Boomer Space


Diskuse ke článku : ARAKAIN - Jekyll & Hyde
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6 7

 

zdenos
02.08.2019 09:03

myslím, že s vinylama to dělají ekonomicky a šikovněji Root... A ty mají fandy taky pěknej dobytek :) ale sami fanoušci z Kardašky nebo Polný za to nemůžou. Prostě jich není dostatečný množství. Fandové SLAYER budou to samý, ale jejich tolik, že jen v Brně potkávám ty trika denně na ulici nebo v šalině - na mladý holce nebo na dědkovi, je to jedno. Mezi takovým množstvím metaláků se už najdou i ty sběratelé vinylů

Jinak souhlasím s tím, že na tehdejší platy to musela být pálka. Třeba i takový reproduktory TESLA, ty hrajou skvěle do ted, ale prej ta cena byla pro tátu a jeho rodiče hodně měsíčních platů

 

DarthArt
02.08.2019 07:38

Vidíš, to je vlastně pravda - částka 1550 na první pohled ohromí, ve finále ale ohromí víc, jak byly ty nosiče tenkrát drahý. A člověku dojde, proč si tenkrát při študiích mohl koupit jenom jednu kazetu měsíčně.

Vinyl formát u Arakainu - představuju si koncert někde v Kardašově Řečici, což je typická arakainvoská destinace, někde v sokolovně, u vchodu rozloženej stánek s nosičema, hned vedle pultík, kde se rozlejvaj panáky ... nějak tam ty luxusně načančaný vynily nevidím... tím nechci shazovat Arakain ani jejich fanoušky, v žádným případě, ale nějak ideologicky mi ten vinyl pasuje k jinejm kapelám. Ale berte to jako ne moc inteligentní úvahu člověka, co se před dvěma minutama probudil :):)

 

Pekárek
01.08.2019 23:31

Jsem myslel, že má větší cenu. Když se zohlední inflace, jedná se takřka o dobovou cenu cd domácího interpreta:) Dobový vinyl je investičně zajímavější. Škoda, že na tento formát Arakain tak serou. Chápu, že ekonomicky z toho moc velký profit nekouká, ale patří to dnes k dobrému bontonu a bylo by to fér i vůči těm z jejich fanoušků, kteří jejich hudbu skutečně poslouchají:)

 

zdenos
01.08.2019 12:48

1550? to nám to hezky roste :)

 

Alda
31.07.2019 21:35

Perličky:
1) na rádiu Čas ROCK je pořad "novinka týdne" a právě tento týden tam je ARAKAIN - song Hathor. Líbí - 86%, nelíbí - 14%.
2) na jednom našem velkém aukčním portálu se dnes prodalo CD Black Jack za krásných 1 550Kč :-)

 

lukáš
31.07.2019 12:26

Podle mě Toužimský nejlépe zpíval na Labyrintu a Restartu !! Bohužel ale u posledních desek mě přijde , že Urban Toužimskému nedovolí zpívat výš !! Na posledních deskách bych raději slyšel Brichtu !! Toužimský perfektně zpívá hlavně v Rock opeře a Jesus christ superstar !!

 

Natias
31.07.2019 11:07

Já to mám úplně stejně jako Norr. To Toužimského nucené tlačení na pilu mě taky odpuzuje. Tyhle manýry ve zpěvu opravdu nemám rád.

 

Pekárek
31.07.2019 09:36

Já to tam přeci na několika místech zmiňuju a recka tím dokonce vrcholí, vlastně se jedná o její leitmotiv. Ale i tak se mi album moc líbí. Kytary vládnou:)

 

Norr
31.07.2019 09:25

Na to, že se z mé strany jedná o fakt nepěkné album Arakainu, tak jsem o tom dost dumal a přišel jsem na to, co mě na nový tvorbě Áček vadí. Je to Toužimský. Prostě mi nesedí jeho způsob zpěvu. Ne barva, ale jak a kdy vypouští slova a některé emoční zabarvení, to je to co mi vyloženě trhá uši. Jakoby si hrál na tvďáka s romantickou duší. Drsnej chlap co vlastně zůstal klukem ;o) Nevěřím mu to. Vlastně znám jednu píseň od Arakainu, kde mi sedl a je to "Vir". Jenže to je stejně spíš Pantera, než Arakain ;o)

 

Stray
31.07.2019 09:08

Ještě k tomu mirnejsimu hodnocení ostatních autorů recenzí. Vnímám to asi tak, že kazdej zodpovídá za svůj článek, buduje jméno svoje spíš než jméno webu. Jestli je představa, že příliš hodného pisalka lidé vítají více, pak je určitě mylná. Mě osobně je jedno, když zde vyjde recenze na slabé album pod známkou 80%, to je každého hráče věc.:-) Čtenáře riskuje on, ne tenhle web.

 

DarthArt
31.07.2019 08:38

Mauglí: Já taky děkuju!

 

zdenos
31.07.2019 07:31

tak vidíte jak to dobře dopadlo :)

 

Mauglí
31.07.2019 01:09

to DarthArt: Za poslední příspěvek s rozborem (návodem) jak vnímat názory ostatních soukmenovců klobouček a maximální respekt! Straye si taky moc vážím, líbí se mi jeho názory, to jak nemá rád pozérství a hlavně oceňuji, jak moc má rád poctivou muziku napříč žánry - je to znát a hřeje to u srdce a myslím, že nejenom mě... I když do diskuzí skoro nepřispívám, jsem tady s vámi téměř každý den, mám vás rád, kluci rockerský. Mějte se fajn a dík, že jste, ahoj!

 

Honza H.
30.07.2019 21:18

Hm,Norr diskusi přitvrdil,teď už jen čekám,kdo si opravdu přestane brát servítky a recenzovaný počin Arakainu se nebude váhat označit za abstraktní....

 

Stray
30.07.2019 20:11

Tak dík no. Co v mých uších ten Arakain sráží je fakt, že ty songy člověka nenutí se z nich radovat, užívat si opakované poslech. Prostě jsou docela dobře udělané, ale moc nebaví. :-)

 

DarthArt
30.07.2019 20:06

Za mě - některý weby bodový, procentní, hvězdičkový hodnocení nemaj, a jsou z toho venku. V textu se snese všechno, koho kapela nebaví, ten to nečte, ale vidět napsaný někde 80 %, to už člověka dokáže "nasrat" a má jasno, ani si pak třeba nepřečte názorovou argumentaci. Za mě je vše v pořádku, když bodové hodnocení sedí s tím, co píšu (čtu) v recenzi. Názory ostatních jsou v tom zcela irelevantní - zajímá mě, jak se líbí ostatním a jsem rád, když napíšou svůj názor, je to perfektní, ale můj pohled na danou desku to nemůže změnit, jen na nějaké detaily. Uši mám svoje, rozum taky, tak jakýpak srovnávání.

Je k tomu ale potřeba taky říct, že v tomhle oceňuju Strayovu velkou toleranci. Protože dělá svůj web, vytváří určitý prostředí a hodnocení má podle nějakých kritérií, na který se pak čtenář plus mínus může spolehnout. A najednou mu nějakej přispěvatel (teď mířím na sebe) nějakou desku ohodnotí podle úplně jinejch kritérií, který kontinuitu toho webu v podstatě naruší. Sám nevím, jestli bych tohle na svým vlastním webu zkousnul. Takže palec nahoru!

 

Pekárek
30.07.2019 20:02

Se Strayem je prima.:) Tohle beru. Dvojka mi hraje v palici fakt dost.

 

Stray
30.07.2019 19:23

Nechte mě bejt, dneska jsem to album (mimo jiných) poslouchal ve phonu na 1000 let staré zlaté stezce z Kašperek, došel jsem až na Kvildu. Musím říct, formálně kvalitně udělané, zvuk super, sóla a kytary celkově sper, ale ty nápady na melodie, texty a jakoby dramatické zpěv, tak tyhle věci to dost sráží. Nejlepší song? Číslo dvě. Hodnocení? Nemůžu nad 50%, prostě to nejde.

 

Pekárek
30.07.2019 19:09

Norr: jasně, k výkyvům bude docházet, dokud na to Stray bude mít nervy:). Klíčový je text recenze. Náhled na určitou desku se může diametrálně lišit. Stray mi dal volnou ruku, takže jsem si vybral desky, které mě zaujaly. Jiné prostě z x stejných či dalších důvodů ne. Desky, které se mě nelíbí, mě neinspirují, resp. inspirují k psaní textů, kterých je všude dost, Kdybys třeba napsal, že ta sóla stojí za hovno, mrzelo by mě to víc, než že jsem se s někým nesešel. Samozřejmě, když řada lidí, jejichž názory sleduju, bude mít zcela jiný názor, zamyslím se nad tím. Ještě pár lidí chybí:)

 

lukáš
30.07.2019 18:40

Sračka je podle mě třeba St. anger. Chápu, že sestava Arakainu k roku 2019 nenatočí další Salto mortale , nebo Thrash the trash. Protože dnes kapela preferuje novější kapely, Honza má radši core, Urban Panteru , Kub Gojiru. I když Jeckylla si pouštím často, tak nevím co kapela předvede na další desce ??!! Dostali se trochu " tou novotou " do pasti !! Mě v jejich nynější tvorbě chybí pecky typu Půlnoční hollywood, Nechceš, Poseidon !!!

 

1 2 3 4 5 6 7

 

 

 

 

TOPlist