Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

DarthArt
28.05.2021 21:45

Eventuelně se to dá pojmout také jako crossover dvou v podstatě podobných seriálů:

Dallas na severu

https://www.youtube.com/watch?v=du9GE9yjI_M

 

DarthArt
28.05.2021 21:45

Eventuelně se to dá pojmout také jako crossover dvou v podstatě podobných seriálů:

Dallas na severu

https://www.youtube.com/watch?v=du9GE9yjI_M

 

DarthArt
28.05.2021 21:35

Teď se chystám na snímek jménem "Atomová katedrála" ... podle názvu by to mohla být silná záležitost :)

 

DarthArt
28.05.2021 21:35

Teď se chystám na snímek jménem "Atomová katedrála" ... podle názvu by to mohla být silná záležitost :)

 

DarthArt
28.05.2021 21:32

"Tělocvik zeměpis" s červenou koženicí? No to by mě v životě nenapadlo - není tam tak moc vidět ... tu scénu jsem viděl asi padesátkrát, ale že je to Láďa Kalabus ... to to jsi mě potěšil! Děkuju!!

Jo, se Švorcem si tu debatu vzpomínám ... a dnes jsem si zase myslel, že je to choť. No jo, 44 už je věk :)

 

Prowler80
28.05.2021 18:12

Já to neviděl dobrejch dvacet let, leč krátce dozajista se tam zjevil. Samotnej konec 11. dílu. Zbyněk pílí s Veronikou se rozžehnati, ona v okamžiku témže dychtivě z vrátek spíchá. Krátce spolu pohovoří, mezitím přijíždí auto s jakýmsi chlapíkem, jenž k nim následně zamíří. Verča jej Zbyňovi představuje co kolegu(zemák, tělák?). Poté v onen vůz nasedá, vstříc výzvám noci temné následně kamsi spolu ujíždějí. A právě onohož tělocvikáře představoval předmětný, níže zmiňovaný Vlasta Slezáků. V následujícím díle se neobjevuje, to tam maj nějakou chybu, alespoň si jej už nevybavuji.
Uvedený TV filmek s Vencou Švorcovym jsi již zmiňoval, viz naše debata ze dne 19.8. loňského roku. Tehdy jsi jej ještě mylně považoval za Jiřčina chotě. Očividno, že daný snímek notně oblibuješ.:-)

 

DarthArt
28.05.2021 15:10

V IO si ho nikde nevybavuju, podle CSFD má být ve dvou dílech, ale nikde ho tam nevidím - ani v projekční kanceláři v Hlubočanech, ani ve výzkumáku v Hradci, ani v Praze na ÚV, ani na pohřbu Zbyňkovy tety z děcáku ... tak kde je? Jinak jméno herce je Vlastimil Slezák.

Já, když chci něco kratšího a údernějšího, volím "Kdo hledá, najde". Hlavní role Václav Švorc, jinak zcela neznámá jména, snad jen jen starej Zounar v roli podvodnýho náměstka, co krade na pračkách a staví si z toho chatu na Liberecku.

 

Prowler80
28.05.2021 14:53

DarthArt: Jó, ten byl dobrej. Onen představitel (jméno z hlavy nevylovím) se mihnul i v IO + JSBP, jinak si ho z ničeho nevybavuju. Mimochodem poslední celovečerák se Svojtkou(jedna z vedlejších rolí), Sequensův "Ta chvíle, ten okamžik"; velmi zdařilé dílko.

 

DarthArt
28.05.2021 14:29

Fenris: No to si piš, že "Spaceballs" jsou nejlepší Starwars ... takovou samozřejmost snad ani nemusíme říkat nahlas :):)

Prowler: Doporučuju taky infernální postavu Ládi Kalabuse z Epizody III - nesnáší tajemníka, protože ho krotil v padesátých letech při kolektivizaci a v osmašedesátým, ale tajemník je charakter, protože když Láďa Kalabus, zemře, jede mu odhalit pamětní desku. Dokonce kvůli tomu nestihne .... ale to bych už prozradil rozuzlení .... těš se, poslední epizoda tajemníka je nervydrásající !!!

 

Prowler80
28.05.2021 14:17

No jó, já viděl naposledy Pomstu Sithů, takže mi de facto uniklo 5 bijáků + ten kreslenej, jak tak zjišťuju. Po Plátenickym a Hamrákovi na to vlítnu. Ta figura zeťáka v podání Svojtky též vcelku zajímavá, stejně tak život samotného představitele(mj. postupně po jednom dítěti s Macháčkovou, Janěkovou, Bouškovou). Kdys jsem jej zazřel s rodiči a prarodiči v Národním. Onohož večera účinkoval též Luťanský(tou dobou jeho nejlepší kámoš), jehož tragický konec jest dodnes obestřen ještě většími nejasnostmi.

 

Fenris 13
28.05.2021 14:03

Čím jsem starší, tím víc dospívám k názoru, že nejlepší Star Wars jsou vlastně Spaceballs. Ať zůstává De Švorc s vámi!

 

DarthArt
28.05.2021 13:44

Valič: Tyhle sofťácký verze tady ani nevyvěšuj, my jdeme rovnou k tématu. Nejsme žádný měkkouši, nýbrž tvrďáckej metalovej opyramidovanej web !!!!! :)

Mimochodem, v podobném filozofickém duchu se nesl snímek "Penetrátor", který jsem měl jednu dobu ve své sbírce. Taky šlo o coververzi jednoho osmdesátkového science fiction, jen si tam tvůrci dali více záležet s vyústěním příběhu.

 

Valič
28.05.2021 13:08

Já jsem z těch novějších dílů Star Wars taky neviděl nic, ale tohle vypadá celkem dobře:

https://www.youtube.com/watch?v=1Ctrqp_nmBk

Nejsem si ale tak úplně jistý, že se jedná o oficiální součást té Lucasovy ságy. :-)

 

DarthArt
27.05.2021 13:33

Prowler: Můj favorit je inženýr Vejřík a samozřejmě tajemník. Nové dva díly SW - já spokojen, ale těžko soudit obecně.

 

Prowler80
27.05.2021 13:04

DarthArt: Naprosto souhlasím. Z té sequelové trilogie jsem neviděl ni jedinou. Stojí to vůbec za to? Nyní jedu od 15. ten Okres na severu, každej tejden dva díly. Švorcka je bohyní!!!

 

DarthArt
27.05.2021 12:36

To je taková ta věc, že jestli Tě danej fenomén chytí nebo ne, je otázka čirý náhody. Správnej věk, místo, moment. Já už SW samozřejmě dneska taky tak neprožívám, ale v devadesátkama jsem v tom byl až po uši.

 

Stray
27.05.2021 11:44

Já jsem si už dávno uvědomil, snad s vyjímkou zhruba půlročního období v roce 2005, kdy jsem si poprvé projel všechny díly Star Wars až po tehdejší novinku Pomsta Sithů, že tenhle fenomén nikdy nebude úplně pro mne. Není to špatná pohádka, ale že bych z toho děsně uchcával, tak to fakt ne. V podstatě je tam víc momentů, kdy si člověk spíš říká, jaká je to ptákovina.:-) A i z toho důvodu, že jsem ty filmy ze sedmdesátých let neviděl s časovým předstihem, tak jsem si snad ani neuvědomoval ten rozdíl mezi epizodami IV-V-VI a I-II-III, krom navýšených digitálních efektů.:-) Co mě na tom bavilo, byly ty chvíle kdy mluvil Darth Vader, u toho se fakt šlo smát.

 

DarthArt
27.05.2021 10:59

Já jsem naopak s disneyovskou trilogií (vlastně dvěma filmy, protože ten třetí nikdy nebyl natočen a to v kině byl jenom fake :) mnohem víc v pohodě než s Lucasovými I-III. A to hlavně proto, že to, co Lucas natočil na přelomu milénia, úplně ztratilo humor (pokud si odmyslím Jar Jara šlápnoucího do hovna nebo Anakina jezdícího na klíštěti). A právě humor je pro Star Wars naprosto nezbytný - dost dobře nelze brát úplně vážně pohádku, kde pochodujou krabice nabarvený na stříbrno, dědci v pláštěnkách se řežou svítícíma košťatama a všichni se bojej komickýho robota s umělohmotnou wehrmachťáckou přilbou :)

Nadsázka přítomná v první trilogii prostě spolu s ohromujícími efekty dala celému cirkusu ten kultovní a nesmírně přitažlivý nádech - krkající žába před Jabbovým paláce, Jabbova zlomyslná opička Salacious Crumb, senilní Yoda mlátící se klackem s R2D2 nebo růžový obří červ žijící v pustém asteroidu ... to je přesně ono! A mám pocit, že v VII-VIII se na to podařilo hezky navázat - hlavní záporák je v podstatě směšná figura, ze které mají všichni prdel, mimozemšťani jsou zase tak krásně dětinští, že nevíš, jestli nevypadli od Gremlins,... prostě mě to baví. Epizoda VIII je navíc krásně temná, bezútěšná, žádné nadlidské výkony, nýbrž partička zoufalých nešťastníků snažících se poslepovat, co se dá .... a samozřejmě naprosto dokonalý Mark Hammill coby cynický Jedi vyrostlý z dávných báchorek o lásce a spravedlnosti.

Díky tomuhle filmu se pro mě Luke Skywalker stal nejoblíbenější postavou seriálu, i když dále bojuje s Obi-Wanem, který je nejsvětlejším bodem série I-III. Ta mě naopak hrozně sere tou smrtelnou vážností, která zabíjí veškerý potenciál - spoustu nových lokací, spoustu zajímavých postav i celkový příběh. No a zmiňovanou "Pomstu Sithů" považuji za největší provar celých "Star Wars" - kromě toho, že je to celé strašně šablonovité a je z toho na kilometry cítít, jak chtěl Lucas udělat majstrštyk svého života, ale už v sobě neměl žádný oheň (je to vlastně skoro stejný případ jako u Ridleyho Scotta a toho jeho "Covenantu"). Ten film je jako skládačka, kde nesmí nic chybět - všechno se musí propojit, aby to do detailu navazovalo, musíme tam vrazit Hvězdu smrti i toho pitomce Tarkina, musíme tam udělat největší bitvu všech dob, odhalený císař se musí smát nejdémoničtěji že všech démonických smíchů v historii .... ach jo. A když už jsme u toho císaře, tak zatímco v epizodě VI je to děsivý seschlý stařec se zkažeností ve výrazu tváře, v epizodě III je to spíš kýčovitá postava z Matějské pouti - ta jeho ohořelá tvář mi silně připomíná gumovou masku Freddieho Kruegera, kterou jsem si pořídil v devadesátých letech na Karlově mostě. Přitom to bylo vše úplně zbytečně - podle kánonu má Palpatine ksicht svraštelý od temné strany síly, nikoli kvůli nehodě. A celkově mimořádně špatný výkon Iana McDiarmida, který ve chvílích, kdy jako chce být zlý, působí jak z mexické telenovely - fakt strašné deklasování kultovní postavy.

Z těch nových filmů jsem byl ale nejspokojenější s "Rogue One" - žádné seberžroutství, žádné rekordy, nýbrž fantasticky cválající film s tématem Star Wars, lidi tam bojují a umírají, nemají nadpřirozené schopnosti hýbat raketami nebo způsobit vesmírné zemětřesení, bitva v závěru chytne za srdce a oslí můstek k epizodě IX je dokonalý. Takhle má vypadat využití poteniciálu k pokračování.

HOWGH !!!

 

KrebsKandidat
26.05.2021 22:24

J.Rose: No, mohlo to byť dlhšie, kludne áno. Mne osobne tá premena taká rýchla neprišla, ale mohli sa v tom pitvať aj dlhšie (keď dva filmy nestačia...)

Myšiak zarába prachy, to sa deje :D Možno až geniálne. Si počkajú pár rokov, vyhlásia poslednú trilógiu za legendu a natočia na novo. Postup možete opakovať kým sa nájdu diváci :D

 

J.Rose
26.05.2021 21:35

KrebsKandidat: Tuším, že DarthArt Pomstu Sithů moc nemusí. Osobně ji z prvních tří dílů, mám asi také nejraději i když mi tam vše přijde strašně zrychlené. Honem, honem jen aby tam bylo vše. Klidně to mohlo být o hodinu delší. Především ta přeměna Anakina byla jako z rychlíku. S trochou nadsázky se dá říct, že o přestupu na temnou stranu rozhodl jeden rozhovor. Jo a Darth Sidious má v originálním znění parádní hlas!


Tomu co s vesmírnou ságou předvádí Disney, ale upřímně nerozumím.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist