Boomer Space


Diskuse ke článku : INSANIA - GRRRotesky
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
18.03.2022 15:08

Tak my už tu máme s Polym rozhovory dva, vždy dopadly skvěle...

k Domu/stromu

http://www.crazydiamond.cz/insania_hudba_s_konceptem_trojskeho_kone_rozhovor/461

k Spamu

http://www.crazydiamond.cz/insania_bavi_nas_jedovate_synteticke_zvuky_rozhovor/1221

...a i kdyby to snad byla pravda, vůbec se nestydím si o sobě po těch letech myslet.:-)
Prakticky jako když dá góla nějakej Mbappé a pak běží k rohovýmu praporku, kde se za bouře zaplněných tribun natáhne na bok a stoicky si podepře loktem hlavu.

 

Igor Stríž
18.03.2022 13:42

dávnou tvorbu vyhledávám jen během temných nocí uzavřen sám samotinký ve své kanceláři pohroužen do svých děsivých plánů a to výhradně TORem či skrze VPN, pač ta tvorba je opravdu hodně svobodná, anarchystická a bláznivá. Pokud vím, tak současná Insania se k starším deskám pramálo hlásí (nyní hráli dva kusy) a současnost nyní datuje Freudem. Můj osobní pocit je, že je to otázka věku a Poly, ačkoli se snaží v textech “nasrávat až žluč kupí” a být “free” tak je reálně velmi konzervativním člověkem. Což je samozřejmě jenom dobře, tal to má být. Každopàdně na CD máte Anatchy a Ritual za 100% a ty desky jsou prostě parádní - parádní - parátádní. A také vyšla reedice God is insane. Prostě Insanie stojí za pozornost kompletní. Rozhovor nevím, něco už jsem četl, viděl metalshopTV očekávání nemám velká - Poly není rozhovorový typ (myslím), každopádně těší mne, že 80% hodnocení nepreferuji sám a rozhodně jsem si ho po přečtení 60%CD opakovaně potvrdil. Prostě Insania, Dying Passion, Ghost jsou mé současné radosti za 80% nyní vstřebávám Godspel of the future a jako zklamání zatím beru Umbrtku.

 

Mordred
18.03.2022 08:41

Já chci ten rozhovor o kterým se píše tady v diskusi!!!:)

 

Kelly
16.03.2022 19:44

Já sleduji Insanii od dob Skimmedu - New Insanity 1990. To byla ve své době neskutečná nahrávka a pecka mezi oči (jako Radegast - Otrávená generace). A postupně se prokousali prazvláštním hard core až do současnosti - 32 let na scéně. A podobně jako Našrot nebo Krucipusk si našli svojí naprosto osobitou hudební polohu, kterou nelze nepoznat. Ale počítat s nějakou zásadní změnou kurzu může očekávat jen velký snílek. Do původní hrubosti už se nikdo z nich nepustí. Starší pánové jednou svojí parketu a jedou jí dobře. Všichni tři.

Je to velmi dobrá deska, prima se poslouchá a opakovanými poslechy roste.

 

Michal
16.03.2022 19:36

Já na Insanii narazil někdy v půlce 90.let, kdy hráli ve třech, na basu Calvera. Takže jsem zažil i nějaký ten koncert pro 15 platících, ale byla to paráda. Rock n Freud jsem pak nesl trochu hůř, ale dostal jsem se z toho :). Desky bych asi úplně porovnat nedokázal, nejsou to závody a na každé je několik megahitů :), a to včetně těch Grrrotesek. Mám radost, že bude rozhovor a že po těch 60% nebude vedený servilně :))).

 

Stray
16.03.2022 17:34

Tak holt zůstane jenom u čtyř, co naplat, díky za příspěvky.:-)

Názor Dartha by mě taky zajímal, ale asi šest týdnů o něm nevím. Ono je třeba se taky na chvíli umět odstřihnout :-), je luxus když si to někdo může dovolit. Kdybych mohl, tak bych regeneroval od podzimu 2019 do loňského vydání alba IRON MAIDEN.

U mě je ten základ, že INSANII sleduju až od roku 2006 a určitě k nim nepřistupuji nekriticky. Naopak, jsou věci, co se mi na nich líbí, a vlastnosti, co moc ne. Jsem zvědav na profilovej rozhovor, kterej zrovna pečeme.

Žebříček posledních pěti alb, ty starší neznám:

1.Na počátku byl spam
2.Zapal dům poraž strom
3.Rock N´Freud
4.Kult Hyeny
5.GRRRotesky

 

Hooya
15.03.2022 11:16

Naprostý souhlas s recenzí.

 

Tovaryš pátera Koniáše
15.03.2022 11:14

S recenzí souhlasím, skutečných nápadů jako šafránu. 60%/100%.

 

Michal
15.03.2022 09:11

Já jsem ohledně Insanie dost nekritickej fanda a desku si užívám. Jedeme peklo, Placatej svět a Víc než platonicky jsou perfektní a třeba se vyloupne ještě něco dalšího. Rád jsem si přečetl zdejší recenzi, která nesdílí všeobecné nadšení. Článek je zajímavý a s textem bych většinou i souhlasil, jen se mi to celé "líbí víc" (80%). Přál bych si přečíst si v diskusi i názor DarthArta... :)
Naživo můžu současnou Insanii doporučit, mají parádní formu.

 

Igor Stříž
15.03.2022 08:32

ajta krajta, nejdříve jsem zvažoval udělení nepodmíněného trestu v podobě krasopisného napsání 100 x na flip "GRRRotesky jsou výborná deska za 80%" a připnutí flipu na stránky CD. Nicméně neučiním tak a opoziční i minoritní pohled na desku budu tentokráte tolerovat. On je vlastně CD tímto "rebelským", byť občas podivným postojem dobře znám. Což nevadí a rozhodně lze s některými tezemi i souhlasit a ani kapela sama je nepopírá. Zejména hovoříme o tom, že nahrávka pravděpodobně nevznikala lehce a autoři po letech na scéně hledali cesty jak dál. Kde se již poněkud rozcházíme je výčet podařených skladeb a z toho pak vzniká i nesoulad v hodnocení. Podobně jako třeba Fobia i já nacházím minimálně o tři další pecky více (Hvízdání, Haka (před několika měsíci, když vyšla jsme jí nesnášel, ale narostla a textově má hodně co říci), Neber si to osobně …) a taktéž vidím novinku jako pestřejší kolekci, než kterou byl Spam (který nijak neodstřeluji). Prostě myslím si, že věnuje-li CD desce další čas, tak hodnocení poroste. Samostatnou kapitolou jsou koncerty a Testostosteron. Byl jsem před týdnem v Liberci a nové kusy, celkem pochopitelně fungují velmi, velmi dobře. Naopak kusy ze Spamu zanikají. A nechtěně a tragicky dostal Testosteron díky aktuálnímu dění i další rozměr, což bylo živě docela akcentováno a mělo to sílu. Přesto Testosteron rád vážně moc nemám. Další věcí, kterou bych zmínil v negativním slova smyslu a tímto souhlasím s CD i Fobií … je současná stylizace kapely (obal, merch). Vše je jedno z nejhorších v historii kapely, vlastně mi to připomíná momentální hvězdičky Panoptiko. Prostě triko s čárovým hyena kódem hrdě nosíme já i syn .. ale tohle vážně NE. Působí to na mne tak, že se textově nepřístupná kapela, pokusila zpřístupnit alespoň vizuálně a vyznívá to nelogicky, nedotaženě. Závěr: Po zamlženém Spamu, měla kapela na výběr … pokračovat v zachmuřování, nebo to zkusit naposledy odbrzdit. Vybrali si variantu 2, dalo to práci, ne vše se povedlo, ale přesto tvrdím, že jsou Grotesky lepším kusem, než napovídá 60%. Uvidíme, kam se bude naše scéna dále ubírat, ale dovoluji si tvrdit, že na konci roku se bude Insania smát, neb Grotesky budou patřit do CZ best of 2022

 


 

 

 

 

TOPlist