Boomer Space


Diskuse ke článku : GOJIRA - Fortitude
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Pekárek
15.05.2021 20:57

Kotzen mi na těch 70 sedí. V Decibel dokonce jen za 6, ale pravda jsou to hlavně metalisti.:-)

 

Stray
15.05.2021 20:03

No já už taky vím, že jsem pro tentokrát mírně ulít.:-) Musím si to pustit, teď jsem někde... pořád ještě 80%.

Naopak KOTZEN/SMITH bych zvýšil ze 70% na 80% a THUNDER vlastně taky. Přiznávám, že se mě letos nedaří přisuzování procent, co budou držet. Naštěstí je to vždy jen o 10%.

 

Smolik
15.05.2021 18:17

Žádné album Gojiry se mi neoposlouchalo tak rychle jako Fortitude. Po dvou týdnech musím trochu přehodnotit názor - nejslabší album Gojiry od.... nevím, od debutu? Teď už to mohu říct naplno - je to zklamání. Po pěti letech čekání velké zklamání. Jaký balzám je si pustit po novince třeba LEnfant Sauvage.

 

Stray
14.05.2021 10:31

Mám vinyl. Zvukově mě to nepřišlo úplně bombový, ale líbily se mě ty songy a nápady v nich. Monumentálnost beru jako plus každopádně, v případě GOJIRY obzvlášť. Opravdu nechci něco na způsob MESHUGGAH. Asi nemám tak dobrou aparaturu, abych si stál za tím, jestli je ten zvuk středně dobrý a nebo dobrý jen z jedné třetiny. ve Sparku jsem si přečetl rozhovor s bubeníkem, kde se zmiňovalo, že album má zvuk skvělý, takže to třeba můžeme shrnout odpovědí, za kterou bude třeba někdo rád - že autor je hluchej blbec. :-) Magmu mám na cd, ty albu jsem nesrovnával, poslechově neporovnával, v podstatě věřím, že u staršího alba by mohl být zvuk lepší, ale já ve svých článcích nezaměřuju pozornost zrovna na tohle, chci tpo hnát vždy co nejdál od technicky popisné stránky, ten text.

 

Stanislav
14.05.2021 08:26

O 50 % horší než Magma. Vykradené riffy, únavné monumentální vokály a děsivě překomprimovaný zvuk bez jakéhokoliv náznaku dynamiky. Už jen za pokračování ubohé loudness war v roce 2021 si ta deska nezaslouží tak vynášet do nebe jako v recenzi. Slyší to autor vůbec? A pokud ano, to mu ten zvuk, který dělá z posluchačů blbce, jako vůbec nevadí? Oproti Magmě veliké zklamání a rozčarování.

 

J.Rose
12.05.2021 19:29

Tak třeba já jsem splachovací. Flegmatik co nic neřeší a konfliktům se snažím vyhýbat. Pokud konflikt přijde, tak neútočím a v klidu si třídím myšlenky a vhodnou argumentaci. Jednou, maximálně dvakrát do roka, to končí hlasitým prásknutím dveří.

Co se internetu týče, tak platí to samé, jen v mnohonásobně větší míře. Pokud mi někdo napíše, že jsem idiot tak se nic neděje a většinou to nechám bez reakce. Případně odpovídám velice slušně, což protistranu ještě více vytáčí. Neexistuje nic více anonymního a krajně neosobního, než internetové diskuze. Na druhé straně může byt elegán v sáčku s doktorátem v kapse. Stejně tak ale třeba magor v korzetu, s análním kolíkem v zadku, pomazán od hlavy až k patě jahodovou marmeládou.

Nikdy jsem se ve virtuálním bordelu s nikým nepohádal. Proč taky? Takzvaný Troll, si vždycky bude stát za svým a především, nikoho z těch lidí reálně neznám. Člověk má už takhle problémy v soukromém životě, proč si ještě zvyšovat tlak? Onehdy mi na FB kdosi pod filmovým postem napsal, že jsem blb co si hraje na velkého kritika. Co má být? Ano pane, osobní preference každého, nechtěl jsem se vás dotknou, přeji hezký den. Hotovo. Správce dotyčného člověka vyhodil ze skupiny a tím to haslo. Pokud však dialog krásně plyne, probíhá rozumná výměna názorů a diskuze je podnětná, tak si to vysloveně užívám. A přesně tohle CrazyDimond v 99% nabízí. Nebe bez mráčku neexistuje, patří to k životu a tak to také beru.


 

DarthArt
12.05.2021 19:15

Jak zvládáme konflikty v reálném životě? Můžu mluvit jen za sebe - no jako každý jiný, někdy dobře, někdy špatně. Ale tady v té kauze jde o něco jiného. Tady na CD si chci odpočinout, najít si klidný koutek a sdílet svou vášeň s podobně naladěnými lidmi. Pokud by někdo chtěl, abych ty konflikty "z povinnosti" sváděl i tady, skončil bych. A víc bych psal něco jiného, co mě mimochodem uživí.

 

Mickej
12.05.2021 18:43

Nemyslím to nijako zle, len by ma zaujímalo ako zvládate konflikty v reálnom živote.

Späť k tej novinke, preliezol som diskografiu a chápem aj Straya aj oponentov. Ja osobne zbožňujem aj starú aj novú éru a novinka tento rok určite pôjde do top 10 a ten vývoj, ktorým si prešli mi príde prirodzený a logický, preto sú veľkou kapelou.

 

DarthArt
12.05.2021 13:07

Škoda přijít o diskutéra - no u komentářů typu "si asocialny egocentricky kokot, ktory neznesie iny nazor či kritiku, a s ktorym sa vychadza iba veľmi ťažko" nebo "jste do sebe zahledění povýšenci, kteří snesou jen nekritické adorování" to škoda není. Co někoho motivuje k tomu, aby šel na stránky, jejichž tvůrce nesnáší, a tohle jim tam psal? A to vše v bezpečí anonymity pod neexistujícím jménem? Já mám taky několik webů, jejichž provozovatelé mi nesedí, ale určitě jim nemám potřebu vykládat, jací jsou to idioti. Proč bych jim to měl dělat? V jejich domovském prostoru? Není to náhodou trochu nezdvořilý?

To je jako kdybych přišel do holičství, kde dobře stříhaj, oni mě tam ostříhali zadarmo, a já bych si pak nechal zavolat majitelku a sdělil jí, že je nepříjemná arogantní kráva a já jí pohrdám. Ale že si jí nebudu všímat a budu si pro to ostříhání grátis (který za mě ale ve skutečnosti platí ona) chodit dál a ji budu ignorovat.

V českých diskusích na hudebních webech se rozmohl nešvar, myslet si, že redaktor musí snést jakkoli tvrdou (i sprostou) kritiku, protože jen tak je to profesionální. A že bez diskutéra byl nebylo stránek. Není to pravda. To platí možná na webech, který jsou výdělečný, protože tam kritika čtenáře vede provozovatele k tomu, aby upravil obsah pro co největší masu a vydělal co nejvíc peněz. Ale to v našem případě absolutně nefunguje - my tady všechno vytváříme z nadšení, ze stejného nadšení si také dělíme finanční náklady, po nikom nechceme ani korunu, tak nechápu, proč bychom si museli nechat líbit nadávky, že jsme arogantní kokoti.

Bonus pro nás je vlastně jen to, když v diskusi najdeme parťáka, který cítí podobné emoce k dané hudbě (nikoli nutně stejný názor), internetový prostor nás sblíží, ač jsme jeden z Třince a druhý z Prachatic, a pokecáme si. A je zcela logické, že v takovém prostoru očekáváme pozitivní emoce, klídek, pohodu, nikoli nadávky a světácké rady, jak to máme dělat. Tyhle stránky nejsou veřejné fórum dané ze zákona, tohle jsou otevřené dveře k nám domů. A že si k sobě do obýváku nebudu zvát lidi, kteří mi nadávají, to je snad logický, ne? Z druhé strany - když zjistím, že můj hostitel je opravdu kokot a idiot, tak tam příště nepůjdu, ale určitě ho nebudu navštěvovat každý týden, abych mu sdělil, jakej je blbec.

On ten virtuální prostor možná mate, ale stránky nejsou generátor náhodných shluků písmen z počítače, nýbrž desítky a stovky hodin tvrdé práce bez nároku na jakýkoli honorář, naopak s "bonusem" skládání se na provoz. To by si měl každý "kritik poměrů" uvědomit, než začně světácky a šmahem odsuzovat. Na druhé straně to totiž může vyvoat deziluzi a ztrátu v něčem podobném pokračovat - já tím prošel asi před dvěma měsící. Pak má člověk to chuť buď zabalit, případně vypnout veřejný přístup na web, což by ale odnesli všichni, kdo přijdou v přátelském duchu.

 

Stray
11.05.2021 21:28

1.Mě nepřišla špatná, ale relevantní taky ne. Vidím tu věc z jiné perspektivy a velkou roli hraje můj přístup k té počáteční fázi GOJIRY, která mě vlastně ani nestojí moc za zmínku. Ale ať si tomu klidně kdo chce přikládá nějakej význam, já to tak prostě nemám a sdělil jsem to. Odpovědí mě bylo, že jsem na facepalm. Takže to co vadilo, byl ten následný průchod zadržované nasranosti vůči mě, kdy mě dotyčný přisuzoval roli, se kterou nemám nic společného. Možná i pro to je vlastně dobré vypouštět ty ryzí názory (ryze mé, pro někoho naopak za hranou), aby si člověk rovnou udělat ve vztazích jasno. Jsem dělníkem webu, ne někým, kdo chce exhibovat. Když v tom budeš ležet dnes a denně a pak vystčíš hlavu, tak ti ani nepřijde divný hodit do diskuse pak nějakej razantnější příspěvek na něčí adresu, vnímáš to jako že na to máš právo. Naopak Smolika jsem vůbec neřešil, pochopil jsem, jak to s tím Babišem myslel a nebral jsem to na sebe.

2. To je právě ten rozdíl. "Škoda přijít o diskutéra" je pohled naivního nezaujatého návštěvníka, který to vidí jen v tom smyslu, že ztratí parťáka do diskuse. Což lze chápat. Já na to ale koukám pohledem někoho, kdo se webu věnuje od chvíle kdy přijde z práce, až po dobu kdy jde v jedenáct spát. A z téhle události se mě potvrdilo, že plýtvat energií na někoho, kdo už nikdy na mě nebude mít dobrej názor, je nesmysl. Já se tomu klukovi nepotřebuju zavděčovat, nepotřebuju vědět, že sem bude nadále chodit, řekl jsem to, jak jsem to cítil, on se také vyjádřil, nebylo to příjemné, ale to je celé. Jaký smysl má udržovat si v diskusích někoho, kdo jede v negativistickém módu vůči mě? To není ani nulovej příjem pozitivní energie, to je její jednoznačný odběr. Kluci co tu už píšou taky nějakej ten měsíc či spíš rok, to vidí stejně. Diskuse tu dřív nebyly, nechal jsem je dodatečně přidělat za každým článkem asi po dvou letech fungování, promýšlím každou detailní věc, co tu vzniká, tak se přeci nebudu radovat z toho, když mě za to někdo bude mejt hlavu ve svých blitkách - to myslím na ty slova o asociálnosti apod., nikoliv na názor na hudbu. Ten ať má každej, jakej uzná za vhodné. Moje vidění té situace připomíná ubytování a nakrmení bezdomovce, který si pak hodí nemytý nohy na stůl a stěžuje si, že na jednom chlebíčku nemá dost šunky a na druhém mu chybí okurka. Víš co, to fakt radši nic...

 

afro
10.05.2021 14:35

1. Mně to přišlo od D. jako relevantní a trefná poznámka a měl jsem potřebu sdělit, že na Smolika jsem nereagoval. Ale to už je jedno a je to vlastně malichernost.

2. No nechci. Tak snad jen, že mi připadá škoda přijít o diskutéra.

 

Stray
10.05.2021 12:54

afro: 1. Zmiňoval, viz "Heh, že "uřvané" ...to je ako si po Load pustiť Master Of Puppets a sťažovať sa, že je to moc rýchle a tvrdé :-)", přišlo mě to totiž jako pohled z perspektivy, která nikdy nenastala. K METALLICE jsem se poprvé dostal v době And Justice For All a už v době Master Of Puppets byla ta kapela ve společenském měřítku mnohem dál než kdy je a byla GOJIRA, bez ohledu na to, čí hudba se komu zdá za promakanější a lepší. 2. Ty se o tom fakt chceš ještě bavit?


Já se především snažím reagovat co nejupříměji. Zmíněnou poznámku o poslechové sluneční soustavě s nápisem SEPULTURA jsem považoval za odlehčující hlášku. To, co si myslím o staré tvorbě GOJIRY, není vůbec důležité. Po pravdě jsem to kdysi slyšel tak nějak letmo a nebavilo mě to. na podobnou hudbu bych článek nepsal, na nové desky však ano.
Demonick tu má tu historii, že kdysi si stěžoval (už nevím na co), každopádně mě to přišlo dost kuriózní, protože jsem si nedovedl představit, že člověk se zdravým nadhledem a ať už kladným či záporným vztahem k webu, by tady něco podobného řešil. Takže jsem se ho zeptal - "a ty máš k tomuhle webu kladný a nebo záporný vztah?" Na což mě odpověděl, že "je to přeci jedno". No mě to třeba jedno není, já tu nechci lidi, co web nemaj rádi. Přičemž v případě kladného vztahu mě to celé vůbec nepasovalo (nedovedl jsem si představit někoho, kdo má ty stránky rád, že tu věc rozněcuje) a u záporného jsem věděl, že mám před sebou blba, kterej obuzerovává i místa, na kterých mu nezáleží. Nemám potřebu kontroverzí, ale nebudu přeci reagovat "dáme si na to bacha, je to součást naší práce nechávat na sebe kydat výkaly. děkujeme" Soráč, to není součást naší práce. Takové čtenáře velice rád přenechám jiným.

 

afro
10.05.2021 10:32

Stray> No já nevím teda... Podle mě reaguješ na Demonickův příspěvek srovnáváním Metallicy s Gojirou, kdežto Demonic to vůbec nezmiňoval.
"METALLICA v době Master of Puppets byla vrcholná záležitost metalové scény, která doprovázela Ozzyho Osbournea na halovém turné, kde každý koncert vidělo 15tisíc lidí, kdežto GOJIRA v době From Mars To Sirius byla zaměnitelná klubovka stavící na tvrdých riffech a technické vycizelovanosti, bez toho aby se taky zamysleli nad skladatelskou prací jako takovou."

Jinak samozřejmě respektuju pohled recenzenta a je dobře že jsi tu svoji základní premisu pro hodnocení ve vlákně zmínil, i když je z dlouhodobého pozorování celkem jasná a úplně se neprotíná s mým pohledem na věc.

 

Stray
08.05.2021 08:09

Reakce toho člověka děsí. Vůbec netuším, co se takovým lidem honí hlavou. Přemýšlím nad tím, zdali se tomu dalo předejít, aniž bych si zakázal psát diskusní příspěvky na svých stránkách. Pár lidí sem sice přestalo psát komenty, ale když kouknu na denní návštěvnost, jedem od ledna rychleji vzhůru než za celý rok předtím (včera zhruba 850 a to byl pátek, jeden ze dnů s nejmenší návštěvností, níž už je jen sobota). Jedinou cestou asi bude omezit ty příspěvky na hraně, s mou tradiční alegorickou nadsázkou, se kterou jsem sžitej odedávna. Že se to lidí dotýká je asi blbý, stejně jako to, že mě to tak prostě baví - solitérství je ctnost. Zaměříme se tedy pouze na špičkový článkový servis.:-)

 

Pekárek
07.05.2021 17:02

Jj na rýpnutí se smajlíkem docela ostrá reakce:)

 

Special One
07.05.2021 15:46

Demonick: Takže ty mě nazveš asociálním egocentrickým kokotem, já Tebe posléze určitým typem Slováka, a z celkového pohledu máš pocit, že Ti nadávám? Fakt dobrý. Není to nějaký divný?:-) Copak je Slovák nějaká nadávka? Vždyť to je jako bych ti řekl, že seš "trochu hysteričtější Čech". Podle mě tu nadáváš jen a pouze ty a navíc ve stylu, který opravdu uráží. Asociální je podle mne člověk, který ubližuje druhým lidem, mým prohřeškem je pouze, že ne zrovna dobře snáším stav, aby na mě mluvili lidi s blbými názory a s jednáním bez úcty. Co je na tom asociálního, když odmítám názory někoho, kdo je schopen dát IRON MAIDEN The Number Of the Beast 7/10 a naopak velebí nějaké uřvance? S tím ubožákem jsi to trochu přehnal ne? Já si nepamatuju, kdy bych tu někomu nadával, natož někomu koho jsem v životě neviděl, to se tu snad nestalo vůbec nikdy. To je přeci každého hráče věc koho názory chce slýchat a číst. Nebudu Tě postrádat, tvé komenty mě blízké nejsou. Návštěvnost stránek je svobodnou volbou každého.

Smolík: Tak dík, to mám být jako já ten Babiš?:-)

 

Smolik
07.05.2021 14:57

Mám to tady rád, řeči o Slovácích jsou ovšem hodně za hranou, sorry. Víc se této diskuse neúčastním, dostalo se to jinam.
2Demonick - tvé komenty pod recenzemi jsou mi často blízké a proto doufám, že sem chodit nepřestaneš. Podívej, já nesnáším třeba Babiše a přesto na idnes také chodím :-)

 

Demonick
07.05.2021 14:41

Ano, ešte mi začni "nadavať", že som Slovak. Si ubožiak... Viem o par ludoch, čo kvoli tebe na tieto stranky radšej už ani nechodia a rád sa k nim pridam ;-)
Je mi to ľuto najmä skvelym člankom od Roseho, Hrivisa, Dartha (nech sa dari chlapci!), ale nemienim znašať osobné utoky za slušne vyjadrenie názoru k hud.albumu...

 

Stray
07.05.2021 14:14

Demonick: No dovol, do téhle chvíle si se tady poměrně často a poměrně razantně vždy k hudebním dílům vyjadřoval pouze ty, a já tomu nyní akorát přizpůsobil argumentaci. S bezproblémovým člověkem jednám vždy slušně, vždy nastíním mapu jak dílo vidím, svůj pohled a možnost jak to třeba může vidět někdo jiný, s radikálem tvého typu, co vždy někam vleze a napíše "naprostá sračka" a odejde, vysloví požadavek "napište CORONER", a pak za ty články ani nepoděkuje nebo na ně nezareaguje, co lítá napříč netem a aktivně diskutuje i na opravdu špatných webech, není o čem. Se mnou je těžké vyjít? Ty mě znáš? Ty se mnou jednáš? Každej kdo mě zná, ví, že se mnou je úplně normální vycházet, sorry. Seš přesně ten typ Slováka, co soudí jenom z komentů na netu, což je u vás nějakej národní sport, ty zbrklý závěry, já nemám povinnost se k člověku Tvého typu vyjadřovat s trpělivostí a zdlouhavě si povídat, když ty pastuješ do diskusí velmi často pouze kritické a opovržlivé komenty. tenhle web něco stojí, nejen peněz, ale práce a času mnoha lidí, jsem rád, že kolem sebe už soustředím jen ty dobré a v pohodě, proces očisty pokračuje. Díky za pozornost.

 

Smolik
07.05.2021 14:07

Calm down, guys :-) . Zatím to byla celkem pohodová diskuse s názory z různého spektra. Mám vážnou obavu, že dalším krokem "směrem k posluchačské vstřícnosti ještě dál" může být tímto směrem už jen větší vlezlost.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist