Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

J.Rose
12.06.2021 15:08

Co si budeme povídat. Rozpočet Hvězdné pěchoty byl stanoven na cca 105 milionů dolarů, což v roce 1997 nebylo zrovna málo. Celosvětový zisk v podobě 121 mega, nebyl špatný, ale rozhodně nešlo o splněné sny producentů. Po filmu Showgirls, který výdělkem nepokryl ani náklady, to zkrátka bylo málo. Hvězdnou pěchotu zachránila Evropa.

DarthArt má pravdu. Spíše kult, než kasovní trhák.

 

DarthArt
12.06.2021 14:51

Stray: On to zase takový trhák nebyl - mě na Hvězdnou pěchotu dotáhl do kina Lima, že to musím vidět. Měl pravdu a když to pak dávali po letech v letňáku dva večery za sebou, šel jsem oba dny. Ale kdybych se zeptal třeba lidí v práci, neznal by to téměř nikdo. Je to víc kult než trhák, aspoň v podhůří Jizerských hor.

 

J.Rose
12.06.2021 14:47

Jo, ještě bych rád dodal, že narozdíl od valné většiny, mám celkem rád i jeho rozlučku s Hollywoodem v podobě filmu Muž bez stínu.

 

J.Rose
12.06.2021 14:23

Já to prvně viděl na origo VHS z videopůjčovny. Sice mi bylo cca dvanáct let, ale hned jsem tušil, že pán co to natáčel stojí i za RoboCopem. Proč? Těžko říct, možná ty zpravodajské relace a nebo zkrátka celkový styl.

Je to jako se slavným kytaristou, co hrábne do strun a tobě hned naskočí jméno. Verhoeven má zkrátka velice specifický rukopis, podobně jako Tarantino.

 

Stray
12.06.2021 13:56

Pekárek : Jenom je mě divný, že jsem o filmu Hvězdná pěchota v životě neslyšel, neviděl ani ukázku, nic. Po právě shlednutem traileru si říkám, jak je to možné? Kde jsem byl?

 

DarthArt
12.06.2021 13:54

Ještě více to tam slušelo Dině Meyer, ovšem to milostný vyznání s obličejem zaflákaným od krve, vnitřností a s bodcem v bříše ... prostě Verhoeven !!

 

Pekárek
12.06.2021 11:30

Ty Verhoevena podceňuješ:)

 

Stray
12.06.2021 11:07

Když se kouknu na stylizaci fotek k Hvězdné pěchotě (csfd), rámec tématu - pořád tam běhaj nějaký nasraný vojáci ve stejnokrojích, dialogy mezi hlavními hrdiny a pravděpodobně vůdci těch vojáků, případně mezi postavami stojícími proti těm vůdcům (můj odhad) jsou snímané v nějakých futuristických interiérech (ten problém lze nazvat stejným jako u filmů Star Trek, Blade apod.) - tak mě to zvědavostí nenaplňuje a nevybízí k pokoukání.:-)

 

Pekárek
12.06.2021 10:43

Krása:). Vynikající profil, plný názorů, které jsou mi blízké. Samotný film jsem viděl asi jen jednou, max dvakrát. Nemám totiž rád filmy o vrazích:). (Roseovo nadšení ovšem chápu, biják to byl strhující.)
Radši tu Hvězdnou pěchotu:)), kterou tímto Strayovi stopro doporučuju. Ano, Prowlere, Dennise to tam moc slušelo.

 

J.Rose
11.06.2021 17:14

Na tom něco bude :-)

 

Stray
11.06.2021 16:52

Tak když se mě líbí Showgirls, tak holt asi sedí.:-)

 

Alda
11.06.2021 16:45

Hvězdnou pěchotu všem těm, kteří ji náhodou ještě neviděli, můžu jenom a jenom doporučit!!! Pecka film!

 

J.Rose
11.06.2021 16:39

Tomu rozumím. No, záleží jak moc ti Verhoeven sedí jako filmař, protože ve Hvězdné pěchotě je především svůj. To je také důvod, proč v Americe ten film neuspěl. Jo, a tebou zmiňovaný film, mám také moc rád.

 

Stray
11.06.2021 16:37

Nevím proč, ale americká vojenská stylizace ve filmech devadesátých let mě vždycky srala. Možná "Pár správných chlapů" jsem vzal, páč to byl zajímavý příběh se strhujícím výkonem (nejen) Jacka Nicholsona, zakončený jeho památným výbuchem: "Protože jsem to tak chtěl!!!!

Mám rád válečné filmy, ale jsou většinou staršího data. Spíš "Apocalypse Now" považuju z tohoto ranku za svůj životní film (hlavně strhující dvacetiminutovou kreaci Roberta Duvalla považuji za jeden z nejsilnějších okamžiků světové kinematografie), "Četa" se mě líbí už mnohem méně. "Narozen 4.července" je silné téma, ale devadesátky, to už mě evokuje seriály typu Námořní policie.:-)

 

J.Rose
11.06.2021 16:22

Stray:Kdepak, určitě do Hvězdné pěchoty jdi. Je to zkrátka výborná, vícevrstvá satira - made in Paul Verhoeven. Vypnout to můžeš kdykoliv :-)

 

Stray
11.06.2021 16:02

Já si film Hvězdná pěchota představoval jako spojení Man In Black se Zámotkem.:-)

 

Prowler80
11.06.2021 13:08

Stray: Na tu Pěchotu se někdy mrkni. Už jen kvůli účasti Denise Richards, jež je typem dívky, jaké se mi vždy líbily. Žel soužití s pošukem Sheenem se jí natolik vepsalo do tváře, že dnes vyhlíží pomalu jako babička.
Nu což, závěrem už pouze poslední slova, která zaslechl RoboCop - Dig more železo more!

 

J.Rose
11.06.2021 11:49

Není žádným tajemstvím, že současné filmové trendy určují (alespoň částečně) seriály. Ještě v osmdesátých letech byl pojem - seriálový herec - brán, jako urážka. Hodně se změnilo s příchodem Twin Peaks a definitivní zlom přinesla Rodina Sopránů. Seriály dnes regulérní filmovou produkci v leč čem předbíhají a nabízejí nesmírně zajímavá, mnohdy i odvážná témata. Tedy něco, co obří studia dotovat nechtějí, čímž se dostáváme k jádru problému.

Již to tu padlo. Peníze, nic víc v tom není. Raději sázet na jistotu a dotovat nekonečné filmové série. Vždy se najde někdo, kdo to natočí, bez ohledu na kvalitu rychle spíchnutých scénářů. Proč Lucas prodával svou značku? Že toho teď lituje, už nikoho nezajímá. Kreativita má smůlu a neotřelé, zajímavé nápady se nacházejí na dně nízkorozpočtového undergroundu (Upgrade 2018)

Existuje samozřejmě pár současných velikánů, co točí kvalitu a vynášejí zároveň obří valouny zlata. Ti si mohou vybírat a dělat co chtějí. Nolan, Villeneuve a možná pár dalších.

Verhoeven léta sní o zfilmování života Ježíše Krista. Chtěl to pojmout jako příběh reálného člověka + samosebou jeho režijní styl a výrazové prostředky. Znám fragmenty toho scénáře a byla by to opravdu bomba. Nikdo mu to ale financovat nebude, neb tu není jistota obřího finančního zisku. Ach jo.

Stray: Showgirls jsem viděl strašně dávno a pamatuji si jen divokou soulož v bazénu :-)
Jinak máš postřeh. Verhoeven tam toho Hitchcocka několikrát cituje, včetně bílých šatů hlavní hrdinky.

 

DarthArt
11.06.2021 11:29

Fenris: U Hvězdné pěchoty mi vždycky nade všechny bouchačky, mozky a výbuchy vylézalo to ironické zobrazení totalitní společnosti - to je naprosto geniální. A spousta lidí, co Pěchotu kritizují jako nesmyslná jatka, jenom nejsou schopni vidět ten ironický plán filmu a spoustu odkazů na nedávnou minulost - příslunšík "military Inteligence" v uniformě nápadně podobné SS, zfanatizovaná učitelka jako v týdeníku z padesátých let, vynucovaná pospolitost a plné občanství jako v nacistickém Německu ... je toho hodně.

A Verhoeven tam zase míchá několik dimenzí dohromady - totalitní společnost, love story krásných středoškoláků, modelky měnící se během sekundy na hromádky vnitřností, absurdity typu vojáci s obrovskými technickými možnostmi jdou proti obřím broukům s téměř dětskými pistolkami ... ten film má fakt hodně detailů, které mě nesmírně baví.

 

DarthArt
11.06.2021 11:21

Stray: A teď k tomu přibyly ještě zvrácené funkce typu "manažer diverzity". Otázkou je, kolik tohohle zábavní průmysl ještě snese, než se zhroutí. Protože na konci je pořád ten člověk, který zaplatí za lístek nebo si pustí film, tím umožní kolotoč reklamy a vydělávaj se peníze. Toho koncového zákazníka ideologicky přemoci nejde, pokud to nebude mít jako povinné představení v práci/škole. No a když nebude divák, nebude byznys, nebude film.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist