Boomer Space


Diskuse ke článku : KING DIAMOND - Abigail
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Stray
10.02.2024 11:51

Mé počátky s fenoménem KING DIAMOND:

léto 1989 - na táboře u Baltu v Polsku vidím metalové plakáty mezi nimiž i jednoho zmalovaného šílence, hřbitovní výjev s jeho ksichtem mne upoutá. SCORPIONS znám, SLAYER South Of heaven z pořadu větrník rovněž, ale název KING DIAMOND mě nic neříká, fotografie je tak silná, že nelze zapomenout.
podzim 1989 - začínám si kupovat kazety, na které si nahrávám alba zahraničních metalových kapel, na burze opět vidím nějaké fotografie KINGa DIAMONDA, souběžně s tím v prváku na střední škole usedám v nové třídě do první lavice u dveří, na které je dle šablony vyryté přesné logo KING DIAMOND o velikosti třicet centimetrů, pod ním jsou pouze dva nápisy - Abigail a Them.
jaro 1990 - z blbě nahrané půjčené kazety oslouchám večer pod peřinou ve walkmanu album Them od KING DIAMOND, jeví se mě jako čisté šílenství, kazetu vracím, album si nenahrávám.
léto 1990 - jsem fascinován albem Abigail, které si opatřím na polské originálce, album se stane v místě mého bydliště hitem.:-)
do konce roku 1990 už mám nahraná všechna alba KING DIAMOND, o nějakých MERCYFUL FATE netuším, vůbec nevím, že King nějakou podobnou kapelu měl, natož abych věděl, že byla poměrně slavná, v listopadu 1990 si kupuji na burze nahranou kazetu s novinkami strana A: KIND DIAMOND - The Eye, strana B: SODOM - Better Off Dead, nastávají tři roky bez Kingových aktivit, které přerušuje až comeback MERCYFUL FATE s albem In The Shadows, povedeným, ale ne tak dobrým jako tvorba KING DIAMOND...

 

Martin
10.02.2024 11:02

Budu se rouhat ( a to jsou KD má snad nejobdivovanější kapela ), ale Abigail je u mne ke konci žebříčku jejich diskografie. Já s KD začínal až s novějšími alby The Graveyard atd., kde King používá trochu jinou hlasovou škálu, nad kterou doslova žasnu...:-). Později jsem si zamiloval i Them a Conspiracy, stará alba MF, ale Abigail prostě ne...Snad jen některý pasáže a Black horseman...

Tomáš: Dal jsi tomu dost šancí, nebo jsi to vypínal hned po tom, co King spustil :-))? Já s KD a MF začínal na popud Metallicovské Mercyful Fate z Garage inc. a chvíli mi trvalo, než jsem si zvyknul. Pak se mi zalíbilo pár pasáží a už to jelo...

 

Tomáš
10.02.2024 10:17

Tož sice to není můj šálek kávy (prostě se nepřenesu přes Kingův zpěv), tak ten příběh je parádní. To by stálo za zfilmování - jestli se teda už nestalo?

 

pedrosph
09.02.2024 21:57

Neskutečně našlapaná deska. Zjevení. Kdysi jsem to na kazetě ( na druhé straně bylo Them) sjížděl furt dokola. Spolu s Them a The Eye nepřekonatelný Kingovy desky.

 

thorpey
09.02.2024 21:41

Díky, díky, díky. Za recenzi a především za podrobně rozebraný příběh.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist