Boomer Space


Diskuse ke článku : PANTERA - Far Beyond Driven
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Stray
23.09.2020 14:11

Kropis: Všiml jsem si, že jseš vždy na straně jednotlivce proti kolektivu, není to nějaká zkrytá deprivace? KK Downing vs JUDAS PRIEST, Anselmo vs PANTERA, Stray vs. METALOPOLIS :-)), mám za to, že existuje možnost (docela dost pravděpodobná) , že se ve svém pohledu mýlíš, tedy samozřejmě až na ten můj případ.:-)Vem si třeba případ fotbalové SPARTY a mladého Haška, tam je prostě jasný, že je to fakan neskutečnej.

 

Prowler80
23.09.2020 13:41

Jo, tajdle to je správně:
https://www.discogs.com/artist/1875264

 

Prowler80
23.09.2020 13:34

Nebo The Eldn(za "n" apostrof). Už si taky nejsem jistej.

 

Prowler80
23.09.2020 13:27

Všechna alba až do Vulgar Display of Power byla natočena ve studiu jejich otce. U prvních čtyř byl zároveň producentem a vydavatelem. Značku Metal Magic Records vytvořil pod pseudonymem Jerry Eldn(za "d" je apostrof).

 

Kropis
23.09.2020 13:25

To máš samozřejmě pravdu, ale jak už tu zaznělo, z pouhého pozorování mi přišel Rex nejnormálnější a pak jsem byl vždy spíše na straně Anselma. Podle mě by se Dimebag uchlastal nebo by dopadl podobně jako Hanneman ze Slayer. Oba se tím chlastem totálně odrovnali. A Vinnie mi byl vždy obrovsky nesympatický.
Ona ta umělecká licence je věc ošidná, ale když jsem četl KK Downinga, tak mi nepřišlo že by moc věcí zkresloval, na jednu stranu sice uvedl spoustu kontroverzních argementů ale podal je racionálně a taky tak přiznal, že to třeba byly idiotské rozhodnutí kapely nebo naivita, nebo jeho kompelexy z dětství atd. Za chvíli vychází autobiografie Halfroda a tam si to budu moci porovnat.

 

Pekárek
23.09.2020 13:13

Zajímavé, jen přidávej. Na druhou stranu paměti asi nevznikají s tím, aby někdo psal, byl jsem to já, ten debil:), spíš naopak a Abbotové k tomu už asi nic neřeknou...

 

Kropis
23.09.2020 12:50

Stray: To je mejlka, protože jejich otec je nějaký country zpěvák 78 let :) Tím něříkám, že byli chudí, vždyt díky tomu, že jejich fotr se angožoval v muzice tak měli bráchové přístup do studia a měli možnost točit ty sračky před rokem 89 :) Ale není v tom, jeslti byli nebo nebyli chudí, ale že vydělávali miliony a Dimebag nebyl schopen pochopit, že když dostáne týdně 300 dolarů tak že za týden to dělá 2100 dolarů, takto nějak... (čísla a příklady jsou náhodná) :)
To se teprve rozjede, tohle všechno co jsem napsal je v podstatě v kapitole úvod. Takhle rázný start jsem nikdy nezažil :D Podle mě byl Rex v totálně na hovno situaci, protože asi působil jako lepidlo pro obě strany. Viz jeho angažování na jednu stranu v DOWN pro Anselma a na stranu druhou Rebel meets Rebel pro bratry Abbotovi. Je mi jasné, že tohle bude všechno na rovinu popsané.

 

DarthArt
23.09.2020 11:18

Já se chystám na biografii VADER "Wojna totalna". Pěkně polsky, kurwa, prawdiwy zespól deathmetalowy - to bude něco. Aha, nejdřív si tu knížku musím sehnat - no knihkupectví v Jeleniej Górze nebo ve Wroclawiu to jistí.

Jinak z PANTERY mi vždycky byli ti muzikanti strašně nesympatičtí, s výjimkou Rexe, kterej mi přišel jedinej při smyslech. Tak jsem se asi nespletl.

 

Stray
23.09.2020 11:11

Kropis: Až na jednu věc by to mohlo sedět a sice, že Abbotové jsou z bohaté rodiny a ne nějaký socky. Senátor státu Texas je kdo? No přeci Abbot, kámo! Úplně vidím jak je ten Anselmo nespolehlivej a k nesehnání, a taky jak se s Abbotama nesnáší.:-)

 

Kropis
23.09.2020 10:53

Tak jsem se pustil do čtení autobiografie Rex Browna a takový masakr jsem nečekal :D Sice jsem viděl na amazonu, že to má dobré reference dokonce i od hudebních kolegů z branže, ale takovou nálož jsem nečekal. Hned na úvod knihy se dozvíme, že bráchové Abbotové byli sice dobří hudebníci a pařmeni, ale jinak totální vidláci, kdy Dimebag věčně nevycházel ani v době největší slávy s penězi, protože si nedokázal vypočítat ani jednoduché měsíční náklady. Vinnie byl zase pro změnu malé ublížené děcko, který si na všechny a na všechno stěžoval. Anselmo jim věčně nebral telefony a v době kdy byl v drogovém rauši, tak se s ním nedalo pracovat. V roce 2004 se chystal comeback, který byl nakonec odpískán, protože Phillip rozjel projekt Superjoint a v mediích bylo následně prezentováno, že Rex a Phil můžou za rozpad Pantery. Dál už to znáte.
Rex tam dále popisuje situace, kdy posílal do prdele kdejaké reportéry z hudebních magazínů, kteří pokládali neustále stejné otázky typu, proč Pantera nemá dva kytaristy. Celé to kolikrát vyeskalovalo k tomu, že je vlastoručně vyhazoval ze dveří. Celé je to napsané ještě naprosto nekompromisním a vtipným způsobem. Na čtení knížky už jsem se dlouho takhle netěšil.
Oprašuju diskografii a jdu točit Panteru.

 

Stray
17.11.2014 11:31

Ten růst určitě nenastal až po dvaceti letech. Furt jsem tomu dával šanci, šlo to pozvolna (prvních pět let po vydání, kdy ještě nebylo jasný, že PANTERA nic lepšího než ty tři zde recenzovaný alba nenahraje, to šlo obtížně, tu desku jsem zazdíval). Po rozpadu kapely se stavidla uvolnily a před nějakýma zhruba 4 lety, tedy v době kdy po světě běhalo 5 tisíc kapel, co všechny do jedný zněly jako LAMB OF GOD, už jsem nad tímto dílem jásal.

 

Meresz
16.11.2014 15:00

Pekné že u teba ten album "vyrástol" až po dvoch dekádach :) Pre mňa asi najlepšia Pantera spolu s Cowboys...

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist