Boomer Space


Diskuse ke článku : WALTARI - Big Bang
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Stray
27.08.2020 05:33

On psanej projev je blbej v tom, že se málokdy pozná, jestli si dotyčný dělá prdel, nebo jestli si jí dělá ze sebe nebo z někoho jiného :-), vše je možné. V tomhle by mě pomohla spíš doplňující kecací videa, ale je spousta důvodů proč s nima asi spíš nezačnu - ten hlavní je, že jsem línej starat se o technickou stránku další potencionální činnosti (jo takhle kdyby naběhl týpek s kamerkou natočil moje kecy a pak je sestříhal a upravil pro nějakej video vstup, pak jo, to bych do toho šel):-), ale točit se, kecat, a pak to ještě upravovat, na to nemám vůbec chuť, nemluvě o nepotřebě se někde vystavovat, dělal bych to jenom pro to, aby měl čtenář vůbec o mě nějakou představu.

Dovedl bych si představit seriál melo-deathu, kde by se jelo každý týden album od jiné z předních kapel, třeba např: DARK TRANQUILLITY - Damage Done, AT THE GATES - Slaughter Of Your Soul, IN FLAMES - Clayman,... ale vím, že mě osobně by to bavilo mnohem míň než AC/DC, a bylo by to z textu článků znát, prostě by tam ta zaujatostní energie nebyla, protože ta alba vlastně ani moc neposlouchám.

 

seventh
26.08.2020 23:21

DarthArt: supa, o důvod vic se těšit na pátek. V rámci "povinné četby" jsem Space Avenue během posledních pár dnů v autě cestou do a z práce několikrát otočil a nepřestávám žasnout, jak vynikající a nadčasovou (hudebně i zvukově) věc Waltari v roce 97 nahráli.
Historie pravého norského blacku by byla určitě zajímavá, proč ne. Pokud by se k recenzím přidala i nějaká ta hutná a výživná omáčka v podobě příběhu pravého přátelství mezi Euronymousem a Vikernesem nebo dobrodružných výprav se sirkama za krásami norských dřevěných kostelů, bylo by to bezpochyby zajímavé počtení:-)

 

seventh
26.08.2020 23:02

Stray: on AC blesk DC tady fakt napsal i někdo jiný? A já si myslel Bůhví, jak nejsem originální...
Pozor: nikdy bych si nedovolil z ejsíků dělat prdel. To, že je cíleně neposlouchám ještě neznamená, že k nim nechovám úctu a vřelý obdiv :-) Nakonec na jejich nejznámější pecky jsme zapařili a zaskákali na nejedné akci a těžko si představit jinou (hard) rockovou kapelu, která dokáže takhle s přehledem spojit a oslovit několik generací.
Odpověď ohledně pokusu o zmapování göteborské, nebo spíš v širším významu celé skandinávské melo-deathové scény jsem očekával, ale zkusit se to muselo. Není to snadné téma. Jen tak z hlavy mě napadá 20 zásadních alb, každé od jiné kapely. A to mezi nima ani nejsou tebou posměšně zmínění In Flames :-) Nakonec moji koně to už taky pěkných pár let nejsou (nejpozději od Reroute..).

 

Stray
26.08.2020 21:36

Seventh: Sice mě dneska trochu štvete, protože tu už několikátý člověk v textu svého příspěvku uvedl za posměšně napsaným názvem AC blesk DC navíc smajlík. Mě je opravdu jedno, jestli někdo poslouchá NIGHTWISH nebo IN FLAMES, kazí si vkus sám, co mě ale štve jsou pošklebky. Vysvětlil jsi mě to, dobrá, v tomto tématu už se nebudu hrabat, ale zkus se smát na sjezdu čínského politbyra.:-)
Ohledně göteborského melo-deathu, fakt nejsou lidi, ne v tom smyslu, že by tu nebyl nikdo, kdo to poslouchá a orientuje se, ale ani tu není nikdo ochoten psát souvisle týden co týden, recenzi za recenzí, seriál o jedné kapele z tohoto relativně tvrdého ranku. Kluci ví, že psát o jedné kapele třeba deset týdnů za sebou je mnohem těžší, než si podle chuti přeskakovat mezi letopočty a různými historickými milníky. Támhle si zobnout, popoletět jako čmeláček na další květ, zas něco sosnout atd. to je opravdu nepochybně lehčí, nikdo tu nepodstoupí to martýrium, aby o nějaké takto tvrdé kapele psal souvisle několik týdnů, ať už je důvod máločasový (Pekárek), nezájmový (Stray), neznalostní (DarthArt) a nebo se na to dotyčný necítí psacími schopnostmi, kdy raději píše každý článek o jiné kapele než souvislou řadu článků o jedné (Horyna).
Já už jsem se zařekl, že zde slovo Metalopolis nevyslovím, ono je mi to téma vlastně jedno, v průběhu let jsem někdy přemýšlel o svém vztahu k nim, fakt nedokážu říct, především jsem se tam nikdy neměl dostat, nikdy jsem se tam neměl vyskytnout, byly dobrý momenty, pokud člověk fakt hledá, ale pak se to vždycky něčím skazilo, mě nevadí když by o mě někdo tvrdil, že jsem pisálek na hovno, ale vadí mě, když o mě na základě absolutní neznalosti tvrdí, navíc úplně cizím lidem, že stojím za hovno jako člověk, takže nebudeme si mazat med kolem huby, jakejkoliv náznak o nějakej smír, vyrovnanost, dobré gesto...to jsou prostě znouzectnosti. Zrovna dneska ráno se mě dostalo před ksicht dvouslovné heslo v nějakém netovém článku, zaujalo mne svou úderností, pak jsem četl něco o Kimově sestře (jako toho korejskýho tlustoprda), která je údajně ještě mnohem důraznější než její starší bratr, a tak se mě to celé dohromady zamíchalo a vykouzlilo úsměv, jak bys tedy Honzo charakterizoval svůj vztah k MP? ... TOTÁLNÍ VÁLKA!!!:-)

 

DarthArt
26.08.2020 21:17

seventh: Založeno, bude prý venku v pátek, myslím, že zrovna Ty budeš spokojen :)
Ta deska mě ovládla jako Thulsa Soudce, neskutečný magnetismus.

Co se týče Jeteborgu, tak já sloužit nemůžu, tohle odvětví mě vždycky míjelo. Spíš jsem si hrál s myšlenkou zmapovat pár základních počinů z období "true norwegian black metal", samo pokud bychom se na tom shodli s šéfem. Plánování témat na recenze u nás funguje na základě společně sdílené intuice, co by mohlo být zajímavé pro čtenáře i pro web samotný. Všechno je otevřené. A hesla dne jsou dvě - 1) otevřenost, 2) uměřenost.

To jsou zase kecy, co? Po redakci článku už toho víc nezvládnu :)

 

seventh
26.08.2020 21:03

DarthArt: hořím nedočkavostí, už aby to bylo. Přece jen - recenze z posledního týdne (třeba AC blesk DC ;-)) nejsou úplně moje krevní skupina ;-)
Což takhle do budoucna nějaký seriál recenzí i na něco ostřejšího, například skandinávského...? Třeba zásadní milníky göteborského melodického death metalu by potěšily.
Aby bylo jasno, nerýpu. Naopak jsem fakt strašně rád, že tenhle server existuje a na rozdíl od třeba takové naprosto mátožně a znuděně působící a poslední dobou fakt až zoufale nezajímavé metalopole autorsky žije a funguje.
Je fajn, že i v době hudebního sucha vycházejí tyhle pohledy zpátky. I když se mi často hudebně netrefují do vkusu, vždycky si je rád přečtu a občas se i nechám inspirovat. Na těch reckách je totiž strašně moc vidět, že autor píše o něčem, co ho prostě bavilo poslouchat. Což ve výsledku často znamená, že to pak i čtenáře bude bavit číst :-)

 

DarthArt
24.08.2020 20:49

Tak jo - připojení nebylo rušeno, "Space Avenue" je nahrubo na papíře !!

 

DarthArt
23.08.2020 19:40

čubírková: "The End Complete" je památný obal - měl jsem ho postupně na tričku, na mikině i na báglu.

 

čubírková
23.08.2020 09:25

ad Obaly alb: nejlepší dle mě jsou Obituary - The end complete a Dismeber - Like an ever flowing stream. Megadethí Youthnasia (výše zmiňovaná) je také velice gut.

 

Merrick
20.08.2020 22:40

Nejlepší obal je jednoznačně eponymní deska The Cure z roku 2004 :)

 

Pett
20.08.2020 21:24

Ještě bych doplnil kategorii generický obal: Arakain, všechny po Metalmordoze, Gamma ray. Ale objevují se i krásné práce na českých obalech, ale žánrově mimo zaměření tohoto webu.
Mám rád i Chameleon(a).

 

Petr
20.08.2020 18:54

Canibal corpse je krásný obal. Iron maiden fear od the dark s krásným titulnim fontem. Killers je ale topovka ...

 

Stray
20.08.2020 17:16

Přesně, kapela by měla držet jednotnou grafiku, i když pokud někdy vystříká kresbu za fotku, tak to až tak nevadí, jako když po sobě použije dvě kresby, které spolu nesouvisí.Nejlepší metalový obal? pohrávám si s myšlenkou na IRON MAIDEN - Life After Death ...ale jsou zde i Powerslave, Somewhere In Time, DEATH - Leprosy, MEGADETH - Peace Sells a Youthanasia, OVERKILL - Feel The Fire a Under The Influence, JUDAS PRIEST - Stained Class, DESTRUCTION - Eternal Devastation, VENOM - Black Metal, MOTÖRHEAD - Bomber, HELLOWEEN - Keeper Of the Seven Keys I-II, CELTIC FROST - To the Mega Therion, BATHORY - Blood Fire Death, MORBID ANGEL - Blessed Are The Sick, OBITUARY - Cause Of Death, SEPULTURA - Beneath the Remains, METALLICA - Master Of Puppets, SLAYER - South Of Heaven, TESTAMENT - Souls Of Black, SODOM - Agent Orange, KREATOR - Pleasure To Kill, RUNNING WILD - Black Hand Inn, BLIND GUARDIAN - Tales From the Twilight World, ACCEPT - Russian Roulette, BLACK SABBATH - Mob Rules, DEEP PURPLE - In Rock a Fireball, AC/DC - Highway To Hell, TYPE O NEGATIVE - World Coming Down, PARADISE LOST - Draconian Times, BARONESS - Blue Record, SATYRICON - The Age Of Nero, MASTODON - Blood Mountain, ...prostě jich je dost.:-)

 

sicky
20.08.2020 16:25

Mě se líbí třeba obaly Mastodon nebo Baroness. Mám rád, když kapela drží pořád jednotnou grafiku. Naopak nemám moc rád špatný fotky, třeba Scorpions maj některý obaly fakt špatný. Obaly Waltari mi nepřijdou úplně strašný, nevýrazný průměr, ale znám horší.

 

Stray
20.08.2020 16:11

Mě se obaly ANTHRAX z let 1985-1995 naopak líbí - Spreading, Among, State, Persistence, Sound i Stomp, pak už naopak ne. Jejich nejlepší obal je asi State Of Euphoria, ten je vyloženě super. U Red Hotů vládne Blood Sugar Sex Magik a možná ten úplně poslední, naopak se mě nelíbí Californication a Stadium Arcadium.

 

Kropis
20.08.2020 14:56

Pokračujeme: Největší množství stupidních obalů mají také Anthrax, u nich je to přesně, jak psal již někdo níže. Nemohu nosit triko Antrhax, protože ty jejich motiv jsou o ostudu. Čemuž třeba vůbec nerozumím, protože Charlie Benante se v těch designech docela angažuje a tvoří, ale asi se prostě nescházíme se společným vkusem. V poslední době se to ale zlepšilo.
Naopak pěkné obaly mají také Red Hot Chilli Peppers, zejména mám na mysli Mothers Milk a Californication, jinak bída.

 

down
20.08.2020 09:53

Kdybych měl vybrat jen jeden, tak řeknu Killers od Iron Maiden. Na jejich první desce vypadal Eddie ještě trochu vystrašeně, ale na téhle už to bylo ono. Ten motiv jsem maloval na stěnu snad deseti lidem, měl jsem ho na tašce do školy, pouzdře, prostě všude :) Ale parádní obal měli i Manowar (Hail To England) na velkém formátu to bylo skvělé, samozřejmě tady zmiňovaný Dont Break The Oath a taky Wild Cat od Tygers Of Pan Tang. Jo a Asia první tři desky měla krásné obaly.

 

DarthArt
20.08.2020 00:36

:) Dost mi to připomíná ten SATYRICON :)¨

Ještě mě napadlo ... mám tady starý fusekle, myslíš, že kdybych na ně fixou napsal "Pleasure To Kill", že by je někdo z těch americkejch sběratelů koupil? Třeba by pak udělal samostatný video, hulákal by "fuck yeah", "pure eastern underground", "extreme rare edition" a podobně ... byl bych slavnej.

 

Valič
19.08.2020 22:14

Tak znovu a tentokrát s větším odstupem. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=dMTKJdwFoYg

 

Valič
19.08.2020 22:12

https://www.youtube.com/watch?v=dMTKJdwFoYg

Jestli se jedná o nejlepší nebo nejhorší metalový obal všech dob, ať si každý rozhodne sám. :-)

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist