Boomer Space


Diskuse ke článku : KING DIAMOND - Abigail
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Stray
12.02.2024 13:22

Rozhodl jsem se, že to sfouknu v tahu až po album The Eye. nemá cenu se nutit do RAGE, když na ně nemám chuť. Jasně že musím jet souvisle a bez přestávky, zohledňovat pokračování a už si pozvolna připravovat místo na další fázi...

 

Michal
12.02.2024 12:47

Stray: nevím, jak funguje pisatelská slina, ale radši se zeptám. Je možné napsat THEM a nemít rovnou v hlavě Conspiracy? :-)))

 

Stray
12.02.2024 12:10

Cajk, to je každého hráče věc, co poslouchá.:-)

Hlavně, že již mám v zásobě THEM! Zítra se objeví "ONI"! Nedokázal jsem přetrhnout pisatelskou slinu.:-)

 

spajk
12.02.2024 11:54

Tvl co sem chodí za exoty, že jim Abigail není dost dobrá deska? :-))
Jsem myslel, že u takových desek panuje v komunitě jasná shoda...

 

Stray
11.02.2024 19:39

Mám to holt těžký, když je pro mne deska Abigail z 1987 roku ten nejvíc největší KING DIAMOND. Snad s vyjímkou Them+Conspiracy, které to dohromady daj na podobnou (snad i vyšší) úroveň, je u mne Abigail víc než všechny další jeho desky dohromady. Od poloviny devadesátých let mne KING vlastně už jenom zklamával:-), a to celá řada jeho dalších desek je nepopiratelně dobrých.

 

Honza Š
11.02.2024 18:16

Já patřím k menšině, s King Diamond se míjím, a to jsem se k němu dostal celkem brzy, ale prostě mě to nikdy moc nebavilo. Zpěv mi připadal divnej, i to malování obličeje, neirituje mě to, ale ani nebere. Takže pokaždý když čtu, jaká je to klasika, tak si říkám, že tomu dám zase šanci. Tak jsem si to dneska dal v klidu na sluchátka, a jo, bavilo mě to. Ne že bych na tom úplně ujel, ale asi jsem to pochopil o něco líp, než doposud :) A musím ocenit zvuk, je tam i krásně slyšet basa, a dost hraje, a to mě baví.

 

Martin
11.02.2024 17:38

Stray: Chudý...ale jo, o tu zdobnost prvních alb to chudší je. Ale podobnost s MF tam pořád nijak moc neslyším ( paradox je, že mám raději první dvě MF, než ty novější, tedy přesný opak jak u KD). Ale zdobnost mi nechybí, když tam je hromada skvělý hudby s geniálním zpěvem, který je pro mne prostě vyzrálejší než u starší tvorby. Proto raději Abigail 2 než 1. Jak si psal, souhlasím i s tím , že dost možná bych to vnímal podobně jako ty, kdybych k tomu přišel dříve...

Až se v budoucnu budeš chystat na recenzi House of god, tak se do toho třeba dostaneš taky...:-)

 

Stray
11.02.2024 15:32

Martin: A nepřijde ti to na KING DIAMOND tak trochu chudý? House Of God znám krom poslední řadovky asi nejmíň z celé jeho diskografie, prakticky to mám jen kvůli kompletaci, ale neposlouchám to, vlastně to ani neznám.:-) Kde je ta zdobnost? Vždyt to zní jako MERCYFUL FATE.

 

Martin
11.02.2024 14:49

Já když o tom tak přemýšlím , proč raději pozdější tvorbu - tak asi největší důvod je hrubší ale i "civilnější" poloha "bezfistulního" zpěvu namísto toho "démonického" z prvních alb...Nevím, jestli mne chápete :-)).

Třeba to, co pan King předvádí na House of god...oh :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=RtiLt_Gb9QM

 

Stray
11.02.2024 13:03

Díky hoši za příspěvky.

Ono je to tak, že člověka nejvíc ovlivňuje to, k čemu se dostane v prvních letech svého poslechového koníčka. Ovlivňuje to jeho styl, vkus, pohled na věc. nechci zde přímo tvrdit, že lidi co se ke Kingovi dostali dýl, třeba až od alb jako the Graveyard, Voodoo a dalších, maj trochu pochroumanej vkus, ale je nesporné, že věci vnímaj jinak. Tak třeba u mne to, že jsem se k tomu dostal v roce 1989/90, má za následek, že MERCYFUL FATE nikdy nebudu stavět na totožnou úroveň a rozdíl mezi touhle kapelou a projektem KING DIAMOND vnímám výrazněji, rozhodně to nemám skoro jako jedno a to samé. Další prvky ovlivnil letopočet přístupu k metalu 1989 jsou ty, že miluju HELLOWEEN s Kiskem, je to ten nebeskej piedestal, to další je prostě horší, a pak taky to - 1989 - může za to, že PUNK mám někde dole, neboť v roce 1989 byl punk hudba, která byla úplně někde mimo zájem, na dně. Nikoho nezajímala, dokonce jsem si zkraje devadesátek myslel, poikud si odmyslíme boom české scény, že v punku tehdy existovalo na světě tak pět kapel.:-)))

 

Mocky
11.02.2024 12:51

Velmi dakujem za tuto perfektnu recku...k albumu som sa dostal v dobach ked vychadzalo The Eye...hlavne kvoli obalom. Vravel som si ze kazeta ktora ma obal ako Abigail a Them nemoze byt zla...dodnes moja srdcovka..👍

 

spajk
11.02.2024 12:40

Poslouchám od 87 roku. Stejně naše generace měla štěstí, že ve formativním věku do sebe mohla hustit tyto kultovní alba. Srali jsme z toho strachy, aniž bychom znali libreto. Takovou to mělo atmosféru! U nás z rádia Hurikán a Kde jsi? a na západě toto. Neslýchané. Měl jsem triko Conspiracy včetně nějaké madarsko-polské originálky. Po Eye jsem to prestal sledovat. Prvnich 5 desek je kult, mám ve sbirce (krom debutu v původních vydáních).
Super recenze, pane domácí.

 

miki
10.02.2024 17:23

Niekedy v 87 mal kamarat tricko,s tvarou Kinga Diamonda,na tu dobu mi to pripadalo celkom strašidelné ale prvý album bol Eye.....moc dobrárecenzia

 

Prowler80
10.02.2024 14:15

Jo, dobrej pořad. Do názvu se ti dere ten kytarák.
https://youtu.be/ZEkIDj0gD3E

 

Stray
10.02.2024 14:05

U mne tomu Kingovskému docvaknutí v roce 1990 dost pomohl také klip "Sleepless Nights", který běžel na Tim Sykes Video Show. Koncem roku už jsem "The Eye" vyhlížel s otevřenou náručí. Za nejlepší Kingovu desku možná ale považuju nejspíš "Conspiracy", no je to ten triumvirát spolu s "Abigail" a "Them".

 

Prowler80
10.02.2024 14:04

Pěkná recenze. Jedno z nejlepších alb metalové historie napříč celým spektrem žánrovým. King se zde prezentuje vůbec největším hlasovým rozsahem ze všech svých studiových prací. Nutno zdůrazniti velký podíl RF na vyznění celého alba (krom produkce též klávesové pasáže) + roli čísel 7 a 9 v celém onom příběhu. Během natáčení alba zesnul Kingův otec, pročež na obalech LP i CD k záhledu věnování:
THIS ALBUM IS DEDICATED TO THE MEMORY OF THE BRAVEST AND NOBLEST MAN I HAVE EVER KNOWN, MY FATHER
R.I.P. UNTIL WE MEET AGAIN.
KING

King v mládí velmi dobrým fotbalistou, v materiálech Hvidovre IF dodnes prezentován jako jeden z nejlepších hráčů historie klubu.

Původní triko z 87. roku (+ řada dalších z oněch let, např. Testament - The Legacy) dodnes jako nové, to byl kdys matroš kvalitní.

V obou textech uteklo z Allhageho pseudonymu jedno písmeno.

Z mých metalových vrstevníků krom jednoho všichni Kinga oblibují, bez ohledu na jimi posluchačsky či hráčsky preferované subžánry metalové.

 

Tomáš
10.02.2024 13:54

Martin - zkusil jsem to několikrát, i Mercyful Fate, ale prostě mi to nejede. Stejně jako třeba Iron Maiden a spousta hevíku z 80tek.

 

Pekárek
10.02.2024 13:29

KD poprvé v 1988, vše láska na první poslech, zpětně i Abigail, FP, to samé MF.
Zajímavé je, že kontratenoři už mě tolik nebaví.

 

sanntrik
10.02.2024 13:01

Recenzia napisana na jednotku s hviezdičkou, výborne rozpitvany príbeh, diky. Co sa týka Kinga tiež som mal na začiatku problém z jeho vokalom,ktorý mi trhal uši, ale hudba na tomto albume bola tak skvela ze som si to musel púšťať stále do okola, až som si na ten spev zvykol. Dúfam ze seriál bude pokračovať.

 

Martin
10.02.2024 12:22

Já to měl přesně naopak, znal jsem díky Metallice název Mercyful fate, o existenci King Diamond jsem nevěděl nic...:-). Od souseda jsem si tenkrát půjčil první dvě MF a dal mi k tomu i několik alb KD, že to je ten samej zpěvák..Po počátečním zklamání ( tvl co je to za zpěv?? ) jsem se začal chytat na věcech jako Come to the sabbath, Digging graves, I am atd. a hrozně to rostlo a dodnes srdcovka

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist