Boomer Space


Diskuse ke článku : IRON MAIDEN - Dance Of Death
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Louža
17.08.2021 20:26

Hooya : +1

 

Stray
17.08.2021 13:42

2003 jsem stál na životní křižovatce :-), nakonec místo zvrácení vztahové krize a jakéhosi "upevnění cesty správným směrem" tedy rozchod. V tej Francii jsem byl sice zájezd, ale viděl jsem kolik mladých lidí tam běžně stopuje, ta volnost mě fascinovala. Tuláci. Paráda!:-) Na začátku následujícího roku jsem se od Ripa dozvěděl o nějakých začínajících stránkách o metalu, to slovo mě přišlo úplně blbý, prej nějakej Metalopolis, přišlo mě to jako nějaká dramatická zkomolenina ze světa fantazie!:-)Po měsíci jsem mu řekl, "hele, co kdybych tam zkusil psát taky?", musel jsem si prej dát nějakou přezdívku, obecně platný nick, pod kterým budou vycházet články. přišlo mě to divný, chtěl jsem aby články vycházely pod mým jménem. Musel jsem si tedy narychlo něco vymyslet. Deska JANE´S ADDICTION "Strays" se mě v roce 2003 líbila nejvíc, tzv. Deska roku...volba byla jasná,i motiv toulání mě přišel dobrej.

 

lord Džoudemort
17.08.2021 13:05

:) jj mě to bylo jasný :)

 

Stray
17.08.2021 12:54

U mne přesnej opak. Desku jsem si poprvé pustil někdy před vánoci 2003, ačkoliv Dance Of Death vyšla v září, pamatuju že jsem byl tehdy na dovče v jižní Francii v regálech novinových stánků tam byla jejich verze Rock Hardu s Brucem na titulce a mě to vůbec netankovalo. Tou dobou vyšlo i album Bananas od DP, rovněž nezájem, páč nejzajímavější deska toho léta 2003 nesla jeden zvláštní název - "Strays".:-) Vůbec jsem na IM neměl náladu a už z ukázek mě Dance odrazovalo. Jestli existuje nějaké album Maiden, ke terému nemám skoro žádný vztah, je to tohle.

 

lord Džoudemort
17.08.2021 12:35

njn jenže já v té době prožíval jedno ze svých nejslinějších maidenobdobí a řítila se k tomu ještě svatba ... takže mám pro desku slabost ... jako svatební dárek jsem tehdy dostal plechovou bednu Eddies Archive z roku 2003 (kterou právě v těchto samurajských dnech zrovna znovu zkoumám, společně s nahrávkami Brucovi první kapely Samson) a tak shrunuji spíše dobové pocity ... odporný obal (dodnes vůbec nechápu jak se to mohlo grafickovi podařit), strašná Wildest dream, tehdejší hitovka Copy control (která mne strašně srala a musel jsem si koupit američana), peckozní No more lies, nebo Paschendale (mám rád historii a velkou válku zejména) a určitě bych zmínil i zpěvákovu hlasovou formu, která byla neskutečná, držela ještě na Matter a na Frotírovi už to začalo bejt horší ... prostě 6/10 rozhodně NE .. to je příliš .. dobově asi tak 7,5/10 a dnes ... dnes už je to jedno ... jak jsem řekl na začátku ... já desku nikdy nevyřadím ... to prostě nejde a vracím se k ní podstatně častěji než k právě Frontírovi nebo Book of soul

 

Hooya
17.08.2021 11:51

Zvuk hrozný, obal příšerný, otvírák děsný, přesto mám pro Dance od Death slabost. Rainmaker, No More Lies, Pascheldale a především Dance of Death a Journeyman jsou výtečné skladby. A ten prošpikovaný zbytek mě nijak neuráží.

 

Sanntrik
17.08.2021 09:33

Oproti BNW slabší album ale na 6/10 to tiež nieje. Na albume sa nachádza 6 výborných skladieb, 4 nadpriemerne skladby a Wildes Dreams je fakt dosť slabá.Takze mne to vychádza s čistom svedomím na 8/10.

 

kuklač
17.08.2021 09:05

Nesúhlasim s recenziou. Podľa mňa sa jedná o veľmi dobre album a veci ako Paschendale, Dance of Death, Face in the sand ci Journeyman patria k uplným topkam. Za mna 7,5/10

 

lukáš
17.08.2021 00:31

Dance of death se mi líbí daleko více, než Brave new song. Od každého něco. Balada, progresivní věc, střední tempo, "rychlé tempo " .. Vrcholy alba bych viděl - Paschendale, No more lies, Journeyman. I stejnojmenná věc alba -Dance of death se noří do minulosti. Příběh i struktura písně se hodně podobá The number of the beast. No more lies se vrací k desce Piece of mind. Paschendale začíná jednoduchým vybrnkáváním. Ale za pár chvil se objeví skvělá progresivní věc.
Rainmaker, Wildest dreams mě nebavěj . Postrádaj nápad

7,5 z 10 možných.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist