Mariner
15.03.2024 11:03

Tomáš: Ten argument, že aktivisti budú aktivistami, len keď budú protestovať v Saudskej Arabii alebo Gaze je priam nepriestrelný.

 

Stray
15.03.2024 10:47

Samozřejmě, jestli to mělo tady něco společného s politikou, tak akorát, že se mezi pivem nadávalo na komunisty. Taky mi bylo třináct čtrnáct a v životě mě nenapadlo, že jako zájemce o podobný druh hudby budu muset někdy v daleké budoucnosti i prokazovat ten správný společenský náhled. Jsem velmi proti Rusku a Putinovi, ale v těch dalěších otázkách, kde bych mohl s Okamurou i souhlasit, mě přijde naopak měkkej.:-)

 

Tomáš
15.03.2024 10:41

Já si teda 80tky moc nepamatuji (ne kvůli chlastu, byl jsem prostě ještě dítě), ale metalová komunita v té době mi nepřišla nijak zvlášť politicky/společensky angažovaná. Klasicky se naváželi do Thatchrové a Reagana, protože to všichni že, ale jinak třeba homosexuály neřešili. Judas Priest by jinak asi neměl vyprodané koncerty že?

Angažovanost byla spíš na punkové, HC, avantgardní scéně.

Jinak k té duhové vlajce - úplně nechápu význam jí vytáhnout na koncertě a producírovat se s tím. Jak v Německu, tak v ČR nevidím žádný problém s akceptací této komunity, nebo s omezenými právy. Viď aktuální legislativní úprava, kde největší topic je název samotného spojení těchto páru. Protože registrované partnerství jako zákon vše důležité už vyřešil.
Naopak bych se spíš obával vývoje v Německu. Ti nově příchozí inženýři a doktoři velkou tolerancí k homo komunitě neoplývají.
Je zajímavé, že tihle aktivisti nějak neřeší skutečnou situaci homo komunity třeba v takovém Rusku, Saudské Arábii nebo Gaze. A tím se vracíme na začátek - je lehké být virtuálním aktivistou v teple a bezpečí, ale reálně něco udělat, to už chce koule.

 

Widl
15.03.2024 10:25

Hudba byla vždycky aktivizmus, postoj. Někdy víc, někdy míň. A pořád to dokáže někoho překvapit :D

 

Fenris 13
15.03.2024 10:08

To je ale blbost... Připomíná mi to jak nedávno jedna Pirátka prohlásila, že pro ni konzervativec = fašista. Absolutní netolerance odlišného názoru a zaslepené prosazování jediné Pravdy. V čem se toto liší od přístupu takového Putina? Kdysi se na univerzitách učili studenti diskutovat, tolerovat jiné názory, teď je to tabu, řečníci co nejdou s proudem nejsou na univerzity připouštěni a pro studenty tu máme safe space, kdyby je, nedejbože něco rozrušilo. Místo zralých dospělých lidí teď vzdělávací instituce produkují vystresované a křehké "snowflakes"

 

Stray
15.03.2024 10:03

Ancient mariner: Ano, přiznávám, hodnotový svět hluboce ve svém nitru nalézám shodným s pohledem Tomia Okamury:-), jakkoliv bych jej nikdy nevolil a nemám nic společného se sortou lidí, kteří jej doprovázejí na manifestace. Stačí? :-)

 

Ancient_Mariner
15.03.2024 09:50

Fenris: Nie, nie je, len s nimi zdiela rovnaký hodnotový svet, aj keď nimi pohŕda a považuje sa za lepšieho :)

 

Fenris 13
15.03.2024 09:45

Ancient Mariner: aha, takže každý kdo nesouhlasí se současným směřováním západního světa (gender/Green Deal/migranti), je automaticky pro-putinovec a ruský šváb? No to je hotový vzor demokracie! Znovu opakuji, 1984 bylo varování, ne návod :-)

Stray: parádní report!

 

Ancient_Mariner
15.03.2024 09:33

Ty si chodiaca definícia boomera. S myšlienkou, že "buzerantov budeme tolerovať, keď sa nebudú priznávať k tomu, že sú buzeranti" ťa úplne právom radí k pánom vymenovaným tam dole, aj keď sa tu pravideľne hráš na demokrata.

 

Tomáš
15.03.2024 09:31

"Virtue signaling" je termín technicus v angličtině - patří to k bontonu, zaujímat postoje k určitým tématům a prezentovat svojí morální, etickou a intelektuální nadřazenost.

Témata samotná jsou úplně v pořádku, každý normální civilizovaný člověk asi uzná, že na nich není nic zásadně špatného.

To kde to pak už vázne je realizace - dám příklad. Severovýchodní pobřeží USA je typická bašta demokratické strany, všichni tam mají plnou pusu migrantů, jsou proti zdi, všichni mají právo přijít. A pak jim tam, do jednoho menšího městečka nad New Yorkem poslali pár autobusů těch migrantů a šli se z toho posrat - že oni je nemají kde ubytovat, že se o ně nemají jak postarat, blablabla. Přitom v podstatě lokace i na poměry USA s vysokou životní úrovní, infrastrukturou a pod. Takže migranti ANO, ale ať se o ně stará někdo jiný. A když se dotyční v Texasu, Arizoně a pod., zavalení migranty, nedejbože vyjádří, že toho mají plné zuby, tak jsou to fašisti, rasisti, sexisti, konzervativní blbci.
Aktuálně třeba "krize s migranty" zasáhla i NY City samotné, kde (černý) starosta ještě loni strašně podporoval otevřené hranice, ale letos už obrací rétoriku a vyhlašuje pomalu stav obležení....

Takže až všichni tihle aktivisti půjdou osobním příkladem a budou dělat a žít to co hlásají a vyžadují od ostatních, vyšvihnu jim poklonu a uznání a budu je úpřimně velebit.

 

Stray
15.03.2024 09:17

Vůbec nechápu proč bych to měl mít jinak. Představa že někam přijdu s duhovou brašnou a první věta kterou řeknu, jako nějakej robůtek, by byla "Jsem vegan." Vždyť je to přeci příšerné, ne? Teď nemyslím to, že je někdo vegan, ale to jak se prezentuje - takže PROSTŘEDNÍČEK, jste trapný!

 

Ancient_Mariner
15.03.2024 09:01

Z tvojich článkov viem, že si milovník tigrovaných legín ;). Ono boomerstvo je hlavne state of mind, extrémne rozšírený medzi ľudmi, ktorí tú 80s scénu zažili na vlastnej koži.

"tupá, plakátová, duhová masírka" je ako slogan vytrhnutý z úst Putina, Orbána, Fica, Okamuru ... To ale nie je prekvapivé, boomeri so svojim selektívnym vnimaním demokracie a ľudskýchbpráv, s tymito pánmi zdieľajú hodnotový svet, aj keď sa zdráhajú priznať si to.

 

Stray
15.03.2024 08:19

Tos kopnul do toho nesprávnýho. Kapely se šminkama poslouchám od konce osmdesátých let (WASP, KISS, MOTLEY). Lehce doleva jsem byl vždycky taky. Něco jiného je však být opravdu tolerantním člověkem a něco jiného je nechat se strhnout současnou tupou, plakátovou, duhovou masírkou. Ti druzí mě přijdou jako v románu Žert přišli hlavnímu hrdinovi ti zpívající a pochodující svazáci - právě tato sorta lidí je mi odporná!

 

Ancient_Mariner
15.03.2024 07:32

"Je heavy metal o tomto druhu aktivizmu nebo není?" ... aka, keď boomeri zistia, že rockeri boli v zásade vždy lefties

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist