Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5

 

Valič
15.06.2017 13:37

Ono i v těch slabších hrách se pár dobrých hlášek najde: ... jen se podívejte do zasedacího pořádku: debil, blbeček, debil, blbeček, debil, blbeček, akorát támhle vzadu, to je snad jediná výjimka, sedí dva blbečci vedle sebe!" :-)

 

wuxia
15.06.2017 13:32

"Četl jste mou knihu Zbytečné otázky v kriminalistice?" - "Ještě ne, pane inspektore...". - "No a přitom je všude k dostání".

 

Fenris 13
15.06.2017 13:22

Valič: Na Bobše jsem zapomněl "To nebyly kulky mého muže. Kulky mého muže nikdy neminou cíl!" a nejlepší "Že tys ji zabil?" :-)

 

Valič
15.06.2017 13:22

Trhák mě ze začátku taky moc nebral, přišlo mi to už jako moc velký úlet, a některé scény se mi zdály spíš trapné než vtipné, ale postupem času jsem mu taky přišel na chuť, i když tak dobrý jako Mareček nebo Jáchym asi není. "Tak si taky nastupte" sice v té původní hře není (celá se odehrává ve vlaku), ale je tam plno jiných geniálních hlášek. Ten děj se opravdu hodně liší, ale třeba dialog o výslechu prostitutky je téměř stejný: "...jo ona vám vyšetřovaná vzala tužku!", "...a hodila si jí do výstřihu.", "A co vám ještě říkala?", "Hledej šmudlo!". :-)

 

Stray
15.06.2017 12:45

Ve filmu vyniknou mnohdy nenápadné detaily (viz.ten idiot "Do Říčan??!!"), toho by si ve hře nikdo nevšiml, z dobrých věcí Rozpuštěnýho by v divadle vyniklo třeba "Tak si taky nastupte". Já asi takový to násilný divadelní herectví fakt moc nemusím, mám rád, když si musí pozorovatel domýšlet, ne když mu to někdo rve do chřtánu a tlačí na pilu. :-) Trhák? Fakt moc ne, fakt opreavdu moc ne...já miluju Kulový blesk, to je natlakovaná jízda "Přijde (název knajpy) je tam dobrá parta" cikán na Abrháma před Kolářovou, potom co vrhali s ostatními účastníky stěhování budry do oken, půdička, už jsi někdy dostal do držky v šest?, stěhování mrtvýho národního pěvce, vlak z Vizovic atd atd. tam není slabá vteřina. :-)) Stran té brazilské kávy.

 

Valič
15.06.2017 12:39

Stray: Většina "Cimrmanů" jsou sice neherci, ale v těch filmech se v různých vedlejších rolích objevovali dost často ("Hujer, metelesku blesku!"). Musíš si uvědomit, že divadelní a filmové herectví se dost zásadně liší a taky, že při tom natáčení se většinou ty scény točí několikrát a vybírá se samozřejmě ta nejpovedenější verze, která se pak případně ještě dále upravuje. Kromě těch her, které už jsem jmenoval, bych doporučil ještě Hospoda na mýtince, Němý Bobeš a Posel z Liptákova. Ty novější (České nebe, Afrika nebo zmíněný Blaník) mě už moc nebavily.

 

wuxia
15.06.2017 12:33

Samozřejmě, Mistr je neošoupatelný. Já jsem velmi skalní cimrmanolog, na požádání ze sebe vysypu libovolný dialog z jakékoliv hry či filmu. Naprosto zbožňuju Záskok, to je něco tak neuvěřitelně nadupanýho. Viděl jsem to naživo se Smoljakem, kterej si mi jako Karel Infeld Prácheňský líbil snad ještě víc než Svěrák. Z filmů S+S pak naprosto oddaně velebím Trhák, to je totální kult. "Já ho zabiju!" - "To jste měl udělat před pohřbem." "Jak je ten film blbej, tak je drahej!!!".

 

Fenris 13
15.06.2017 11:31

Mistra ošoupat nelze, je věčný :-) Mimochodem, věděli jste, že Cimrman stál i u zrodu tvrdé hudby? Rád se zúčastňoval hudebních produkcí svého přítele, flašinetáře Elmara Presla. Jára při poslechu vždy nadšením válel sudy, zde tedy vznikl název Cimr Roll. Potom však došlo při jednom vystoupení k závalu v nedalekém dole a vznikl, logicky, pojem rock´n´roll. Provinilý flašinetář Presl prchl do Ameriky, kde si trochu pozměnil jméno...asi víte jak dopadl :-)

 

Norr
15.06.2017 11:25

Na Cimrmana mi nesahejte, nerad bych, aby se vošoupal!!!

 

Fenris 13
15.06.2017 11:22

Z Cimrmana nejvíc miluju Záskok a Blaník, hlášky jako "Jak se daří nebožce?" nebo "Nemá talent, Kuzma je támhle!" jsou pro mně nesmrtelné :-)

 

Stray
15.06.2017 11:12

Bude to tím, že ti herci to ve filmu prostě zahrajou líp, třeba v Rozpuštěným ten jouda s nuší a husou na nádraží, jak přijde k tomu vousatýmu policajtovi (hlavnímu hrdinovi), jenže jde o tu mírně se pohybující sochu, a asi třikrát se stupňujícíma emocema se ho zeptá. "Jak se dostanu do Říčan?!"....potřetí už to vyloženě řve, ale furt u něj stojí "Do Říííííčáááán!!!?", já se chlámal jako svině, ...:-)

 

Valič
15.06.2017 11:03

Stray: Asi to bude tím. Třeba ten zmíněný Rozpuštěný a vypuštěný je víceméně přepracovaná divadelní hra Vražda v salónním coupé (děj se dost liší, ale některé dialogy jsou v podstatě identické). Mě ten styl humoru přijde úplně stejný, jen v podání těch divadelních herců (v tomto případě spíš neherců) ty vtipy vyzní trochu jinak. Já znám ty hry už od dětství z gramofonových desek, takže je s tím divadelním prostředím ani nijak spojené nemám.

 

Stray
15.06.2017 10:52

Mě hlavně nebaví čumět na divadelní hru, kdysi jsem se ocitl v místnosti, kde v televizi běžela Dívčí válka a ani jsem si neťuknul. To měla být jako sranda? :-) A přitom Jáchyme, hoď ho do stroje je jeden z nejlepších českých komediálních filmů, stejně jako Vrchní prchni nebo Kulový blesk či Rozpuštěný a vypuštěný, já nevím, třeba je to jen mou averzí k divadlu. :-)

 

Valič
15.06.2017 10:49

Stray: Nevím jestli znáš všechny Cimrmanovy hry (mě některé z nich přijdou celkem nudné a občas mi přijde, že ten humor už hraničí s trapností), ale pokud se někdo neválí smíchy u Dobytí severního pólu nebo Dlouhý, široký a krátkozraký, tak podle mě nemůže mít smysl pro humor. :-) Muž z Acapulca je samozřejmě geniální film a lidí, kteří ho nemají rádi, asi moc nebude.

 

Stray
15.06.2017 10:25

Pro mne je Muž z Acapulca asi nejlepší film s Belmondem, ale musím se přiznat, nejvíc mne baví jeho prvních 20 minut ve světě vysněného Boba Saint Clarea a jak film pokračuje, tak mne baví spíš ten spisovatel a ze světa jeho hrdiny se naopak stává píčovina, které se tak trochu přestávám smát. Asi takhle - jakmile divák zjistí, že to střílení do Mexikánů ukrytých v korunách palem z jedoucího cadillacu, namachrovaná chůze v plavkách učísávání se hřebínkem a vhození plomby s jedem do bazénu je jen výcuc fantazie, se kterou lze manipulovat a deformovat ten ideál, pak to u mně dře. Já třeba nikdy nepochopil a nepřijal Cimrmanny jako něco, z čeho bych se měl smíchy posadit, ačkoliv Jáchyma i Marečka mám za skvělé filmy stejně jako třeba Vratné láhve.

 

Fenris 13
15.06.2017 09:37

wuxia+Imothep: A kdo ho nemiluje? "Ta krysa má zuby natřené prudkým jedem..." :-)))

 

Imothep
15.06.2017 08:37

wuxia: Bobe, nehrajte si na bolestina !!!! :oD .... taky ten film miluju :o)

 

wuxia
15.06.2017 07:57

Imothep: Zásah! Boba Saint-Clarea prostě miluju!!! A co tenprst? Zhnisal!!!! Hrozně to bolí!!

 

Imothep
13.06.2017 20:07

https://www.youtube.com/watch?v=IdKIXTYHxpg

 

Bluejamie65
13.06.2017 18:31

To Stray: jasně tomu rozumím - nejlépe mydlí HELADA HELADA HELADA!!!!!!!!

 

1 2 3 4 5

 

 

 

 

TOPlist