Boomer Space


Diskuse ke článku : BARONESS - Yellow And Green
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

prasezlesa
01.12.2014 13:46

Ja proti Muse nic nemam. Porad jsou dobri. Ale to obdobi nekdy kolem HAARP, to bylo neco. Kazdopadne nikoho nemusi urazet, ze zrovna oni jsou tak uspesni. Jejich hudba je komplikovanejsi nez hudba jakekoliv jine mainstream kapely.Radiohead by mozna mohli byt vetsi, nez jsou, ale tezko rict, zda o to vubec stoji. Ale Muse jsou vsestrannejsi, zahrnuji vic nalad a emociA jasne, ze vetsina lidi hudbu az tak neresi a nebere tak vazne. A ono na tom vlastne neni nic spatneho.

 

Stray
30.11.2014 16:38

MUSE je myslím dobrej příklad kapely, která to právě dokázala. Povedlo se jí vecpat mezi elitu, co drží kormidlo. Já si nemyslím, že by se nová tvorba nikomu nelíbila, nelíbila se kritikům, ale velikost MUSE roste a kapela má stále větší fanouškovskou základnu. Já mám také radši starší desky z první půle minulé dekády, ale to, že MUSE je jedna z mála věcí, která prolomila bariéry a oslovila masy, tak to je neoddiskutovatelné. MUSE jsou dnes větší než kdy byli, jsou a budou RADIOHEAD. To že chtěli být větší než vesmír mi taky nevyhovuje, ale jak říkám, je to každého hráče věc a mám dojem, že oni moc dobře ví, co dělaj. Ty máš furt pohled kritika (jakoby fajnšmekra), kterýho jen tak něco neošálí, ale uvědom si, že takových jako ty je na světě 0.00001%, většina o podobných věcech jako originalita neuvažuje. Fakt ne.

 

prasezlesa
30.11.2014 11:56

Pak ještě je problém v tom, že i když vznikne nějaká silnější kapela, tak se akorát zabije neoriginalitou. Vem si třeba Muse. Ti přinesli do rocku něco nového a byli na dobré cestě. No a pak zatoužili být větší než vesmír, začali kopírovat Queen, U2, Led Zeppelin.. A samozřejmě se to nikomu nelíbilo.

 

Stray
30.11.2014 11:51

Ten "problém" je širšího rázu, odpovím večer, teď nemám čas. V podstatě kdyby mě dnes bylo patnáct, tak bych se asi fanouškem hudby neměl šanci vůbec stát. Nic by mě nezaujalo. Taky jde o to, že ta cesta metalové hudby jde momentálně nepřirozenou cestou. Když mi bylo patnáct v roce 1990, členům kapel, který každý poslouchal bylo mezi dvaceti a třiceti, v té době dvacet let stará kapela obsazená čtyřicátníky byli pro nás dědkové. Jenže dědkové hrajou stále a je jim pětašedesát, z mých kapel jsou pomalu padesátníci, jeden z důvodu blbého vývoje je ten, že nová generace nedostala v byznisu prostor, tudíž neměla šanci zaujmout. Hledá jiné cesty, internet atd. ale to je pro ní špatně, protože se všechny novější kapely vynulovaly tím, že jich je moc a na netu chybí selekce, blbý, lepší, nejlepší. Dědkové se drží koryt a nechtěj "umělecky" umřít, málo koho mezi sebe pustí, většinou jen sedlač. Je to nepřirozené a je to tím, že alba ztratila na hodnotě a peněz v oboru razantně ubylo. Jeden z možných pohledů... Nedovedu si představit, že bych si jako současnej patnáctiletej vylepil plakát SOULFLY se sveřepě se tvářícím Cavalerou. Přitom před 25lety Sepultura v poho. Ve svých patnácti jsme se také Jethro Tull akorát smáli.

 

prasezlesa
30.11.2014 11:40

Ale čím to, že už nevznikají zajímavé kapely? Přemýšlel jsi o tom nějak do hloubky, nebo jsi na příčinu nepřišel?

 

Stray
30.11.2014 10:23

Myslim, žes to pochopil správně. Oni rockoví a metaloví fanoušci-začátečníci jsou vlastně jako takové malé děti.:-) A co udělá dítě, kterýmu místo obrázkového časopisu Čtyřlístek podáš tlustý svazek bezobrázkového ekonomického deníku? Hodí ho do koše! A to je právě ta přesycenost nelákavě hrajícíma kapelama, co operují hlavně na internetu, protože žádná vydavatelství do nezajímavejch kapel neinvestují.

 

prasezlesa
30.11.2014 01:34

A chtěl bych se ti omluvit, že jsem se k tobě choval sprostě. Ono něco na tom, co říkáš, bude. Jestli má rock přežít, musí vznikat kapely, co zaujmou masy. Jenomže dnešní doba se tak nějak celkově zasekla, netýká se to jen hudby. Může za to možná internet.

 

Stray
29.11.2014 02:11

Hele, uvítal bych, kdyby ses nadepsal alespoň tím nickem. OK, pro mou odpověď je to detail. QOTSA nebo Radiohead, otázka rozhodně zajímavá, odpovím subjektivním pohledem. QOTSA mám blíž, jsou skvělý miluju je, od nich mám všechny řadovky a o hodně z nich si myslím, že adeptujou na rockové album v daném roce. Což o to, RADIOHEAD jsou také dobří, jenže konkrétně pro mne méně vyhovují osobnímu vkusu. Obě kapely hrajou jinou hudbu, těžké srovnat - RADIOHEAD mím origoš vše po rok 2003, QOTSA mám origoš všechno, jsou prostě mojí kapelou, QOTSA vítězí, což ovšem neznamená, že jsou lepší, nejsem božím soudcem. Měj se.

 

28.11.2014 23:26

Hele, tak mě napadá - když podle tebe platí, že když jsou dvě skupiny podobné a jedna je oblíbenější, tak je i lepší - jsou podle tebe lepší Radiohead než QOTSA? Podobné kapely to NEPOCHYBNĚ jsou. V mnoha věcech. Přitom Radiohead jsou mnohem populárnější.

 

prasezlesa
03.11.2014 22:31

Jo a ještě jsem zapomněl napsat, že za nejlepší kapelu považuju Alice in Chains. Ale už neposlouchám ta alba s novým zpěvákem, to už není ono. Ale špatné to není.

 

prasezlesa
01.11.2014 19:23

To jsem nějak nepochopil.A ty s tím svým přístupem fakt nenajdeš kapelu, co by tě nějak víc zaujala? Co třeba Mastodon? Ti jsou lepší než Baroness, mají dravost - což se asi shodneme, že je něco, co Baroness chybí. Kdyby Mastodon začali být fakt mainstream a měli jednodušší hudbu a nevrstvili jeden nápad přes druhý, byl bych smutný..

 

Stray
01.11.2014 15:25

Prase, oběs se v bytovce v Krašovské ulici na okraji Plzně a pusť si k tomu Esazlesa.:-) Ale nejdřív vypni svoje nahrávací zařízení ze sítě.

 

01.11.2014 15:20

"Osobně zastávám názor" vs. "v těch alternativních žánrech a subžánrech tomu tak zpravidla je" Myslím, že to tu můžu ukončit, protože ty už se asi fakt nic nového nenaučíš..

 

Stray
01.11.2014 15:17

Já zas nechápu, proč tě to tady tak baví, věř mi, jseš jedinej člověk za dva roky existence těchto stránek, se kterým se tu hádám. Osobně zastávám názor, že lidi poznaj sami co je nejlepší, sice to neplatí doslovně (viz.český vkus většinové společnosti), ale řekněme v těch alternativních žánrech a subžánrech tomu tak zpravidla je, takže pokud poslouchá víc lidí MACHINE HEAD než třeba DEVILDRIVER, asi bude něco pravdy na tom, že MACHINE HEAD jsou zajímavější a lepší kapela. A ono tomu tak skutečně je.

 

Stray
01.11.2014 15:12

:-)) Nejsem v žádném případě od rádia. jenom o té jejich politice mám představu.

 

prasezlesa
01.11.2014 14:41

Aha, tak ty jsi od rádia, to mnohé vysvětluje. Zase používáš logické klamy - jak byla hudba hrána nejlepšími? V čem nejlepšími? Ve schopnosti ovládat nástroje? Nesouhlasím. Ve schopnost skládat prostoduché hovadiny, co zaujmou masy? To máš pravdu.Jde mi tady o to, že tu pomlouváš Baroness, i když jsi je absolutně nepochopil a nikdy z jejich poslechu nedokážeš ani zdaleka získat všechno, co nabízí. Plus se tady oháníš hovadinami typu "frontman typu Hetfield" apod. Za takového odporného burana fakt vřele děkuji, to už radši kapela bez frontmana.

 

Stray
01.11.2014 14:29

To není pravda: hudba hrála první housle, navíc byla hraná jen nejlepšími + tam byla ještě ta nadstavba v podobě toho okolního (co se ti hnusí a mě to nevadí). Důkazy o tom svém tvrzení, věř mi, mám - v podstatě se nacházím vcelku blízko tvorby rádiové produkce, takže ty toky jsou mi celkem známy (jsem s nimi seznámen)- co je podporováno/ co už ne a věř mi, je toho kloudného opravdu stále méně a méně. Metal se v tomhle ještě drží dobře, kapely jako SANCTUARY ještě jsou schopné nezávisle zainvestovat a fanouškovská základna této hudby rozhodně neklesá. Stejně mne zaráží, o co ti jako tady vlastně jde? Když ti se svými názory nevyhovuji, můžeš číst jinde, třeba FULL MOON by ti mohli sedět, což je opačný pól hodinkového kruhu.:-)

 

prasezlesa01.11.2014 14:20

Ksichty, příběh.. A hudba hraje druhé housle.

 

Stray
01.11.2014 14:12

To se rozhodně neshodneme. Nehledě na to, že mne nějaká anonymní kapelka bez zajímavého příběhu, bez výrazných ksichtů, absolutně neupoutá.

 

prasezlesa
01.11.2014 14:07

Mně je ale úplně jedno, jestli už nebudou vznikat megaalba s milionovými tržbami, za kterými bude stát stovka manažerů a producentů v nablýskaných oblecích a s luxusními auty, kteří to dělají jenom pro peníze. Navíc ani nemáš pravdu a žádné důkazy pro svá tvrzení. To, že se podporují už jenom různé RnB sračky, je důsledkem toho, že se hudební průmysl zaměřuje na jiné publikum než kdysi. A házet na mě argumenty typu "smrt kvalitní hudby", to si nech pro sebe, zvlášť když se rozhodně neshodneme v tom, co je to kvalitní hudba..

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist