Boomer Space


Diskuse ke článku : PIXIES - Indie Cindy
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6

 

Bluejamie65
07.03.2016 23:36

Kde? v tom předchozím komentu to tedy určitě není.

 

prasezlesa
07.03.2016 23:21

Z šesti bodů jsem ti vyvrátil šest bodů. Na Lewise nereaguju, protože nechápu, co chtěl říci, psal jsem to.

 

Bluejamie65
07.03.2016 23:05

Takže z 6 bodů se ti podařilo relativizovat jeden pomocí přece jen vyššího prodejního čísla (pomocí hodnocení kritiků už by to nešlo, recenzní ohlasy už by nebyly všechny stejným směrem tzn. nebyly chválou alternativního vizionářství a revolučnosti), Na otázku Luka Lewise jsi nereagoval vůbec. Pořád nerozumím tomu, proč, když jeden bod po druhém zopakuješ, co jsem řekl, stále nejsi ochoten připustit, že nejde o revoluci hudební (srovnatelnou s převratem, který způsobil rock´n´roll, mersey-beat nebo třeba hardrock, které přinesly vždy hudebně něco výrazně nového a přetavily se ve vznik široké scény a rozvoj nových žánrů setrvávajích v mainstreamu následujících deset i více let), ale o čistě jen o revoluci v marketingu danou prodejními čísly jednoho alba, které sice zajímavě ale přece jen opakovalo rockové a punkové postupy a že tedy Azerad se svými výkřiky o tom, že hudební, textová i pocitová revolučnost Nirvany je taková, že zabila veškerý hardrock i metal, byly jen reklamní lží? To opravdu nevidíš ten rozdíl a nevadí ta lživost toho hodnocení? Ještě bys mi měl prozradit v čem vidíš konspirační teorii.

 

prasezlesa
07.03.2016 01:59

Stray: Ale já jsem klidnej, já jen nenávidím nelogiku a konspirační teorie...

 

prasezlesa
07.03.2016 01:53

Tak jsi to nezestručnil, ale tak co už... 1)"metalový producent finálního mixu" No a co, že je metalový? Cobain chtěl, aby to znělo jako Black Sabbath, tak najali metalového producenta, přijde mi to logické. 2) "odlišný zvuk Geffenem prodávaného alba od vlastní nahrávky Nirvany" Tak ještě znovu - ta "vlastní nahrávka Nirvany" se Cobainovi nelíbila, proto byl povolán Wallace. A moc odlišná od originálu Nevermind není, viz odkazy na youtube, co jsem postoval. 3) "nepůvodnost konceptu (jde o punk, tzn. o OPAKOVÁNÍ, k čemuž se přiznali i někteří kritici a teoretici termínem - neopunk)" Nezájem, Led Zeppelin taky nejsou nějak originální a původní, staví na blues a berou si z něj i konkrétní skladby. Že byla Nirvana postavená na punkrockovém étosu, o tom nikdo nepochybuje, no a? 4) "nepůvodnost rifů gradace" Ano, Cobain se při skládání Smells like inspiroval dynamikou Pixies, a co jako? Beatles se zase inspirovali Buddy Hollym, tak co tím dokazuješ? 5)"téměř neprodejnost předchozího i následujících alb " Ehm. Tady si dovolím citaci z wikipedie "Upon release, In Utero entered the Billboard 200 chart at number one and received critical acclaim as a drastic departure from Nevermind. The record has been certified five times platinum by the Recording Industry Association of America, and has sold 15 million copies worldwide". Takže ne, fakt nemáš pravdu, že další album se neprodávalo. 6) "zánik žánru po odmlčení jediné skupiny" Nirvana nebyla o žánru, Nirvana byla prostě Nirvana, co do toho pleteš žánry? Jak to souvisí s kvalitami Nirvany? 7) "after all is there reaall such a titanic gulf betveen expensively produced radio friendly rock anthem like Smells like teen spirit and expensively produced radio friendly rock anthem like Livin on a prayer"Absolutně nechápu, co to znamená, proč na to mám proboha odpovídat?

 

Stray
06.03.2016 22:02

Chlapci, uklidníme to, zhluboka dýchat...

 

Bluejamie65
06.03.2016 21:36

i když nechápu smysl tvého požadavku, budiž: problém je, že nemůžeš popřít to, jsem napsal - metalový producent finálního mixu, odlišný zvuk Geffenem prodávaného alba od vlastní nahrávky Nirvany, nepůvodnost konceptu (jde o punk, tzn. o OPAKOVÁNÍ, k čemuž se přiznali i někteří kritici a teoretici termínem - neopunk), nepůvodnost rifů gradace a frází v refrénu v hlavním hitu, téměř neprodejnost předchozího i následujících alb (nejen ve srovnání s Nevermind), zánik žánru po odmlčení jediné skupiny.... ale nemusíš zoufat to, co píšu není z mé hlavy, i když jiným způsobem všimli si toho mnohem povolanější lidi než já a napsali o tom, já jsem jen z toho podal krátký výcuc, to, že nešlo o revoluci hudební, nýbrž marketingovou už přiznali i ti novináři (tedy aspoň ti soudní z nich), kteří se sami na popularizaci grunge podíleli. Jen to dokázali vtipněji formulovat. "after all is there reaall such a titanic gulf betveen expensively produced radio friendly rock anthem like Smells like teen spirit and expensively produced radio friendly rock anthem like Livin on a prayer…?" Luke Lewis, New Musical Express.

 

Peasezlesa
06.03.2016 21:27

Tak je napis strucne a v bodech, ja ty tvoje elaboraty nebudu pitvat. Neber to zle, ale proste nesnasim reagovat na zbytecne rozvlekly text.

 

Bluejamie65
06.03.2016 21:17

Odbíháš od sady otázek mých a od jedné otázky Luka Lewise úplně jinam. Netuším, v jakém smyslu vařím z vody. Nedokážeš popřít ani jednu z věcí, kterou jsem napsal o tři komenty níže.

 

Prasezlesa
06.03.2016 21:00

Proucenty apod. logicky plati vydavatel, netusim ale, jak to souvisi s tim, kdo ho vybira... Varis uz z vody.

 

Bluejamie65
06.03.2016 20:48

odbíháš od sad otázek mých a od jedné otázky Luka Lewise úplně jinam. Kdo Andymu Zaplatil?

 

Prasezlesa
06.03.2016 20:31

Ja to napisu znovu. Nirvana nebyla s Vigovym mixem spokojena, proto byl povolan Wallace. Ne proto, ze to chtel Geffen. Hudebni revoluce Nirvana urcite nebyla, ale to ani Led Zeppelin, kteri pulku svoji tvorby ani neslozili, ale prevzali od starych bluesmanu. A kdyz pohledas na youtube, zjistis, ze i kuprikladu uvod stairway to heaven neni jejich, nybrz ukradeny.

 

Bluejamie65
06.03.2016 20:14

To Stray: souhlasím s tím, že je to skvělý, jen můj osobní pocit je, že americký hardrock osmdesátých let je v podstatě nekonečný vesmír, kde (pokud máš trpělivost a možnost přístupu) velmi velmi často narážíš na klenoty, které zůstaly utajeny v hlubině osmdesátých let. Já s tím, jak mi ubíhá čas, si stále více vážím smutných alb LILLIAN AXE (to znamená např Psychoschizophrenia nebo Sad day on Planet Earth), ale je v tom strašná melancholie za zmilelým časem a jen málokdo ten smutek unese https://www.youtube.com/watch?v=Dqs4BcrvBv4

 

Bluejamie65
06.03.2016 19:55

to Prasezlesa: problém je, že nemůžeš popřít to, jsem napsal - metalový producent finálního mixu, odlišný zvuk Geffenem prodávaného alba od vlastní nahrávky Nirvany, nepůvodnost konceptu (jde o punk, tzn. o OPAKOVÁNÍ, k čemuž se přiznali i někteří kritici a teoretici termínem - neopunk), nepůvodnost rifů gradace a frází v refrénu v hlavním hitu, téměř neprodejnost předchozího i následujících alb (nejen ve srovnání s Nevermind), zánik žánru po odmlčení jediné skupiny.... ale nemusíš zoufat to, co píšu není z mé hlavy, i když jiným způsobem všimli si toho mnohem povolanější lidi než já a napsali o tom, já jsem jen z toho podal krátký výcuc, to, že nešlo o revoluci hudební, nýbrž marketingovou už přiznali i ti novináři (tedy aspoň ti soudní z nich), kteří se sami na popularizaci grunge podíleli. Jen to dokázali vtipněji formulovat. "after all is there reaall such a titanic gulf betveen expensively produced radio friendly rock anthem like Smells like teen spirit and expensively produced radio friendly rock anthem like Livin on a prayer…?" Luke Lewis, New Musical Express.

 

Patrik
06.03.2016 19:48

"hvězda Zeppelinů už pohasíná. Mají tam 13,5 milionu fanoušků." To je vážně míněnej argument?

 

Stray
06.03.2016 19:41

Tohle je z mého pohledu jedno z MOST UNDERRATED HARD N HEAVY ALBUMS OF ALL TIMES https://www.youtube.com/watch?v=wSV6R9ZVFFY tam jsou skutečně všechny ingredience nastaveny dle mého posluchačsky hudebního DNA, ovlivnění rannými GUNS i HANOI ROCKS nelze popřít, kapela samozřejmě bude součástí hair metal/ sleazy rockového povídání a kapelu považuji za jednu z nejžhavějších v celém cca desetiletém hnutí. Songy jako "Beat the Bullet", "1000 Degrees", "Smoke and Shadows" nebo "Laws against Love" naprosto definují to, co je pro mne v hudbě nejlepší. :-) P.S. úvodní "Secrets" patří k slabším momentům nahrávky. Ještě klípek: https://www.youtube.com/watch?v=Et0Syim1PRg

 

Prasezlesa
06.03.2016 15:24

Proc ja se tu vubec snazim argumentovat, kdyz si tu pak stejne stojis za svymi nesmysly.

 

Bluejamie65
06.03.2016 14:08

Dějiny se pohybují po spirále, takže většinu prožitého času máme pocit, že se opakují... a to je prima, protože při pozorném pohledu můžeš vidět podobnosti i protiklady a antiteze (NirvanaxBoston).

 

Stray
06.03.2016 14:05

Tahoun v novém tisíciletí Grohl možná je, osobně mám zpětně dokoupena všechna alba FOO´s (proč taky ne, když stojí zhruba dvě kila) a "Wasting Light" považuju za super věc, ale !!!O2 ARÉNU V PRAZE V ROCE 2012 ANI OMYLEM NEVYPRODAL!!!

 

Kropis06.03.2016 14:01

Když tu tak šermujete termíny NIRVANA, tak FOO FIGHTERS potažmo Dave Grohl vám (tobě Prase) nestačí? Vždyť to je přeci tahoun v novém tisíciletí...

 

1 2 3 4 5 6

 

 

 

 

TOPlist