Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Pekárek
09.06.2021 21:36

To je problém dnešních diskusí, nejsou o tříbení a obohacování, ale částo jen o víře, resp. o ideologiích, které ji nahrazují. Anebo to tak bylo vždycky, ale nebyl k nim takový prostor a lidé z tvého okolí mohli tvé názory okamžitě poměřovat tvými skutky:)

 

KrebsKandidat
09.06.2021 19:55

Ťažká téma, asi ako každý skutočný dialóg.
Proticirkevný postoj mnohých kapiel a ľudí všeobecne - často mi to príde tak, že si jendoducho miesto cirkvy či Boha dosadili niečo iné ale inak ostali v tom istom spôsobe uvažovania - jeden názor pre hlas, jeden názor vládne im všetkým.
Protestanti augsburského vyznania, napríklad spoveď ako inštitúciu nemajú. A ono to príde ako dobrý nápad, že nie je nijaká osoba, ktorá by si mohla "do čierneho zošita" robiť poznámky, čo kto postváral. Z iného uhla pohľadu, luterán takto príde o podporu človeka, ktorému by katolík mal dôverovať a ktorý by si veci zo spovednice mal nechať len pre seba.

 

Stray
09.06.2021 14:57

Kde není církev moc vidět, neexistuje ani odpor proti ní, to je jednoduché. Takže mě osobně vůbec nevadí. Zít jinde, asi bych to měl úplně jinak. Vůbec nesouzním se sveřepými postoji vůči církvi. Něco jako: Má cenu se o tom tématu bavit? Spíš si říkám, jaké by to asi bylo být toho součástí - jako tak nějak na imidž.:-)Spíš beru katolíky než protestanty, nemám rád věci dělané tak nějak napůl, alibisticky a s množstvím úlev, když už církev, tak modly, zlaté vitráže a fatalistické kresby.:-)

 

DarthArt
09.06.2021 14:35

Stejně je to zvláštní, jak se během pár kilometrů dokáže naprosto změnit svět. Třeba s tou církví - tady u nás na severu jsme v drtivé většině bezcírkevní, i když já osobně se jako ateista necítím (ale mám to takový soukromý pro sebe, žádná organizace), ale stačí přejet dvacet kilometrů za hranice do Polska a rázem jsi jako o dvě stě let v čase zpátky. U nás v Čechách proticírkevní postoje současných kapel považuju za mírně řečeno pubertální přežitek, naproti tomu v tom Polsku to naprosto chápu. Na Slovensku asi jak v které oblasti.

 

Stray
09.06.2021 10:49

Jasně.

 

KrebsKandidat
09.06.2021 10:30

Stray: RKC do toho ťahalo vedenie gymnázia :D Ja som to spomínal ako súčasť príbehu.

 

Stray
09.06.2021 05:19

Ahá, vy tam zase do toho taháte vztah k církvi. No kdybys tak tušil, jak málo je církev vidět ve veřejném životě na území, ve kterém se pohybuji a žiji. Prakticky jí tu nikdo neřeší, protože třeba řádovou sestru jsem v Plzni na ulici vidět tak jednou v životě. Tady když jde náhodou někdo do kostela, tak to vybízí akorát otázky "Na co si to hraje?" :-))

 

KrebsKandidat
09.06.2021 00:34

Čo ja viem, môcť sa učiť alebo sedieť povinne v kine na filme, ktorý sa okrem iného hrdil tým, že tam je pozitívny obraz Cirkvy. No neviem, jedine, že by rátali to posledné požehnávanie, keď sa ľod potápala. Cirkevné gymnázium a dôvod, prečo sme tam teda museli ísť...
Že na boku ľode nebolo vidieť nápis: "Ani Boh ma nepotopí.", som ešte prešiel v pohode. Rose a Jack by sa reálne nikdy na ľodi nestretli, pretože 1. trieda bola uzavretá. Takže by si ani nezakričal, že je "král sveta", či čo to bolo. A našlo by sa toho viac. Zase, historicky správne bola napríklad scéna s kapelou hrajúcou do konca.
Samozrejme, nie je to najhorší film v dejinách, len mi tá mediálna tlačenica okolo nikdy nebola po chuti. Tri hodiny sa dajú stráviť aj lepšie. I horšie.
Ak by miesto "romantickej" zápletky napríklad stavili na pokus, ako prežíval konštruktér, dôstojníci, bavilo by ma to viac. Len, to by z toho nebol megatrhák.
Mali nám radšej pustiť Horizont udalosti, rozhodne by bola väčšia zábava, sledovať reakcie spolužiakov :D

 

DarthArt
08.06.2021 23:10

Asi tak, uměle se připojit ke všeobecnému veselí na úrovni Kameňáků dá dost práce .... :)

 

Stray
08.06.2021 23:07

Ono v rámci některých kolektivů se ani smát moc nejde.

 

DarthArtq
08.06.2021 23:01

Pamatuju si ještě na takový divadelní představení pro školy s nějakým stupidním obsahem o holkách a klukách - spolužáci padali smíchy ze sedadel a já mezi nimi seděl zachmuřenej jako Count Grishnach. Po chvíli divadlo už nesledovalo jeviště, nýbrž mě jako absolutního exota, co se programově nesměje ... ale vydržel jsem, MARDUK by ze mě měli radost !! Nebylo to ale dokonalý - meče a halapartny se tahdy ještě neprodávaly a černej plášť co nosil Franta z MASTER´S HAMMER jsem tehdy neměl po ruce ...

 

DarthArtq
08.06.2021 22:57

KrebsKandidat: No jo, tak to chápu, kolik mě takhle zkazili filmů povinnými návštěvami. Pamatuju si, že jsem, jak jsem nenáviděl film "Obecná škola", protože jsme tam museli befelem. Přitom tak geniální film. Ve škole mi to nevadilo, tam jsem se schoval pod lavicí, dal do sluchátek živák VADER (právě přivezený z burzy v Jeleniej Górze) a bylo dobře :)

 

Stray
08.06.2021 19:33

Za mě jsme vítali každé zpestření, tak jaképak kino a povinně?:-) paráda, jde se do kina. Není nic horšího než sedět v lavici, nechápu některé dnešní děti, že nemaj třeba rádi tělocvik. Pro mne byly lepší než škola snad i dílenská cvičení s dvěma hodinama v kovárně nebo odstátýma při frézování.

 

KrebsKandidat
08.06.2021 19:23

DarthArt, to môžem potvrdiť, na kino sa nedá zabudnúť, nahnali nás tam povinne z gymnázia :D

 

DarthArt
08.06.2021 10:06

Ono je to právě prokletí toho filmu - "romantickej film pro holky". Jenže kdyby to tam nebylo, tak by zase nenaplnil kasu a příště by nedostal zelenou. Asi.

 

Stray
08.06.2021 09:58

DarthArt: tak já se k něčemu přiznám. Film "Titanic" jsem nikdy soustředěně neshlédl, jednou na tv Nova okolo roku 2000 tak napůl oka, páč jsem tehdy musel.:-) Nebylo to úplně špatný, ale pořád jsem od toho odbíhal a celkově dělal všechno možné, jen ne soustředěné sledování děje. Nevím co mě právě od podobných velkofilmů tak odrazuje, vždyť jiné beru bez výhrad? Možná ten romantickej prvek, možná že když si film získá nálepku "pro holky", tak už mě to prostě neláká a hodím to mezi kýč:-)a byť je toho všude plno, vyhýbám se tomu. Věřím ale tomu, že Titanic je dobrý film, že to není jako má představa o Padesáti odstínech šedi, které jsem samozřejmě taky nikdy neviděl.:)

 

DarthArt
08.06.2021 09:08

Jinak kdo by chtěl pochopit pravou podstatu "Titanicu" a jak to tenkrát bylo, tak samozřejmě tady:

https://www.youtube.com/watch?v=KQ1q_qLpt2E

 

J.Rose
08.06.2021 05:38

Já to měl podobně. Titanic byl všude, pamatuji pořad medůza, kde dokola rotovala Celine Dion. Bylo mi jedenáct, babička si film půjčila od známých pro které byla bíla origo VHSka svatebním darem. Byla to bomba. Snad čtyřicet minut trvalo, než se děj přesunul v čase, do dob slavného Titanicu a vůbec mi to nevadilo. U scény kdy hlavní hrdinka musí za pomoci sekyry vysvobodit svého milého, jsme se všichni smáli. Celá poslední třetina jeden velký napínák, srdce v krku. Na konci babča samozřejmě řvala a já věděl, že jsem zhlédl cosi výjimečného.

Příběh ve filmu je nutnost a důležité je, že funguje a je akcelerátorem emocí. To stačí. U Camerona jsou herci vždy až na druhém místě, nejdůležitější je pro něj vize. Proto v jeho filmech nikdy nebude hrát Al Pacino. Jemu stačí Arnold a to nemyslím vůbec zle. James Cameron je vizionář, takový James Bond mezi režiséry :-)

 

DarthArt
07.06.2021 19:26

A kdo viděl v kině, nikdy nezapomene ... okamžiky, kdy na tom obrovském plátně zhasla světla lodi uprostřed mrazivého nočního oceánu, kdy se rozlomila na dvě půlky nebo kdy gigantický lodní šroub práskl do vody mezi stovky křičících tonoucích ... brrrr. Fenomenální jsou i okamžiky, kde je třeba záběr na příď filmové lodi a ten se zvolna změní v trosku přídě na dně moře, obalenou vodní flórou a nasnímanou z ponorky. O TOHLE jde ve filmu "Titanic" :):)

 

DarthArt
07.06.2021 19:19

Já "Titanic" naopak palec nahoru. Ten milostnej příběh, který tolik lidí odrazuje, je v tom filmu úplné nejméně důležitá věc. Já se na to dívám jako na naprosto dokonalý dokument, kde s výjimkou DiCapria a spol. všechno sedí - jak vypadal kapitán, přesný sled událostí, technické záležitosti naprosto do dokonalosti, prostě naprosto dokonalá rekonstrukce nejslavnější mořské katastrofy v dějinách. Cameronovo novátorství i v tomhle filmu stříká na všechny strany, je potřeba k tomu počítat i natáčení pod hladinou moře a ... milion dalších věcí. Za mě absolutní filmový gigant, i když chápu, že cukrování Jacka a Rose můžou vzbuzovat mírně dávivý reflex :)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist