Boomer Space


Diskuse ke článku : KREATOR - Pleasure To Kill
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

zdenos02.08.2017 13:47

Je to zvláštní :) Podobně jako kdyby SODOM nezahráli Agent Orange :) to by byla tragédie ale

 

Valič
01.08.2017 22:31

Zdenos: To, že ty koncerty postavili na materiálu z těch alb, které nazpíval Tucker, by mi ani tak nevadilo (Formulas... a Gateways... mám celkem rád), ale že z prvních čtyř alb nehrají vůbec nic, je vážně divné. Původně jsem si myslel, že to nějak souvisí s autorskými právy, ale u mnoha skladeb je Trey uveden jako autor hudby i textu, takže tam asi problém nebude.

 

zdenos01.08.2017 19:12

Illud jse zkoušel, a taky si mě nezískal :) Ten videoklip mi přišel hrozně vtipný, asi to v rámci country žádná sláva nebude. Ad Morbid angel: velmi zajímavý je, že teď MA s Tuckerem v setlistu totálně pohřbili ranou tvorbu. :)

 

Valič
01.08.2017 18:40

Zdenos: S tím srovnáním s Michalem Tučným přišel jako první Stray, ale myslím, že to tu Davidovu novou tvorbu charakterizuje naprosto přesně. Já proti country v podstatě nic nemám a třeba ten nový Nergalův projekt se mi i celkem líbí. Z toho Davidova videoklipu mám nicméně silně rozpačitý pocit, ale pokud ho tenhle styl hudby vážně baví, je to asi v pořádku. Jen ať už se proboha nevrací do Morbid Angel, jedno Illud Divinum Insanus bohatě stačilo. :-)

 

zdenos31.07.2017 15:51

poslední věta mě rozbila :) David Vincenta a jeho rozpoložení jsi vystihl skvěle

 

Valič
31.07.2017 09:45

Jestli někoho zajímá, jak ten zmíněný picture disc vypadá (podle mě nic moc), je k vidění v následujícím videu (kolem osmé minuty): https://www.youtube.com/watch?v=qUu5yb5Erwc&t=7s Kanál Heavy Metal Relics bych jinak doporučil všem vášnivým archeologům, kteří se zajímají o nejrůznější vykopávky z dob metalového pravěku. Mám ale pocit, že takových lidí sem moc nechodí, tady spíš člověk narazí na fanoušky Linkin Park, Rihanny a Davida Vincenta posedlého duchem Michala Tučného. :-)

 

DarthArt
27.07.2017 16:07

Teda, to celkem naštve... dobře, Gangland je celkem průměrná skladba, ale After The Attack je podle mě jedna z nejlepších věcí Kreator vůbec...

 

Valič
21.07.2017 08:05

Ještě upřesnění ke skladbě After The Attack. Poprvé vyšla už v roce 1987 jako bonus na vinylové verzi alba Pleasure To Kill. Zvláštní na tom je, že tento picture disc vyšel, čert ví proč, právě pod názvem uvedené skladby. https://www.metal-archives.com/albums/Kreator/After_the_Attack/418479 Kdysi jsem o tom něco četl, ale pak mi to úplně vypadlo z hlavy a vybavilo se mi to až po odeslání těch včerejších příspěvků. Asi už taky začínám mít sklerózu a to ještě nejsem ani zdaleka tak starý jako Maestro Petrozza. :-)

 

Valič
20.07.2017 21:05

Mě podobné kompilace moc nezajímají. Ve sbírce mám pouze dvě (obě vynikající). All Tomorrow´s Funerals od Autopsy, na které jsou shromážděny všechny studiové nahrávky, které nevyšly na jejich řadových deskách a Decade Infernus 1988-1998 od Acheron, což je výběr remasterovaných skladeb ze starších alb, která je dnes už celkem problém sehnat. Mimochodem, jejich poslední řadovka Kult des Hasses je opravdu výborná. https://www.youtube.com/watch?v=dIoQHF4YIC8

 

zdenos20.07.2017 20:45

ano, Past life trauma :) ta je rekapitulující tu ortodoxní tvář kapely. Zatímco Voices, je takovej výběr 90tek, s hity jako Phobia, nebo Lost :)

 

Valič
20.07.2017 20:40

Gangland (cover verze skladby od Tygers of Pan Tang) byla původně B strana singlu Behind The Mirror a objevila se jako bonus na CD verzi EP Out Of The Dark... Into The Light a taky na japonské verzi alba Terrible Certainty. After The Attack vyšla na EP Sounds Waves 1 jako příloha časopisu Sounds Magazine v roce 1988 a v roce 2000 na kompilaci 1985-1992 Past Life Trauma. Nejedná se sice o nijak výjimečné skladby, ale je škoda, že si na ně Mille při přípravě těch re-edicí nevzpomněl. Ty nové verze starých alb Voivod a Celtic Frost ale taky nejsou úplně dokonalé. Od Voivod jsem si koupil pouze Killing Technology (Dimension Hatross mám v původní verzi, Rrroooaaarrr si možná časem ještě přikoupím) a jsem s ním celkem spokojený. Vadí mi pouze překlep v názvu alba (Killing Technolgy) na všech třech discích a absence textů v jinak kvalitně zpracovaném obsáhlém bookletu. U Celtic Frost mě dost zarazilo, že Morbid Tales vyšlo na CD v té americké verzi (v USA to tenkrát vydali Metal Blade jako regulérní osmiskladbové album a byly na něm zařazeny dvě skladby z Emperor´s Return) s tím, že je k němu jako bonus přidán záznam čtyř skladeb ze zkušebny. Zbývající tři skladby z Emperor´s Return jsou pak přidány k To Mega Therion spolu s dalšími třemi bonusy. Nechápu proč nemohli dát obě EP na jeden disk tak, jak je to u předchozích CD verzí. :-(

 

zdenos20.07.2017 19:58

tak to je zajímavý rozhovor, mrknul jsem se. No jak tam píše, že toho je pro něj moc, těch věcí okolo muziky, až mu něco unikne, to se nedivím. Kdejaký fanoušek-fanatik by to třeba i poskládal kompletněji :)) Ale pokud vím, tak na nějaké výběrovce (Voices of trangression?) skladba zařazená byla :)

 

Valič
20.07.2017 18:22

Pokud by někoho zajímalo, proč ty re-edice starších alb dopadly tak, jak dopadly, může si přečíst následující rozhovor s Millem (v angličtině): http://www.voicesfromthedarkside.de/Interviews/KREATOR--11103.html Dozví se z něj třeba i to, proč na ně nebyly zařazeny i raritní skladby After The Attack a Gangland. Prostě na ně dědek zapomněl. :-(

 

Valič
03.06.2017 22:00

Zdenos: Přesně tak, to rozdělení vokálů tenkrát kapela brala jako dočasné provizorní řešení do doby, než se jim podaří najít "skutečného" zpěváka (což se jim naštěstí nepodařilo nikdy). Jinak ty re-edice nakonec nedopadly zase až tak katastrofálně, jak jsem čekal. Na to "ztmavení" obalů už si začínám pomalu zvykat (co mi taky jako trotlovi, který si ty původní verze nekoupil v době, kdy byly všude běžně k dostání, zbývá). Nejhorší byl ten prvotní šok, kdy jsem ty digibooky vytáhnul z krabice. První, co mě napadlo, bylo, že mi ve večerce Vietnamec prodal vodku s metanolem (taky se mi začaly vybavovat různé děsivé historky ve stylu "Chlapi, dopijme tu kořalku, začíná se stmívat."). :-) Nejvíc mě stejně baví ty komentáře ke skladbám z Endless Pain jako "Tohle je o běsnícím berserkrovi, který svým zmasakrovaným nepřátelům na bitevním poli láme kosti, řeže hlavy a u toho jim řve do ksichtu, že pocítí nekonečnou bolest." You can´t get more METAL than this. Prostě "My only aim is to take many lives, the more the better I feel, my only pleasure is to hear many cries from those tortured by my steel". ...a vo tom to je. :-)

 

zdenos03.06.2017 15:18

děkuju za další várku zajímavých postřehů. Ten obal CF - Emperor return by byl na Kreator možná moc sexuální :) Že zrovna Karlův most je zvláštní, když mají v Německu tolik hezkých památek :)) Taky se tam myslím mihla skutečnost, že i v době Endless pain stále hledali zpěváka.

 

Valič
03.06.2017 14:20

Z těch zajímavějších informací bych ještě zmínil třeba to, že autorovi obalu alba Terrible Certainty (původně se mělo jmenovat Blind Faith) posloužil jako inspirace Karlův most (kapela chtěla původně použít obraz od jiného malíře, ale od toho nedostala povolení). Pro předchozí řadovku chtěli Kreator použít také jiný obal, ale ten si před nimi stačili už zamluvit Celtic Frost pro Emperor´s Return. To, že Pleasure To Kill je víceméně koncepční album ovlivněné kontroverzním „dokumentem“ Tváře smrti, je celkem známý fakt, ale překvapivé je, že při psaní textu titulní skladby Milleho inspirovala komiksová Vampirella. :-) Některé další texty z prvních dvou alb byly zase ovlivněny starými filmovými horory (Milleho v té době údajně ani jiný žánr nezajímal). Konkrétně se jedná o Hrobky slepých mrtvol (Ripping Corpse), Rosemary má děťátko (Son Of Evil) a původní verzi snímku Maska rudé smrti (Pestilence). Jen tak pro zajímavost, samply z toho třetího použily ve svých skladbách Theatre Of Tragedy, Bell Witch a Entombed (ve skladbě Living Dead z alba Clandestine zazněly hlášky „Each man creates his own Heaven, his own Hell. Death has no life“ a „There is no other God, Satan killed him!“

 

zdenos02.06.2017 21:50

souhlasím, dobré zajímavosti o skupině :)

 

Valič
01.06.2017 12:58

Ty re-edice prvních čtyř alb už mám doma, ale zatím jsem se neodvážil si je pustit. :-) Celkem rozpačitý dojem mám z grafické úpravy těch digibooků. Z toho, že jsou disky shora zasunuty ve vlepených papírových pošetkách (stejně jako u Gods Of Violence) nejsem vůbec nadšený, ale daleko víc mi vadí, že v rámci jakéhosi sjednocení grafiky všech alb byly obaly dost výrazně upraveny (čti zkurveny) a ztmaveny do jakéhosi šedohnědého odstínu. Musím ale pochválit opravdu obsáhlé booklety s texty, dobovými fotkami a hlavně Milleho komentáři, ze kterých se dá vyčíst i pár zajímavých informací (třeba to, že Tritze na studiových albech skoro vůbec nehrál a většinu kytarových a část baskytarových partů nahrával Mille nebo že Kreator byli velkými fanoušky Manowar a jejich tvorbou se inspirovali nejen při psaní textů skladeb Endless Pain a Command Of The Blade, ale i při vymýšlení názvu kapely, výraz Creator je zaujal ve skladbě Mountains s tím, že to C bylo změněno na K až na poslední chvíli v souladu s návrhem autora obalu debutního alba).

 

DarthArt
29.05.2016 10:46

Meresz: Vidíš, a přitom v Košicích býval možná nejlepší rock/metalshop v ČR a SR. Myslím, že se jmenoval Music Center a když jsem do něj vlezl, jen jsem zíral. Ovšem, pravda, bylo to v roce 1993, od tý doby jsem tam nebyl. Dnes jee tam tuším bazar na vinyly.

 

Bluejamie65
28.05.2016 16:17

S Levnými knihami je dnes problém z knih a cd se postupně přeorientovávají na hračky a jiný nesmysly, takže CDčka se tam už budou shánět dost blbě. Taky ale s nima mám zajímavý zkušenosti s nákupem předevšim v těchhle prodejnách ve velkých městech. Asi nejvíc jsem řval štěstím, když se tam objevily australský věci, který v katalozích nabízeli za ceny nad tisícovku.... třeba Gragam Goble. Já se do obchodu s cd dostanu snad jen v obchoďáku.... a tam se necítím uplně ok, nejspíš díky cenám:-), nakupuju většinou na internetu ...

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist