Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6

 

DarthArt
27.06.2019 17:49

Lord VILE: Tak to jsem neměl nejmenší tušení, díky za osvětlení. Death Is Just The Beginning byla poměrně kultovní řada, vzpomínám na videokazetu, kde to sázeli jedno za druhým - DISMEMBER, HYPOCRISY, AFFLICTED, apod apod apod. Zajímavá, i když ne nejlepší, byla australská křesťanská death úderka MORTIFICATION, nejbizarnější klip měli DISHARMONIC ORCHESTRA, kde x desítek sekund na obrazovce pobíhaj pařáty běhajících slepic a úplně nejvíc mě tam sebrala dávno zapomenutá ultra pomalá deathová banda WINTER. Tu každýmu doporučuju - neuvěřitelný mazlavý bahno s totálně zabijáckým soundem !!!!!

 

Alda
27.06.2019 17:43

lukáš:

http://www.metalmusicarchives.com/topalbums.aspx?lstReleaseTypes=1&MinNRatings=30&MaxResults=25

MASTER je dlouhodobě a neochvějně na prvním místě.... tož tak :-))
a i pro mě je to NEJLEPŠÍ ALBUM NA SVĚTE!!!

 

Alda
27.06.2019 17:38

všem diskutujícím: SLAYER pro mě taky první vrchol s Decade of Aggression,a je to jejich vrchol nepřekonatelný - dle mě. Pak až Christ Illusion.
KREATOR - dnes jsem dal dva poslechy Cause for Conflict,a není to tak špatné...jak jsem psal. METALLICA - mí "milášci", na koncertě v Brně i se zlomeným prstem na noze, knížku mám, trička mám, všechno mám.... a vzpomínám, jak já i mé okolí chodilo v dress codu - černé triko, černé rifle, černé sluneční brýle - to byly časy :-)
XENTRIX - perfektní kapela,jestli bude recenze i na jejich desku KIN z roku 1992..
všichni chtěli hrát jako Metla na Black albu... nebo skoro všichni.. a tam to je docela jasné, ten vliv...
A jelikož je to diskuze k DEATH, přemýšlel jsem, kde by hudebně skončili, kdyby...
... mám rád THERION, TIAMAT, AMORPHIS,SENTENCED... jejich první desky DEATH jak řemen a vyvinuli se každý úplně jinak...
Nauka o kovech a plasty??? Tu mi něco nehraje... ale jistě to bude pravda :-)

 

lukáš
27.06.2019 17:14

Mně stále trápí proč nemůžu najít na Masteru a Reignu tu sílu materiálu. Hodně jsem přečetl knížek. Podle jednoho časopisu je nejlepší heavy metalové album všech dob Master of Puppets. V knížce o metallice je - jestli nejlepší thrash album všech dob je Slayer reign, nebo metallica master. Je to 50 na 50. Co na těch deskách je tak speciální ??

 

Lord VILE
27.06.2019 16:54

Tak ty "specialní edice" už se po různu začínají objevovat kolem roku 1991.Třeba v/a sampler DEATH ...is just the beginning II.,tak ten vyšel jako box s 2CD, VHS, A1 poster.Třetí řadovka "The End Complete" od OBITUARY vyšla jako digipack verze už v 92.

Ještě předtím (1985-91)byly CD baleny do tzv. "long boxů"...což byla obdoba dnešních slipcase.Jen ty krabičky měly větší rozměry cca 300x150x13mm (VxŠxH)a dalo se sehnat i u nás u ROCK PARADISE či M.A.Bona.Několik jsem jich také měl.Nedávno jsem doma vyhrabal starý long box od alba "On The Seventh Day God Created ...Master od MASTER.

O ten box METALLICA byla tenkrát ve SPARKu snad i nějaká soutěž.Kámoš to tenkrát od někoho "dostal", protože dotyčný neměl v té době 93-94 CD ani video přehrávač :-)

 

DarthArt
27.06.2019 16:50

Stray: Pro fanouška těžkého kovu je vážně smůla vytáhnout si jedinou plastovou otázku :)

Slayer jsem viděl dvakrát - jednou už vzpomínaný "Reign In Blood" koncert - to byl splněný sen, slyšet živě tuhle desku celou za sebou přesně jak jde. Bohužel to bylo v totálně narvaný sportovce, kde se ani nedalo dostat na plochu. Koncerty z tribuny mě nikdy nebavily. Druzí Slayer byli ve Vysočanech s Megadeth a musím říct, že mě tam Slayer už tak nevzali - právě díky tomu předvídatelnýmu repertoáru, který byl vyjma méně typických věcí z RiB skoro stejný jako minule. Tohle je zkrátka moje slabý místo. Megadeth taky předvídatelní, ale ty jsem si z koncertu v 94 (??? Youthaniasia Tour) už moc nepamatoval, navíc jsem je tehdy poprvé zas tolik neměl naposlouchaný a mělo to příšernej zvuk, tak jsem si je před Slayer užil nakonec víc, i když jsem jel na Arayu.

Lukáš: Videokazuetu A Year And A Half jsem si koupil v devadesátých letech v Polsku, tzv. "polskou originálku". Smůla byla v tom, že jsem vůbec nerozuměl tomu, co tam kvákaj a první díl toho videa byl skoro bez hudby - jen dva klipy a nějaký kousky skladeb, jinak akorát kecy, kecy, záběry ze studia, kecy, kecy, ani slovo nerozumím. Druhej díl byl už lepší, to bylo z turné, tak se tam víc hrálo. Nejsmutnější na tom je, že dneska bych tomu rozuměl stejný hovno, v angličtině jsem moc nepostoupil.

V tom Polsku jsem si koupil taky videokazety Kreator-Hallucinative Comas a Anthrax-Persistence of Videos, a to bylo jiný kafe !!! Dalším úlovkem byl Testament s asi pěti klipy a nějakým koncertem, co měl příšernej, ale opravdu příšernej zvuk! Takže nejlepší natom všem byl obal s motivem Souls Of Black :)

 

Stray
27.06.2019 16:05

Chceš něco říct? Já v tom Brně nebyl, brácha jel sám. Důvod? Den po brněnském koncertě 25.5.1993 jsem maturoval, takže jsme se akorát potkali v sedm ráno ve dveřích. Nějak takhle to vypadalo."Nejlepší zážitek v životě, METALLICA!" "Hm, dobrý, tak ještě nasadit kravatu a jdu maturovat." Ani nevíš jak mě to dlouho sralo, že jsem tam nebyl, pak už ale na každém, krom ted toho posledního. METLU jsem tedy viděl: 1996 - Výstaviště po Load, 1999 - Slavia atletický stadion s Mercyful fate a Monster magnet, 2003 - Vysočany po St.Anger, 2008 - Slavia fotbalový stadión před vydáním Death magnetic, 2010 - Sonisphere Big4 Milovice, 2012 - Slavia fotbalový stadión - Black album, 2014 - prostor za Výstavištěm, chcanec, koncert s výběrem set-listu, ten večer deklasovalo Německo Brazílii v semifinále MS 2014. Sedmkrát. SLAYER taky sedmkrát, z toho dvakrát v Německu (2006, 2015), jednou na Brutalu, jednou Sonisphere, jednou Reign in Blood koncert v T-mobile na Výstavišti 2008, dvakrát v devadesátých letech (poprvé v Ostravě 1994 s Machine Head, podruhé v Praze 1998 - první řada - při první skladbě jsem málem přišel o život jako fanoušek FC Liverpool na stadióně v Shefieldu, větší boj o to nebýt se zlomenou páteří udusán jsem nezažil, nejnepříjemnější zážitek v koncertním životě).

Tu knihu o METALLICE mám, náramná věc, skvělý fotky z doby, kdy byla METALLICA ještě METALLICOU, vyšlo to 1993, páč jsem to kupoval právě měsíc po maturitě.

Jestli budou hrát v Brně ALICE IN CHAINS nebo SUICIDAL TENDENCIES jsem neřešil, měl jsem rád obě kapely, ale od začátku roku věděl, že jet nebudu moct, aspoň že jsem odmaturoval s vyznamenáním, což bylo první vyznamenání snad od páté třídy na základce, holt tam nebyla Matematika. Ale v předmětu Nauka o kovech došlo k paradoxní situaci, den před zkouškou jsem uměl všechny otázky krom jedný, tu jsem se naučil až večer před zkouškou, radši, ...a já si jít nakonec vytáhl (za jedna)...byli to PLASTY!!! :-)Jediná věc co nesouvisela s kovy.

 

lukáš
27.06.2019 15:50

Máma jezdila jako tanečnice do zahraničí. A v té době vyšel článek v Melodii o Runnig wild. Opět žádnej rozhovor. Jen malá fotka. Ale i to stačilo abych se do nich zamiloval !! No a přišel den D !! Máma mi přivezla desku Port royal. V té době prostě nádherná věc. Koncerty running wild jsem bohužel nezažil Live shit bylo pravdu drahé. A opět další videokazety od metallicy - a year and half of metallica. V té době to byla vzácnost. Já měl v té době , ale jinou která mě tížila. Metallica totiž vydala Black album a mě toto album nepřirostlo k srdci. Dostal jsem se k němu .poslechama , až v roce 2019

 

DarthArt
27.06.2019 15:37

Running Wild - ti tenkrát myslím hráli na Štvanici a před nimi Kryptor. A ještě dříve tu byli Running, v roce 1989 na Strahově. To jsem si t aky tehdy přál, ale ve svých 13 letech nebyla šance se tam dostat :)

Live Shit byla tehdy událost, ale protože jsem neměl CD přehrávač, nemělo cenu o tom ani uvažovat - a stejně to bylo tak drahý, že to byla naprostá utopie. Metallica tehdy byla průkopníkem takových těch speciálních edicí, kromě "krabice" Live Shit vydali ještě nějakou tubu, něco, co vypadalo jako popelnice... je to v mlze zapomnění, ale vím, že jsem to viděl ve výloze musicshopu na náměstí v Banské Bystrici :) Dneska už je to normálka, ale tehdy takový věci v metalu dělala fakt snad jen ta Metla.

 

lukáš
27.06.2019 15:27

To Darhart :
Máš pravdu - 1992 nebo 1993 . Já se chystal na koncert Running wild, bohužel mě naši nepustili. Metallicu v brně zažili mí kámoši. Jason oholenej, Jamesovi fousky, chyby Hammetta , či špatný výkon Ulricha. Nebo Ulrich používající kyslíkovou bombu po koncertě . Jo, jo. časopis bravo. Zajímavostí je že mí kámoši si koupili videokazety metallicy od Vlasty Henycha z torru. Ano, tři videokazety live shit binge and purge. V metališti bylo na poslední stránce vypsáno - všechny české metalové klipy. Dozvěděl jsem se že existuje klip - arakain thrash the trash a jiné.

 

DarthArt
27.06.2019 15:09

Já byl zase na tom prvním koncertě v Brně. Ovšem s lístkem :) Napadá mě, že tam byli i The Cult a kdyby zahráli i původně zamýšlení Alice In Chains, Stray by asi dostal infarkt, nemám pravdu? :)

 

DarthArt
27.06.2019 15:07

Nebylo to o něco později? 1993? Jestli to byla ta obrazová edice, ve které o něco dřív vyšli i Queeni a Led Zeppelin, tak ta vyšla téměř stejně s brněnským koncertem Metalliky. Níže odkaz:

https://www.databazeknih.cz/knihy/metallica-93745

Jestli bylo něco ještě dříve nevím, vím jen o speciálním vydání Metaliště, které bylo vlastně historií Metalliky - byl to takovej tlustej sešit o asi třiceti stránkách - ovšem klasickej xeroxovej samizdat.

 

lukáš
27.06.2019 15:06

88 - 92 rok . Krásná doba. Žádný internet. Vidět u kamaráda Metal Hammer, na kazetě koncert torr, demo debustrol, moje nejoblíbenější píseň v těch rokách - Dereš - na panské. Bomba. Vyšla i kniha Ohlasy písní těžkých !! Malé fotky, žádné rozhovory a přesto to stačilo.

To Darthart :
S Metallicou mám krásnou historku. Když jsem slyšel poprvé Until .., byl jsem v šoku. Metallica najednou byla kapela, která se "asi zbláznila ".Ale koncert na výstavišti v 96 roce, jsme si nenechali ujít. Bohužel nikdo z nás neměl to nejdůležitější - vstupenku. Kámoš záhadně se znal s jedním klukem z ochranky, před vstupem do haly. Ale štěstěna nás nezklamala. I bez lístků jsme se dostali na koncert.

 

lukáš
27.06.2019 14:56

To Darthart :
Metallica v Mexicu hrála tři koncerty a na každém jiný setlist. Aspoň to na dvd říká Lars. Nádherná atmosféra. A podle mě i vstupné nebylo v Mexicu tak drahé jako v Praze, když hráli celej Black album. Mám krásný vzpomínky na Metallicu. V žitné byla půjčovna cd a hádej která kapela ve videopůjčovně měla 40 pirátských live cd. Ano, Metallica !! Nevím jestli fanoušci Metallicy vědí , že v 91 roce vyšla první kniha o Metallice v češtině !! To byla velká událost pro mě s kamarádem. On metallicu s bráchou maximálně žral . Do češtiny jí přeložil známý člověk - Jaroslav špulák. Ještě jí mám doma !!

 

DarthArt
27.06.2019 14:51

Lukáš: Ale s těma podmalovanejma očima už by dneska Slayer vypadali jak debilové :) Přece jen, je jim skoro šedesát. Ale vidět jejich koncert z týhle doby, to by nebylo špatný !

 

DarthArt
27.06.2019 14:49

Lukáš: Jojo, to DVD z Mexika vypadá zajímvě. Neznám, ale kouknu se na něj. V7běr na druhým disku je výbornej.

 

lukáš
27.06.2019 14:29

Mně na setlistu chybí píseň Show no mercy. A ještě lépe - Kdyby měli slayer na koncertě pomalované oči. Prostě cd a v něm fotky slayer s pomalovanýma očima čšlověk nezapomíná .Prostě první album slayer mě chytlo nejvíc. Hell awaits - pro někoho naštvaná a zvrácená deska. Pro mě deska na které mě zaujala jediná píseň Hell awaits a samozřejmě At dawn They sleep. Bohužel tím to hasne. Seasons to samé. Divine mě chytla víc.

 

zdenos
27.06.2019 14:14

Má recht ten Darth, Disciple patřila k tutovkám, stejně jako jednu dobu Jihad nebo Hate worldwide. Tutovkám v tom smyslu, že po vydání je hráli deset nebo patnáct let v kuse. Já bych si určitě přál setlist také namíchaný jinak - Behind crooked, Blood red, Die by the sword, Antichrist i 90s věci bych uvítal - např. takovou Perversions of Pain a nebo pak mileniální New faith... Nevadí mi ta varieta a vlastně i ty songy mimo ortodox slayer styl mám rád.
Nicméně koncertně by byli pro mě poměrně hluboko za německou trojkou, natož za Metlou nebo Megadeth. Vlastně i na Death angel nebo Exodus bych se těšil víc než na Slayery

 

lukáš
27.06.2019 13:53

DarthArt :
Pravda. Fanoušci záhadně pro mě zvolili úplně stejné věci, co Metallica hraje. Ještě že existuje dvd z mexica. Super setlist , samé perly - disposible heroes, fight fire with fire, hit the lights, dyers eve, trapped under ice. Dnes v roce 2019 má metallica výbornej selist. Nehraje tolik písní z posledního alba, výborně pojaté podium, obrovské obrazovky za kapelou a na stranách m a a. Asi konečně na Metallicu půjdu.


To Stray :
škoda .. Ale budu aspoň trochu spokojenej recenzí nové desky.

 

DarthArt
27.06.2019 13:39

Ještě mě napadá k tématu - pravda ale zase je, že velké procento lidí na koncertech prostě chtějí slyšet těch dvacet stejnejch čísel. Doloženo to bylo na tom turné Metalliky, kdy nechala lidí, ať sestavěj playlist, kterej pak zahrajou. Na každým koncertě. A lidi stejně naklikali ten úplně stejnej setlist, jako hráli vždycky předtím a potom. Takže co od těch kapel pak vlastně chtít? Já se s tím holt nějak vyrovnám a radši půjdu do klubu na něco neotřelýho, kde bude kapela, barman a já :)

 

1 2 3 4 5 6

 

 

 

 

TOPlist