Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Fenris 13
11.06.2021 11:19

DarthArt: já bych sázel na tu jistotu. Vždyť teď se budou restartovat Transformers!!! Vlastně jen pár let starý film, ale je to rodinná podívaná, která ty doláče přitáhne.

 

Fenris 13
11.06.2021 11:17

Stray: Hvězdná pěchota fakt není komedie, jsou to jatka první kategorie a spolu s Vetřelci od Camerona nejlepší military sf. Jestli by se ti to líbilo je jiná otázka, ale pokud alespoň trochu fandíš sci-fi tak je shlédnutí vlastně povinnost :-)

 

DarthArt
11.06.2021 11:15

Fenris 13: Podle mě příznak dnešní impotentní doby - nejsou nápady, tak se recykluje. Hudba, film, výtvarné ... všechno. Nebo že by hollywoodská studia odmítala cokoli rizikového a jela na jistotu? Rose bude vědět víc ...

 

Stray
11.06.2021 11:13

Mě přijde, že není nic méně svobodného než být součástí té filmové mašinérie, ani režisér si prostě nemůže dělat co uzná za vhodné a je to rok od roku horší, pravidla určuje ten, kdo to dotuje, tisíc lidí kecá do všeho apod., takže tvůrce úplně ztrácí kontrolu nad výsledkem...

Hvězdnou pěchotu jsem v životě neviděl, asi protože komedie a mimozemšťani vytvářejí něco, co pro mne není téma ke koukání.:-)

Showgirls jsem vždy považoval za docela slušný film, tedy alespoň mě v devadesátkách bavil, tehdy jsem během sledování filmů asi trochu méně přemýšlel. :-) Nicméně dobře natočeno.

Pastelové hutné barvy v Základním instinktu mě trochu evokují Hitchockovi práce jako Vertigo, Ptáci, Topaz...

 

J.Rose
11.06.2021 10:55

Máte pánové pravdu. Je to také geniální argument vůči těm, co tvrdí, že Verhoeven byl vždy jen pouhým námezdním dělníkem, tvořícím na základě předem schválených scénářů. Blbost!

 

Fenris 13
11.06.2021 10:45

Jo, Hollywood se neštítí ničeho, teď prý se začíná chystat nová verze Highlandera. Kurva, proč??? Ale zrovna ta Hvězdná pěchota je mimořádně odpudivý příklad.

 

DarthArt
11.06.2021 10:33

Rose: Pak by bylo zajímavý srovnat "Hvězdnou pěchotu" I a II - ten nebetyčný propad mezi pouhými dvěma díly. Já vím, samozřejmě, má to společné jen ten název, jinak zhola nic, ale stejně - je to vlastně strašně divné, že do detailu vypiplanou geniální značku někdo jiný, naprosto netalentovaný vezme, degraduje a zkurví jen kvůli tomu, aby vyssál drobky.

Jinými slovy, představte si, že by se odněkud (spíš odnikud) vynořili nějací čtyři břídilové, prohlásili, že oteď budou oni METALLICA a začali natáčet nějaký diletantský nahrávky. To by přece nešlo. U filmu je to ale běžná věc... zvláštní, co? Samozřejmě - autorská práva, prachy, nemožnost šéfovat si všechno sami za sebe jako ten Ulrich s Hetfieldem, film je daleko rozsáhlejší, komplexnější, dražší, ale přesto - zatímco hudebník je schopen si svoji značku hlídat a případně ji zabít jen vlastní blbostí, režisér nebo scénárista jsou v tomhle naprosto bezbranní.

A Verhoeven je typický příklad, protože Basic Instinct 2 taky není zrovna příklad kvalitativně povedeného pokračování ... snad by ho šlo označit jako záznam z nějaké profesionálně zorganizované swingers party, ale jinak ....

 

Fenris 13
11.06.2021 09:24

Tak to je super, ale jak jsem psal minule - a myslím, že mluvím za všechny - bereme cokoliv, prostě konej svoji povinnost! :-)
Namátkou mně teď napadla třeba ještě Vrána a Smrtihlav, takové fajnově temné duo od Alexe Proyase. Vrána proslula realisticky stvárněnou smrtí Brandona Leeho, Smrtihlav má zase úžasnou náladu...ale těch filmů, o kterých by se dalo zajímavě psát jsou tuny, takže se rád nechám překvapit.

 

J.Rose
11.06.2021 09:09

Já se zařekl, že prvních dvacet článků nechci opakovat, žádného režiséra 2X (trilogii Jonese beru, jako ucelený monolit). Jinými slovy se určitě budu vracet k filmařům jako Cameron, Scott nebo Verhoeven. Dětství, začátky, první pokusy... to vše odpadne a pojedu trochu jiným směrem, respektive se zaměřením na jiné věci. Tedy ano, jednou dojde určitě i na tu Hvězdnou pěchotu.

DarthArt: Ano, vnímám to stejně.

 

DarthArt
11.06.2021 08:55

Mě u Basic Instinct vždycky odrovná ještě jedna věc - barvy! Nevím, jestli jsem si to vsugeroval, ale přijdou mi nesmírně syté a uhrančivé.

 

Fenris 13
11.06.2021 08:45

Chválit J.Rose za jeho článek, to už by bylo nošení sov do Athén. Prostě super! Ačkoliv za sebe musím říct, že jsem vždycky dával přednost končetiny ukusujícím, mozky sajícím a rozžhavenou plazmu chrlícím broukům, případně tříprsým Marťankám před panáčkujícím bobrem :-) Což nic nemění, že Sharon byla v té době fakt kus.

A to natáčení Instinktu muselo být fakt něco. Pátral jsem na netu a našel krátou ukázku z jejích pamětí na natáčení té úvodní vražedné scény:

"During the shooting of the opening stabbing sequence of the film, at one point we cut and the actor did not respond. He just lay there, unconscious. I began to panic; I thought that the retractable fake ice pick had failed to retract and that I had in fact killed him. The fury of the sequence coupled with the director screaming, “Hit him, harder, harder!” and, “More blood, more blood!” as the guy under the bed pumped more fake blood through the prosthetic chest, had already made me weak. I got up, woozy, sure I would pass out.

It seemed I had hit the actor so many times in the chest that he had passed out. I was horrified, naked, and stained with fake blood."

To muselo být neskutečné maso! Jo, Verhoeven je třída...

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist