Boomer Space


Diskuse ke článku : WALTARI - Big Bang
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Stray
19.08.2020 12:34

Z mého pohledu je 80% pro Big Bang na horní hranici známkového levelu pro tohle dílo, u kterého se v průběhu zhruba páté skladby ztrácím a usínám v nepřehlednu. Ve své době deska silně nadhodnocená Sparkem, Bengem a bůhví čím ještě, pro mne však navždy znamení změn tehdejší hudební doby, že svět už není takový, jaký ještě nedávno byl.

 

DarthArt
19.08.2020 12:28

Prowler80: A hlavně jak on je rozvážnej, uměřenej, protože jako reprezentant musí, zato ona je řádná bolševická dračice, protože je v důchodu a nemusí. Jsi můj člověk !! :):)

Jak znalci skutečných hodnot Tě nemůžu neodkázat na snímek o problémech v závodu na výrobu automatických praček. V hlavní roli skutečný manžel, Václav Švorc:


https://www.youtube.com/watch?v=8VoSm5k44ds

 

Prowler80
19.08.2020 12:15

Švorcka co manželka vítá Plátenickýho s pantoflema v ruce, a to vopakovaně. Neskutečná filmařina todleto. Zde dosáhl Evžen svého režijního vrcholu. Při pouhé vzpomínce na první zhlédnutí této sérky mé oči vždy pláčí.

 

DarthArt
19.08.2020 11:58

seventh: Díky za obsáhlé postřehy (ostatním samozřejmě taky).

Ve finále mám ale dojem, že ji vlastně vidíme skoro stejně. Já jenom dávám na váhu některé věci, které jako recenzent musím vzít v úvahu, aby to nebyla jedna stovka za druhou. A on ten rozdíl 80 % a 100 % je minimální. Kdyby pro mě ta deska byla slabá, dal bych ji 50 %. To bych asi WALTARI nedal nikdy, ale "Rare Species" by přes 60 % nevylezla.

Beru to tak, že:

100 % - dokonalá záležitost, bez výtky
90 % - z deseti písniček mě tak jedna-dvě nebaví, jinak vše ok
80 % - většina písniček pořád silně nadprůměrná, zbytek tam nemusel být. Kromě too mě ruší nějaké věci navíc: mizerný obal, přepálená stopáž, namíchání skladeb mi úplně nesedne
70% - velmi slušná nahrávka
60 % - dobrá věc, nic extrovního, ale v nějakém ohledu zajímavá nebo zábavná
50 % - průměr
40 % - vysrali se na to a zachraňuje to jen fortel z předchozích let
30 % - podprůměrná nahrávka se slušnou šancí umístit se ve vyhledávací soutěži v
Rock Pub Horní Měcholupy
20 % - nahrávka, která nikoho nezajímá, ani její autory
10 % - deska, kterou jsem nahrál já
0 % - album nahrané v sestavě Jiřina Švorcová, Jaroslav Moučka, Alexander Lukašenko, Václav Švorc, Rudolf Slánský

 

Alda
19.08.2020 11:19

Po dvou dnešních posleších je to za jasných 100% (10/10) a bohužel další alba už toto album nepřekonal! A mě se líbí i COLOR TV!!

 

seventh
19.08.2020 10:40

Jedno z nejlepších alb Waltari a vůbec bych se nebál říct, že i jedno z nejlepších alb roku 1995 celkově.
Přes hodinu trvající kolekce prakticky nemá hluchá místa (no, fajn ... bez Color TV, Showtime a naprosto zbytečné hovadiny Lets Get Crucified bych se obešel, ale to je asi tak všechno, co bych odsud vyhodil).
Už úvodní Big Bang (Dream Avenue) a Atmosfear, obě velice citlivě a vkusně "podmázlé" elektronikou, to rozjedou ve velkém stylu. Jedná se o stoprocentní pecky, které se snad nedokážou oposlouchat. Následující Follow Me Inside je neskutečně chytlavý "párty song" s nakažlivou hopsavou energií a neodolatelnými klávesami. I ta v recenzi kritizovaná čtyřka Sensitive Touch hozená do HC je podle mě kvalitně udělaná a zahraná skladba, kterou Waltari bez problému uvěříte a albu ostudu určitě nedělá. Po ní následuje jeden z vrcholů alba, melancholická grungem načichlá On My Ice.
A tak to jde dál a dál, minuty přibývají a Waltari sypou z rukávu jeden skvělý hudební motiv za druhým. Skvělý mix thrashe a finského folku Jänkhä, skákavá rapmetalová One in the Line, dusavá techno záležitost Feel!, Connection čerpající z country ... klobouk dolů a hluboká poklona před Waltari v naprosto vrcholné skladatelské formě.
Jak je uvedeno v recenzi: z celé desky je jasně cítit mnohem serióznější a profesionálnější přístup k celému procesu nahrávání. A aspoň pro mě je to jasné pozitivum.
Tam, kde So Fine působilo ještě místy rozpačitě a naivně, tam je Big Bang neuvěřitelně dospělé a sebevědomé. Kapela hudebně ohromně vyzrála a nemusí se bát zahrát prakticky cokoliv, aniž by to působilo jako laciná parodie. Každý hudební styl zvěčněný na tomhle albu mají Waltari v malíku, hudba zachycená na Big Bang je barevná, přitom všechno spolu skvěle ladí a nedostavuje se pocit nepatřičnosti.
Jo, rozhodně 10/10. Bez diskuse.

 

Kuklač
19.08.2020 05:59

Toto je už legendarny album. Co skladba to hit. 10/10

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist