Boomer Space


Diskuse ke článku : PANTERA - Far Beyond Driven
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

DarthArt
24.09.2020 17:02

Kropis: Ono to patří do jiné doby, ty kůže, meče a řemdihy. V osmdesátých letech by ti ten MANOWAR asi imponoval taky, s odstupem doby je to samozřejmě naprosto komický. U JUDAS se to dá podle mě zvládnout i dnes, ale samozřejmě s vědomím, že jejich koncert je do značné míry referát o hudebním dění před čtvrt stoletím. Něco jinýho ovšem je, když se do podobných propriet navlékne kapela z České Kamenice, která chce šířit poslelství pravého metalu v roce 2020. To taky nepovažuju zrovna za vrchol estetiky :)

 

DarthArt
24.09.2020 16:54

Jinak pro mě je taky důležité, jak kapela vypadá. Svou vizáží/image totiž dokáže ještě podpořit nebo naopak zabít hudbu, kterou dělá. Když třeba DARK FUNERAL vydali svůj debut a natahali na sebe ty pyramidy a řemdihy, říkal jsem si "jo, to jsou démoni, ty k tý pekelný bráně patřej" a jejich prasopal black metal tak byl ještě lepší. Naopak když pak jejich zpěvák ztloustnul a začal si dělat po ksichtě čmáranice jako orangutan, začala mi ta kapela připadat naprosto směšná.

Dobrý příklad třeba ALICE COOPER - na jeho prvním koncertu v Praze (byl ještě nějaký?) byl relativně normálně oblečen a doprovodná kapela vypadala jak ze Seattlu. A celý dojem byl pryč.

Dobrej příklad - fotky PARADISE LOST v období "Gothic" až "Draconian Times" tu smutnou melancholii z alba ještě zvýraznily a člověka to vtáhlo úplně dovnitř.

Blbej příklad - DEBUSTROL v grunge období s kozíma bradkama a kostkovanejma košilema jsou úplně odpudiví a utíkám kilometr pryč. To ale i kvůli té hudbě (Chytrá past).

Je to fakt důležitý a souhlasím se STRAYem, že výzor kapely může člověka nasměrovat, jestli si ji poslechnout nebo ne. Příklad - německou kapelu FLESHCRAWL jsem napřed viděl na obrázku než slyšel, a pak jsem si ji vlastně už nikdy nepustil, protože čtyři dojče tlustoprdi prostě nemůžou zahrát přesvědčivej death metal :):):)

 

Kropis
24.09.2020 16:46

Jak říká Mickej, teraz nerýpem, ale hádám, že vy budete konzumovat hudbu asi jen z pohodlí svého bytu, protože pokud se nemylím tak vzhled a charisma má dost významný podíl u živých vystoupení a to se znovu vracím k tomu, že já prostě Sabaton, Manowar nemůžu brát vážně. Kdybych byl maximálně upřímný, tak jak mám rád Judas Priest, tak jejich koženkové období taky moc neuznávám. Neříkám, že to je hlavní kritérium, samozřejmě že lze jít proti tomu, ale to už ta hudba musí být kurevsky dobrá. Viz Judas :) No nebudu se moc opakovat, Stray to vlastně popsal naprosto výstižně, jen mě trochu nadzvedlo to automatické ponižování někoho, koho zajímá vzhled a charisma a osobnost a bůh ví co ještě u hudebníků.
Teď mě napadl další exemplář, současný Axl Rose.

 

DarthArt
24.09.2020 16:43

Valič: A to jsi ještě neviděl bytost nejistého pohlaví/vyznání/sebeurčení jménem THE GREAT KAT. Údajně nejrychlejší kytaristka na světě, v reálu ale akorát největší píčovina na světě:

https://www.youtube.com/watch?v=1Wb0YR5_1fE

 

Valič
24.09.2020 16:32

Bingo! Přesněji řečeno mleté škvarky. :-)

Já ty Starcrawler jinak moc neznám, ale celkem mě zaujal jeden z jejich klipů, který byl pravděpodobně inspirován zde nedávno recenzovaným snímkem Texas Chain Saw Massacre:

https://www.youtube.com/watch?v=_8yTYlKPdS4

Stejný film možná ovlivnil i tvůrce posledního videa kapely Exhumed:

https://youtu.be/66PrEXFV0I8?t=26

 

wuxia
24.09.2020 16:24

Valič: Moravské müsli jsou hádám škvarky, je tomu tak?

 

Valič
24.09.2020 16:12

Mě image kapel zajímala naposled někdy v šestnácti, když jsem si říkal, že až vyrostu, tak bych chtěl vypadat jako Vlasta Henych, Lemmy Kilmister nebo Oderus Urungus. Od té doby už se o tyhle věci moc nezajímám. Najde se ale pár výjimek a třeba vizáž zpěvačky z následujícího klipu mě vysloveně irituje:

https://www.youtube.com/watch?v=alUHhtQSjr4

Pro tuhle vnučku Kostěje Nesmrtelného a další podobné vyzábliny bych nechal zřídit speciální výkrmny, kde by se jídelníček skládal převážně z falomorfních pochutin jako jsou jelítka, jitrničky a klobásky. U těch nejzávažnějších případů bych pro jistotu ještě v pravidelných intervalech aplikoval koňské dávky moravského müsli (později vysvětlím). :-)

 

Kropis
24.09.2020 11:43

Ajaj mas samozřejmě pravdu. To je tak když člověk mysli dopředu než píše.

 

Prowler80
24.09.2020 10:28

Kropis: Power Metal je skvělá deska, ty předchozí mě nikdy nezaujal"i", ale můžu znovu zkusit - Pozor na tu shodu přísudku s podmětem , sic hrozí další deprivace.:)



 

Mickej
24.09.2020 09:42

Sám si tu včera ospevoval Genesis (ktorých tiež milujem) a tým si si odpovedal na svoju otázku na konci príspevku:-)

 

Stray
24.09.2020 09:38

On k tomu člověk přistupuje jinak v patnácti a jinak po třicítce. Neřekl bych, že patřím k těm, kterým na image poslouchaného objektu vůbec nezáleží. Vždyť i tenhle zájem má svoje platné opodstatnění, spajk by například nikdy neposlouchal BIFFY CLYRO, protože mu přijdou jako homoklády, já bych třeba nikdy neposlouchal nějakýho jinýho exota, teď nebudu přemýšlet nad tím jakýho, ale vizuální stránka je dle mého také alespoń trochu důležité. Těch kapel, které jsem za život poslouchal vydatně a přitom nevěděl jak vypadaj je fakt minimálně. Vzpomenu si ze své posluchačské kolébky, že jsem poslouchal alba Schizophrenia a Beneath the Remains od SEPULTURY a nevěděl, jak ta kapela vypadá, to bylo na konci roku 1989, půl roku do pořadu Tim Sykes Video Show kde pak byl klip Inner Self, věděl jsem sice že to jsou Brazilci, ale jinak nic. Představoval sem si je jako tlustý plešatý negry co zvedaj někde v krimu v sao paulu činky na bench a k tomu hrajou zatraceně tvrdou hudbu, když jsem je pak viděl ve skutečnosti, byl jsem vlastně rád, že to jsou normální kluci, metalisti. Obecně dnes samozřejmě mohu poslouchat hudbu bez těch vizuálních berliček, úplně v pohodě, ale v mladším věku bych to považoval za vjem nekompletní. Image má určitý opodstatnění, to ne že ne, a kdo tvrdí něco jinýho lže sám sobě do kapsy, poslouchal bys někoho, kdo vypadá jako Michal David? Já tedy ne.:-)

 

Mickej
24.09.2020 09:20

Charizma, image, vizáž a ďalšie hovadiny. Úplne som to ignoroval, zaujímal sa len o muziku a počúval kapely, ktoré som vlastne nikdy nevidel ani fotke, ale chápem, že niekto na to v puberte kládol dôraz. Teraz nerypem, len by ma zaujímalo, či to fakt zaujíma dospelého chlapa v rokoch. Fakt? Obzvlášť keď, povedzme si úprimne, vizáž drvivej väčšiny rockových a metalových kapiel....je debilna.

 

Hivris
24.09.2020 09:19

Stray: VADER možná nemá velký charisma, ale Piotr Wiwczarek rozhodně ano!:)

 

Stray
24.09.2020 08:57

Anselmo má samozřejmě i sólově co říct, ale bez PANTERY by se takto nevyhoupl. Stejně jako Patton bez FAITH NO MORE. IRON MAIDEN maj sakra velký charisma, kapela která pro mne nemá moc velké charisma je třeba zrovna VADER nebo RAGE nebo THERION, no je jich prostě víc.:-)Vinnie Paul měl samozřejmě z pozice bubeníka mnohem horší výchozí pozici než Anselmo po rozpadu PANTERY.

 

Kropis
24.09.2020 08:26

Stray: Ale no tak, to jsou zase těžké podpásovky. Deprivaci mám tak možná z toho, když vidím slovo zkrytá. U hudby dávám hodně na sympatie, to je celé, nemá pro mě smysl poslouchal a obdivovat nějakého joudu, který nemá žádné charisma nebo je mi nesympatický, viz třeba Iron Maiden :) Stray vs. metalopolis pro mě není žádná kauza, metalopolis je mrtvá stránka a fotbal vůbec nesleduji a nezajímám se o něj. Vůbec nechápu, kdo může... I kdyby byl Anselmo největší hovado na zeměkouli tak Anselmo má dodnes zajímavou kariéru, co předvedl Vinnie Paul???
Power Metal je skvělá deska, ty předchozí mě nikdy nezaujali, ale můžu znovu zkusit.

 

Pekárek
23.09.2020 17:08

Kropis, jasně jako pramen dobrý, zvlášť, když k tomu přihodíš to, co jsi sám tenkrát vnímal, a hlavně co všechno poslechl.

 

DarthArt
23.09.2020 17:06

Imothep: Takhle se stydět za svou ranou tvorbu, to je fakt ubohost. V našich končinách to udělali slovenští GLADIATOR, kteří, když už hráli ten svůj pop-rock pro ženské publikum, v diskografii úplně vynechali dvě první thrash metalová alba. Co k tomu říct? Asi nic, vlastně to hodně vypovídá...

 

Meres
23.09.2020 16:40

Power Metal (1988) je vynikajúci album, už dlho túžim po originál CD od Metal Magic Records.
I am the Night (1985) je tiež pohoda, tie prvé dve sú o dosť horšie.
A či to chceme alebo nechceme priznať, to čo Pantera začala hrať od roku 1990 bolo výrazne „inšpirované“ EXHORDER, hudba aj spev.

 

Imothep
23.09.2020 16:17

Hudbu uměli dělat už i predtim, akorát v jiném ranku. Když pominu debut, tak dvojka a trojka si v ničem nezadaly s tehdejšími počiny mj. Motley Crue.
Jasné, v roce 90 se otocilo kormidlem poněkud ostreji, Lybary se vyhodili do kose, ustrihly nohavice a změnil styl(k lepšímu), ale i tak bych jejich čtyři desky před Cowboys nezatracoval ..... což mj samotná Pantera udělala na ofiko stránkách(i jiných kanálech) figurovala Cowboys jako debut :oD

 

Hivris
23.09.2020 15:33

Díky za zajímavý informace. Jen mi to utvrdilo v názoru, že Pantera byla parta buranskejch hovad. Kromě Rexe samozřejmě:). Ale hudbu dělat uměli, to zas jo. Myslím samozřejmě od roku 1990.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist