Boomer Space


Diskuse ke článku : WALTARI - You Are Waltari
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Prowler80
11.11.2020 11:57

Já už to zde zmiňoval loni, ale ten biják jsem též poprvé viděl ve filmovém klubu kina Labe:


https://youtu.be/ResQFDDsDAI


 

DarthArt
11.11.2020 11:31

Pepua: Přesně, už mám tenhle poznatek nachystaný do recenze :) V tý věci od Gilmoura je zase dobrej "sabbaťáckej" riff, rok před debutem BLACK SABBATH :)

 

pepua
11.11.2020 09:16

No a Sysyphus part one je jasný intro k devadesatkovýmu severskýmu bm :-)

 

Valič
11.11.2020 07:22

Stray: Už mlčím. :-)

 

Stray
11.11.2020 05:25

Aha, tady je pro změnu záchvat.:)

Pojďte dál a poseďte, přátelé.:-) Už vím, jak se cítí Rakušan, potom co se před třiceti lety otevřely brány jeho země, kam přišlo přes milion nových lidí a začalo žít po svém.

 

Valič
11.11.2020 00:15

Mě to připadá zajímavé, ale jak znám Straye, bylo by to asi to poslední, co bys pro Crazy Diamond napsal. :-)

 

DarthArt
11.11.2020 00:03

Valič:

Představoval by sis ten crossover Floydů a true norwegian BM nějak takhle?

PINKTHRONE - "The Dark Side Of The Funeral Moon"
PINKICON - "Atom Heart Mother North"
GALDERFLOYD - "Old Man´s Childhoods End"
IRON FLOYD - "Comfortably Number Of The Beast"
PINKMORTAL - "Fat Old Sun No Longer Rises"
SEPUFLOYD - "The Final Cut-Throat"
BENEDICFLOYD - "The Gunner´s Dreams You Dread"
CANNIBAL FLOYD - "Heart Beat, Pig Meathook Sodomy"
DEUTSCHFLOYD - "In The Fleshcrawl?"
PINK HOLMES - "Paradise Lost For Words"
VENFLOYD - "Black Metal For Lucifer Sam"
PINK EDLUND - "Obscured By CLOUDS"
LATVIAN FLOYD - "Point Me At The Skyforger"
PINKMEMBER - "The Postwar Dead But Dreaming"
FLOYDER - "Run Like Hell Awaits"
PINK FUNERAL - "A Saucerful Of Secrets Of The Black Arts"
UNFLOYDED - "Across The Open See(a) Emily Play"
FLOYDHEM - "See-(Chain)Saw Gutsfuck"
PINKMORTAL - "See The Controls For The Heart Of The Sun No Longer Rises"
PINKTHRONE - "Summer 68 Of A Diabolical Holocaust"
ENFLOYDED - "Terminal FROST"
KING FLOYD - "Us And THEM"

Může být?

 

Valič
11.11.2020 00:00

A nejde jen o tu temnou atmosféru. Zkus si v následujícím videu překliknout na ten výkřik začínající v čase 3:33. Tady ti Floydi taky dost předběhli dobu. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=YtZqNAI4pBk

 

DarthArt
10.11.2020 23:41

Z toho je vidět, jak jsou ti Floydi mnohem temnější než všechny black metály... z takový Sysyphus part III by i Euronymous utekl na strom!

 

Valič
10.11.2020 23:16

DarthArt: A nechceš ty dva seriály propojit? Mezi Pink Floyd s norským black metalem by se určitě nějaké ty spojovací body najít daly. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=Wxh-Dlevxq0

 

Hivris
10.11.2020 22:23

Tak starý dobrý norský black v (mini)seriálu? To je slušná výzva!:). Jeg gleder meg til det

 

DarthArt
10.11.2020 21:29

Děkuji za vyznamenání, které mě zavazuje k další práci pro kolektiv a přípravě seriálu PINK FLOYD, který začne někdy v lednu. Do té doby pár článků k true norwegian black metalu + "uvidíme". WALTARI jsou moje dlouhodobě nejoblíbenější kapela, takže to bylo vždycky za odměnu. A jsem rád, že jsem našel waltariovské parťáky, se kterými jsem to mohl sdílet, samozřejmě v čele s bratrem Seventhem. Je zajímavé, že jsme se u většiny alb i shodli na tom, jak nám sedí. Super!

Diplom bude umístěn na čestné místo v síni tradic. Ne každý den je člověk takto vyznamenán!

 

seventh
10.11.2020 20:08

No a jelikož to byla podle všeho poslední recenze ze série Waltari, chtěl bych Darthovi jménem celého kolektivu čtenářů poděkovat za kvalitně odvedenou práci. Posíláme virtuální diplom a pugét😊
Ne, vážně. Dal sis s tím fakt práci a já děkuju za vynikající počtení na vlně nostalgie, za zajímavé postřehy a za spoustu zákulisních a podpultových informací. Waltari nejsou žádná Metallica, Manowar, Nightwish nebo Iron Maiden, takže dostat se k některým informacím určitě nebyla žádná sranda.
Těším se na další seriál recenzí.

 

seventh
10.11.2020 19:52

Vidíš, na to bych málem zapomněl😁
Asi takhle: You Are Waltari považuju za druhou až třetí nejlepší desku kapely po roce 2000. Hned po Below Zero a zhruba na úrovni Blood Sample. Na devadesátková alba asi žádné z nich nedosáhne, ale uznávám, že tady už hodně úřaduje ta mrcha nostalgie.
YAW mi příjde míň vyrovnané a rozháranější než Below Zero, ale tohle jsou konec konců Waltari, možná to tak i má být. Jsou tady vynikající pecky, které si vás přitáhnou a nepustí, jako 12, Only The Truth (ta je prostě Božíí!) nebo Keep It Alive. Je tady i pár skladeb, které až tak úplně nemusím, třeba Tranquality nebo Strangled, ale většina alba je ten starý dobrý standard ze země tisíce jezer, severský crossover s ironickým úšklebkem a pomrkáváním oka, prostě Waltari v krystalické podobě.
Miluju a vždycky jsem u Waltari miloval takové ty roztomilé ujetosti, jako je Right Wing Theme, taková malá Country express Helsinki - Nashville, nebo nový aspirant na hymnu české kotliny, neodolatelně úchylná a úchylně neodolatelná Televizor.Jo, mám to album rád😊

 

Alda
10.11.2020 19:44

Hivris: Ta dvě vydání Draconian Times se mi sešla víceméně... programově/náhodou :-) tz., že v roce 1995 jsem koupil vydání M.F.N. za 395Kč, no a cca před 2 roky jsem viděl na Aukru verzi Globus, a vzhledem k tomu, že ta deska je absolutně super, tak jsem to chtěl mít do sbírky... i ke srovnání zvuku, bookletu, všeho, a - spokojenost! Jinak kromě P.L. mám "zdvojené" užjenom tři kapely - METALLICU + SLAYER + OZZYHO.
Od Globusu mám dále MORBID ANGEL 89, NAPALM DEATH 90, NIRVANU 91 a METALLICU 88 - vše s řádnými booklety.
Seventh: v roce 1997 koupeny v Rock Paradise první dva DEATHy, každý za 669Kč, vydání COMBAT/RELATIVITY RECORDS, prostě některé věci jsou povinné :-)

 

DarthArt
10.11.2020 18:31

Seventh: No a hlavně - jak vidíš "You Are Waltari"? :)

 

seventh
10.11.2020 18:21

No, já mám Draconian Times taky od Globusu a kvalita mi příjde úplně v pohodě, bez námitek. A co já si pamatuju, tak byla tahle verze v době vydání za neskutečně příjemný peníz. V časech, kdy se někteří nestyděli si říct za novinku i víc než pět kilo (v roce 95 !) jsem v našich místních "tónech" koupil Draconian za vcelku příjemných 350 kč. Za peníze doslova vydřené o prázdninách na brigádě na pile, to člověk počítal každý halíř😁
Mimochodem, abych se aspoň trochu držel tématu, když už jsme u té recenze na Waltari: CD Big Bang mě v tom samém roce stálo už výrazně míň příjemných 525 kč. A to je přitom booklet kvalitativně tak cca 5x horší než u Draconian Times.

 

Hivris
10.11.2020 14:34

Draconian Times mám od Globusu a nepřijde mi to jako průser. Booklet v pohodě, papír asi stejnej jako na Icon, co mám v původním vydání od MFN. Ještě jsem doma našel globusí The Silent Enigma od Anathemy a taky ok.

Alda: Ty dvě vydání Draconian Times se ti nějak náhodou sešly nebo jsi takovej nadšenej sběratel?:)

 

afro
10.11.2020 12:37

To bude ono. Co si pamatuju, tak knížečka je nabušená, kvalita papíru není žádná hrůza, která by jednoho naštvala, ale ani žádnej zázrak (asi to ode mě vyznělo přehnaně kriticky). Ještě doma prověřím, neslyšel jsem to z CD roky... Každopádně jsem to ve své době vnímal spíš pozitivně.

 

DarthArt
10.11.2020 10:20

Tak to asi nebude to vydání, co zmiňoval Afro ... psal o mizerné kvalitě papíru. Já měl to první cédéčko nějaký lis pro USA ... u nás chlap vozil cédéčka z Ameriky, občas sice "for promotional only", ale nesrovnatelně větší výběr než v Supraphonu :) a o třetinu lepší ceny. To, co mám teď, je přes Bontonland asi před deseti lety.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist