Boomer Space


Diskuse ke článku : KREATOR - Pleasure To Kill
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Valič
21.03.2016 21:57

Stray: Tak zrovna Voivod 86 momentálně moc sehnat nejde (stejně jako CD The Outer Limits, ale to naštěstí mám). Coroner 88 jsem nedávno koupil od Music Records, ostatní řadovky objednat nejdou, stejně jako Celtic Frost 88 a 90 (to první bych ovšem nechtěl ani zadarmo, i když je to už celkem rarita). Většina řadovek od Sodom a Destruction je zatím celkem běžně dostupná, problém je ale s prvními šesti alby Kreator, která přes žádný český e-shop momentálně objednat nejdou (na zahraničních stránkách typu Amazon se ještě občas objevují). Moc se mi ale nelíbí, že by ty reedice měly vycházet zrovna u BMG, lepší by určitě bylo, kdyby se o ně postarala spíš nějaká firma typu Century Media, která má s metalem větší zkušenosti.

 

Stray
21.03.2016 20:43

z Noise věcí sháním už jen: Tankard - 86, 87, 88, 92, Rage - 90, Coroner - 88, 90, Voivod 86, pokud bude chuť, tak jako zákusek i ty Celtic Frost 88, jinak Helloween, Running Wild, Kreator mám z doby Noise komplet, Rage, Voivod skoro komplet, Steamhammer releases- Assassin, Sodom, Destruction z let 84-90 taky komplet.

 

Valič
21.03.2016 18:09

Dobrá zpráva pro všechny, kterým ve sbírce chybí některá dnes už špatně dostupná alba vydaná v 80. letech u Noise Records, ale nemají chuť investovat často nemalé částky za použitá CD na různých internetových aukcích: "Major label BMG will re-launch Noise Records in 2016. The label has planned a full-scale campaign featuring 2CD “best-ofs” of select Noise bands, along with reissuing classic titles from Celtic Frost, Coroner, Helloween, Kreator, Running Wild, Tankard, Voivod, and more, featuring expanded liner notes, rare bonus material, and a fresh mastering job." Zatím bych ale moc nejásal, ten výraz "fresh mastering job" zní dost děsivě a taky se obávám, jestli se firma opravdu časem dostane k vydávání regulérních řadovek a nezůstane jen u těch naprosto zbytečných 2CD kompilací.

 

DarthArt
10.02.2015 11:17

Jeden už trochu zapomenutý (naštěstí!) fenomén jsou také chyby na obalech čs. produkce - v devadesátých letech běžně přeházené sestavy u fotek, v osmdesátých to bylo díky naprosto nepružnému socialistickému systému ještě horší - na albu Radegast od Citronu je koncertní foto se Standou Hranickým, na Vypusťte psy je fotka Křížka, jméno nového zpěváka, ale nakonec to nazpíval ještě úplně jiný, třetí člověk. No prostě bordel. ----- Výborná je také situace, kdy Kryptor natáčeli první klip (Justiční omyl), v nejlepším režisér řekl, že mu padla a tím to pro něj skončilo. Pak už kapela do klipu nemohla vůbec mluvit, viděli to až v televizi a zjistili, že výsledný klip maník sestavil ze záběrů, které byly odloženy jako nepovedené:) Jinde si Pípa z Kryptoru stěžoval, že televizní reklama na jejich druhé album Time 4 Crime běžela na druhém programu ČT těsně po zprávách pro neslyšící :)

 

Valič
10.02.2015 08:28

Od začátku 90. let už těch vyloženě nepovedených a neprofesionálně zpracovaných obalů naštěstí ubývalo. Hodně těch kvalitních měli na svědomí třeba Dan Seagrave a Wes Benscoter, celkem se mi taky líbí většina obalů, které měli na deskách Cathedral. Celkem mě překvapilo, že Dave Patchett je podepsaný i pod naprosto příšerným obalem Dance of Death od Iron Maiden.

 

Valič
10.02.2015 08:05

O tom obalu Cause of Death jsem to taky někde četl (minimálně ve dvou článcích, takže to možná bude pravda). Obal prý tenkrát nabídli oběma kapelám zhruba ve stejné době, ale Obituary se ozvali dřív. Titanic v nějakém novějším rozhovoru uvedli, že za zákazem toho původního obalu stál nějaký konkrétní člověk, ale jméno neuvedli. Problémy s obalem debutní desky měli i Vitacit, ale už si nevzpomínám, o co se jednalo (předpokládám ale, že kapela původně neměla v plánu vydat své "white album").

 

DarthArt
10.02.2015 07:34

Ještě naposledy - asi nejkreténštější obal všech dob je Boned - Up at the Crack.

 

DarthArt
10.02.2015 07:32

Valič: Ještě, když jsi zmiňoval Obituary a Sepulturu - kdysi kdesi jsem četl (snad to nemám pomotaný), že Sepultura chtěla na obal právě motiv z Cause of Death a Max se pak nějak strašně zlobil na Obi, že mu ho vyfoukli. Ale jak říkám, informace čtená aspoň před deseti lety...

 

DarthArt
10.02.2015 07:29

Je fakt, že když jsem poprvé viděl obal na Load, říkal jsem si: "Ku..., co je to za debilní obal?" :) Když jsem pak zjistil, že je to ještě něco horšího než vyblitý lečo, nechápal jsem. ----- Taková retro poznámka - obaly těch pradávných alb jsem mnohdy do detailu znal mnohem dřív, než se mi podařilo ukořistit desku (právě Kreator, Diamond - jeho obaly jsem miloval, Slayer), byla to ještě doba, kdy všechno nebylo na krámě nebo na síti. ----- K tomu, co nařizovala na obaly firma: myslím, že zrovna u nás na to kapely dost doplácely, hodně si stěžovaly, že je vydavatel donutil dát na obal nějakou příšernost a oni s tím nebyli schopni nic udělat. Příklad: liberečtí V.A.R. kdysi vzpomínali, jak měli po autonehodě, která je všechny rozhadrovala a na půl roku byli vyřazeni z činnnosti, a šéf firmy měl "geniální nápad", jak se udělá na desku Personal Destruction obal, kde oni budou rozhadrovaní a nad nima se bude vznášet metalovej anděl, kterej je zachrání :):):) Naštěstí pak vznikl relativně normálnější obal s půllitrama a lahváčema. ----- Nebo Titanic, kteří chtěli na první desku nad logo "zmetalizovaného" brněnského draka, jenže komoušům se to zdálo moc drsný. Nakonec takhle verze šla jen na export. - Jinak obal první desky Anthrax mě pobavil už na začátku devadesátých let, ta ruka vystřelující ze zubů metalisty, nebo co to má bejt, byla už tehdy fakt mimo. Asi mnohdy taky šlo o prachy, které firma kapele přidělila, a když všechno vyplácali na studio, musela se holt použít nějaká malůvka od kámoše :)

 

Valič
10.02.2015 00:35

Jo, u těch povedených obalů bych zmínil ještě alba Cause of Death a Arise, naopak k těm horším bych zařadil třeba Formulas... od Morbid Angel.

 

Valič
10.02.2015 00:28

Ty zmiňované desky jsou v rámci žánru a s ohledem na dobu vydání slušné všechny. Co se týče těch příšerných obalů, vsadil bych se, že jsou v tom ty kapely nevinně. Pokud vím, tak v 80. letech o tom, co bude na obalu, často rozhodovalo vydavatelství a muzikanti dokonce někdy viděli tu hrůzu až na vydaném albu. Z těch starých obalů se mi hodně líbily ty na prvních dvou řadovkách Death, Celtic Frost a Autopsy, pak něco od Kinga Diamonda, Iron Maiden, Motorhead, Voivod, Napalm Death, Coroner a Sodom. Já od obalu klasické metalové desky očekávám určitou stylizaci a do jisté míry i kýčovitost, která už k tomu tak nějak patří. Nějaké vysoce hodnotné abstraktní umělecké dílo typu "vyblitý lečo" by se k podobné hudbě stejně asi moc nehodilo. :-)

 

DarthArt
09.02.2015 21:05

Valič: Jasně, ve své době to bylo naprosto v pořádku, jen očima čtyřicátníka a v roce 2015 je příšera na Endless-Pleasure-Terrible lehce infantilní (i vzhledem k už relativně vyspělým textům na Terrible). Coma sice měla taky příšeru, ale tenhle obal byl výrazně sofistikovanější a překonal i několik desetiletí a za nejlepší obal považuju Renewal - ten je skutečně ZLÝ! Jinak v žánru a v rámci osmdesátých let považuju za nejlepší obaly věci od Metalliky, schopně zpracované to měli i Slayer, u Megadeth jak co. --- Jinak díky za tip na "kultovní obaly" Whiplash apod., nejvíc mě pobavili první Flotsam and Jetsam, navíc když ta deska je prý hodně slušná.

 

Valič
08.02.2015 08:02

Obaly prvních tří alb k té hudbě skvěle seděly a v rámci žánru v té době patřily určitě k těm lepším. Pod pojmem "směšná malůvka" si představím spíš obaly debutních alb Whiplash, Flotsam and Jetsam, Infernal Majesty, Anthrax nebo Exodus. :-)

 

DarthArt
06.02.2015 11:58

Pleasure to Kill mi kdysi nějakou dobu trochu unikalo mezi prsty, ale dneska musím říct, že je o strašný kus dál než Endless Pain - nemá už to atributy "lepšího demáče", nářez je to příšerný a zároveň už podstatně sofistikovanější a s výrazně lepšími nápady než na prvním albu, navíc další kultovní obal(samozřejmě z dnešního hlediska zcela směšná malůvka, ale to k věci přece patřilo) - takže vývoj jak se patří. Rozhodně naprostá klasika! ----- Zajímavý je, že další deska, Terrible Certainty, ač byla po všech stránkách zase o kus dál, mě nikdy úplně nechytla, ale o tom zase příště :)

 

Demonick
06.02.2015 09:29

Tvrdé, surové, rýchle, nekompromisné, plné energie, ale i tak mi tam stále niečo chýba. Ono to však napokon prišlo o pár rokov neskôr...8,5/10

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist