Boomer Space


Diskuse ke článku : HELLOWEEN - Helloween
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

lukáš
30.06.2021 16:56

S kamarádem jsme se o tom bavili ..
Je tu jedna podstatná věc
- Keeper i Walls jsou tak populární proto, že na obou albech zpívá jen jeden zpěvák !
Pokud by vyšla jen deska nová s Kiskem, nebo Hansenem, byla by úplně jiná než ta v tomto roce .
Za mě skutečně ta deska roku vyjde za měsíc .
Mám na mysli KKs Downing ! Strašně v tom slyším odkaz Painkillera . Owens zpívá jako bůh.

 

Majk
30.06.2021 16:35

Tedy pánové - klobouk dolů. Dali jste té desce hodně poslechů a výsledkem je skvěle provedená recenze. Ostatně jako skoro pokaždé od vás. Je to radost číst a vědět, že stále někomu stojí za to vložit poměrně velké množství energie aby napsal obsáhlou, čtivou a hlavně na zkušenostech založenou recenzi. Nemusíme vždy souhlasit, ale rozhodně nemůžeme říct, že by někdo napsal nesmysl, nebo snad dokonce, že desku odflákl. A za to tleskám a s radostí čtu.
Helloween - slyšel jsem zatím cca 10x a v podstatě souhlasím s napsaným. Střední část nedosahuje kvalit "Fear of the Fallen", Angels a Skyfall" a proto na nějaké absolutorium pomýšlet určitě nemůže, ale rozhodně bych jí nenazval "kalkulem". Jasně, že na tom kluci nějaké to Euro trhnou, to se asi čekat dalo, ale nejspíš si to ta kapela odkazem a tím co pro scénu udělala taky tak trochu zaslouží, ne? Navíc to cd je (mám 2cd verzi) perfektně odvedený produkt. To úsilí vložené do celého projektu bylo a je skutečně velké. Materiál je "kolem a kolem" velmi solidní, hráčské výkony skvělé, a vše ostatní šlape jak hodinky.
Osobně jsem rád, že ta deska vyšla, na zadek jsem se určitě neposadil, ale líbí se mi. A třeba příští deska zase bude šleha, protože pánové na to pořád ještě mají (na rozdíl třeba od Maiden, Judas a spol - bože jak strašně nerad to píšu). A i kdyby to byl druhý Chameleon, vůbec bych se nezlobil:-)

 

Louža
30.06.2021 13:43

Louža : Ježiš to je blábol. Prej ne kvůli finančnímu profitu... To je jak Balčirák nedávno tvrdil, že Sammeth po tomhle albu už nikdy nesloží žádnou desku. Chlapci, rozumi do hrstě, jak se říká. Hells možná vykolíkovali hřiště, ale Sammeth byl ten kdo tenhle žánr dotáhnul k dokonalosti, on byl ten kdo dal Kiskemu (a zdaleka nejen jemu) přivonět k penězům. Nebejt jeho, tak tahle deska nevznikla a že vznikala HODNĚ opatrně. Nejdřív zkusili turné, pak to zateasovli živákem a když se to prodalo, tak za asistence pro jistotu dvou producentů, kteří je drželi, když byla bitka na spadnutí, dali dohromady hodně strategické album. Většina jsou Derisovky, aby mohli z alba hrát, pokud by ten jejich mástrplán časem vybouchl. Kiskeho tahle hudba vůbec nezajímá, takže nesložil nic a jen to fantasticky dozpíval z pozice nájemného žoldáka (mimochodem, připravuje nové akustické album, kde bude hodně skládat, tak doufám, že si ho všichni koupíte jako jste si koupili Supared). Kaie pro jistotu zavřeli do ne úplně velký ohrádky, aby jim z toho neudělal Gammu. Weikiho písničky jsou fajn, jenže bohužel těží z toho že se od osmdesátek nepohnul skladatelsky ani o píď a co byl před patnácti lety retro vopruz, je dneska raritka, protože takhle už nikdo, kdo si pustil hudbu libovolného žánru složenou po roce 90, nehraje. To že album zní jak zní je nadlidským výkonem obou producentů a finančními toky na konta všech účastníků. Dej je znova do garáže a dalšího Keepera ti z nadšení fakt nenahrajou. Jinak nic proti albu. 80% bych mu klidně přiznal. Je to profi práce a ta sestava má potenciál. Sice jsem tomu moc nefandil, ale ve výsledku nejsem zhnusen. Občas si to mezi deskami Avantasie pustím jako filler

 

Jirka Pokorný
30.06.2021 12:50

Mně osobně se s poslechem nové desky stalo to, co jsem zažil naposledy v dětství s legendou ABBA. Vše začalo klipem Skyfall (na první poslech jsem ho odsoudil jako stokrát slyšenou věc), abych před necelými dvěma týdny zcela propadl Hellománii. Novinku střídám s dříve vydanými alby - Helloween/Master Of The Rings, Helloween/Pink Bubbles Go Ape, Helloween/The Dark Ride, Helloween/Chameleon, Helloween/Keeper - The Legacy, Helloween/Helloween… A jak jsem byl přesvědčen, že je dokonale znám, objevuji neobjevené a všechna alba mi k sobě pěkně zapadají. Střídavý poslech doporučuji. (Akorát dnes jsem mezi to veselé pidlikání vložil Mötley Crüe 94, a pravda, ne úplně skvěle to k sobě pasuje). Aktuální nahrávku spousta posluchačů i recenzentů srovnává s Keeperama. Je to možná i logické, když jsou v sestavě čtyři muzikanti, kteří se na nich podíleli. Za sebe je nechávám být, tak jak jsou, tedy ve svém kultovním postavení z osmdesátých let, a tam mi také zůstanou. Novinku beru jako samostatnou věc, navazující možná na tradice, ale jinak současnou. A přes nespornou kvalitu Kiskeho vokálu se mi na ní výkonem a nasazením více líbí Andi. Jednotlivé songy nepitvám, o tom se už napsalo dost, ale snad jen jednu zmínku. Všude zatracovaná Cyanide a někde i Robot King, mi vůbec nepřijdou špatné. Ale to už je na vkusu jednotlivce, a hlavně – je z čeho vybírat. A jak je to obsáhlý materiál dokazuje i skutečnost, že se k hodnocení museli spojit dva recenzenti :-). Pánové - paráda a kvalita. Díky.

 

lukáš
30.06.2021 11:41

Pokud budou hrát Mass polution na koncertech, tak si Andi může " zahrát " na Dickinsona.
V rozhovorech k nové desce Helloween říkají, že makají na nástupci desky. Skladbami má přispět i Kiske ! Robot King připomene desku Gabling with the devil.

 

lukáš
30.06.2021 11:32

Jistý Tobias Sammet zhruba před 20 lety natočil Metal Opera 1 a Metal 2. V době vzniku mě tak skvělé nepřišli. Píše se rok 2021 a tyto desky se právem považují za jeden z vrcholů speed metalu ! Pokud si chci poslechnout kvalitní muziku s iskem a nechi poslouchat Keepery, tyto alba to nahradí ! Pro mě osobně Keeper 3 jsou práve tyto alba ! Na metalshop recenzují novou desku Helloween a podle Karla Balčiráka je Keeper 3 - Heading for tommorow. Opět další kvalitní speed metalová deska .
Do Helloween se vrátili Kai i Kiske ...Bohužel musím toto album srovnávat s těmi alby o kterých jsem psal.
Mám doma originálku nové desky Helloween a konstatuju -
- mrzí že Kai napsal jen jedej song
- Markus s Indestructible - nechápu , že tato píseň je na desce ?! Marcus složil třeba Hell was made in heaven, či Final fortune. Bohužel pro mě Indestructible je zklamání.
- nejvíc skladeb složil Andi
- proč ale není z jeho písní cítit duch osmdesátek ?
- písně jsou napsané jak přes kopírák k albům Straiht out of hell, či Gabling with the devil
- pokud si ovšem přečtu věk Andiho, michaela, či Kaie ... Chápu ty kvality písní.
Za mě 5,5 z 10 možných

 

KrebsKandidat
30.06.2021 09:19

Forma "dialógu" recenzii sadla, dobre sa to číta. Album hodnotiť nebudem. Možno neskôr.

 

Pekárek
30.06.2021 08:17

Díky pánové, jsme rádi, že to tak cítíte. Ad vokály Deris, Kiske: O zpěvech by se dalo psát hodně. Dozajista jsou dost vylepšené, ale pořád ty dva hlasy poznáte díky jejich originalitě. V projevu zpěváků pořád zůstavá krása, které může studio jen pomocí, nikoli ji vyrobit. Večer se když tak ještě ozvu:), zatím.

 

Fenris 13
30.06.2021 07:46

Výtečně, pánové, výtečně! Teď se ještě přesvědčit, že to album je skutečně tak dobré, zatím to se mnou nic nedělá, byť mně příjemně překvapil Andi svým zpěvem neb absolutně nezaostává za dýňovitějšími kolegy a přímé srovnání dopadá v jeho prospěch . Jinak pro mně nejlepší pokračování Keeperů jsou Metal Opera pt.II a Metal Opera pt.I, Keeper 3 mně nějak nezaujal s výjimkou King For a 1000 Years.... Uvidíme, kam se zařadí aktuální várka dýňovice.
A ještě jednou klobouk dolů a doufám, že někdy v budoucnu vyjde další album, které si zaslouží takto svkěle pojatou recenzi.

 

Hivris
30.06.2021 07:46

Skvělá práce👍! Oceňuju, že konverzace nesklouzla do protikladného klišé typu "hodný a zlý policajt".
Deska není nic pro mě, jakkoliv mám starší HELLOWEEN v oblibě.

 

J.Rose
30.06.2021 04:27

Super. Neotřelá, nesmírně přitažlivá forma. Líbí se mi hlavně ta dualita v textu, kdy je opravdu cítit, že jde o dialog dvou různých lidí.

 

racik
30.06.2021 00:43

Skvělý dialog! To vám pánové muselo dát vcelku dost práce :) přečetl jsem jedním dechem.
Album u mě zatím roste, 80 je v tuto chvíli adekvátní. Ve výsledku jsem rád, že se Helloween nesnaží vyvolat historii za každou cenu. A moc se mi líbí, že album obsahuje spoustu detailů a aranží, které posluchač objevuje postupně.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist