Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

wuxia17.04.2015 17:15

Znovu musím ocitovat nesmrtelného pana Kaplana: "Někdy je centvič lepší než pangejt."

 

Louža
16.04.2015 11:26

Imothep : tak, tak. Plus bych dodal, že masivní úspěch kapely v ČR, kde stejně jako doma skončila na první špricli je podle mého dáno tím, že finové jsou nějak zvláštně spříznění s naší kulturou ať už vzdáleně jazykovými kořeny (jejich rrrr), nebo folklórně. Není to jen případ Nightwish, ale i Bodomů, Sonaty, Strato a jiných... Na české publikum tyhle jednoduché skočné melodie prostě fungují. Ale za to se není třeba stydět. Ono i to vepřoknedlozelo má svoje.

 

Imothep
16.04.2015 11:13

Pouziju citat jednoho meho znameho(mj. zkuseneho muzikanta), ktery docela presne a trefne definoval PROC je celej "sympho" metal tak masove oblibeny: "Zprasena opera proste tahne dav, je to videt i pri talentovych soutezich. Veprokendlozelo ma pocit ze tim dostava nejakou hodnotnejsi kulturu a nemusi se za tim tahnout do nejakeho pitomeho divadla a pretrpet dve hodiny pidlikani a kvileni :)I na tom je zalozeny uspech Nightwish, ze typicky fanousek speedu, najednou ke spanilym jizdam sicich stroju dostava misto vykastrovanych buziku skutecne "umeni".Jinak takovyhle masivni uspech nedostali zadarmo, a vsadim se ze by s nima tady nikdo nemenil (kdyby tusil jak to je ve skutecnosti). Ono deset let bez soukromi tourbusu a v peci psychologu neni zas tak trpytiva existence jak to dole z kotle obcas vypada."Takze asi tak, nic neni jen cernobile.

 

Stray
15.04.2015 20:35

wuxia: Těším se na rozpracování příběhů spíše těch dnes už méně známých jmen jako BULLET BOYS, KEEL, BRITNY FOX, BLACK N´ BLUE, STRYPER a mnoho dalších..., bude to vskutku promakaná databázička, kde bude důraz kladen na frišnou čtivost a kombinaci bulvárních aspektů (soukromí muzikantů) s erudovaným rozborem hudební složky (rozbor diskografií). :-)

 

wuxia15.04.2015 20:10

Stray: Ha, seriál o glamu, do nečeho takového jsem se chtěl taky kdysi pustit. New York Dolls! Poison! Cinderella! Mötley Crüe, Kix, Hanoi Rocks! Twisted Sister!

 

Stray
15.04.2015 16:19

EPICA? Krásná zpěvačka (myšleno ve fyzické rovině):-), ale hudba, která je definicí všeho, na co tady, na těchto stránkách, důraz klást nechci a nebudu. Přesně téhle hudbě se věnuje všude kolem přemíra pozornosti (ať si jí klidně maj), ale osobně nemám důvod se tím zabývat a sice kvůli tomu, že se mi ta hudba prostě vůbec nelíbí. Proto bych znovu po nějaké době upozornil na chystaný seriál roku 2016, který v padesáti dílech představí přesně padesát stěžejních formací glam - metalu, tohle mne myslím bude daleko více naplňovat. :-)

 

Filip15.04.2015 15:02

Pojďme uchopit debatu z trošku jiné, snad racionálnější stránky:    Víte někdo, proč se mi noví NW v kontrastu k jejich starší tvorbě nelíbí? Protože to není metal. Jde o alternativní symfonický pop/rock s metalovými i folkovými vlivy. Nevím a nechápu, proč tu stále dokola čtu něco o symphometalu nebo dokonce sympho/powermetalu.. ? Vlajku sympho/power jim již dávno vytrhla z rukou holandská EPICA. Kapela, která svými posledními čtyřmi alby nemilosrdně nakopává zadek. Ve svém ranku momentálně válcuje vše. For Stray: že by tě minula i tahle jasně vycházející hvězda?Co mi tu schází? Hlavně by tu měla dostat prostor kvalitnější, údernější tvorba tohohle, pro nás možná okrajového, avšak nikoliv špatného, žánru. Stylu, z kterého NW původně vzešli a který spoluvytvářeli. NW zná každý. Ale proč lidem, čtenářům, veřejnosti nerozšířit obzor o jiné, dneska kvalitnější bandy? Těm power/sympho/fem.voc se tady na webu k mému nepochopení nedává prostor. Hlavně tedy, pokud tady tu čtu i o klasických rockových kapelách, široký žánrový záběr tu tedy je. Nebo třeba vybrat něco z historické studně..

 

wuxia15.04.2015 14:48

Inu dobrá. NEJSEM Nightwish hater. Jak už jsem deklaroval, rád si je čas od času poslechnu. Byznys je to nepochybně, o tom se snad nemusíme bavit. Proč je tolik lidí obdivuje? Inu protože je to DOBŘE udělaný byznys. Tuomas má jistě talent na skládání chytlavých melodií, prostinkých sice, ale na první dobrou zabírajících. A když se to obalí velepompézními aranžná, inu hleďme, to pak jeden snadno podlehne dojmu, že poslouchá nějký ten hoch-kunst. Ale ne, pane, jistě ne. Je to šikovně zabalený produkt, takový symfonický pop s občasnými jakože tvrdými kytarami. Znovu opakuji, nemám proti tomu absolutně nic. Svoje místo na světě to jistě má, už kvůli lidem, jako jsi ty. Potud v pořádku. V nepořádku je, když někdo, zaslepen fanouškovstvím, odmítne akceptovat odlišný, zcela legitimní názor. Voltaire, známe? Čili usínej si klidně se zbožnýn pohledem na plakát pana Holopainena nad kavalcem, ale odpusťt si prosím trapné invektivy na adresu toho, kdo prostě vyjádřil svůj názor. Stray to vidí tak, Musician onak, wuxia opět jinak. A tak to na tom božím světě chodí.

 

Musician
15.04.2015 12:17

Geniální melodie? Tak třeba: Alpenglow a The Greatest Show on Earth (EFMB),celé album Wishmaster, celé album Oceanborn atd. Ale to nemá smysl, kdo nechce, tak ten je neslyší. Je zajímavé, kdybyste si všichni položili otázku, proč zrovna Nightwish je ten "obří byznys" (když použiju tak často omílané klišé poslední doby). Proč zrovna je tolik lidí obdivuje? Protože se jim jejich hudba prostě líbí a sound této kapely je něcím naprosto unikátní. Kolik kapel se snaží hrát ve stejném stylu jak Nightwish, ale jaksi jim to nejde....Proč? Protože prostě neumí složit tak chytlavé melodie, které neomrzí ani po stém poslechu.... Ale je to marný, je to marný, je to marný....Úspěšní holt budou vždy mít svoje odpůrce.... A tím asi končím a už nebudu narušovat tento web, kde se soustředí Nightwish haters (myšleno s nadsázkou :-))

 

wuxia15.04.2015 10:29

2musician: Kopat do Nightwish bylo cool snad vždycky, ne? :). Ale kdybys pořádně četl, všiml by sis, že já do Nightwish nekopu, dokonce přiznávám, že je mám svým způsobem rád. Ale zároveň nepadám na kolena, kdykoliv někde zahlédnu cylindr páně Holopainenův a je mi jasné, že tahle kapela je především obří byznys. Proč ne, takových je... Ale geniální melodie? Ehm. Kolik geniálních melodií jsi v životě slyšel?

 

Kropis
14.04.2015 23:12

Ježiš no tak, když se musíš smát, tak se směj a vyser se na komentování. Stejně točíš ten stejný kolovrátek pořád dokola. Prostě se smíř s tím, že existují různé protipóly a holt na Crazy Diamond bude existovat jiný názor než je většinový. Běžte si tyhle sofistikované myšlenky o dokonalosti psát na fanfórum nebo k recenzím, které mají 9+/10, tam to padne určitě na úrodnou půdu. Tohle číst je peklo. Mě osobně vytáčí už jen spojení Nightwish - Metal a co???

 

Musician
14.04.2015 21:16

To wuxia: Jasně, takže všichni, kterým se líbí Nightwish, včetně nové desky, tak jsou děti a jenom Ti "starší" dokáží prokouknout, že Nightwish je kýč. Tak za 1)vzhledem ke svému věku (jen o rok mladší než Tuomas H.) se tedy za dítě už dávno nepovažuji. Za 2) mě fascinuje, jak autor ví, co si myslí "pan z Holopainenů". No a za 3) je krásné pozorovat, jak se zrodil jakýsi současný kult - odsoudit Nightwish jako "kýč, ...kapelu, co už má slávu dávno za sebou, ....natočila album o ničem, které vykrádá jen starší desky, ....Tuomasovi jde jen o peníze...apod." Prostě si kopnout do Nightwish je nyní hrozně "cool". Ale já už se musím jen smát, když na druhé straně vidím ty super reakce na "Endless Forms Most Beautiful" po celé světě. A o tom, že lidi dávaji i v dnešní době peníze za originál CD, vinyly apod, snad ani není třeba mluvit. A ten, kdo jednou navštívil koncert Nightwish, ten moc dobře viděl, jak to tato kapela myslí s hudbou vážně, a že se nejedná jen o nějaký marketingový projekt Nuclear Blast (i když Ti se samozřejmě na značce Nightwish snaží vydělat co nejvíce). To však neznamená, že na počátku všeho nestojí- ano, nebojím se to říct, unikátní hudba postavená na geniálních melodiích Tuomase.

 

wuxia14.04.2015 12:18

Jasně, autor recenze je zaujatý, album je geniální a každý, kdo si dovoluje tvrdit, nebo nedejpříroda myslet něco jiného, je závistivý blb, který nechápe největšího krasoducha v dějinách soudobé hudby, Maestra Tuomase Holopainena... Víte co, vy děti? Přestaňte svoje nicotné výžblebty takto veřejně prezentovat na webu, ušetříte si ostudu. Mimochodem, Nightwish mám rád, ovšem stylem "guilty pleasure". Prostě když mám chuť na něco neodolatelně kýčovitého, dám si je. Líbí se mi Once, Imaginaerum a svým způsobem beru i novinku. A ještě než mě chytíte za slovo, o tom, že Nightwish je kýč zcela záměrně, by se snad nepřel ani sám pan z Holopainenů.

 

Stiffmeister13.04.2015 18:48

autor recenzie je zaujatý a asi aj hluchý!dnes som si album konečne vypočul v kľude a celý a je skutočne veľmi kvalitný! Mám rád Nightwish pretože sú originálny a majú svoje kúzlo... Tuomas je podla mňa veľmi nadaný a svojim spôsobom je určite génius! Za mňa je nové album super

 

Stray
12.04.2015 04:45

Recenzent Tuomasovi závidět absolutně nepotřebuje, protože má úplně jiné, důležitější věci na práci. Že se jedná o všemi mastmi mazaného bastarda je však z mnoha indicií patrné, takže jej přirovnávám v podstatě k jiné ikoně metalového žánru, k muzikantovi říkajícímu si Michael Weikath. Pohádkový snílček Tuomas Holopainen skutečně není, taková blbost by mne snad ani nenapadla. :-)

 

Tom12.04.2015 00:45

Tuomas je skor ten snilek. Nazor Straya je cisto subjektivny. Tuomas je jeden z najnadanejsich skladatelov sucasnosti. A to ze je novy album 36 v Billboard, nesvedci o tom ze Tuomas je obchodnik. To su tak mozno Nuclear Blast. Tuomas je macher, ktory slozil dalsie skvele album plne krásnych melodii. Jedna ponizujuca recenzia kapele neublizi. Recenzent moze Tuomasovi len tisko zavidiet ;)

 

Stray
11.04.2015 12:51

No mě se tedy "The Unforgiving" od WITHIN TEMPTATION líbí mnohem víc než poslední dvě desky NIGHTWISH, řekl bych, že se mi mnohem víc líbí i hudba AMARANTHE. Pro mne NIGHTWISH dosáhli vrcholu na "Once", který prodloužili hitovou deskou "Dark Passion Play", poté šli strmě dolu. Holopainen (mimochodem je o rok mladší než já, když jsme tedy u těch dědků, o měsíc mladší je třeba Pavel Horváth pro názornost :-) )samozřejmě není žádnej génius, je schopnej klávesák a hitmaker. A proč to neříct? Je hlavně schopnej obchodník! Rozhodně ho vidím spíš jako prefikaného a potutelně se z bilboardu usmívajícího politika, co má ve své cestě jasno, než nějaké pohádkového snílčeka. :-))

 

Musician
11.04.2015 12:36

To Trey: Dan Swano je výbornej - Nightingale mám moc rád a alba Edge of Sanity (např. The Spectral Sorrows) jsou špičkovou ukázkou švédského death metalu. Stejně tak lze jako úžasného instrumentalistu jmenovat i Petera Tägtgrena (Hypocrisy, Pain atd.) aj. Nicméně Tuomas Holopainen prostě patří mezi vyjimečné skladatele a v žánru sympho metalu nemá konkurenci. To Stray: Myslím, že Within Temptation jsou dnes o několik délek za Nightwish, jelikož poslední alba WT jsou už jen jakýmsi komerčním sympho rockem....Kde jsou časy "Enter" či "Mother Earth"?To Morta: Souhlasím, v případě Tuomase je cítit jeho záliba ve filmové hudbě, ale to je právě to, co mne fascinuje na Nightwish- propojení epických pasáží s metalem. Mimochodem do Hanse Zimmera moc daleko nemá. Srovnání s Mozartem je samozřejmě nadsázkou, byť Tuomasovy kudrliny (a nemyslím ty na hlavě, ale ty melodické- např. v songu Alpenglow) jsou v lečems obdobné a pro mne jsou stejně dech beroucí:-)

 

Morta
10.04.2015 20:07

Musician: Jo Tuomas zapadá mezi kvantum filmových skladatelů... Ale těch průměrnějších.. Na Zimmera, Williamse nebo Morricona tedy nemá. Tudíž v metalovém světě logicky vyniká svým pohádkovým stylem. Ale Mozart.. srovnávat hudební, klasicistní legendu s Tuomasem.. opravdu?

 

Stray
10.04.2015 18:45

Musician: Ono to tak ale vůbec není s tím zaujetím proti sympho-metalu, byť to asi není směr, který mne v prvé řadě zajímá, ale rozhodně dokážu ocenit povedené věci. Poslední alba NIGHTWISH jsou nepovedená a válcujou je i dnes už zcela průměrní WITHIN TEMPTATION, o jiných kapelách snad i pomlčím, jen mám za to, že čas zpěvulí se chýlí zaplaťpánbůh ke konci. Ale neříkám to proto, že bych cítil nějakou zášť a zaujatost, jen poslední roky nepozoruji na tomto hudebním prostoru nic zajímavého. Ta recenze byla psaná s úsměvem na líci, nikoliv s cílem do někoho v křeči rejpat.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist