Boomer Space


Diskuse ke článku : HELLOWEEN - Helloween
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Alda
29.12.2022 14:20

HELLOWEEN... má hodně oblíbená kapela, jejíž první tři - nebojím se napsat dnes už kultovní alba - jsem poslouchal tolikrát, že se to snad nedá spočítat, poté rozverné "Pink Bubbles" a divné/nepochopené/nadčasové? Chameleon, a pak už nová éra s Derrisem, no a nyní poslouchám jejich 16 řadovou desku "Helloween" z "Exclusive and stricly limited Digibook-edition", sbírka musela musela být doplněna, neb Helloween :-) Své pocity jsem již ventiloval ve všeobecné diskuzi v době vydání, a ani po roce a po opakovaných posleších to "tam není". Nevím proč. Možná mi vadí dva/tři zpěváci? Vždyť je to HELLOWWEN!!! Kdyby to vydali pod hlavičkou Pumpkins United, no problemo.Takže tato deska společně s třináctou 7 Sinners jsou mé nejméně oblíbené. Procentuální hodnocení..60-70%? Více ne.... Nějak jim to velké znovunabyté kamarádství nevěřím...chudák Andi,že po cca 28 letech má vedle sebe dalšího zpěváka... PS. A s Keeper of the Seven Keys: The Legacy nemám žádný problém, právě naopak.

 

Pekárek
05.01.2022 22:14

Já jsem v podstatě žádné očekávání neměl, resp. takové album jsem vlastně očekával. Docela se těším, až si ho konečně zopáknu. Ve svém ranku bohužel nemají moc velkou konkurenci. Konkurují jen sami sobě a nejlepší desky mají už asi za sebou. Rád se nechám překvapit. Vlastně mě další album docela zajímá, jestli se přeci jen někam trochu více neposunou. Helloween je každopádně kvalitní album. Ad zvuk, osobně bych si představoval něco alespoň trochu špinavějšího, pak by se dostavily i ty zoubky.:-) Otázka. Nemá nakonec nejlepší (ideální) zvuk Master of the Rings?:-)

 

Pavel
02.01.2022 15:55

Nechci vyloženě reagovat na oficiální recenzi, spíše bych si dovolil přidat vlastní drobnou poznámku. Tato deska je bravurně nahraná, parádní zvuk. Dalo by se říct, že celou stopáž provází radost, která přímo tryská na posluchače..., muzikanti měli rozhodně obrovskou radost, že se opět sešli a mohli si společně zabrnkat... Musím pochválit, že se nevykrádaly vlastní nápady z minulosti, deska má totiž jakž takž osobitý výraz. Nicméně z poslechu velkou radost nemám..., deska je přecpaná, jakoby se kluci chtěli pochlubit, co všechno umí. A hlavně postrádá špetku agresivity!!! a docela nudí. A když už vycení občas zoubky, tak v zápětí opět jásá s úsměvem od ucha k uchu. Já nevím jak vy, ale mám dojem, jakoby tykev cucala dudlíka. Tento popinel v rouše metalovém bude jistě kasovním trhákem, ale pro mě je to zklamáním roku 2021. Nojo, také jsem očekával...

 

Pekárek
06.07.2021 00:20

:) Jasně!
Tady jeden nedávno publikovaný živák. Hodně raw, ale pohoda.:)
https://www.youtube.com/watch?v=nZX3kwkAaNs

 

Stray
05.07.2021 21:20

Ještě jednou všem díky za ohlasy. Tušil jsem, že recenze asi nezůstane na suchu, ale tolik pozitivních ohlasů na formu provedení článku jsem nečekal. Zhruba třikrát do roka na něco předsazenějšího si to s Pekárkem zopakujeme. KING DIAMOND určitě, možná i MERCYFUL FATE, DREAM THEATER příští rok, na MEGADETH se kolega spíš necítí, ale METALLICA by nějak takhle mohla proběhnout.:-)

 

Jan Tleskač
05.07.2021 14:11

dobrý text, chlapi. Mně nejdřív Skyfall jako singl neseděl, přišel mi takový překombinovaný a něco jako když pejsek a kočička vařili dort, ale v rámci desky jako pomyslné vyvrcholení a zasazení na stejnou pozici v tracklistu, jako v případě rozsáhlých kompozicích na Jerichu a Keeperech, už zase dává smysl. Hansen sice pěvecky už nestíhá, ale v rámci studia se to schová, vokály se upraví a je to dobré. Začátek alba naprostá paráda, Fear of the Fallen upaluje mílovými kroky, Best Time (odkaz na Garyho Moorea sedí úplně přesně) je hit jako prase. Prostřední část už trochu kulhá a přijde mi, že pak už nejde nahodit řetěz a dojede to do konce způsobem, který neuráží, ale už se nedostaví "wow efekt", jako u prvních songů. Nicméně dobré je, že naživo z toho stejně budou hrát jen odhadem 4-5 věcí, takže ty slabší kusy se ztratí a zbyde jen kvalita. Úplně to vidím: na start koncertu první dvě písničky z nového alba, pak Dr. Stein, pak nějaká Derisova "novota" atd. atd. :-) Hlavně aby se vůbec hrálo, pořád si neumím představit, že vláda povolí od podzimu vnitřní koncerty pro 20 tisíc lidí.

 

HellFerry
02.07.2021 21:01

Perfektní recenze na skvělé album! Skvěle se to četlo. :-) Díky!

 

Kelly
01.07.2021 20:34

Vynikající zpestření recenze jako dialog dvou posluchačů. Díkes za prima čtení.

 

Smolik
01.07.2021 14:27

Recenzi také chválím, je to čtivé. Přes počáteční skepsi (asi z přehneného očekávání) to vlastně u mne asi trochu vyrostlo a nemám problém tomu těch 75-80% dát. V rámci daného žánru je to moc dobré. V top10 roku 2021 to u mne asi nejspíš nebude, ale OK.

 

yronet
01.07.2021 13:28

Díky za perfektní recenzi, po Karlovi B. a jeho náhledu na Dýně v Metalshop.tv je to druhá óda na tuhle bezvadnou kapelu. Nevím proč se ale pořád dokola chce nová placka přirovnávat ke Keeperům, je to nová deska a stojí za to sama o sobě, bez nějakého srovnávání s minulostí. Pánové z Hamburku nám připravili, dovoluju si tvrdit, nejlepší a zároveň nejskloňovanější hudbu letošního roku. Díky za to!!! Všem díky do redakce

 

Stray
30.06.2021 22:24

Jo jo, PESTILENCE si bere na triko Peky. A mě to těší, tu kapelu mám rád právě jen do alba Testimony (včetně), v poslední dekádě už se věnuji ASPHYX.

 

Pekárek
30.06.2021 22:02

Pestilence budou. Zatím bez komentáře.:)

 

lord Džoudemort
30.06.2021 21:36

Závěr: prostě je to dost dobrá deska a je dobře že vznikla 👍🍄 a co Pestilence ? další vořech 🐲 pro mne, moc mi to zatím nesedí - prokládám to původníma deskama a tam i když je to klasický disharmonický technický DM, což já miluji, tak to má epičnost a sílu, třeba Testimony …. v novince zatím nacházím jen ty prvky, ale vubec mne to neoslovuje, projde to a čau. Tak jsem zvědavej 🍄

 

Stray
30.06.2021 20:00

Díky za spoustu pozitivních příspěvků a názorů. Myslím, že HELLOWEEN budou vždy kapelou, která bude rozněcovat zájem a spousta lidí na jejich tvorbu bude mít spoustu rozdílných pohledů.

Pokud budeme pokračovat v podobných typech článků, bude to velmi zřídka, on by se ten formát vyčerpal a v časté frekvenci by ztratil "svátečnost", určitě jsme se ale bavili co by do budoucna připadalo v úvahu a dospěli jsme určitě k jednomu jménu - a tím je dlouho očekávaná novinka od KING DIAMOND.

Byla řeč o pravých následovnících prvních dvou Keeperů. Padly názvy Heading For Tomorrow, Land Of the Free, Metal Opera Pt.1 a 2, Keeper - The Legacy. I když ta alba jsou skvělá, je každé v něčem trochu jinde. Někde chybí kromě Kaie stopa ostatních HELLS, jinde Tobi odkaz HELLS roubuje na modernější power rámec, mnohdy s orchestrací, s dramatičtějším naladěním, s hard rockovými vlivy a mnoha jinými zpěváky, o tomhle ale HELLOWEEN nikdy nebyli. Jestli vůbec je nějaké pokračování, tak se té představě svou formou v mých uších nejvíce blíží právě tahle novinka. Přeji všem příjemný poslech, jo a střídání či kombinaci s jinými milníky melody scény je dobrej nápad a funguje, z první Opery odcházím příjemně oblažen, ale přeci jen, je to něco jiného...

On ten video rozbor na Metalshop Tv se vlastně ze všech dosavadních recenzí nejvíc blíží tomu, co si sám myslím, i když po pravdě byl ještě o kus oslavnější a optimističtější než můj pohled, což mě tedy vůbec neva. namluvil jej někdo, kdo pamatuje původní Keepery a kdo posluchačsky vyrůstal ve shodné době, absolutně jsem se nepozastavil nad tvrzením, že by Tobi po nové desce HELLS nemusel nic nahrávat. Nějak jsem se nad tím nezamýšlel a souhlasně kýval.:-)


Představa, že nadstandardně zámožní VIP fanoušci HELLOWEEN zaplatili kapele za to, že do tohoto projektu půjde a konečně nahraje album, na který se vlastně tři dekády čeká, mě tedy vůbec nenapadla :-), nevím jestli to Louža myslel srovnatelně jako když movití Němci jezdí za sexuálním dobrodružstvím do východní Ásie, kde chtěj být baveni. :-) Představa, že za touhle novinkou není opravdové a nezbytně nutné zaujetí z mého pohledu nepřichází v úvahu. Kapely dnes prostřednictvím alb už dávno závratně nevydělávají, kdyby sami nechtěli pokračovat v příběhu, tak stejně jako do teď, by prostě nic nevzniklo. Já si albový návrat docela užívám, prostě mě to album těší a nic víc neřeším.

Jo, Deris je na novince úplně fantastický. Takhle dobrej Sammet nikdy nebude.

Mě se tedy dost líbí i poslední JUDAS PRIEST.

 

lukáš
30.06.2021 19:09

Avantasia, Helloween
- Oba Keepery složili tři skladatelé,
naproti tomu Avantasii jeden člověk !
Nechápu, že to nikdo nenapsal. Myslím, že potom srovnávat Avantasii a Helloween není jednoduché. Samett si to sám odmakal.
Takže přátelé - Helloween 2021 složili čtyři skladatelé. Mohla tedy být deska Helloween 2021 lepší ? ..

 

lord Džoudemort
30.06.2021 18:18

njn, samozřejmě krásná nápaditá recenze. Sám za sebe vůbec nepochybuji, že v tomto reunionu, tak jako ve většině ostatních, jde zejména o obchodní motivaci a vůbec mi to nevadí. Hudební průmysl je prostě průmysl a každej fanoušek tuhle hru hraje. Proč ne. Možná mi docela vadí, že Kiske se vážně netají tím, že "tohle jde prostě mimo něj" a těch Derisovek se zbytečně moc. Přesto se mi nakonec deska vážně líbí, příjemně roste a vracím se k ní. Prostě je to docela dost dotažený kousek. Sám tuhle muziku vůbec neposlouchám, z "tradičního heavy, power, happy, speed metálku evropské produkce" sbírám jen Maidny, Blind Guardian a pro zábavu Powerwolf. Dávné Helloweeny jsem si dokoupil teprve nedávno v těch extended edicích za pár kaček a ty desky se mi líbí, ostatně vyrostl jsem na nich, takže podtrženo a sečteno, proč by ne, je to dobrá deska a přejme pánům ať je úspěšná. Já nad originálem ještě váhám, přeci jen litr za japonce (jiná edice nemá smysl) ale znám se, časem neodolám :) ... 80% je jasných

 

Majk
30.06.2021 17:36

sanntrik: Tvůj názor respektuji. Pro mě je ta deska zabitá Halfordovými linkami. Materiál má obrovský potenciál, zvukově to zabíjí (pro někoho možná až moc moderně), ale vokální linky jsou napsány tak "slabě a bez nápadu", že mi to přijde jako když to Rob narval na první dobrou - bez rozmyslu. Opět, je to pouze můj názor, ale ta deska mohla být úplně jinde. Pro mě zahozená šance. Jsem ale rád, že je dost lidí, co má opačný názor.

 

sanntrik
30.06.2021 17:24

Pre mňa nasledovníkom Keeper1,2 je urcite Land of the Free od Gammaray.

 

sanntrik
30.06.2021 17:07

Majk, myslím ze posledná doska Judas Priest bola šleha.

 

Pekárek
30.06.2021 17:03

Díky za reakce a řadu postřehů. Jsou pro mě cenné. Je prostě fajn, že Helloween mají fanoušky, kteří jim ty poslechy stále dají.
Ad Karel Balčirák a Heading for T. jako Keepera 3. Ano, pokud by byl Helloween jen Hansen, ale není. Možná má k idee Keepera nakonec nejblíž Chameleon. Ne nezbláznil jsem se:) Heading je každopádně opravdu nabušené album a ve své době jsem ho vnímal jako hodně progresivní. Dnes díky tomu zní stále výjimečně, přestože tam Hansena poznáte.
Evidentně se tehdy snažil posunout, měl výborné muzikanty a moře nápadů. Propojení německého power/speedu s Queen? Proč ne:)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist