Boomer Space


Diskuse ke článku : ARAKAIN - Jekyll & Hyde
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6 7

 

DarthArt
06.08.2019 00:22

Tak zatím není potřeba - přes web Rock Hard jsem našel fan-stránku se spoustou Ost-DDR metalem : http://www.ostmetal.de/www/_frames.htm

Jsem zvědavej jestli to bude takový peklo jako Dorfrocker, Udo Lindenberg, Peter Schilling, Muck a podobně :):) Proti těmhle dederónskejm šlágristům jsou nějaký Gorgoroth naprosto vyměklý blbouni :):)

A vyšla taky přímo knížka "Heavy Metal in der DDR", asi to bude souviset s tím článkem v RH, tak se při nejbližší jízdě do Dresden mrknu to tamějšího knihkupectví - mimochodem pětipatrovej obchoďák s knížkama, třeba celý jedno patro na umění a hudbu. Geniální.

Ještě jednou dík.

 

DarthArt
06.08.2019 00:13

Tak já to omrknu na webu a kdyžtak se ozvu... díky moc.

 

Honza H.
06.08.2019 00:05

Přinejhorším můžu naskenovat,byť by to nebylo hned....

 

DarthArt
05.08.2019 18:21

Tak to je zajímavý, teď kde ten Rock Hard sehnat :) zkusím profiltrowat web...

 

Honza H.
05.08.2019 15:56

Stran metalu v NDR: V německý verzi Rock Hardu z letošního března (číslo 382) je obsaženej speciál s názvem -Heavy Metal in der DDR- ...sám jsem nečetl, ale Rock Hard tyhlety články mívá hodně kvalitní, rozsáhlý a se spoustou zajímavejch informací.

 

DarthArt
05.08.2019 07:27

No senzační vzpomínky i informace, moc děkuju. Já zase nedám dopustit na cestu Děčin-východ - Kvádrberk - Lábská stráž - Belvedér. Člověku spadne sanice v Děčíně a nenamontuje ji zpátky až do Hřenska :)

A nebo všechny ty kopce okolo...

S těmi "několika nádražími od různých společností", to se za R-U občas dělalo - na jedné straně kolejiště c.k.(?), na druhé něco soukromého. Každopádně teď poprvé až pojedu do DC, nebudu po cestě přemýšlet "sakra, co to tam je za tu majestátní budovu" :)

 

Prowler80
05.08.2019 00:11


https://youtu.be/rFy-Vim3-Cw

 

Prowler80
05.08.2019 00:07

Darth: Ten mnohem větší a výstavnější imperiálně - novorenesanční barák byl kdysi dávno samostatným nádražím(tzv.dolním alias severním ), které nechala vystavět zcela jiná společnost, než barák kol něj projíždíš na trati Liberec - Děčín(dolní alias jižní nádraží). Zhruba 60 let nese tento komplex označení žel. stanice Děčín východ. Na severním byla ukončena osobní přeprava někdy kol roku 1948, krátce byla obnovena na přelomu 60. a 70.let, kdy zde svou pouť končily pouze mimořádně vypravované letní spoje ze Splitu a Budapešti. Ovšem výpravní hala byla trvale nefunkční už od těch 40.let. Za mého dětství obě budovy spojovala poměrně originální krytá lávka, jež vedla nad silnicí. Výpravní hala tehdy sloužila jako sportoviště. Své zápasy tam hrával děčínský basketbalový oddíl (tehdy většinou 2.liga), ale především to bylo jedno ze dvou míst(spolu s již zmíněným Střelákem), na nichž bylo možno zhlédnouti mače místního prvoligového boxerského klubu, které jsem s otcem často navštěvoval. Tehdy byl klasický box velmi populární, zvláště derby s tenkrát dominující RH Ústí n.L. bývala značně vyhrocená, ale to se dnes těžko vysvětluje někomu, kdo ty doby sám nezažil. Počátkem 80.let byla postavena nová basketbalová hala, boxeři se též uchýlili na jiná dominia, spojovací lávka byla stržena, pročež původně výstavní budova začala chátrat ještě mocněji. V budově též bývaly byty. Po revoluci se řadu let nedělo vůbec nic, poté byly učiněny drobné vnitřní úpravy, přesídlili tam volejbalisté a karatisté. O stavu současném mnoho nevím, o revitalizaci celého prostoru se snad snaží místní pobočka ČVÚT(vysoká škola je dnes snad v každé díře, čemuž odpovídá kvalita absolventů)...Ten vlak s Kimem opravdu zamířil z hlavního na ono (v té době pro osobní přepravu dávno nefunkční) severní nádraží stanice Děčín východ. V telefonickém rozhovoru mi to potvrdil můj bývalý spolužák, velký znalec všeho, co se kdy ve městě šustlo. Zpětně nerozumím tomu, proč nás tehdy hnali na ten hlavák, ty duševní pochody hybatelů dějin jsou mnohdy stěží pochopitelné. Byl jsem tehdy fatálně zamilován, odpoledne jsem měl trénink (fotbal), navíc mám vrozený apriorní odpor ke všemu asijskému, takže jsem nad těmi podivnostmi příliš nedumal, ač jsem rozeným obsíkem, jak podobné týpky zove pan domácí. Zcela jistě si však v mysli vybavuji ono vlakové dostaveníčko Kima s Gustou a spol., jež jsem zhlédnul v pořadu Aktuality. Prozatím jsem objevil jenom foto Kima s Vasilem. Kdybys v průběhu svého života kdykoli narazil na předmětné záběry, prosím, zašli mi odkaz...Děčín je město s ohromným potenciálem, jenž však nebyl doposud nikdy zcela naplněn. Vlaková trať Děčín - Liberec je možná nejhezčí v celé republice. Když našinec projíždí viaduktem nad Kryštofovým Údolím, v ten okamžik se dech tají. Zřejmě mi opět hráblo, náročná operačka atd. Přeji všem pěkný den.

 

Stray
04.08.2019 20:03

Tak to pěkně děkuju, mám jen pondělí na články pro celý týden.:-) Ale dám to.

 

sicky
04.08.2019 19:34

Stray : sorry, ale nebudu:( myslel jsem, že to stihnu dopsat pred dovolenou ale opil jsem se a nestihl. Mám to na 80% hotovy, ale teď jsem už v Jizerkach na týden. Hned jak se vrátím to dopíšu . Slibuju:)

 

Stray
04.08.2019 19:27

Sicky: Budeš mít dneska ten článek a nebo mám v rychlosti napsat nějakou retro recenzi na DESTRUCTION? :-)

 

sicky
04.08.2019 19:26

Darth :jo a Bunkru to vypadalo vlastně stejně jak vGoletu. napravo dlouhej bar a nalevo vedle vstupu pódium :)

 

Stray
04.08.2019 19:19

Mě se nová Lampa taky nelíbí, ale člověk si zvykne, na koncert tu není moc kam jinam (tak max.tři další místa), není to klub, kde bych ale dokázal sedět hodiny u piva, prakticky tam není kde. :-) Přijde mě to jako proti-atomovej kryt nebo čekárna na gestapu. :-)

U Kotvy je Roxy, Akropole podle mě byla od ranných devadesátek. V Bunkru jsem nikdy nebyl.

 

sicky
04.08.2019 19:18

Bunkr byl ok, ale co si pamatuju, tak to nebyl až zas tak metal. Byl jsem tam třeba tehdy na voivod, ale většinou se tam hráli takový ty indie kytarovky z rádia jedna typu jesus and Mary chain a to mi tak nebralo

 

DarthArt
04.08.2019 19:08

Stray: Já byl v Lampě jednou (tak 2003) a připadalo mi to jak vypuštěnej bazén. Divný, hrozně divný. Ale je to legendární místo, bez diskuse.

 

DarthArt
04.08.2019 19:05

Aha, jasně, Efko, to jsem taky znal z časopisů :) Pak byl ještě celkem zmiňovanej Batalion (to bylo někde na Můstku a kámoš tam svýho času poprvé viděl Krisiun, málem se z toho tehdy posral), a takovej ten větší sál kousek od Kotvy - byl jsem tam na Dimmu/Funeral/Dodheimsgard.

Žižkovská Akropolis jela už to dobu nebo to bylo až později? A ten Bunkr, byla to opravdu taková pecka, nebo jsou ty legendy přehnaný?

Ještě mě napadá U Zoufalců, což byl skutečný kult, ale prej to bylo velký zhruba jako jednopokojovej byt.

 

Stray
04.08.2019 19:05

Tuším že to bylo v letech 1995-1998 kdy nefungovala, kvůli velké rekonstrukci, která prakticky změnila celou podobu interiéru - dříve to byl klub s několika místnostmi a hlavním sálem s nízkým stropem, kam se šlo do schodů do 1.podlaží a pódium bylo na vzdálené straně od vchodu, po rekonstrukci, kdy se probourala všechna podlaha pod sálem a vznikl v suterénu úzký a studený hangár s vysokým stropem, barem na balkóně u vzdálenější strany prostranství a pódiem na straně vchodu. V roce 1993 jsem tam skákal šipky do davu při KURTIZÁNÁCH a jako blbec jsem měl na hlavě nějakou špičatou zimní čepici :-), z který mě SEPULTUROVSKY čouhaly ty vlnitý rousy, asi jsem si připadal jako REDŽ AGEINs T MEŠÍN, ale vypadalo to spíš jak čapka toho typa od EAST 17. :-)))

 

sicky
04.08.2019 19:01

Jo, golet byl super, tam to občas frcelo víc než v pražskych klubech.Jinak Praha v té době jednoznacne Futurum

 

DarthArt
04.08.2019 18:43

Stray: Já tohle prožíval v libereckém Goletu. Přesně totéž. Funguje dodneška, ale měl pár let přestávku, snad dokonce dvakrát, a dvakrát taky změnil jméno. Lampa jede až do dneška kontinuálně? To by byl možná nejdýl fungující klub v ČR...

 

DarthArt
04.08.2019 18:39

Hele, když znáš Děčín-východ, nevíš, co je to za barák přes ulici za nádražím? Máš normálka perón, nádražní budovu, pak silnici a za ní stejně velkej barák. Myslel jsem, že to byla nějaká tělocvična, ale třeba to bylo nějaký nákladový nádraží nebo to, co píšeš... jinak Děčín mám hodně rád, fascinující město, jak se tam snoubí ten průmysl s nádhernou krajinou. Z Jablonce tam mířím dost často.

 

1 2 3 4 5 6 7

 

 

 

 

TOPlist