Boomer Space


Diskuse ke článku : VINCE NEIL - Exposed
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Noah
20.03.2021 22:46

Nerad čtu dlouhé slohovky a tak jsem s konstruktivním typem recek dle modelu Neil maximálně spokojenej. Jen tak dál a hlavně vytahuj dávno zapomenutý věci.

 

down
20.03.2021 22:16

Ještě to dplním, jednám v práci s (někdy) naprostýma hovadama, mám kolikrát problém se udržet, abych dotyčnému neřekl/nenapsal, že je to kompletní čurák. A světe div se ...dokázal jsem se s tím srovnat.

Když se sereš s reckou na Vince Neila a pak se v komentu dozvíš, že někomu připadá jako totál sráč ...noa? Myslím, že trocha kontroverze a "pořádná hádka" je naopak fajn. Aspoň víme, že jsme každý jiný a hlavně, že ještě žijeme!!!

 

Stray
20.03.2021 22:11

down: :-)))) Vypište mi někdo rekreaci, aspoň do Luhačovic, plís!:-)

 

down
20.03.2021 22:06

"Souhlasím se Strayem v tom, že dokud byl web menší a čistě fanouškovský, mnohem líp se tu dýchalo. Jak narůstá návštěvnost, objevují se stejně jako všude jiné i všelijací nespokojenci, kteří kritizují tadyto a tamto, aniž by k webu měli jakýkoli vztah."

A co by jsi chtěl? Sajtu, kde budete čtyři lidi a vzájemně si budete souznít, nebo raději živý web, kde se klidně pohádáš, ale vyjdeš s toho v pohodě? Jste močky a nebo metláci? Tyhle chujoviny řeším v práci každý den, už mi to ani nepřipadá divné.

 

Stray
20.03.2021 21:54

Trochu ubírej na komplimentech, ale i tak dík. :-) Třeba by to Pekyho nějakej pátek ještě bavilo. Nebo by si ho vzali na MP, páč mě tam po pisatelskej stránce děsně pasuje.:-) Jeho styl odpovídá přesně takovým těm jejich slavným dnům okolo roku 2005. No nic, nemalujme kříž na zeď a makejme dál. Tuším však, kdybych se vážně zdekoval, tak ty tak do měsíce sám od sebe končíš.:-)))

 

DarthArt
20.03.2021 21:40

Stray: To ti můžu říct přesně ... bez Straye by nebyl Crazy Diamond, v den tvého odchodu by přestal fungovat. Tady není o čem diskutovat. Jsme super tým a já jsem hrdý na spolupráci s každým z kolegů, ale Megadeth bez Mustaina je trochu blbost, že? ;):):)

 

Stray
20.03.2021 21:38

Předpokládám, že Tvůj článek přečte mnohonásobně víc lidí než Tebou zmiňované kilo.

 

DarthArt
20.03.2021 21:34

A hlavně mě neberte moc vážně - jsem prostě strašně unavenej a demotivovanej, takže bych momentálně fakt byl radši někde zalezlej za pařezem, psal jen pro pár spřízněných duší, aby o mně všelijací ti Imothepové a podobně vůbec nevěděli a neměli potřebu mi psát, jakej jsem blbec. Že bych prostě za vidinu tohohle klidu s ochotou vyměnil počet kliknutí na můj článek. Ale to samozřejmě vůbec nesouvisí s vývojem a strategií webu, jen je mi z toho poslední dobou nějak smutno. Chvilkový stav, asi kocovina z covidový izolace.

P.S. Seriálu FLOYDů se to netýká, ten jede dál a minimálně do "Obscured By Clouds" pofrčí po tejdnu dopředu. Pak možná týden pauza na nadechnutí a valíme sedmdesátky ;)

 

Stray
20.03.2021 21:29

Cajk. Vím jak to myslíš, vždyť jsme o tom nedávno mluvili. Když jsem byl na začátku, třeba po roce fungování, tak bylo stran počtu cílem pětikilo (budí to dojem, že mě na tom hrozně záleží, ale asi to ve skutečnosti není tak horký, každopádně kdo jiný by se měl koukat na statistiky a vyhodnocovat si věci, že jo?):-), 500 byla to meta, o které jsem si myslel, že jí budu po nějaké době schopen dosáhnout a bral jsem jí jako metu spokojenosti. "Odtud už nic víc nechci." Dneska to vidím jinak a zas jsem cíl posunul. zatím žádnej odchod, ať už pisatelskej, čtenářskej, trvalej nebo dočasnej nikdy neovlivnil onen růst počtu vzhůru (možná v průběhu několika měsíců došlo k zmražení, ale po roce už se ukázal zas další zdolaný schod někde na té cestičce), nikdy se nestalo "hej, kam všichni zdrháte?"... mě samotnýho by zajímal vývoj, kdybych odjel někam na Havaj, předal bych to tady, nějak bych se úplně odstřihl a po dvou letech bych se vrátil. Jednak vývoj obsahu a druhak vývoj návštěv. Mám představu o "modrém scénáři" :-), ale třeba by někdo překvapil...:-)

 

DarthArt
20.03.2021 21:16

Já to možná píšu trochu komplikovaně, ale snad si rozumíme. Návrat ke stovce, dvěma, třem, by byl samozřejmě blbě. Poměřuju čistě jen osobní hledisko, kolik lidí si přečte článek, kterej napíšu. Myslím, že ta stovka je tak realistická, takže jestli je celková návštěvnost desetkrát vyšší, životnost mého článku to moc nezvyšuje, jen se na něj víckrát klikne. Takže na vysvětlenou, asi jsem napsal jen kus myšlenky, která vězela v hlavě.

 

Stray
20.03.2021 20:35

Už jsem nechtěl, ale ještě musím doplnit, protože je řeč o MP a já bych nerad, aby ten web byl dáván do souvislostí s mnou zmiňovanými nepřáteli. Na ně jsem v tomto případě opravdu nemyslel.:-) Nechci to nějak rozvádět, ale posuzovat osazenstvo toho webu jednolitě je blbost, stejně jako všude jinde, jsou i tam lidé rozliční. Já osobně tam asi ne úplně seděl, ale protože jsem byl uvnitř osm let, tak jsem se vždy snažil vycházet v míře slušnosti, kdyby tam nebyla žádná vzájemná úcta, asi stěží bych tam mohl fungovat tak dlouho. Pokud se s někým z nich ten vztah zhoršil, tak k tomu zhoršení docházelo buďto pozvolna a nenápadně a nebo strměji až po mém odchodu. Mě to tam na konci přestalo dávat smysl, protože jsem zjistil, že jim nikdy nebudu dost dobrej, že ten web je základnou lidí, co na něm jsou dýl a nemám žádnou možnost ovlivňovat chod věcí, zkrátka měl jsem velkou chuť do psaní, ale všechno okolo začínalo stagnovat a tak setrvávat bylo čím dál víc frustrující. Dobře, vztah asi nebyl ideální, ale můžu říct, že je přímo za nepřátele nepovažuji, možná spíš někoho za nepřejícího, ale to je tak asi všechno. Vývoj jejich dramaturgie je pak už věcí těch, co zůstali a je mě fuk.

Stran návštěvnosti u nás. Když Darth napsal, že by mu nevadilo 100 lidí denně, tak mě zatrnulo. Hned vysvětlím. Počet 100 lidí denně na tomhle webu jsem pracně upevnil po roce fungování, v lednu 2014, já bych se opravdu nerad vracel na začátek a bezpečně můžu říct, že už bych se nikdy, ale naprosto nikdy nechtěl někam vývojově vracet a dřít se od nuly. V době, kdy se připojil první ze současných spolupracovníků, tedy DarthArt, jsme měli návštěvnost 450 návštěv denně a bylo to v květnu 2017, v současné době jsme na stabilní hodnotě 750 návštěv denně, o víkendu je to možná o pajcku míň. ty počty jdou ve vlnách, chvíli je lépe (už jsme v září byli i na 800ti) a chvíli to drhne (paradoxně období teď dva měsíce do vánoc a dva měsíce po nich to bylo spíš 650, se zahájením tandemu PINK FLOYD/IRON MAIDEN to však o kilo vylezlo a drží už měsíc). Co mě překvapilo, ale po určitý době mě tu vlastně nepřekvapuje už vůbec nic, že když dochází ke konfliktům s určitými čtenáři a jejich následnými odchody, děje se to, že pár dní, někdy týden , diskuse drhnou, bývá mrtvo, ale na návštěvnosti stránek (i při hustější atmosféře či sebeostřejší a bizarnější diskusi) to NIKDY nemělo vliv. Takže ten posun od nástupu Dartha v roce 2017 do současnosti čítá zhruba 300 návštěv, pohybuje se to ve vlnkách, ale dá se říct, že návštěvnostně to leze stále, pozvolna a lineárně nahoru - kilo za rok.

 

DarthArt
20.03.2021 20:02

seventh: Podepisuju, do puntíku, taky to takhle dělám. A s MP to cítím taky úplně stejně.

Stran toho počtu - samozřejmě jsem taky rád za každého čtenáře, neměla to být nějaká neúcta, jen jsem asi trochu jiný typ pisálka, to množství přečtení a podobně prostě pro mě není žádná hodnota. Jedině vlastní dobrý pocit z práce, celá ta zábava kolem přípravy článku, a samozřejmě radost, pokud se to pak čtenáři libí. A vůbec nemusím mít v komentářích stovky oslavných komentářů, nemusí tam být ani jeden, ale prostě musím cítit, že se mi to povedlo a že to pravděpodobně udělá radost i někomu jinému - to je ta sladká tečka na konec. Ale hlavní motivací je ponořit se do té hudbx. doploslouchat co neznám, hrabat se v materiálech a historii ... to je pro mě v psaní o hudbě to nejlepší. A aby byl výsledek nějak zajímavý, nový, neotřelý ... u seriálu PINK FLOYD si třeba nejvíc užívám teď to prvotní období, recenze na alba, která na českém internetu vůbec nejsou (ok, na Progboardu mají všechny). Třeba na recenzi k "Dark Side Of The Moon" se ani moc netěším - stopadesátou recenzi v řadě? Ty jsou všude. Ale samozřejmě to dotáhnu až do konce a každý článek dostane stejně patřičnou péči, to je jasný. Ale určitě mě víc motivuje udělat dobrý prvotní článek o "Atom Heart Mother", než dvoustý v pořadí o "The Wall".

V poslední době mě hodně bavily recenze na WALTARI - většinou první na českém internetu, novátorské, v nich informace sháněné po všech čertech, to mě baví...


 

Stray
20.03.2021 18:05

Seventh: A právě pro to jsem reagoval na Tvůj příspěvek. Přišel mě, že dává smysl.
Vše souvisí se vším. Je škoda, že díky emociálně vypjatějšímu včerejšku přišli čtenáři o víkendový článek, páč dnes ráno měl být Darthův PINK FLOYD, případně můj THUNDER, ale ani jeden z nás na to nenalezl energii a chuť do psaní.

 

seventh
20.03.2021 17:40

Nechtěl jsem se nikoho z redakce dotknout, to byla vážně taková obecná úvaha a ten příklad s MP vyskočil spíš tak mimoděk, podvědomě. Cením si práce recenzentů (mimochodem dík za recenze Moonspell a Lake of Tears) a zakládám si na tom, že když už s vyzněním recenze nesouhlasím a musím to světu sdělit, chci to udělat slušně a pokud možno konstruktivně. Utrhávat se na někoho za to, že věnuje svůj čas textu, který si pak můžu (ale nemusím) přečíst ZDARMA by za mě hraničilo s trapností.
No a když se mi něco nelíbí nebo mě to nezajímá (u mě typicky naondulovaný osmdesátkový glam metal) nečtu to a nekomentuju, protože vím, že se v tom houby vyznám a nikoho by to nezajímalo.
Kdyby se téhle jednoduché zásady držel v diskusích každý, místo toho, aby pod rouškou domnělé anonymity blbě držkoval a choval se jako dobytek (neplatí zdaleka jen pro diskuse na CD), byl by svět hned příjemnější místo. Ubylo by srdečních příhod a refluxů. Jenomže spousta lidí má potřebu si v diskusích honit ego a kompenzovat svůj posraný život a podle toho to tam potom i vypadá :-(

 

Stray
20.03.2021 14:55

Já to mám tak, že čím víc čtenářů tím samosebou líp, ale dělat v chvatu servis na kdejaké zaštěkání nepřipadá do úvahy. Pakliže návštěvník necítí úctu k téhle práci, je to sice jeho věc, ale i moje věc je, že jí pak necítím já k němu a psa s největší pravděpodobností vytřískám ze vrat. Komu se příčí náš styl, AŤ KLIDNĚ VYPADNE, nikoho tu nedržíme.

 

Hivris
20.03.2021 14:47

Tady si dovolím s DarthArtem trochu nesouhlasit, snad mě omlouvá mnohem kratší aktivní fungování tady na webu. Já jsem naopak rád za každého návštěvníka, psát do fanzinu pro uzavřenou komunitu by mi asi dlouho nebavilo:). Že tu občas padne tvrdší slovo?! Jsme přece chlapi nebo ne?

 

DarthArt
20.03.2021 14:25

Konstruktivní debata je samozřejmě na místě, ale poznámka typu "přijímáte jen bezvýhradnou adoraci" k ní nepatří.

 

DarthArt
20.03.2021 14:20

Souhlasím se Strayem v tom, že dokud byl web menší a čistě fanouškovský, mnohem líp se tu dýchalo. Jak narůstá návštěvnost, objevují se stejně jako všude jiné i všelijací nespokojenci, kteří kritizují tadyto a tamto, aniž by k webu měli jakýkoli vztah. A když je toho moc, člověku to hrozně bere energie. Z toho pak vznikají různé konflikty, které na místě vyzní úplně jinak než reálně jsou, protože nelze dohlédnout jejich původ a předchozí průběh.

Kdybychom klesli třeba na stovku uživatelů a zůstali u nás jen lidi, které náš obsah opravdu zajímá, byl bych spokojenější. Počet návštěvníků je jen číslo, které ve formátu našeho druhu nevypovídá vlastně o ničem. Je to důležité, jen pokud chcete nalákat reklamního sponzora. Vyšší popularita je pro fanouškovský web vlastně spíš komplikace.

 

Stray
20.03.2021 13:14

Seventh: Díky za příspěvek, to co píšeš není žádná fikce. Obávám se, že ale nepřipadne přímo k nám. Vždycky jsem se snažil se čtenáři normálně komunikovat a dlouhý léta to šlo normálně. Jenže máme samozřejmě i nějaké nepřátele, přičemž jméno toho největšího v Tvém příspěvku nepadlo, a tito nepřátelé mají třeba nějaké své přátele a tady už je jen krůček k provokacím a následným, z pohledu nezasvěceného člověka neadekvátním reakcím.
V tom tvém příspěvku je jedna věc nemožná a druhá možná. Nemožná je věc, za kterou neseme odpovědnost my - vedení konceptu webu neuchopitelným směrem tady fakt nehrozí no a bezdůvodná arogance se zde dle mého také nenachází. Proč jsem například Imothepovi nevadil, když jsem pět let psal na těchto stránkách sám a vydřel jsem je z nuly do stovek, ta doba kdy kluci, co jsou dnes mými kolegy, byli dřív mými čtenáři, mne svým způsobem hrozně schází, není v tom ale nic proti nim, schází mě na tom ta pohoda a pocit neobyčejnosti, úcty od těch co přichází. Proč najednou jemu a některým dalším zde vadí kdejaké smítko na kráse? Tu a tam nějaký údaj v článku, Meresovi třeba to, že Darthovi, kterej se pečlivě připravuje na rozsáhlej koncept PINK FLOYD, jsem schopen zakázat recenzi na Meresovo přání - tedy TUBLATANKU, protože chci, aby se soustředil na PF, které považuji za důležité. Vždycky mě zklame, když dojde na případ, kdy se náš letitý čtenář postaví při nějakém sporu na stranu jiného, klidně i úplně náhodného anonymního čtenáře - mnohdy provokatéra a nebo dokonce přítele našich nepřátel, na místo toho, aby se postavil na stranu svých oblíbených stránek. Tohle ke mě vysílá informaci, že pro řadu našich čtenářů a návštěvníků nemáme valnou cenu, kdekdo náhodně příchozí je výš než člověk zodpovědný za celý chod stránek. Myslím, že je to snad ta nejsmutnější věc, kterou zde v posledních třech letech zažívám. S tím souvisí i bod B - věc která je v pohodě možná - tedy odliv čtenářů. Že o ně i tak přijdeme. Tohle my neovlivníme.

 

proger
20.03.2021 11:20

Nejslabší recenze za celou dobu existence těchto stránek. Pouhých pár řádek věnovaných samotnému obsahu alba je žalostně málo. Připomínka tohoto výborného dílka je jistě žádoucí, ale forma vyhotovení nedůstojná autorova jména.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist