Boomer Space


Diskuse ke článku : DARKTHRONE - Under A Funeral Moon
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Stray
11.12.2020 12:37

Cóžé? Oni už sem chodí snad i transky nebo co? Bože.:-)

 

čubírková
11.12.2020 12:26

To Valič:
díkes, super, jsem zapamatováníhodná... :-)

nicméně sorry, k tématu zatím moc nemám, mě DarkThrone - vyloženě pouze tento obal utkvěl v paměti pouze jako potisk na merchandisní trička v porevolučním MetalHammeru a jemu podobných časáků.

Ale dobře, překonám se (po přečtení vašich komentů) a zkusím poslechnout na Tytrubce a třeba něco k tématu writtnu.

Čtu to zde pravidelně a a ne vždy napíšu do diskuse.. no, občas svým příspěvkem třeba i někoho vykolejím...tak to nedělám často.
Já jsem ale splachovačka a jak říká jeden známý - bez ženských není práce.

Takže - když Vám nevadí moje "vlny"... ok.

Takhle máme všichni nějakou motivaci. :-)

PS - teď si vybavuji, že ve filmu Cesta do Ameriky je jedna excelentní herdek baba, která tam těm "přivandrovalcům" ze Zamundy říká: "chlap si musí dát práci.." :-) HOWG!

 

Hivris
09.12.2020 22:25

Valič: ty máš ale fakt neskutečnej přehled, švédskýho folku bych se od tebe nenadál. Tyhle tři kapely byli fantastický, GARMARNA je dobrá pořád, teď vydala novou desku, která vůbec nezní špatně. OTYG byli taky kvalita, ještě si pamatuju na ÁSMEGIN, ty byli taky hodně do folku a tradicionalismu.

Alda: Vempire je bomba, Dusk... and Her Embrace totální exploze. Tenkrát jsem ovšem musel tyhle alba ze zásady nesnášet:).

DarthArt: díky za odkaz, přesně tohle jsem někdy četl, akorát někde jinde, byla tam jenom reakce Karin.

 

DarthArt
09.12.2020 22:23

Vlastně druhý album to bylo.

 

DarthArt
09.12.2020 22:22

Valič: Taky mi to přišlo dost diletantský. Norský etno mnohem líp uchopili ULVER na první desce "Kveldssanger".

 

Valič
09.12.2020 22:15

Ten projekt Storm se mi moc nelíbil. Pokud se nepletu, tak to byly převážně předělávky nějakých skandinávských lidovek, ale strašně amatérsky udělané. Já už jsem někdy v té době poslouchal věci jako Garmarna, Hedningarna nebo Triakel, ve kterých hráli výborní muzikanti, kteří s metalovou scénou neměli nic společného, a té lidové hudbě se věnovali nesrovnatelně seriózněji. Jinak si vzpomínám ještě na Vintersorgovu kapelu Otyg, která zněla podobně jako ti Storm s tím rozdílem, že hrála své vlastní skladby.

 

DarthArt
09.12.2020 22:13

Valič: To Ti můžu říct úplně přesně - pozérská kapela byla každá, která vydala album. Pravá kapela vydávala pouze demáče.

 

Alda
09.12.2020 22:11

Valič: Nexus Polaris, At the Heart of Winter, Volcano... super sqvělé věci !
Stejně jako Vempire Or Dark Faerytales in Phallustein

 

DarthArt
09.12.2020 22:09

Tady jsem to našel - reakci Kari a Satyra:

http://members.tripod.com/~black_metal/satyricon/storm2.html

Ten text je takový to "jsme hrdí Norové, křesťani jsou svině, hrdé Norsko, dáme jim po hubě" .... takový ty kecy.

 

Valič
09.12.2020 22:06

Já jsem dnes ten výraz "pozér" použil opravdu pouze jako vtip a netušil jsem, že tyhle věci ještě dnes někdo bere vážně. Žádné ortodoxní stránky nenavštěvuji (hlavně proto, že je tam většinou strašná nuda a nechodí tam žádné holky; tady se občas objeví aspoň ta Čubírková), a na těch ostatních se většinou scházejí stejně staří dědci jako já, kteří si tak navzájem občas ze srandy říkají. Vlastně ani nevím, jaká byla v devadesátých letech přesná definice pozéra, ale když se tak dívám na ten svůj seznam (Nexus Polaris, At the Heart of Winter, Volcano...), tak já bych do té kategorie nejspíš taky spadal. :-)

 

DarthArt
09.12.2020 22:01

Hivris: No zrovna jsem chtěl říct, jestli tohle je opravdu seznam hudby, kterou Valič sleduje okrajově .... počítám, že seznam jeho oblíbených žánrů musí vypadat jako ty kilometry písmenek ve filmu "Proroctví" s Nicholasem Cagem :)

Jestli mě paměť neklame, Kari těm dvěma na projekt kývla s jejich slibem, že to nebude satanistický, protože se nechtěla namáčet do těch black metalovejch hovadin a do tý prohnilý společnosti. Slíbili .... nesplnili. Ale byla fakt krásná, ta holka. Kdyby to byla moje manželka, koupil bych si řemdih a šel ty dva spráskat jak psy !!!!! :)

 

Hivris
09.12.2020 21:55

Valič: jestli to u tebe vypadá takhle, když posloucháš něco jen okrajově, tak bych nechtěl vidět ten zástup kapel u muziky, kterou sleduješ podrobně:))).

DarthArt: obě tyhle šílenosti mi pořád předhazoval kámoš, ale jak říkáš, to už bylo i na mě moc divný:). Ve STORMU fakt zpívala Kari Rueslåtten, kdysi jsem s ní četl rozhovor a zrovna hezky o těch dvou blackových modlách nemluvila. Došlo tam k nějaký změně textů bez jejího souhlasu a k dalším nepravostem. Má docela zajímavý sólovky, samozřejmě už nejde o metal.

 

Valič
09.12.2020 21:50

DarthArt: In The Woods…, Fleurety a Ved Buens Ende v tom posledním příspěvku uvádím. Od The Third and the Mortal mám pouze výborné CD Painting on Glass (ostatní desky jsem kdysi slyšel, ale už si z nich moc nepamatuju). Z těch experimentálnějších kapel jsem poslouchal ještě Atrox, Manes, Code, Ram-Zet a samozřejmě Virus, což byli víceméně ti Ved Buens Ende s jiným názvem. Jinak to jediné album (Written in Waters) těch posledně jmenovaných, které v době vydání poslouchalo jen pár zasvěcenců, je dnes považováno za absolutní klasiku žánru. Ta kapela vlastně dost předběhla dobu a výrazně ovlivnila pozdější vlnu zejména francouzských kapel typu Blut aus Nord a Deathspell Omega.

 

Alda
09.12.2020 21:50

DarthArt + Hivris + Valič - klobouček :-)))
MAYHEM- jako většina mám rád De Mysteriis + Wolfs + Grand a věřím tomu, že NEJSEM žádný pozér!
DARKTHRONE solidní výplach, ale zpětně se k tomu těžko hledá cesta...ale recenze luxus - pochvala!!!
Dnes jsem poslouchal rané BATHORY, taky...hukot... ale vzhledem k tomu, že jsem je.. ho.. poslouchal v době vydání, tak v klidu. A Under the Sign of the Black Mark je absolutní pecka!
HELL!!!

 

Pekárek
09.12.2020 21:38

Mám to zhruba jako Valič - mainstream:-), s tím rozdílem, že Ancient se mi líbí.:-)

 

DarthArt
09.12.2020 21:32

Jé, a poslouchal tu někdo takový ty norský ultra avantgardy typu VED BUENS ENDE nebo 3RD AND THE MORTAL (zpívala tam Kari, co udělala se Satyre a Fenrizem STORM, překrásná holka)? To už bylo tak divný, že jsem se těch nahrávek vyloženě bál ....

 

DarthArt
09.12.2020 21:29

COVENANT se mi líbil "Animatronic" .... "Jihad" a podobně. To byl povedenej crossover stylů. Jak to s nima vlastně je? Zahučel tam Nagash z DIMMU BORGIR a s odstupem času je asi jasný, že nebyl moc prozíravý .... kdo ví, kde je mu konec.

 

Obsolete
09.12.2020 21:14

Na Mayhem se možná nabaluje spousta idiotských pozérů,hlavně ted po Lords of Chaos a čenové Mayhem jsou neskuteční kokoti,ale to nic nemění na faktu že De Mysteriis,Wolfs Lair(to především),Ordo ad Chao a dejme tomu Esoteric Warfare jsou skvělá alba.Naopak Grand Declaration moc nemusím a to nový vyloženě nesnáším.
Jinak souhlasím s tím debutem Burzum,naopak druhý Det som engang var je už úplně o něčem jiném a pokládám ho společně s Fallen:) za nejlepší Burzum album.
btw Na Limbonic Art jsem úplně zapomněl,výborná ale bohužel dost nedoceněná kapela a Ad noctum je jejich klenot.

 

Valič
09.12.2020 21:09

Já jsem ten norský black metal sledoval opravdu jen hodně okrajově, ale pár oblíbených desek taky mám:

Emperor – všechny čtyři řadovky
Limbonic Art – první dvě alba
Arcturus – první tři desky
Dodheimsgard – v podstatě všechno
Solefald - The Linear Scaffold, Neonism, In Harmonia Universali
Satyricon – Nemesis Divina, Rebel Extravaganza, Volcano
Dimmu Borgir – alba z let 1997 – 2003
Covenant – Nexus Polaris
Darkthrone – A Blaze in the Northern Sky, Panzerfaust
Mayhem – De mysteriis dom Sathanas, Wolf´s Lair Abyss
Immortal – Battles in the North, At the Heart of Winter
Carpathian Forest – všechno z let 1995 – 2003
Gehenna – Malice, Adimiron Black
Thorns - Thorns
Ulver - Bergtatt

Potom také většinu desek od Borknagar a Enslaved a některé řadovky od Helheim, Taake, Aeternus, Gorgoroth, Kampfar, Khold, Disiplin, Tulus, Morgul a Windir. Pak by se taky našlo pár skupin, které do toho žánru spadají jen hodně okrajově (In The Woods…, Fleurety, Ved Buens Ende). Peccatum znám, ale moc se mi nelíbí, ten další projekt Ihsahnovy manželky (Starofash) mi přišel o dost povedenější. Od Hagalaz Runedance jsem měl všechna tři alba, ale o to třetí jsem bohužel přišel a nešlo znovu objednat (celkem příjemná hudba, ale s metalem nemá společného prakticky nic). Burzum mě absolutně nebaví (ani ty jejich nejuctívanější desky) a Ancient mě vždy připadali spíš jako špatný vtip (nejen díky tomu srandovnímu klipu).

 

Hivris
09.12.2020 21:07

DarthArt: jasně, ALLEGIANCE znám, měl jsem od nich album Vrede, ale před pár lety jsem ho prodal, už jsem je neposlouchal. Ale dřív se mi to líbilo. Stejně tak jsem se zbavil i Mad Grandiose Bloodfiends od ANCIENT, taky mi to nebralo a měl jsem to jen kvůli předešlým deskám Svartalvheim a The Cainian Chronicle, který jsou výborný. Ale byl tam excelentní cover Black Funeral od MERCYFUL FATE.

ZYKLON B byli skvělí, ZYKLON už slabší, hodně do death metalu s takovým strojovým zvukem. WAR jsem taky kdysi slyšel, ale kecal bych, kdybych tvrdil, že vím, co hráli. Ještě si z podobných jednorázovek pamatuju projekt Vondur, to byl takovej sranda black metal s velkou nadsázkou od členů kapely OPTHALAMIA . Dokonce udělali i cover od Elvise:).

A slyšel jsi někdy o HORDE? Recesistická křesťanská odpověď na norský black metal z roku 1994 s názvy písní jako Release and Clothe the Virgin Sacrifice nebo Invert the Inverted Cross:). Ale hudebně docela slušnej black.

Jinak díky za poklonu a za důvěru, když bude Stray pro, tak se MAYHEM rád zhostím. Ale budou muset chvíli počkat, na nejbližší dobu mám jiné plány.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist