Boomer Space


Diskuse ke článku : IRON MAIDEN - Dance Of Death
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Ancient_Mariner
25.08.2021 20:21

Toto je taky zvlastny album ... suhlasim s KrebsKandidatom, ze zoznam skladieb nevyzera vobec beznadejne. Je tu 6 velmi silnych songov, ktore znesu porovnanie aj s najslavnejsou erou (No More Lies, Montsegur, Dance of Death, Paschendale, Face in the Sand, Journeyman), ale ako celok to vobec nefunguje. Zjavne tomu asi najviac ublizila ta slabucka produkcia. Co vsak chybalo na albume, to doladili na turne koncertnou scenou a samotnou teatralnou prezentaciu novych songov. Je to sice jeden z tych slabsich Dickinsonom naspievanych albumov, ale vdaka tym 6 songom a tomu, ze to bola prva originalka od IM, ktoru som si kupil na vylete v Praha, mam tento album aj tak niekde na 70% :).

 

KrebsKandidat
22.08.2021 10:47

...ale ako celok...

 

KrebsKandidat
22.08.2021 10:47

Ked sa pozeram na zoznam skladieb tak to nevyzera vobec marne. Jednotlive skladby su dobre, niektore skvele, ale celok to prosto nefunguju. A ten nepodareny obal. Pre mna je to najhorsi album kapely naspievany Dickinsonom.

 

Majk
19.08.2021 20:36

Prowler80: Jasně, názor respektuji i když sám mám opačný.

 

Prowler80
19.08.2021 16:20

Majk: Původní verze Mejdnů je rozhodně zdařilejší. Podobně jako původní verze tohoto:
https://youtu.be/zo3pfnldlD0
Jinak Jorn šel v posledních letech hlasově dost dolů, s tím jeho stylizovaným forsíráčem se to dalo čekat.

 

Prowler80
19.08.2021 16:15

Ač mé nejméně oblíbené s Brucem, hodnotím 75%, šede je málo. Postoj recenzentův však plně chápu, dostatečně jej osvětlil. Podobně jsem to měl ve 28 letech s Metlou. Většina natěšena na Load, mně bylo ukradený.

 

Majk
19.08.2021 07:54

Jen ještě poznámka k té samotné titulce The Final Frontier. Zkuste si poslechnout verzi, jak jí udělal JORN. Myslím, že to ukazuje, že ta věc není vůbec špatná. Bohužel Maiden z nějakého důvodu ztratili tah na branku, někdo jim uřezal koule a z vlčáků nadělal ratlíky. Stín padá nejspíš na trio Harris/Smallwood/Shirley. A že za to nemůže věk potvrzují třeba právě Saxon.
Je to docela pěkná ukázka, jak mix a zvuk dokáže vytáhnout nebo zakopat písničku. Vypíchnout atributy, které tu skladbu dělají. Schválně si hned potom pusťte originál.

 

Stray
18.08.2021 21:38

Pekárek: No to není tak jistý. Mě se třeba The Final Frontier fakt líbí, za chybu vnímám jen to, že album zas začíná nejkontroverznější skladbou a ten rozjezd desky je takovej... ehm, abstraktní. Ale od nějaké třetí skladby už to album švihá. SAXON si drží stále dobrou úroveň, i ve čtvrté dekádě existence vypouštěli alba na 70-80% a to rozhodně každej nemá, navíc jedou bez pauz ob dva roky deska. Kdyby MAIDEN od roku 2000 vypouštěli alba na úrovni Dance Of Death nebo Book Of Souls, tak bych taky nebyl spokojen a o dotírání SAXON bych možná zauvažoval, jenže já mám IM desky 2000, 2006 a 2010 fakt rád. Ale teď mne omluvte, nechci se bavit stylem, co je lepší a co horší. Pro mne je to prostě takhle.

 

Pekárek
18.08.2021 21:19

Lukáš: Nejsou větší, ale poslední dvě dekády rozhodně lepší. Mezi větší a lepší není vždycky přímá úměra.:), proto také nemám s velikostí IM ten nejmenší problém. Přeju jim to.

 

lukáš
18.08.2021 21:15

Zvuk desky, skvělé prodeje -
První slavné album které mělo skvělý zvuk, bylo album Kiss - Alive 1.
Má to být koncertní album, ale všechen ten zvuk , atmosféru, diváky udělali ve studiu. Do té doby stále Kiss se nemohli dostat na rockový Olymp ! Po této desce byli superhvězdy.
Další album které přepsalo historii rocku a metalu bylo černé album od Metallicy.
Od té doby mě jako fandu rocku a metalu připadalo, že se sázelo na dokonalý zvuk a už méně na kvalitu písní.

To Pekárek :
Saxon neposlouchám vůbec, ale nějakou z posledních desek jsem slyšel.
Proč ale Saxon nejsou tak velkou kapelou , ajako maiden ?

 

Pekárek
18.08.2021 21:03

Jako já bych od Sneapa nějaký producentský zázrak nečekal, nicméně kolem Dance je převzít mohl. Prostě by zněli zas jinak a určitě ne špatně. Na to, že by si výrazněji poradil s panem kapelníkem, bych ovšem nesázel. Prostě by jim dodal svůj trademark. Kvalita SAXON je daná materiálem, který Sneap nepokazil, ale podtrhl. Podle mě v letech 2002-2020 natočili lepší alba než IM. Na okraj, o víkendu jsem si pustil The Final Frontier, ano ta deska mohla být fakt dobrá, ale ani Sneap by s tím přístupem kapely samotné zřejmě nic moc nesvedl. Musel by ten materiál přeorat. Dance si také brzo poslechnu.

 

orre
18.08.2021 20:59

Stray: Bruce rozhodně nepůsobí zdravým dojmem! Samozřejmě, tahle nemoc nikomu nepřidá, ale Chuck Billy to není. Navíc mi připadá čím dál tim víc hubenější.

 

Stray
18.08.2021 20:13

Majk: Co já o tom vím? Po pravdě za svým posledním příspěvkem (ohledně producenta) bych si úplně nestál. Sneap má za sebou samozřejmě řadu povedených prací, ale rovněž je pravda, že mezi alby, které dělal, je určitá podobnost vyznění.
Prostor diskuse ze své strany vnímám jako místo, kde se snad mohu po celé té dřině i trochu uvolnit a mnohdy si tam hraju s názory, aniž bych na to vsadil boty. Články se snažím podobných od boku střelených domněnek a toreadorských dovádění ušetřit. Tady si chci připadat, jako když přijdu v osm večer do hospody, hodím táckem o stůl a po přineseným pívu můžu plácat i nějaký krávoviny.

 

lukáš
18.08.2021 15:50

Death on the road
- rád bych tu nadhodil i zaznamenaný koncert k desce Dance of death. Opravdu krásné podium, trochu hodně chaotické záběry kamer . Stříhal to sám Steve. mě trošku mrzí , že koncert se nekonal open air. Na Maiden je to moc "malá plocha ".Hodně mě překvapila hraná píseň Lord of lies a Can I play with madness.

 

Majk
18.08.2021 15:22

Stray: mně osobně se tedy Sneapova produkce třeba na deskách Saxon líbí hodně.

 

Stray
18.08.2021 11:08

Celkově mě Bruce přijde, že s tím zdravím to rozhodně nebude tak optimistické, jak se snaží dělat. Třeba v roce 2014 ta rakovina hrtanu, to určo nebyla žádná sranda se zaručeně kladným výsledkem. V počátečním stádiu to rozhodně nebylo. Dva nádory, každý o průměru 2cm cca. Je obdivuhodný, jak to všechno zvládá, měl by se šetřit.

Ricka Rubina rozhodně nebrat. Ten šel ohledně produkce hrozně dolu, spíš bych zkusil Nicka Raskulinecze nebo Roye Z. Možností je víc, ale Sneapovi by bylo nutné se vyhnout. Zvláštní, že ten Shirley produkce BLACK COUNTRY COMMUNION zvládá bravurně.

 

lukáš
18.08.2021 00:59

! Bruce a zdraví !
- Bruce má velkej pech. Operae kyčelního kloubu a teď Covid přestože byl naočkovaný !

 

Petr
17.08.2021 22:17

Stále na vlně euforie. Z Maiden se stává koncertní a výdělečný trhák, hudební exportní zboží z Británie číslo jedna. K albu: v době vzniku jsem to bral jak je; přišla éra digitálních platforem a různé formy poslechu. Kromě alba kupuji i všechny dostupné singly, ale i limitovaná trika - Maiden zprovoznuji oficiální e-shop na webovkach. Poprvé digitální videoklip, kdy se část generickych fragmentů přetexturuje a použije i na dalším albu. S odstupem času hodnotím podobně jako recenze. Zkrátit na 40 minut, nechat jen agresivní riffy a nosné nápady, zkusit produkci Ricka Rubina, Paschendale nechat jak je. Shirleyemu dat padaka : ) V nové éře co turné to DVD, ale tentokrát co vteřina to střih dá očím fakt zabrat …

 

Stray
17.08.2021 22:08

Lukáš: To že mě nechápeš je dobře nebo špatně? Mě to nepřekvapuje, páč se snažím psát co nejpřirozeněji a umisťovat do textu svou perspektivu k danému dílu, tudíž tím průzorem z hradní střílny koukám já, ne někdo jiný. Záleží na vkusu každého a jeho preferencích. Osobně jsem se nikdy u žádné desky s Dickinsonem u mikrofonu tak nenudil jako u DoD.

a) mě se skladby na Dance of Death (oproti A Matter Of Life and Death) prostě moc nelíbí. To máš jako s Nostradamus od JUDAS PRIEST, ten se mě taky ve srovnání s klasickýma albama JP moc nelíbí, možná je to tím samým jako u DoD od IM, obě alba na mne dělají dojem takového toho "usedlého, teplého hněda" (chápu, že teď ti odpovídám jako režisér David Lynch před požitím zklidňujících léků, ale jak jinak ti mám popsat feeling, který to ke mně vysílá? :-)))) ...za mne ta alba řeší až tak moc věcí, že ztrácejí na spontánnosti, je tam i vliv aranží z hardrockového prostředí, což otupuje celkový říz a desku to táhne k starobě, dělá jí to moc Juriášky oblé hrany (např. Wonderworld-Return to fantasy a nebo novější tvorba s Shawem), třeba Page s Plantem by radši chcípli, než aby vyšli na světlo s něčím takto neostrým, ať už tu ostrost vnímám skrz LedZep říz v době zrodu hřmotné hudby na přelomu 60-70.let nebo skrz ethno prvky na jejich společné-sólo štaci v půli devadesátých. Zpět k Maiden. A Matter mě přijde, že je tam zachyceno víc nápadů, přirozenosti, živočišnosti, kdežto Dance je taková vyfabulovaná teplo-temno-dramatická HardnHeavy staroba.
b) A Matter of Life And Death dám 90%.

 

lukáš
17.08.2021 20:43

dost dobře nechápu Strayie , jak píše že písně by byly lepší s lepším zvukem ?!
Podle mě záleží na kvalitě písní. Například u starejch Bathory to neplatí. první deska " měla hroznej zvuk " a přesto ta deska je kult a ostatní blackmetalové kapely mimo kvalitu hudby zkoušeli vytvářet stejnej zvuk !

Dance of death vs. A Matter of life and death
- A Matter ..má zvuk vytvořený z prvního nahrání na pás. Maiden to natočili do pásů na první dobrou.
- O A Matter .. se píše a mluví, jako o nejlepší desce Maiden, mě na té desce vadí střední tempo, písně začínají pozvolným vybrnkáváním .. Spíš u té desky spím.
- Myslím, že Stray tomu dá 10 z 10 možných .
- Dance of death se mi líbí daleko víc.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist