Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Trey
10.04.2015 18:08

Že je to schopný skladatel mu neberu, ale génius? Tuhle kolonku mám spíš schovanou pro lidi jako Dan Swanö, multiinstrumentalista, producent který se podílel na víc jak 100 alb.Steven Wilson, krom 6 hudebních projektů na kterých se podílel, je schopen každé 2 roky vydat (sám složit/nahrát si ve vlastním studiu album) které se dostane do žebříčků toho nejlepších v daném roce + jeho práce na převedení klasických alb od King Crimson/Jethro Tull/Yes do modernějšího zvukového kabátku.Devin Townsend - A takhle bych mohl ještě mohl pokračovat.

 

Musician
10.04.2015 17:14

To Stray: Aktivitu v podobě tvorby webu oceňuji, jelikož každý web věnující se metalu, je určitě fajn. Bohužel z té recenze až příliš čišelo to zaujetí proti sympho-metalu a Nightwish, tak reakce musela přijít. Nakonec z toho je docela zajímavá diskuze :-) Jo a ještě k tomu Mozartovi...., aby jste se jednou nedivili, až se budou prodávat marcipánové Tuomaskugeln ("Tuomasovy koule"). Hudebních géniů se zase tolik nerodí.....

 

Stray
10.04.2015 08:13

Carloss: To to vypadá až na tak účelovou provokaci? Prostě si jenom myslím, že kapela, kde hlavní složkou jejich hudby jsou bombastické klávesové podkresy, stojí za ...víš co, ne?:-)

 

Carloss
10.04.2015 07:56

Koukám,že Stray chce ty Musicianovi kámoše co se mu tu snaží vyprážit kožich za zápornou recenzi jejich milášků pořádně nasrat. :-D Ale to je dobře,každý má přeci svůj názor.

 

Morta
09.04.2015 21:40

Tak se mi zdá, že jediná správná, objektivní a adekvátní recenze je ta, která nové album vychvaluje až do nebe.. Vlastní názor už asi není v módě.

 

Stray
09.04.2015 15:27

Tak tedy reaguji. Když jsem nad tím tak přemýšlel, vzhledem k tomu, že tyhle stránky utvářím jen z vlastní vůle, iniciativy, pro svou potěchu a snad i těch, kteří sem chodí, mám pocit, že návštěvy fanoušků NIGHTWISH a psaní článků o téhle okrajové kapele, nejsou tím, o co mi tady vlastně jde. Vlastně se bez podobných návštěv a článků úplně obejdu. V článku byly dvě složky - první - serióznější napsaná normálním písmem shrnující můj pohled na album, druhá, psaná kursívou - velmi neseriózní, obsahuje spíš moje pocity, jaké z této party mám, tato druhá část by se neměla mísit s tím prvním textem. Aby snad někoho zas neprovokavali ty dědkové tam, došlo k lehké korekci této části. Co se týče toho odkazu na čtenářskou recenzi fanouška Nightwish ze stránek SPARKU, nemyslím si, že je k něčemu dobré, aby recenze psal fanoušek kapely, je to dobré pouze v tom, že zná pozadí, okolnosti dění v kapele i její historii, ale není to k ničemu při určení názoru na nové dílo. Osobně NIGHTWISH znám taky velmi dobře, ale úmyslné volení ležérní rétoriky v tomto článku ("ten bubeník s šátkem"...atd.) mělo znamenat jedno, tahle kapela není pro mne a pro tyhle stránky naprosto vůbec důležitá a v podstatě nic pro dění na scéně neznamená, stejně jako ostatní hrůzy sympho-metalového žánru. NIGHTWISH může hřát, že alespoň trochu toho umění v sobě maj, na rozdíl od jiných heavymetalových kapel SABATON, AMON AMARTH, HAMMERFALL, nicméně nová deska je čistá šmíra, bohatě nazdobené nic, šunt.

 

Musician
08.04.2015 20:20

Trochu jiný pohled na album: http://www.spark-rockmagazine.cz/nightwish-endless-forms-recenze

 

Elysa08.04.2015 14:05

Tak toto neni zadna recenze s nadhledem a na urovni, ale jen vykriky zaujateho clovicka a snuska plna kecu, prskani "recenzenta" na hlavu Nightwish zrejme fakt, ze to dotahli dal nez autor tohoto vyplodu sve nenavisti vuci skupine zabalene negativismem a jeste ma tu kuraz tomu rikat recenze. To uz ma vetsi uroven a bohate by stacilo napsat libi-nelibi a nesnazit se skupinu svymi hledanymi duvody ztrapnovat a posuzovat jejich jednotlive cleny dle vzhledu a nebo komentovat boty zpevacky muze jen tak omezeny clovek jako vy!Na jejich koncerte jsem nevidela jen deti, ale i starsi generace zrejme lidi,ktere nejak oslovila jejich hudba,tvorba...k albu nebudu rikat,ze je to zazrak ne to neni,ale je to typicky Nightwish nic vic nic min. Libi se mi to a jejich hudba me tesi a nezmeni to ani holy fakt,ze kde kdo bez talentu a urovne ma moznost napsat verejne trapny clanek a to cele nazyvat recenzi a vlastne pouze zdlouhave okecavat osobni nenavistny postoj vuci umelcum.

 

Tomi08.04.2015 11:26

Hudobná odbočka svedčí o všetkom :D Recenzent asi nesleduje dianie v kapele, ale za to ju vie opluvať bez nejakej sebareflexie. Recenziu treba robiť, keď si naštudujem všetky skutočnosti a fakty a nie písať žvásty, ktoré stoja fakt za smiech. Nový bubeník je len o 6 rokov starší od Jukku a bol to jeho učiteľ, ktorý je len a len prínosom pre kapelu. A je to dočasné riešenie, pre informáciu recenzenta, ktorý existuje v informačnej bubline. Imaginaerum patrí medzi najlepšie albumy kapely a nový album sa radí tesne za ním. Medzi tým zložil Tuomas skvelý soundtrack ku Káčerovi. Nech má každý subjektívny názor, ale vypustiť túto recenziu do sveta chce odvahu. Recenzent by mal mať určitý nadhľad a nie takto amatérsky a zaujato útočiť na kapelu a album.

 

Trey
08.04.2015 00:11

Jestli je Tomáš Mozart 21. století, tak vystává jedna otázka. Kdo z nás je další Salieri?Btw, poslední 3 alba od Epici nakopávají zadek Nightwish ve všech ohledech.

 

Carloss
05.04.2015 07:16

A já pořád koho mi ten pán s tím klonoukem připomíná.No jo a je to jasný,Mooooozart. :-D

 

ov42
04.04.2015 22:52

Já, když vidím Tuomase za klapkami, jak do sebe leje červené přímo z lahve, tak mi tím připomíná Sášu z Brutusu. Uvidíme, jestli to bude dělat jako Sáša ještě za 30 let. S tím Troyem jako stálým členem kapely, to byl podle mě taky docela omyl. Ale songy jako úvodní, Week Fantasy, Alpenglow nebo titulní pecka vůbec nejsou špatné. Jen ten konec zase pan Holopainen zazdil ve své gigantománii. Ten song rozhodně není 24 minutovou skladbou, jen patnáctiminutovou nesmyslně roztahanou na 24 minut. Škoda přeškoda. Ano, Floor se dokáže i se víc rozjet, zase je mi ale její přirozeně rockový styl na tomto albu milejší než, když se Tarja snaží na svých sólovkách strkat ty výšky úplně všude, až je to i někdy nepříjemné. A třeba v Yours Is an Empty hope je opravdu skvělá, aniž by musela dávat vysoké cééééé.A hlavně doufám, že k návrtu Tarji nikdy nedojde. Floor je nejlepší metalová zpěvačka současnosti a jakýkoliv pokus o reunion by byl obrovský omyl a krok zpět.

 

Petr B.
04.04.2015 20:30

Já když sleduji Tuomase Holopainena u kláves tak mě nenapadá nikdo menší než Rachmaninoff.

 

Morta
04.04.2015 20:05

Mozart 21. století? No to teda :DDD Já v tom tedy klasicismus a genialitu necítím. Chudák Wolfi :D

 

Valič
04.04.2015 19:23

Mozart 21. století? Na to ušní by si měl asi zajít někdo jiný než autor recenze. :-)

 

Musician
04.04.2015 18:31

Jedna věc je, zda se někomu něco líbí, či ne. Ale je zcela úplně něco jiného, když poplive album, kapelu i samotný hudební styl (ve kterém je kapela od samého začátku naprostým leaderem - schválně jmenujte někoho, kdo je v žánru symfonického metalu lepší?). Obsah i forma recenze není nezávislým zhodnocením alba, ale negativismem na druhou, a tudíž ani reakce nemohla vypadat jinak. Prvních 15 minut The Greatest Show on Earth jasně dokazuje, že Tuomas Holopainen je Mozart 21.století. Kdo chce, tak se může vztekat, psát jedovaté recenze, ale to je tak všechno. V řadě zemí už nové album (včetně ČR- během týdne zlatá deska) trhá prodejní rekordy. A možná neexistuje lepší měřítko, že se lidem něco líbí, než že dají do koupi CD svoje vlastní peníze.

 

Filip04.04.2015 17:07

Nové album mě ani nenadchlo ani nezklamalo. Příklon k popovějšímu zpěvu Tomík přiznal v jednom tv rozhovoru a nestydí se za něj. Naopak. Je to právě ten směr, kterým se vydal již před osmi lety. Kapela tedy zabředla do ustálenějších a "jistých" fanouškovských vod. Balancuje opatrně, a nutno říci dosti vkusně, na hraně popovějších melodií, naží se zaujmout masy (nevím proč mi připadá na mysl paralela s WITHIN TEMPTATION). A zároveň zkouší co vydrží, nebo přesněji co snese, ucho metalového fanouška. Nebo asi možná spíš těch, co zbyli. Můžeme být jakkoliv oddaní fanoušci NW, milovat jejich melodie, nikomu neberme subjektivní názor z pohledu jejich dnešní tvorby. Ale tvrdit cosi o genialitě tohoto ( a vlastně i několika posledních desek ) si myslím není na místě. Dívejme se totiž na věci z kontextu jejich diskografie plus celého subžánru který kapela spoluvytvořila a který kapelu díky své invenci v první dekádě jejího působení vynesl na piedestal. Buďme za minulost vděčni, roztáčejme stříbrné kotoučky let minulých a . . . ruku na srdce. . . dnes tu existuje x dalších kapel, které tlačí na pilu a zaujali přední linie v tomto nádherném ovšem pro NW dávno zapomenutém žánru.

 

Morta
04.04.2015 14:25

Nikdo nemusí chodit na ORL. Každý má jiný vkus a jinak vnímá "dokonalost". Je to hezké album, ale nebudu je vychvalovat do nebe, jen protože jsou to Nightwish. I když jsem se na album těšila a NW miluji, tak dokáži říct, že mě to poněkud zklamalo. Na utvoření názoru člověk nemusí chodit na hodiny kompozice a umět skládat. Jen hluchý posluchač nevidí genialitu?? Nejsem hluchá, ale já jí na tomto albu nevidím ani neslyším.

 

Carloss
04.04.2015 09:35

No tak album jsem zatím slyšel jen jednou,přišlo mi zábavnější než předchozí dvě desky to jo,Ale nezaměňujme Tomáškovu touhu z toho vytřískat co nejvíce prachů s genialitou.Nightwish mají to nejlepší za sebou a nic z toho nezmění ani fanoušek,který by juchal nad novým albem Nightwish i kdyby se tam jen hodinu ozývaly Tuomasovi prdy.Rád si psolechnu starý Nightwish s Tarjou,to jo ty ještě stojí za poslech.

 

Musician
03.04.2015 23:34

Autor recenze by si měl zajít na ORL zkontrolovat sluch, anebo říci co skvělého, kdy složil on. Z celého textu čiší akorát závist či nenávist k něčemu tak dokonalému, jako je hudba Nightwish. Nemá smysl na takový blábol reagovat nějak obšírněji. Obrovské mnozštví lidí jedinečné melodie Nightwish miluje a nějaký zapšklý pisálek s tím nic nenadělá. Jen hluchý posluchač nevidí genialitu Tuomase v písních jako je Alpenglow.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist