Boomer Space


Diskuse ke článku : METALLICA - 72 Seasons
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5

 

Hooya
03.05.2023 14:47

Tož Metallica mě přivedla k metalu a poslouchal jsem ji asi tři roky v kuse minimálně 8 hodin denně, takže úplně chladný vztah k ní taky nemám. :)

 

Stray
03.05.2023 14:10

Stran názorů na METALLICU nevěřím nikomu, komu je pod 47 (kdo je mladší než ročník narození 1976).

 

Hooya
03.05.2023 14:05

Ale jinak to docela vystihl, byť mohl o 10% slevit.

 

Stray
03.05.2023 13:24

A pamatujte, pane kolego, že dotyčný v prváku něco přeřízl.:)

 

spajk
03.05.2023 12:54

Tribal dialog basy a bicích....to za ně už píše AI, ne?

 

Stray
03.05.2023 10:43

Já tedy s jeho povrchním popisem jednotlivých skladeb nesouzním vůbec a to nezohledňuji fakt, že v době kdy tento člověk kopal za Obscure, tak jsem nedostal (jako údajný "pouhý blogísek") akreditaci na koncert, co byla pětiletka dlouhá, zjevně intervence jeho aktivistického kámoše Ripa. Jestli něco fakt neztrácím, tak je to pamatovák. Holt oboustranná smůla.:-)

 

 

afro
02.05.2023 08:27

Stray: Jen bych dodal, že si stejně většinou novinky starých pardálů, kteří formovali můj hudební vkus poslechnu a příp. i přečtu zdejší recenzi, ale už to se mnou většinou nic moc nedělá, no.

 

Tomáš
29.04.2023 07:41

Já si myslím, že to tady zbytečně hrotíte

Já jako relativně nezaujatý posluchač Metly (nejsem die hard fanda, nejradši mám jejich 90tá léta, nechodím na koncerty) chápu v podstatě obě strany tohoto "sporu", a každý má dobré argumenty a částečnou pravdu.

Můžeme je brát z pohledu největší metalové kapely všech dob (což v kontextu tvorby, popularity, přesahu do popkultury obecně a v podstatě i historické důležitosti pro žánr samotný určitě je), a v rámci této perspektivy si udržuje pořád vysokou laťku.

Nebo to srovnávat s původní tvorbou z 80tých let, kterou "tradicionalisté" považují za nepřekonatelnou, a nový album jí opět nepřekonal a mají k němu relevantní výhrady.

Myslím, že tohle je úděl všech velkých kapel, které hrají dlouho. Je tady odkaz minulosti, který je pro některé fandy příliš silný a živý a novou tvorbu vždy hodnotí v jejím kontextu. Ale pak jsou i mladší fanoušci, pro které třeba historie není tak zásadní a naopak žijí víc novým materiálem.

Nic z toho není špatně, každý si to přebereme podle sebe.

Buďme rádi, že Metla pořád (občas) vydává alba, která jsou minimálně průměrná (spíš nadprůměrná), že koncertuje a že aspoň někdo v tom aktuálním hudebním mainstreamovém marazmu pořád nese vlajku metalu hrdě dál.

 

Smolik
29.04.2023 01:40

Tak jsou hodně hluboké myšlenky…

 

miki
28.04.2023 14:14

STADVITOST....Bez urážky Smolik pobavil si ma.Však ono to funguje všade,futbalove manšafty,filmy,seriály,knihy,auta,pekné ženy,každý niekoho uprednostnuje viac, iného menej Všetci sme zaujatí, vratane Teba.Prečo je to tak nikto nevie????Tak načo to riešiť je tu nový album ber alebo nechaj tak.Eto vsio.

 

sanntrik
28.04.2023 11:30

Stray:S metalopolisom to vidím rovnako ako ty.

 

Stray
28.04.2023 09:42

afro: Možná si uhodil hřebíček na hlavičku. neříkám, že mne nebví objevování nových kapel, takovej konzerváckej záser nejsem, někdy mám opravdu radost z objevu dobré nové kapely, ALE je pravda, že fakt asi radši ty dvacáté OVERKILL a padesáté ZZ TOP než něco novýho. Dle toho také vypadá ten web, je o prověřených kapelách s letitou historií, není moc o neznámých jménech. je to tím, že ty nové kapely až moc tlačí dopředu tu agresivní složku, postrádaj melodičtější pasáže, vše je předimenzované, co se týče energie a roznícených emocí, nemá to duši. proto radši prověřené věci, pro to je C.D. takový jaký je. mě se třeba z dramaturgického pohledu novej Metalopolis vůbec nelíbí, nemám tam prakticky vůbec co číst, úplně neznámá jména, neznámé ksichty, co vypadaj jako studentíci, čerpači sociálních dávek nebo aktivisti, to není můj rockový svět.:-)

Smolik: Tak zle jako dnešní KAMELOT METALLICU opravdu nevidím, spíš je mám na roveň současných ALICE IN CHAINS. Z mého pohledu prostě tak hluboce dolu nešla, ve srovnání s Master Of puppets možná, ve srovnání s jinýma kapelama (od THERAPY? po VIO-LENCE fakt že ne). Nad mainstreamovýma médiema můžeš mávnout, vždyt je to jedno, stejně si obrázek o hudbě děláš sám. tak doufám, že je ti návštěva tohohle webu aspoň v něčem užitečná. Já mám ty časáky jen tak jakoby nachuť, ale měřítkem vkusu a kvalitativních pravd u mne nikdy nebyly, žádné, ani ty v devadesátkách.

 

Smolik
28.04.2023 09:03

S CC - hele nevím, nejsem členem té bandy, tak mi to asi je jedno :-) . Kromě toho jsem Metallicu měl vždy raději. A o co mi jde? Nejde mi o nic, mně asi jen vadí ta předvídatelná stádovitost. Já třeba roky kupoval Spark. Od prvního čísla, které vyšlo, když jsem byl na střední škole. A vlastně ještě loni jsem si ho kupoval. Ze setrvačnosti a asi nostalgie. Karel Balčirák také formoval můj vkus. Stejně jako Metallica. Jenže když víš, že vychází velké jméno, ať je to Ozzy, Metallica, Kreator, Spark tomu napálí super body a Karel to pochválí v Metalshop.tv a víš to už v době, kdy jsi třeba slyšel jen jeden singl, tak vlastně zjistíš, že ti dost zužují obzory tato mainstreamová média. Že třeba vyhází spousta muziky, která se u nich neobjeví a nebo když, je tam někde v polovině charts a lidi to tím pádem nezajímá. Předpokládám, že tam byla recenzována i Metallica a vsadím se, že byla v top 3 minimálně. Samozřejmě tak to bude i s Overkill, protože to je také velké jméno. Třeba to tak opravdu cítí, nevím. Když si vezmu recenze tady z poslední doby, tak Kamelot za 60, s čímž souhlasím, mají lepší alba. Ale stejně tak to je s Metallicou, já ji vidím také na těch 60 max. Protože mají také lepší alba. Ty pararely v recenzích tam vidím. A tak bych mohl pokračovat. Ale je to zbytečné. Hudba je o pocitech, jestli vidíš novou Metallicu jako takovou pecku, já ti to neberu. Pro mne je to nekonfliktní natahovaná rutina, solidně poskládané riffy, sem tam dobrá skladba, to vše v hnusném obalu s mizerným zvukem. Něco, k čemu se vracet za pár let určitě nebudu, narozdíl od tvorby do 90tých let.

 

afro
28.04.2023 07:47

Ježíš Strayi, třeba to kolegu Smolíka prostě jenom nebaví, neprojektuj si do toho víc než je nutný (tu nadsázku tam od tebe vidím, snad...). :-) Mně třeba Metallica přijde jen o trochu nudnější než současní CC a za mě je nejskvělejší objevovat nový osobitý kapely a ne si dávat dvacátou desku Kreator, patnáctou Overkill a sedmdesátou AC/DC. Ovšem samozřejmě každému dle jeho potřeb. ;-)

 

Stray
28.04.2023 06:53

Smolík: To je pravda, že by se jí za těchto okolností nestala. Ale ona vydávala jiná alba. Sešup by to byl, byť od Load by to také nebyl úplnej neúspěch, podívej kolik lidí chodí třeba na NICKELBACK? :-) Nebýt minulosti do Černé desky, čéče asi bych na koncert nešel, páč právě to období mám hluboce zakořeněné a formovalo mne, kdyby nebylo, tak je to jiná kapela.:-) Z tvé strany - Je to závist? Žárlivost na něčí úspěch? Potřeba spravedlnosti? Nebo touha dostat CANNIBAL CORPSE do komerčních rádií? Vo co ti vlastně jde?:-)

 

Smolik
28.04.2023 06:10

Já nepopírám, že Metallica je největší metalová kapela. Já tvrdím, že vydávat dříve alba kvalitou srovnatelná se 72 seasons, nikdy by se jí nestala. Kdyby stejné album vydala nějaká nová kapela, nikoho to nezajímá, ale protože to je Metallica, bude se to objevovat v topech, protože lidé jsou stádo. Zajímalo by mě, kolik lidí by postupně chodilo na koncerty, kdyby Metallica škrtla minulost a hrála na nich jen věci od Load a novější. To by byl asi solidní sešup v návštěvnosti byť ty řekneš, že bys určitě šel.

 

Tomáš
27.04.2023 22:12

Mě se to napodruhé taky líbilo už zase víc, teď jsem si to dal do ipodu, takže zítra bude další poslech při procházce. Nikdy to sice nebude moje oblíbené album od Metly, na to je moc "old school" metalové, ale špatné určitě není

 

Stray
27.04.2023 20:37

Ber to s nadhledem. Třeba mám úplně blbý názory, třeba vůbec nekorespondujou s pohledem lidí zakouslých do metalového dění. Svým způsobem se tím bavím.:-) Kdyby dva týdny poslechu, já se těším jak pojedu 72 Seasons celý rok.

 

Stray
27.04.2023 20:23

V tom - na modlu se nesahá - to nevězí. Opravdu ne. Každému se nemusí líbit všechno. Nicméně každej, kdo má jen trochu vyvinutý oko na ty nitky showbyznysu, co utvářej výsledný objekt a jeho úspěch, to celý musí stále vidět, stejně jako to bylo vidět už v osmdesátých letech. Co ? No přeci jak vyjimečná to byla a je kapela.

https://www.youtube.com/watch?v=-ry7MHHWj_k


Tohle nejsou žádný vážně se tvářící metalový řevnivci, tohle jsou prostě sympatický usměvavý klucí.:-) Nebo ti snad přijde, že tohle je nějaká tuctová banda uniformních metalistů co dělaj paroháče a plněj všechny ty příkazy hloupých ug tiskovin? Tohle je METALLICA. Nikdy nikdo z civilů v životě, i kdyby byli např.REDEMPTION stokrát lepšími muzikanty (třeba jsou, no a?), si s takovou radostí nepustí jejich hudbu jako se to děje u METLY. To na čem záleží totiž není jen sofistikovanost zvukové stránce, kapelu utváří mnohem širší záběr věcí a skutečností, a tyhle věci má holt METALLICA oproti ostatním vysoko, ať si někdo nalhává něco jinýho. METLA prostě není kapela, jaké vznikaj každej rok. Sorry.

 

1 2 3 4 5

 

 

 

 

TOPlist