Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

spajk
11.12.2021 00:29

Tak to bude zřejmě naopak, Wiki vychází ze stejných knížek a materiálů jako Rose. Jak jinak by se tam ocitla uplně stejná pasáž s LeBellem? Wiki odkazuje na rok 2012 a video rozhovor s Lebellem v časopisu Mixedmartials.com. Video už není dostupné.
Nicméně to Wikina popisuje lehce jinak než Rose v tom, že LeBell na nikoho nevystartoval, ale pokud jsem to dobře pochopil, šlo čistě jen o škrcení a LeBell položil ruce na Seagaluv krk a on řekl jen Začni. Čili tomu žádná šarvátka nepředcházela.

Ale pojdme od toho. Přecházím na nějaký čas do modu čtenář, neb některým členům redakce začíná vadit už i přátelská konstruktivní kritika...

 

Mickej
11.12.2021 00:09

Díky za super článok. Tak celkom nerozumiem výčitkám, že u SS o ktorom je známe, že je chuj sa spomína, že je chujom. Takto môžem článok označiť ako komplexný, chválospevy nech píšu iní. Skvelé.

 

J.Rose
10.12.2021 23:37

Někdy je to problematické, protože řada knih nevychází v CZ. Třeba pro potřeby článku na film Blade Runner jsem si nechal přeložil téměř celou biografii Ridleyho Scotta.

Na Wikipedii si maximálně ověřím nějaké to jméno nebo konkrétní datum.

 

J.Rose
10.12.2021 23:34

Zdroje mám od autorů jako třeba Pidde Andersson, John Leguizamo. Dále knihy o filmové historii. Například lexikon světového filmu, encyklopedie akčního filmu. Staré časopisy Premiére, hromada bonusů k DVD filmům.

Samozřejmě o jeho pochlebování současným diktátorům se ví všeobecně a jako bernou minci užívám různé dostupné články na netu a videa na YouTube, ke kterým jen tvořím text.

 

DarthArt
10.12.2021 23:19

spajk: Jasně, Rose se proti wikipedii ohradil, ale ty víš líp, jak ten článek dělal. Prostě tě nepřesvědčí nic na světě, argumenty neargumenty. Ok.

 

Pekárek
10.12.2021 23:01

A nikde jinde než ve Wikipedii se o tom nepíše....

 

Hivris
10.12.2021 23:00

"Viděl někdo Richieho? Ví někdo, proč Richie zabil Bobbyho Lupa?" Asi to taky nebude přesná citace, ale kdysi jsme tyhle hlášky házeli z první, jak jsme je měli najetý. Prvních pár Seagalovek bylo parádních, nevím, jestli by obstály i dneska, nějak na ně nemám odvahu:). Jeho éra pro mě končí Přepadením v Pacifiku, pak už to nikdy nebyl úplně on. Dík za článek, většinu informací čtu poprvý.

A bod navíc za výstižnou zmínku o M.D.:). I když tenkrát se mi Americký ninja samozřejmě líbil.

 

spajk
10.12.2021 22:48

DarthArt: vycházel jsem z toho samého, jako když čteš biografie muzikantů. Tam si každej taky pravdu různě obrušuje ke svojí spokojenosti. Nebo si myslíš, že to všechno je na 100% přesný popis?

Ale Rous vycházel z Wiki, ted to čtu. Nějaký sexuální obtěžování, kohoutí zápasy, diskriminace v zaměstnání, cenné papíry apod.
Jako asi to žádnej svatoušek nebude, nicméně nikdy odsouzen nebyl, pokud dobře čtu.
Prostě týpek, kterej neunesl náhlou slávu. Takových je.
Jeho politický aktivismus mě už vůbec nezajímá. Politika do umění nepatří všeobecně.
Když to sečtu, tak i přesto všechno si dokážu jeho filmy do roku 2001 užít.
Jsem zvědavej, jak to Rous pojme. Pacifik, 747, Glimmer Man, Lovec Policajtů to jsou prostě tutovky mého mládí. A docela čumím, jaký to má na čsfd nízký hodnocení. Verbala na ně!

 

Pekárek
10.12.2021 21:40

Rose: To neměl být test, ale obstál si na jedničku:)

 

J.Rose
10.12.2021 21:26

Pekárek: Nemilosrdná spravedlnost a Muž s cejchem smrti :-)

 

J.Rose
10.12.2021 21:15

Rozhodně se neurážím chlapci. Takhle opravdu nefunguju. Docela mě baví sledovat tu dualitu názorů v diskuzi. Vybral jsem si patrně svou kontroverzní hodinku a zase jedu spokojeně dál.

Nicméně tu Wikipedii si vyprošuji:-)

 

Stray
10.12.2021 21:12

Ty dva příklady nejsou totéž. Žádný kontroverze v diskusi nevidím. Článek je i podle mne kvalitní, jen tu a tam vyskočí rušivé místo. Ale tak nerežíroval jsem to, takže jen poskytuju informační servis. Si člověk přijde trochu jako Csaplár, když radí jinejm trenérům.:-)

 

Pekárek
10.12.2021 21:08

Podle mě tomu dal adekvátní kontext, který si z prstu rozhodně nevycucal. Větší míra exprese mi pak nevadí.
Četl jsem jedním dechem, díky Rose. Přihodím mou oblíbenou hlášku, asi ale nebudu přesný:
Tvoje nová holka, hm, kočka.
nebo
On být mrtvý a on o tom ještě ani nevědět.:)

 

DarthArt
10.12.2021 21:05

spajk: Vždyť přece vůbec nevíš, z jakých zdrojů Rose čerpal, tak jak můžeš zpochybňovat jejich serióznost? Tohle mi vadí, udělat bez myšlení jeden výstřel, to je strašně jednoduchý.

Stray: Ty dva příklady jsou totéž. Kdyby se řeklo - článek je moc tvrdej, tohle přinese víc problémů než užitku, tak to beru. Ale cupovat ho hned pod textem, že je to "bulvár", to je prostě špatně. V tom případě bych ho nezveřejnil.

Ok, nechci sem zanášet nějaký kontroverze. Mír v duši :)

 

spajk
10.12.2021 20:52

Přesně jak píše Stray. Tohle se prostě mohlo někde pod čarou shrnout v jednom odstavci a mohl to být topovej článek. Navíc to může být všelijak zkreslené, podle toho z jakých zdrojů se vychází a ano, ani wikipedie není bezchybná.

Zase aby se Rouz neurazil, to bych nechtěl. Píše famózně!

 

Stray
10.12.2021 20:47

Já se od něj nedistancuju, uskromnil jsem se, koušu ho, byl zveřejněn. Ona je otázka za jakým hlavním účelem byl vytvořen? Spravit čtivě a informativně o díle herce s nepříliš dobrou pověstí, nebo spravit čtivě a informativně o díle herce, o kterém si po lidské stránce nemyslím vůbec nic dobrého? Schválně, vidíš ten rozdíl? A co myslíš že asi tak bude působit uceleněji a trvanlivěji a ne jako tak trochu jako napůl bulvární výkřik, jehož varovné druhé těžiště s časem vyhnije.

 

DarthArt
10.12.2021 20:34

A nebylo by tedy lepší článek nezveřejňovat, než se od něj v podstatě okamžitě distancovat? Kontroverzní text to je, ale "na domněnkách postavená dramaturgická patlanice" určitě ne...

 

Stray
10.12.2021 20:22

Můj pohled je ten, že jsem po dvoudenním vážení co s článkem, nakonec správně zvolil jeho zveřejnění v původní podobě, opak mě nepřišel k J.Roseovi fér, ačkoliv jsem základnímu smyslu a schizofreničnosti celého textu vůbec nerozuměl.

Mě prostě přišlo jako strašná škoda, že Rose svůj takto pečlivě vypracovaný text poněkud devalvoval svými osobními výlevy na adresu povahových vlastností někoho, o kom si léta tříbil domněnky na základě informací, co někde četl (slova jako namachrovanec nebo arogantní blb ještě beru jako ok a nemám s nimi problém, druhý díl je v tomto ještě o kus důraznější a nabídne více tvrdých frází), přijde mě to škoda kvůli Roseovi a proto jsme spolu včera vedli 50ti minutový rozhovor. Když si o někom myslím, že je čůrák, tak o něm přeci nepíšu hlubinný článek o jeho díle, ne? Když se tedy nakonec rozhodnu, že o jeho díle napíšu takto obsáhlý text, co jde poměrně dost do hloubky, tak mu tam prostě nemůžu, co nemůžu - přímo NESMÍM, nadávat. Ale třeba to leckomu vadit nebude, vzhledem k tomu, kolik lidí fandí kdejakým článkovým kočko-psům a na domněnkách postaveným dramaturgickým patlanicím odjinud. Článek není špatnej, ale mohl být skvělej.

 

obsolete
10.12.2021 20:02

á Steven špekala,slavný kretén a fanda východních diktátorů jako je Lukašenko,Putin a Kadyrov.Vskutku osvícený to člověk;) Je to idiot ale nemůžu mu upřít že jeho filmy z konce osmdesátých a první poloviny devadesátek jsou zábavný akční béčka na který se dodnes rád podívám.Na Přepadení a hlavně Glimmer mana můžu čučet pořád.Je škoda že jeho současná tvorba je prakticky nekoukatelná,už to dokonce není ani sranda.Už je to jenom smutný

 

DarthArt
10.12.2021 19:46

Chlap, kterej mlátí ženskou, protože je silnější, je totální močka a naprostá spodina. A je úplně jedno, jestli je jinak talentovanej. Připomínky nepřijímám. Takovýho člověka škrtám ze seznamu osob, se kterými jsem ochoten komunikovat.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist