Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

KrebsKandidat
26.05.2021 21:18

DarthArt: No keď inak nedáš, tak štyri diely boli! Posledné slovo :D Alebo ani nie :D
Mne sedmička prišla ako číry remake Novej nádeje. Najlepšie to zhodnotil Han Solo, "No a? Je prosto velká." Nič nové...

Poslední jediova, bolo úplne sklamenie v kine. Ale, po vzhliadnutí Vzostupu Skywalkera som bol nútení Johnsonovi pár bodov, teda jeden a pol pridať a prišiel si na 4 a pol. A to ten film nedáva zmysel. Hrdinostvo pilotov pri boji voči Hviezde smrti nemá zmysel, stačil im jeden šuter s hyperpohonom, keby nechceli obetovať ani jeden krížnik.

Posledný diel som ako jediný videl celý len raz... Desné sklamanie. Nehovoriac o tom, že negoval celú ságu. Stačilo Skywalkera naučit pomocou sily liečiť a bolo by po deviatich dieloch :D

Jednotka ušla, do kolien som síce nešiel ale dalo sa to. Dvojka lepšia, dá sa pozerať aj teraz. Pomsta Sithov, bez problémov priznám, že je to môj najoblúbenejší diel, spolu s Impériom vracia úder.

Takže povedzme, tri až šesť.

 

DarthArt
26.05.2021 19:21

KrebsKandidat: Tak dobře, ale v tom případě tří ;):)

 

KrebsKandidat
26.05.2021 18:47

DarthArt: Hviezdnych vojen bolo šesť :D

 

spajk
25.05.2021 22:50

Včera Archa, dnes Chrám a Křížová výprava.
Chrám vcelku slabota, co se týče výpravy a cestování po světě. Zápletka taky nic moc, ač z pera Lucase. Co se ovšem povedlo, byly profese jako vynikající nasnímání a atmosféra starověkého rituálu a úplně nejvíc nejlepší honička v důlních vagonech. To byl top filmu.

Křížová výprava je nejmladší a je to na filmu dost znát. Kvalitativně na úrovni jedničky, skáče se z lokace do lokace. Zápletka prvotřídní, možná lepší než Archa. Co oceňuju nejvíc je skvělý humor a perfektní gagy (např. mluvila ze spaní). Samozřejmě jiskřící chemie mezi Fordem a Connerym tomu hodně přidává.

Zítra v plánu čtyřka. V pátek Drsná banda a tu jsem nikdy neviděl. Těším se.
Ten Jarda je stejně formát! To byl kauf!

Já si Premiere taky občas kupoval a jestli si to dobře pamatuju, ke konci vycházela i mini eko A5 verze a tu jsem měl rád. Dnes už bych tak malé písmo nepřečetl. Filmy jsou strašně atraktivní téma.

 

Pekárek
25.05.2021 21:05

Indiana 4, to bylo zklamání.

 

J.Rose
25.05.2021 20:47

DarthArt: Na tom co píšeš určitě něco je. Star Wars VII vnímám vesměs kladně a IX jsem měl problém zhlédnout do konce.

V případě Jonese jsou mé obavy patrně ovlivněny špatnou zkušeností s Královstvím křišťálové lebky, které se mi krajně nelíbilo.

 

DarthArt
25.05.2021 18:03

J.Rose: Někdy to vyjde, někdy ne - včera jsem koukal na Star Wars VII a liboval si, jak zdařile tam probudili Hana Sola ... a radši nemyslím na Epizodu IX, kde z něj naopak udělali totálního šaška. Tedy přesně řečeno, udělali šaška z celých Star Wars. Můj kamarád to ale zachránil výstižnou filozofickou větou: "Prostě to ber tak, že Star Wars mají osm dílů a hotovo! To další není!"

 

Stray
25.05.2021 16:51

Já se spíš divím, že do toho Harrison Ford skoro v osmdesáti ještě šel. Doslova kloubouk dolu, pokud na to má. :-)

 

J.Rose
25.05.2021 16:40

Spajk: Trochu se toho bojím. Některé legendy, by se neměli za každou cenu budit.

 

spajk
25.05.2021 15:55

Koukám na Archu a stahuju další díly a jak tak koukám do wiki v jakém sledu to šlo, vyskočilo na mě toto: https://cs.wikipedia.org/wiki/Indiana_Jones_5

 

J.Rose
23.05.2021 15:16

Díky. Jsem rád, že se vám článek líbí. Psát Jonese je samozřejmě radost. Bohužel jsem neměl tu čest zažít premiéru Dobyvatelů v kině. Poprvé jsem trilogii viděl kompletně až v televizi. Tehdy ji s velkou pompou uváděla TV Nova. Pamatuji si dobře, ty ambiciózně pojaté do nekonečna opakované spoty. Indy vybíhá z tunelu pražského metra a v zádech má obří balvan. Tuším, že ke každému dílu byl natočen jeden takový spot.

 

Prowler80
23.05.2021 13:59

No jó, v našich kinech premiéra v srpnu 1985, byl jsem na tom ve Sněžníku. První americkej biják, kterej byl nadabován i na 70mm kopiích, předtím byly dabovány pouze 35mm kopie(pokud to vůbec bylo nadabováno), 70mm kopie byly z technických důvodů s titulkama. Ve Sněžníku třeba v prosinci 1984 E.T. - Mimozemšťan ještě s titulkama. Jo, zajímavý, že hlavní dvě postavy tehdy dabovali Frej a Balzerová. Jeden z posledních dabingů si tam střihnul V. Besser(pro neznalé mj. Divous ze Schmidtovy pravěké trilogie), kterej namluvil toho M.Brodyho. Tento dabing jsem slyšel jedinkráte. Někdy v ´93 novej dabing pro VHS od HCE též s Frejem a Balzerovou, ovšem celkově kvalitativně mnohem slabší. Pak to dávala Nova 2002(velká kampaň před uvedením) se Štěpničkou a Svobodovou. Chrám zkázy běžel v našich kinech poprvý těsně před hadrákem, tentokráte se Soukupem a Balzerovou. První tři díly mám moc rád. Pěkná recenze.

 

spajk
23.05.2021 11:44

Jeden z prvních, možná úplně první biják na který mě vzal táta v Praze do kina.
Okolo Václaváku bylo tehdy kino snad v každé pasáži a vždycky, když jsme přijeli za babičkou na víkend, zvládli jsme minimálně dva filmy v průběhu běhání mezi všemi těmi jugoslávskými, polskými a ruskými kultůrami, kde se daly sehnat licenční vinyly. Krásná doba pro 12-14 letýho kluka. Jak já se vždycky do Prahy těšil :-)

Díky Jardovi za překrásný článek plný zákulisních informací. Jdu si to někam stáhnout v hd kvalitě a večer si to pustím. Škoda že nikde nevidím režisérský střih v prodloužené verzi. Zřejmě není na trhu.
Těším se na příští sobotu, co bude za filmový článek!

 

-k-
23.05.2021 10:01

Díky za spoustu informací, o kterých jsem neměl ani páru. Tenhle film jsem už jako školáček viděl pro jistotu dva dny po sobě a poté ještě nesčíselněkrát... Na světě je krásně, když jsou ke čtení takovéto články :)

 

KrebsKandidat
21.05.2021 20:12

Lord VILE: Pozerám čo to je, tá Legenda o zlatej perle a hľa, to som kedysi dávno tiež videl a vtedy sa mi to teda celkom páčilo. Vďaka za pripomenutie.

 

Lord VILE
21.05.2021 18:07

Tak to je naprostá klasika žánru.Tenhle film jsem taky prvně viděl ještě za totáče coby smrkáč, možná tak čtvrtá třída ZŠ rok 1985.Bylo to na dovolené, škvírou v plotě letního kina v autokempu Rozkoš u Náchoda. A tenkrát bylo kino vyprodané na obě promítání.Pamatuju, že hodně lidi stálo za plotem se mnou i na silnici nad kempem u hotelu.Naprosto mě fascinoval ta scéna z koulí a závěrečná pasáž po otevření archy.

Nyní mi tak vytanul na mysli čínský film na téma archeolog-zloděj, který se jmenoval Legenda o zlaté perle 1987.Myslím, že to byla taková směsice dobrodružné komedie, kung-fu a sci-fi.Od té doby jsem to neviděl.

 

Konnie
21.05.2021 13:14

Jééé, to jsi mi udělal radost takhle při pátku!
Pamatuju se jakoby to bylo včera, jak jsem, jakožto dítko školou povinné, zírala se spadlou čelistí na ten kámen, co se na mě řítil z plátna v jednom polském kině o letních prázdninách (tam tyhle filmy, jako třeba i Star Wars, dorazily vždycky nějak dřív...) Až teď mi vlastně dochází, že jsem měla docela osvícené rodiče, že mě s sebou brali na takové bijáky :-)))
Díky za počtení!

 

KrebsKandidat
21.05.2021 09:51

Pekne, pekne, ďakujem, príjemné piatkové ráno si mi spravil týmto.
Jednotka a trojka sú veľmi vydarené.
Indiana Jones a Chrám zkázy mi príde ako mierne vybočenie, je taký temnejší.

 

Fenris 13
21.05.2021 07:55

Nádhera! Jo, takovéhle filmy už nikdo nenatočí. Indy 1-3, to je nesmrtelná klasika, která patří k létu stejně jako Mrazík a Hans Gruber k Vánocům. Byť nejlepší díl je imho trojka, protože souhra Forda s Connerym je prostě skvostná. Leč Dobyvatelé tu byli první a kdyby tam bylo jen prvních patnáct minut v džungli, tak je to prostě legenda.

Jo a potešils zmínkou véháeskových časů…pamatuju, že Evil Dead jsem viděl s partou spolužáků ještě za komára, mohlo nám být tak 10-11. Já to pamatuju jako Ducha lesa nebo taky Lesní chatu. Kurva, měl jsem z toho noční můry ještě snad po měsíci :-) Další strašidelnou kultovkou byl Americký vlkodlak v Londýně. A samozřejmě jsme takhle sjížděli i Komando, Predátora, Conana, Ramba…a taky první porno :-))) Všechno se strašlivým jednohlasným voice-overem. Ale bylo nám to jedno, žrali jsme ty filmy a další den ve škole rozebírali scénu po scéně.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist