Boomer Space


Diskuse ke článku : KRYPTOR - Septical Anaesthesia
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6 7 8

 

Phill Bass von KRYPTOR29.10.2017 14:38

Ahoj, ten clanek me velmi potesil. A nasledne prispevky diskutujicich jsou take velmi zajimave a poucne.Samozrejme,ze ne, jeste vsechna fakta ohledne te doby a tech vydani,jsou dostatecne znama a je pro me velice zabavne cist si nektere ty domneky,casem treba pokecame a veci doobjasnime at je sranda.Delo se kolem toho i to co se nezverejnuje,ze ano. Uff takova archeologie..ale absolutni parada.Byla to extra doba s extra zazitky !!! My i vy jsme meli to stesti ,ze jsme tady byli u toho vseho!!!Zdravim vas vsechny a moc dekuju vsem za dlouholetou podporu a prizen.
Vas Phill Bass von KRYPTOR.

 

DarthArt
29.10.2017 14:13

BSP byli vážně dobří.

 

spajk
29.10.2017 09:46

A já se těšil na první BSP. Svým způsobem ojedinělá deska, protože byla nazpivaná anglicky. AOR po česku v angličtině. Když jsem měl kdysi blog, kam jsem uploadoval desky, byly na to ze zahraničí zajímavé reakce. Bylo to pro ně něčím "jiné" a líbilo se to.
V tv se vysilal i klip I Dont Know.

K tématu.
Od Kryptor mám jen živak Na východní frontě boj. Dostal jsem ho zadara od Pípy.
Pípa je borec, už tenkrát 15 let zpátky měl rozsáhlou sbírku cd. Je to i hodně rocker, abyste si nemysleli, že jede jen metal. Kdoví, co teď dělá?
Legendární pan Karel v Peříčku...

 

Pekárek
29.10.2017 09:08

Dík za odkaz na ten koncert, Takhle ty akce přesně vypadaly... ach jo:) Stejně je fajn, že jsem měl možnost něco takového zažít. Jsem za to neskonale vděčný.

 

DarthArt
28.10.2017 23:06

Mně to taky děsně nebavilo. Gáni jeli jako totálně odjištěná mašina, Máte se hnout bylo... takový divný. Ale nechci dělat chytrýho, street rocku vůbec nerozumím, takže můj názor na tohle může být mimo mísu.

 

Valič
28.10.2017 21:15

DarthArt: Možná na tom něco bude, Armageddon byl ale natočen ještě před Narkózou.

Orre: Dvojka Vitacit možná nebyla špatná, ale já jsem ji díky příšernému zpěvu a textům tenkrát nebyl schopen ani doposlouchat do konce a to mi Guns ´n´ Roses nikdy nevadili.

 

orre28.10.2017 21:06

Dvojka Vitacit nebyla zoufalá, ale naprosto jiná! Rock ala Guns n´Roses se holt Dodovým fandům nemohl zamlouvat a ta deska v daném žánru rozhodně špatná nebyla.

 

DarthArt
28.10.2017 21:01

Tak mě napadá teorie, že když to u Kryptor s tím čistým vokálem dopadlo tak blbě, poučil se Dodo a u dalších kapel to nechal už běžet volně. Ale jsou to jen takový kavárenský úvahy :):)

 

DarthArt
28.10.2017 21:00

No Pípa to v dobovém Darkness Actual tvrdí jednoznačně - že Dodo nebyl žádnej studiovej diktátor, ale na tom zpěvu že vyloženě trval. Proto jsem to do tý recenze dal, jinak bych si netrouf :)

 

Valič
28.10.2017 20:45

Tak třeba u debutu Master´s Hammer se mu ten zvuk hodně povedl. Armageddon od Törr je taky celkem v pohodě. Je otázka, jak to tenkrát v tom studiu opravdu bylo. Moc nevěřím tomu, že by Pípu do toho srozumitelnějšího zpěvu nějak moc nutil. Štormovi přece na Ritualu místy nejde moc rozumět a Henychovi v některých skladbách skoro vůbec. Možná byl u toho Kryptoru i nějaký problém s nazvučením bicích. Ten jejich tehdejší bubeník na ně hrál takovým dost zvláštním stylem.

 

DarthArt
28.10.2017 20:04

No Dodo určitě zvuk udělat uměl, jeho vlastní debut "Vzhůru přes oceán" taky z roku 1990 má sound naprosto excelentní. I když tam se jedná spíš o čistý, jen mírně zboostrovaný zvuk kytary. Škoda, že Vitacit tak brzo odpadli, ta jejich druhá deska bez Doda je zoufalá.

 

Valič
28.10.2017 18:34

Teď jsem si uvědomil, že jsem se vlastně ani nevyjádřil k hudební stránce toho debutu, ale ono je to vlastně všechno už v té recenzi. Samotné skladby jsou celkem v pohodě (ostatně jsou to převážně hitovky prověřené z koncertů), ale ten celkový dojem opravdu dost kazí ten nepovedený zvuk (asi bych ale všechno neházel pouze na Doda). Když přimhouřím obě oči, tak bych slabších 70% mohl dát, ale hodně velkou roli v tom hraje určitá nostalgie. Na dalších dvou albech se všechno naštěstí obrátilo k lepšímu (řekl bych, že kapele dost prospěla ta změna sestavy).

 

DarthArt
28.10.2017 18:13

Mateřskou lásku jsem měl kdysi nahranou z Gung-Ho. Mám pocit, že ji K natočili v rámci T4C, ale pak ji tam nedali. A šla pak až na Greedpeace, ale znovu nahraná a anglicky -The Psycho.

 

Valič
28.10.2017 16:10

DarthArt: Jinak už bych to asi dál nerozebíral. Vzhledem k tomu, jak dlouho už se ten metal hraje, je samozřejmě možné, že nějaký kytarista může složit riff, který se výrazně podobá něčemu, co někdo napsal už deset, dvacet nebo dokonce třicet let před ním.
S těmi texty to taky někdy není úplně jednoznačné. Mě třeba text S.H.M.F. z Time 4 Crime dost připomíná skladbu Der Führer z debutu Flotsam And Jetsam, ale pokud dvě metalové kapely napíšou nezávisle na sobě protiválečný text o nacistickém Německu, je samozřejmě možné, že v něm použijí podobné fráze (Star of David ripped to shreds…, …der Führer and his master race…, …air raid sirens screaming loud…). V jiných případech mohou zase kapely vycházet ze stejných zdrojů. Mě třeba dlouho připadal text skladby The Psycho (Kryptor ji před vydáním alba Greedpeace hrávali na koncertech v češtině pod názvem Mateřská láska) jako kopie Motherly Love od Acid Reign (z EP Moshkinstein). Později jsem si ale uvědomil, že oba ty texty jsou z velké části poskládané z citátů z Hitchcockova filmu Psycho, takže ta podobnost může být opravdu pouze náhodná.

 

Valič
28.10.2017 15:49

DarthArt: U Laibach se samozřejmě pořád jedná o klasické cover verze (i když většinou opravdu hodně svérázné), u kterých je vždy uveden původní autor. Chtěl jsem jen říct, že každý umělec má nějaké své vzory a je něčím ovlivněný, ale rozhodující je, jestli je schopný ty věci, které od nich převzal nějak dál rozvíjet a vytvořit na jejich základě něco nového a originálního (což třeba zrovna v případě těch Voivod stoprocentně platí).

 

DarthArt
28.10.2017 15:12

Takže něco jako Laibach, kteří si sice "vypůjčují" celé písničky, ale předělají je tak, že z té původní nezůstane ani takt stejně? To záměrně trochu přeháním :)

 

Valič
28.10.2017 14:47

DarthArt: Před odkazy dávej mezeru (i v případě, že jsou na novém řádku).

 

Valič
28.10.2017 14:45

DarthArt: Někdy ta podobnost může být úplně náhodná, případně to může být tak, jak popisuješ, ale to, že si kapely sem tam půjčí nějaký nápad od svých vzorů je celkem běžné i u uznávaných zahraničních kapel a mnohé z nich se s tím v rozhovorech ani nijak zvlášť netají (mimo jiné Opeth, Darkthrone nebo Voivod). Pokud vím tak Piggy (R.I.P.) často skládal hudbu pod vlivem prog rockových kapel ze 70. let a starých filmových soundtracků, ale díky tomu, že ty "vypůjčené" nápady byly v originálech hrané většinou na klávesách, tak si toho skoro nikdo nevšiml (většina fanoušků Voivod z 80. let navíc o kapelách typu Emerson, Lake And Palmer nikdy neslyšela). :-)

 

DarthArt
28.10.2017 14:24

Kurva, jaktože se mi ty odkazy neudělaly aktivní? Co jsem měl udělat? Enter?

 

DarthArt
28.10.2017 14:23

Jo, Pípa je tam dobrej :)

Kryptor teda klipy nikdy neměli nějak extra, "Fucker" je pěkná blbost a "Noc" velká nuda. Snad jen "Greedpeace" docela pěkně ubíhá, jenže to je živák.

 

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

 

 

TOPlist