Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

KrebsKandidat
06.06.2021 23:38

Opäť, článok sa mi páči až na kontroverzný záver. Ľadovec, parník a dobrý film, podľa mňa, nejde celkom do kopy :D
George Lucas naozaj potrebuje mať okolo seba ľudí, ktorým verí, aby mu niektoré "geniálne myšlienky" zatrhli.

 

spajk
05.06.2021 22:31

Highlander +1

 

Fenris 13
05.06.2021 19:50

...rozporoval...zkurveny iPad...

 

Fenris 13
05.06.2021 19:49

J.Rose:Pravda,velkého Špajlberga by rozšiřoval málokdo :-)

Fakt se těším na další filmový článek, moje skromná přáníčka by byla třeba Život Briana, Hvězdná pěchota, Highlander nebo třeba rozebrat Mela Brookse :-) Ale asi mluvím za všechny, když řeknu ze beru všechno!

 

J.Rose
05.06.2021 09:07

Dík chlapci za pochvalu a díky za redakční korekturu. Vážím si toho. Chci zachovat frekvenci jednoho článku týdně, dokud to pro vás bude čtivé. Nerad bych stavěl kvantitu, nad kvalitu. U trilogie Jonese se historky z natáčení doslova nabízejí a tak jsem to i pojal. Příští týden to bude zase trochu o něčem jiném, řekněme více zaměřené na styl režiséra. Nicméně základní struktura těch článků je ustálená.

Fenris 13: Nic se neděje, rád ti řeknu jak k tomu došlo. Mám takovou knihu o vojenské technice a jejím využití ve filmu. Tam jsem narazil například na zmínku o tanku. Ovšem o letadlech nic. Pustil jsem si velice starý dokument o natáčení třetího Indyho, k němuž mám i amatérské titulky. Stojí tam Spielberg s rekvizitářem a před nima model toho letadla. Spielberg záhy pronese něco v tom smyslu, že už se těší až bude tu scénu s messerschmitty točit.

Více už jsem to neřešil a bohužel neověřoval. Chápeš - když to říká sám Steven Spielberg :-)
Chyba no. Důvěřuj, ale prověřuj.

 

spajk
05.06.2021 07:47

To je nějaká alegorie na film?
Přestože se skáče z téma na téma, tím víc mě to nutí článek konzumovat. To je jako s brambůrkama, čím vic jich sníte, tím narůstá chuť.
Obrovská informační hodnota, pestrost témat a hlavně schopnost čtenáře přikovat k obrazovce a číst a číst a číst.
Zrodil se Dan Brown filmové žurnalistiky!
Nádherné!

 

Pekárek
04.06.2021 16:45

Tak tohle je pecka, díky moc Rose:) Znám ty filmy dobře, četbu si fakt užívám.

 

Stray
04.06.2021 08:48

Článek, který jsme nakládali dva dny jeřábem.

Asi tak nějak by se dal popsat jednou větou. Nechci domyslet, co tomu musel autor dát, když jen úprava a zakládání obrázků do systému a posléze jejich házení do článku mě stálo 2.třetiny hokejového zápasu USA-Slovensko, Darth to tentýž den a den před tím ještě poctivě pročítal a ladil detaily, ale ten základ je prostě v tom textu, vůbec nejde o to, že je článek dlouhej, naházet slova do řádků jako seno může kdejakej blbec, ale fascinuje mě, jak je text vyladěnej, melodickej a skrz stále nové a nové informace a pointy plyne dál, navíc odsejpá a nikde nedrhne.

Jasně, vždyť hledání ideálního týmu stylem pokus-omyl věnuju roky.

 

Fenris 13
04.06.2021 08:08

Skvělé, absolutně skvělé! Nejlepší recenze na CD? Možná. Nejlepší díl Indyho? Zcela určitě! Od začátku do konce nepolevující smršť akce a skvělého humoru, moje nejoblíbenější scény jsou právě ty humorné – můj TOP 5 – Benátky a chlapík s razítkem v knihovně, nacistický zámek a „Neříkej mi Juniore!“, setkání s Adolfem v Německu, kontrola letenek ve vzducholodi a ona dojemná scéna, kdy ses tank zřítí do propasti a na chvíli není jisté, zda Indy přežil – aby to pak Ford totálně zabil když se postaví vedle Conneryho a taky se zadívá dolů.

Ale tady není slabých scén, tohle je prostě pecka a mimořádně důstojné završení skvělé trilogie. Když o tom tam přemýšlím, tak jediná další série, kde se mi třetí díl líbí ze všech nejvíc, je v článku zmiňovaná Smrtonosná past.

Jediná připomínka k recenzi – ve filmu použité stíhačky rozhodně nebyly Messerschmitty. Já měl vždy za to, že se jedná o letouny Arado, které Němci používali v časech, kdy ještě byli vázáni smlouvou o omezení zbraní (a posléze jako cvičné stroje), ale nakonec to je švýcarský Pilatus P-2, použitý právě kvůli vzdálené podobnosti s legendární Me-109. Ale to je jen detail z pohledu fanouška letectví, neber to, prosím, v žádném případě jako výtku. Zdroj zde:
https://indianajones.fandom.com/wiki/Pilatus_P-2

A opravdu krásně jsi recenzi zakončil, naprosto přesně jsi vystihl proč člověk sleduje filmy nebo čte knihy – vlastně jsi řekl to, co nám sdělují Blind Guardian skladbou Imaginations From The Other Side :-) Člověk občas potřebuje vypadnout z každodenní reality do světa fantazie.

A znovu musím Strayovi poblahopřát k současnému týmu CD, chrlíte, pánové a dámo, jeden článek lepší než druhý. Díky moc!

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist