Boomer Space


Diskuse ke článku : KRYPTOR - Septical Anaesthesia
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6 7 8

 

Jirka Čáp
31.10.2017 18:54

Darth Art: Myslím, že tohle v knihovně nenajdeš. Ta kniha vyšla v nákladu pouhých 66 ks. A kdo jí má, ten ji z ruky nedá.:-)

 

Valič
31.10.2017 18:38

DarthArt: U mojí babičky vyvolalo podobnou reakci už to, že jsem jednou na stole nechal ležet časopis s Vlastou Henychem na obálce. :-)
Padlý chtíč (alias Masturbace mozku) byla dobrá skladba a ten začátek je náhodou perfektní (nicméně jsem ho ze stejných důvodů taky zeslaboval), ale moc mi tam nesedí ten refrén. Podle mě se ke zbytku textu moc nehodí a celé to dost shazuje. Podobné "lechtivé" pasáže byly i na jiných deskách (Carnivore, S.D.I., Plasmatics), ale tenkrát jsem si pamatoval, kde přesně jsou a vždycky jsem ten zvuk stačil stáhnout. Když si některé ty desky dnes pustím, tak si většinou nevzpomenu, že to tam vůbec je, takže si pak "paní Valičová" myslí, že si na počítači pouštím porno (už zase). :-)

 

spajk
31.10.2017 18:16

Já si pamatuju, že jsme meli na kazetách i koncert prazskych Dr. Triceratops. Ale ti se k albu snad nikdy nedokopali.

 

DarthArt
31.10.2017 17:42

Valič: Náhodou, jdu tam vrátit vinyl Sax :)

 

DarthArt
31.10.2017 17:41

Valič: Crionic hrajou, ale dneska je to běžný rock (i když pořád dobré skladby, aspoň některé). Takhle thrashový album udělali jen to jedno. Pak to šlo cestou "trochu grunge", "víc grunge", až po bigbít. Z tý metalový sestavy je tam jeden člověk, kytarista.

Moje babička se jednou domákla textu "Vraždící řetězy" /měl jsem to někde na stroji opsaný/ a tak upřímný děs v očích a hrůzu, "co z toho chlapce vyroste", jste ještě neviděli! No, koneckonců jsi ty pasáže na začátku diskuse citoval, takže víš o co jde :)

Já zas musel zeslabovat "Masturbaci mozku" od Törr, ty zvuky tam by rodina těžko přecházela bez povšimnutí :):):)

 

Valič
31.10.2017 17:40

DarthArt: Do knihovny? Tenhle bar ještě neznám. :-)

 

DarthArt
31.10.2017 17:36

Jirka Čáp: Super, díky za odkaz. Za chvíli mířím do knihovny, tak se pozeptám.

 

DarthArt
31.10.2017 17:35

Norr: Jasný, každej máme jiný uši :) A už dlouho je mi jasný, že ohledně Gladiator jsem mezi metalisty taková "bílá vrána" :)

 

Jirka Čáp
31.10.2017 17:13

Vitacit - Horká kaše je jedno z mnoha cd, které dali dohromady fans kapely, kteří se kolem Vitacitu a jeho fanklubu motali od jeho začátků. Další z jejich děl je třeba i tato kniha https://www.databazeknih.cz/knihy/vitacit-spirala-casu-171321
Jsou i tady: https://www.facebook.com/VitacitSpiralacasu/

 

Valič
31.10.2017 17:01

DarthArt: Na Assesor si vzpomínám, ostatně na ten katastrofální zvuk alba Invaze se ani zapomenout nedá. :-)
Ti Crionic jsou fakt dobří (překvapilo mě, že pořád ještě hrají). Zkusil jsem i Rainhold od Ferat a taky celkem v pohodě.
Já jsem tu českou metalovou scénu pak už přestal sledovat. Většina těch novějších desek už mě moc nebavila a taky jsem měl dost problém s těmi českými texty. Za prvé se mi často nelíbily a kazily mi dojem z poslechu a za druhé mě štvalo, že jsem si kvůli nim ty kapely mohl pouštět, jen když jsem byl sám doma (sluchátka jsem tenkrát nepoužíval). Moji rodiče už se v té době sice tak nějak smířili s tím, že se z mého pokoje neustále ozývá nějaký podivný hluk, ale asi by jen těžko vydýchali texty typu: „Zběsilá perverzita, zuřící sadismus, vidina tvý krve mi způsobí orgasmus“. :-)

 

Norr
31.10.2017 16:11

To třetí album "Third Eye" jsem v té době slyšel a nerozhodila mě ani tak ta změna, jako to, že zpěvák stojí za prd, myšleno v porovnání se zpěváky grunge scény jako Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains, Soundgarden. Prostě nemá tu jejích sílu, tíhu, zpověď. Pro mě na úrovni Chytré pasti od Debustrolu. Pak jsem neměl odvahu naposlouchávat další desky a jen je letmo přejel. Dneska jsem si tak jako na zkoušku dával všechny jejich dostupné songy na Youtube, zda bych se přeci jen nechytl a co myslíte? No nechytl. Chápu, že se to někomu může líbit, ovšem tady veškerá tolerance stranou, za mě je to sračka ;o)

 

DarthArt
31.10.2017 15:50

Norr: Ke Gladiator mám zvláštní vztah - slyšel jsem v podstatě všechna jejich alba a většina se mi i líbí. Oni vždycky byli výborní muzikanti a měli velmi dobré nápady, muzika šlapala - jejich problém ale byl v tom, že vlasttně trochu nevěděli, co hrát, a tak vždycky v danou chvíli hráli to, co letělo. Což bohužel spolehlivě vždycky po změně stylu odpudilo fanoušky toho předchozího období. Ale vždycky, to co hráli, znělo přesvědčivě a fortelně. Designation (1992) byla velmi dobře zahraná a sestavená kopírka Sepultury, na to, že kapela předtím fungovala asi tři roky a muzikantům bylo kolem 18, to byl neuvěřitelný výkon. Druhá deska "Made of Pain" bylo v podstatě to samé s trochu jiným zvukem a větším tahem na branku. Třetí "Third Eye" silně zabrousilo do grunge, ale je tam spousta výborných nápadů a kytarových sól. Čtvrté "Dogstime" bylo už zcela mimo metal, čistý grunge, ale zase tam byla spousta nápadů. Páté album "Legal Drug" šlo poprvé do takového toho klasického písničkování, opět řada velmi slušných skladeb. Pak bylo galimatiášové "Viem kde boh spí", to je výrazně slabší, sedmička "Babylon Hotel" je ale naproti tomu vynikající kus bigbítu, oni prostě měli ten dar složit hit. No a pak začíná takové to cukrkandlové období dojáků do rádia, nad kterým každý rocker blije nebo se směje, ale nutno připustit, že v rámci tohohle pop-rocku jsou pořád schopni napsat dobrou skladbu.

Zvláštní kapela, velmi schopná, ale člověk neví, jak to celé brát. Dokonce jednu dobu na jejich webovkách v diskografii chyběla ta první dvě metalová alba. Což bylo docela hloupý. Teď už tam jsou.

Každopádně jako profesionální hudebníci udělali krok správným směrem, protože thrash metal by dneska mohli drhnout maximálně někde v nitrianské sokolovně, kdežto takhle obrážejí kdejaké městské slavnosti a žijou si myslím docela v pohodě.

Ale metalisti na ně tehdy, když přehodili výhybku, byli nasraní fest, to je každopádně fakt:)


RECENZE "GLADIATOR - DESIGNATION" JE PLÁNOVANÁ NĚKDY NA KONEC ROKU NEBO ZAČÁTEK LEDNA.

 

DarthArt
31.10.2017 15:40

Valič: Jasně, vydala ho taková zvláštní firma GLobus, která dělala především licence zahraničních alb, ale vydala i pár domácích kapel - třeba Assesor. Mimochodem, působiště Michala Roháčka poté, co se v Kryptor definitivně uhnízdil Pípa. A taky Michal zpíval v death/thrash projektu Tortura.

 

Norr
31.10.2017 12:13

V rámci debaty o starých časech a kapelách, rád bych tu vyhlásil největší ztrátu na CZ/SK scéně těch devadesátých let. Jedná se o již zmiňované Gladiator. To co se jim v jeden moment stalo, je smutný příběh hodný politování a zapálení nějaké té svíce, když už se blíží ta památka zesnulých, neboť pro mne a věřím, že i pro spoustu vás, Gladiátor zesnul v roce 1992. R.I.P.

 

Valič
31.10.2017 10:17

V případě Vitacit se nejedná o oficiální album ani demo (na Discogs ani Metal Archives jsem to vůbec nenašel). Zatím jsem si to nepouštěl, ale jsou na něm skladby, které kapela hrála v době natáčení stejnojmenného filmu. Možná by to mohl objasnit nějaký fanoušek kapely.
Crionic určitě časem zkusím, momentálně mi ve sluchátkách hraje Let draka od Drakar. Na ten příšerný kreslený obal si vzpomínám, ale album jsem celé nikdy neslyšel. Zatím se mi to celkem líbí.

https://www.youtube.com/watch?v=ukj6xg6RH1I

 

Stray
31.10.2017 10:16

Včera jsme si s DarthArtem přes mail ujasnili, co od těch českých věcí chceme a jak dalece to budeme táhnout a naplánoval si to tak, že v tempu, jeden článek o vybraném českém retro albu týdně (ne, nebudeme psát vše co nás napadne, už existuje výpis alb do týdnů), to celé určitě do léta neskončí. Do konce ledna půjdou tyhle early 90´s thrash/death/black věci, v březnu nastoupí na dva měsíce některé kapely z první Rock mapy a zhruba od května dojde na kompletaci diskografií několika význačných českých kapel toho původního zimního proudu. Víc netřeba prozrazovat.:-)

 

DarthArt
31.10.2017 10:00

Neznám a vypadá to slibně :)

Z toho co píšeš doporučuj Crionic - výbornej thrash metal s naprosto brilantními instrumentálními výkony, pamatuju si, jak jsem naprosto nepřipraven čuměl, co to je a jak to, že takhle dobrá kapela je úplně neznámá. Blesk z čistého nebe! Škoda, že se pak neprosadili víc. Recenze bude v lednu :)

Pro mě zase bylo překvapení, že existuje nahrávka "Vitacit - Horká kaše".

 

Valič
31.10.2017 09:42

Předpokládám, že většina lidí, co sem chodí, následující Youtube kanál zná, ale kdyby náhodou. :-)

https://www.youtube.com/channel/UCZD-C7qsE0phHoN8K2c_B4w/videos?flow=grid&view=0&sort=p

Je tam i plno věcí, které jsem ještě neslyšel (Crionic, Drakar, Denet, Tarantula) včetně Leprocide. V době kdy to demo vyšlo, jsem z něj slyšel jen nějaké ukázky v rádiu a moc mě to nezaujalo. Dnes ráno jsem si to pustil a vůbec to nezní špatně. :-)

 

Valič
31.10.2017 00:01

Ještě jsem zapomněl zmínit singl se skladbou 1415 (rozdělenou na dvě části) od v té době celkem nadějné kapely Řetěz, ve které působil před odchodem do Arakainu Štěpán Smetáček:

https://www.youtube.com/watch?v=kzokcXNy5MQ

Tenkrát se mi strašně líbil začátek toho refrénu: "Oheň spálil jednoho..." :-)

 

zdenos30.10.2017 22:21

Kreyson - Anděl na úteku je určitě velmi dobrá deska, mám jí rád. No a ještě radši mám Vzhůru přes oceán od Vitacitu (současná tvroba Dodo Doležala má taky hodně do sebe).

Jeden čas mě dost bavil i Titanic - Metalovej svátek :)) V Dettu působil chvilku i Vilém Majtner, jak jsem se dočetl na jejich Bandzone - což je známá brněnská osobnost, dřívější barman slavnýho Booklynu, dobrej zpěvák, basák, kytarista a člen skupin Nemesis (cz power metal), Madmen (Urriah heep revival) a dalších.

 

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

 

 

TOPlist