Boomer Space


Diskuse ke článku : BARONESS - Yellow And Green
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Stray
01.11.2014 14:02

Mě se ovšem hnusí desítky a stovky miniaturních nýmandských kapelek, co vytvářejí ve svých obývácích nekvalitní papundeklový nahrávky a umisťují je posléze na sociální sítě a shromaždiště typu bandcamp, tyto kapely v podstatě reálně neexistují, nemají žádnou hodnotu, není za nimi žádná kvalita/hodnota - hráčská/umělecká, práce řady lidí z řady oborů, žádná ta výstavba, na jejíž konci je kvalitní výsledek, jsou to jenom jakési pokusy nadšenců, díky kterým už nikdy nedojde k tomu, že budou vznikat alba, do kterých bude opravdu zainvestováno. Snadná dostupnost = smrt kvalitní hudby! Víš co je hlavním výsledkem takových, kterým fandíš? Že v mainstreamu už se sponzorům vyplatí podpořit JEN a POUZE nějakého sexy RnB soutěžícího, už nikdy nedojde k tomu, že se podpoří nějaká nová dobrá tvrdá kapela, to je jediný výsledek snažení takových, jaké uznáváš.

 

01.11.2014 13:30

Já nemluvím o nějakém "nechat se unášet". Ale o tom, že ta hudba je dostatečně komplikovaná a chytrá na to, aby mě zabavila sama o sobě. To Led Zeppelin prostě nedokážou. Ale já chápu, že člověk, co poslouchá hlavně dad rock a nechápe hudební vývoj, tohle nemůže pobrat. Led Zeppelin jsou o mnoha a mnoha věcech, a jednou z těch mnoha věcí je i hudba.. Což se mi hnusí. Všechny tyhle "velké" kapely považuju v zásadě za dávno překonané a připadá mi směšné je ještě dneska považovat za nejlepší.

 

Stray
01.11.2014 12:53

Prase, vrať se do lesa. A vezmi sebou i Joy Division a jiná anti-bluesová esa.:-) LED ZEPPELIN určitě nejsou kapela jednoduchá, je to prostě rocková kapela, nic u čeho by šlo strnule čumět do stropu a jakoby se někam nechat unášet. O nějakých atmosférických unašečích tady vlastně většinově ani psát nechci.

 

prasezlesa
01.11.2014 12:39

Tak já tady hodnotím hudbu, a ne to, jak někdo umí hrát na svůj nástroj. A Page ROZHODNĚ nepovažuju za nějaké mistra. To je možná tak mistr kiksů.Když si pustím SY nebo JD, můžu se jenom tak ponořit do té hudby a nedělat nic jiného a baví mě to. Led Zeppelin mě svojí jednoduchostí možná tak nudí a dokážu je použít akorát jako background music..

 

Stray
01.11.2014 01:01

Seš zatím jedinej element, kterej by mi zde ze stratosféry MP nescházel, ale budiž, pokud pominu Tvojí aroganci ("...a myslím, že asi pořádně nechápeš, jak."), pak tě mohu ujistit, že od SONIC YOUTH mám origo CD asi šest věcí a od JOY DIVISION obě alba, nicméně tyto kapely se opravdu s něčím jako LED ZEPPELIN srovnat nedají. SONIC YOUTH v pohodě, ale přiznejme si, že JOY DIVISION to byli hrozná dřeva. Ty jejich desky mám jen z toho důvodu, že se jim nedá upřít jistý prvek inovace (ve své době) a nebojácnosti, nicméně to byla kapela, která stěží zvládala ovládat svoje nástroje, to byli muzikantsky neuvěřitelní tragédi a vlastně se mi ta jejich hudba ani moc nelíbí (CD stála jen asi kilčo), ty chlapci se naučili hrát až po smrti Curtise v NEW ORDER, jinak věčná haluz. Srovnávat to z Mistrem světa ve hře na kytaru Pagem, nebo z jinými přeborníky z jeho grupy, toprostě nelze.

 

prasezlesa29.10.2014 22:42

Mimochodem, aby bylo jasno, tak já například považuju Joy Division nebo Sonic Youth za lepší rockové kapely než Rolling Stones a Led Zeppelin :-)Posuzuju prostě hudbu jinak než ty a myslím, že asi pořádně nechápeš, jak.

 

prasezlesa;29.10.2014 22:40

 

prasezlesa29.10.2014 18:33

Na vysluni se asi nedostanou, na to delaji prilis inteligentni hudbu, co zdaleka nepochopi kdekdo. Fanousek Baroness nejsem, jsem fanousek Mastodon.

 

Stray
29.10.2014 06:36

Recenze patří samozřejmě mezi ty odlehčenější, není nutné jí brát úplně doslovně. Ve své době jsem to bral spíš jako vtipným způsobem vystavěné shrnutí z dojmů z kapely, jenž se drala na výslunní a já jí stále měl a ještě pořád mám jakou okrajovou záležitost. V době kdy recka vyšla, nebylo zrovna co psát, tak jsem do toho šel a dodnes si myslím, že to prostě není špatný článek. Druhou věcí je, že jí jako vtípek nepochopí fanoušek BARONESS, ale to už je jinej příběh a na oběti se v případě zachování pointy nehraje.:-)

 

prasezlesa25.10.2014 23:04

Touhle recenzí jsi mě přesvědčil, jak jsi mimo :-)Postavit celou recenzi a vůbec hodnocení kapely na tom, jak charizmatičtí a hezcí (ne)jsou její členové - bravo. Poslouchej rovnou Rihannu, prosím tě :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist