Boomer Space


Diskuse ke článku : METALLICA - 72 Seasons
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5

 

Tomáš
24.04.2023 16:46

Stray - těšení se na novou nahrávku - jsem si teď vzpomněl na rok 2000 když Pearl Jam vydali Binaural. Kamarád to přitáhl na koleje na kazetě. Byla to už asi pátá kopie, takže více šumu než muziky, ale seděli jsme u toho se zatajeným dechem celá parta a hltali. A pak poslouchali nonstop týden. Staré dobré časy. Teď je toho tak moc, že si člověk ani nemůže někdy vybrat....

 

Tomáš
24.04.2023 16:43

prasezlesa - bude to přesně generační věc. já začal černým albem a proto mě ty starší právě nikdy až tak nebrali, spíš mám rád jejich tvorbu z 90tých let, která bude nejspíš pro starší generaci metalistů z 80tých let nezajímavá

spíš i tady v diskuzi mě trochu překvapuje ta vyhraněnost - buď nové album někdo miluje, nebo nenávidí, jakoby nebylo nic mezitím. já jsme zatím na 6/10, ale tipuju, že ještě poroste, nechal jsem to uležet a pustím si to znovu

 

Stray
24.04.2023 16:40

O tom že znáš Černé album nepochybuji, ale nebyl jsem si jistý schopností těšení se na nahrávku oblíbené kapely. Znáš to, těch mladých chytrolínů, co maj vše nač si vzpomenou, za těch posledních deset let dost přibylo.:-)

 

prasezlesa
24.04.2023 14:35

Já to chápu. Nemusíš mi to vysvětlovat. Že jsem nezažil černé album, neznamená, že jsem se netěšil v životě x let na jiný věci.

 

Stray
24.04.2023 13:32

Sagi: NE! Megadeth je taky 80%. KREATOR taky.

prasezlesa. Když píšu o dlouhém tříletém čekání na Černou desku, tak to někomu kdo nezažil, i vzhledem k současným sedmiletým pauzám mezi alby METALLICY, může připadat divné. Pro mne je to logické. Dnes se netrýzním žádným čekáním, natož pak těšením se. Poslouchám co vyjde. Ani na alba METALLICY v podstatě nečekám, vždy se odněkud sami připlouží a já se těch sedm let věnuju úplně něčemu jinýmu.

 

Sagi
24.04.2023 13:25

To Stray: Stojíš si ještě za 90 procenty loňských Megadeth při srovnání s letošní Metlou:-).? Ta je každopádně lépe nazpívaná.

 

prasezlesa
24.04.2023 12:53

Já si nemůžu pomoct, ale mně přijde, že na černém albu je spousta vaty. A tím, jak to album není tak kompaktní jako 72 Seasons, tak ta vata víc vyčnívá. Metallicu miluju, ale fakt málokteré album mě tak nudí jako právě černé.

 

Stray
24.04.2023 12:27

Černou mám samozřejmě radši, jednak jsem na ní čekal (jsme na ní čekali - tenkrát byl poslech metalu ještě kolektivní záležitostí :-), což dnes není ani náhodou) tři roky, a za druhé ta hromadná seance u nás v pokojíku během jejího prvního poslechu, na to se nezapomíná.:-)
Ale když jsem si tak pohrával s myšlenkama, během poslechu novinky různě meditoval a přemítal, došlo umne na srovnání třeba Through the Never a Shadows Follow, jako dvou obdobně pojatých skladeb, a normálně natvrdo jsem si řekl, že Shadows Follow je lepší.:-) U mne Černou táhnou hlavně skladby Enter Sandman, Sad But True, The Unforgiven, Whatever I May Roam a mnou favorizovaná My Friends Of Misery s krásným Newstedovým basovým úvodem. To jsou skladby epochální. je jí i Nothing Else Matters, jenže ta je, za dobře známých okolností, silně přeposlouchaná.

 

prasezlesa
24.04.2023 12:22

Fenris 13: Ano, určitě je to tím, kdy člověk to které album slyšel. Jelikož jsem v době vydání černého alba ještě ani nebyl na světě, tak mě ta mánie logicky nezasáhla. A takhle zpětně mi to přijde jako dobré, ale pro mě docela nudné album. Naproti tomu třeba ...And Justice for All považuju za klenot a pro mě asi nejlepší album Metallicy.

 

Fenris 13
24.04.2023 12:18

Je to dobré album, ale silnější než to černé? Ani náhodou... Ale Stray má asi pravdu, že to bude záležitost věku posluchače.

 

prasezlesa
24.04.2023 12:09

Pro někoho budu dost možná rouhač, ale je to pro mě lepší než black album. To je pro mě naopak tak předvídatelné, že si ho poslechnu třeba jednou za rok, a stačí mi to. Samozřejmě, že black album má silnější a chytlavější songy, to si nemusíme nic nalhávat. :-) Ale tohle se mi poslouchá líp a baví mě víc.

 

prasezlesa
24.04.2023 12:06

Já cítím potřebu poslouchat to album pořád dokola. To už se mi dlouho nestalo. Za mě zatím 9/10.

 

Widl
24.04.2023 11:29

Pejsek a kočička pekli dort a vypadlo z toho tohle album :) Strašně moc vlivů dokupy a výsledek je podivně stejný. Jak tu níž někdo poznamenal, ku prospěchu věci by bylo zkrácení songů. Vše jede v podobným tempu a ještě se to závratně opakuje. O to víc vyčnívá nejkratší a na nic si nehrající Lux Aeterna, která je o řád nad zbytkem alba.

Dalším průšvihem je produkce, kytary jalový se zvukem krotkým jako beránek a hlavně přehnaně vytažený bicí, který jsou klasicky nudný. Tak je ještě šoupnem dopředu, ať si toho každý všimne. To vlastně možná vysvětluje proč má Lux Aeterna jen přes 3 minutky - víc by neukopal :D

Hetfield pořád top, ten hlas je nezaměnitelný a tady s ním i pěkně čaruje.

Lukáš: Moc se to srovnat nedá, u dědků z Overkill víš hned po prvních vteřinách co dostaneš a že to bude sakra řežavý a bez nějakých zbytečností. Scorched je po čertech dobrý album.

 

Stray
24.04.2023 11:02

lukáš: To ti můžu za sebe říct hned, OVERKILL ode mne dostanou taky 80%. Ale kdybych měl srovnat, jak k poslechu obou desek přistupuji v posledních dvou týdnech, tak s větším nadšením a zvědavostí sahám vždy po METALLICE a jsem jejich výslednou hudební vizí dokonce více uspokojován. NĚCO VÍC NEŽ BAND! Možná to mladší ročníky než narození 1976 budou obtížněji chápat, páč se přízeň metalových fans začala od první půlky devadesátek daleko více rozmnělňovat mezi všechny ty odrůdy doom, death, dark, black, což já jedu pořád v posledním vagónu toho rychlíku, na kterém je logo METALLICA z blesků!:-) Mám jasno!:-)

 

prasezlesa
24.04.2023 10:58

Pandrhola: Metallica je taková paradoxní kapela. Lidi mají tendenci se na ni nepřiměřeně zlobit za alba, která vůbec nejsou špatná (tohle je naopak vyloženě dobré), a přesto zůstává jednou z největších kapel světa... To jsou holt ta nepřiměřená očekávání. Jinak si to neumím vysvětlit.

 

Pandrhola
24.04.2023 10:52

Souhlas s krásně napsanou recenzí .... a já nerozumím vzteklým hodnocením 3,5 atd...... to nedává pocitově ani věcně smysl ... je v tom jakási nesrozumitelná zášť ... ta deska je objektivně někde okolo 7 - 8/10 ... o tom je možné diskutovat .... ty podstřelené úlety jsou trapné. Za sebe jsem moc rád, že deska vyšla a užijme si jí :)

 

Pandrhola
24.04.2023 10:47

To Lukáš. Nová deska Overkill je podařené metalové album od, spíše středně až méně významné, kapely. Deska je zcela tradičním metalovým produktem, počínaje obalem a konče obsahem a kapela si neklade žádné jiné ambice, než oslovit několik tisíc fanoušků. Nová Metla je velmi podařená deska od globálního fenoménu, který se z undegroundu vypracoval do pozice ve které je. Srovnání Ovekill / Metla je tudíž zcela nesmyslné

 

miki
24.04.2023 10:20

Takže nova Metallica???Velké očakávania pravdepodobne nikto nemá,podvedome však každý áno.Moje prvé stretnutie od kill em all až po čierny album,užas,uspokojenie,nedočkavosť,hlad po dalšom albume.Bol som mladý, oni boli mladí nasratí plní nápadov.Neviem po tolkích rokoch počúvania metalu dokáže ma ešte niečo prekvapiť?Mýslim,že veľmi málo.Prve stretnutie na živo,Budapešť 88,skoro žiadne efekty,žiadne obrazovky,len muzika ,kill,ride, masters,justice,hlavy nám šli odpadnúť z krkov,neskutočná energia.....už som to nikdy s metallicou nezažil.Nový album.Prvé počutie také mdlé,ďalšie vypočutie oveľa lepšie čas pekne odsýpa....za mňa spokojnosť.Čakať trash metal od 60 ročných milionárov Bláhové

 

lukáš
24.04.2023 10:09

to all :
Nemusíte odpovídat.
Jen by mě zajímalo srovnání s novou deskou Overkill.

 

prasezlesa
24.04.2023 10:06

Ta myšlenka prvních 18 let člověka není ani tak o tom, že v 18 letech je člověk už hotová osobnost a ví, co bude dělat atd., jak píšeš. Spíš je o tom, že nám v dětství rodiče svým vlastním chováním a výchovou vštěpí určité vzorce chování, předsudky, úzkosti atd., kterých je pak strašně těžké se zbavovat.

Jinak album je naprosto skvělé, s recenzí souhlasím. Jenom mě teda překvapilo, že asi nedosáhne na No. 1 na Billboard 200. V prvním týdnu bylo druhé.

 

1 2 3 4 5

 

 

 

 

TOPlist