Boomer Space


Diskuse ke článku : GOJIRA - Fortitude
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Smolik
05.05.2021 11:04

Vyloženě průšvih to není, některé skladby nejsou špatné, byť se Gojira začíná vykrádat. Baví mě třeba dvojice Sphinx - Into the Storm. Fortitude - The Chant mě naopak celkem irituje. Ano, z Gojiry se stala velká kapela, která má ovšem svůj vrchol cca 10 let za sebou. Bohužel. Je to jejich nejpestřejší album, možná i kvůli snaze zalíbit se všem proto recyklují z různých svých období.
Kdo chce Gojiru ve vrcholné formě, která ji dostala tam, kde je, ať raději jde do něčeho z trojice From Mars to Sirius, The Way of All Flesh a nebo LEnfant Sauvage.

 

Stray
05.05.2021 09:49

Dostávám to snad sežrat? :-) To je v případě novinek nová role. I u "Modrých" tuto pozici "hluchých psů" obstarávaly jiná jména, byť oplývali pohádkárskou vyklidněností a před pusou jim trčela bambule studiového mikrofonu z obrácenej bratislavskej pyramídy.

 

kolemjdoucí
05.05.2021 09:36

Za mě taky celkem slabota, snad je Mastodonti nebudou následovat.

 

afro
05.05.2021 08:11

Předesílám, že mám za sebou pouze jeden poslech. První půl minuty jsem myslel, že M. Cavalera vydal nějakou další desku a pak jsem většinu času proklimbal, aniž by mě to nějak nakoplo z letargie. Třeba se to po pár posleších zlepší, ale mně už se nelíbila ani Magma, tak trochu pochybuju. V nejlepší formě byli IMO na From Mars To Sirius a i další dvě řadovky byly fajn. No a hl. koncertně byli vždycky skvělí (doporučuju živák 2014).

 

Prowler80
04.05.2021 17:00

Neskutečnej recyklát. 50%.

 

KrebsKandidat
04.05.2021 00:24

Drobné štylistické chyby sa robia ľahko. Ľahšie ako samotný text. Myslím ale, že takto je to lepšie. V každom prípade, profesionálnejšie.
Nuž, za absenciu môžeš kolegom dať domácu úlohu - dohnať zameškané.

 

Stray
03.05.2021 23:23

KrebsKandidat: Stalo se, upraveno. Napsáno pod časovým presem z jednoho tahu a bez odležení v neděli odpoledne, a vůbec, článkový výhled na květen není z nejoptimističtějších, zkušenost mě však radí neplašit, protože ty tři nahlášené absence (nebo spíš snížené možnosti k psaní u tří lidí, tak to vypadá jen na přihrávky mezi mnou a J.Rosem) nakonec nebudou tak horké.:-) Už to tu bylo mnohokrát, ta myšlenka, že následující tři až čtyři týdny budu psát pomalu jenom já a vždy to dopadlo lépe. Ostatní se pozvolna oklepou jen co absenci nahlásí a uběhne první týden.

 

KrebsKandidat
03.05.2021 23:08

Stray, možno by si mohol upraviť jeden zo začiatkov posledných dvoch odstavcov. Lepšie by sa to čítalo.

 

Jan Tleskač
03.05.2021 20:53

je fascinující vidět, jakým způsobem se tvorba Gojiry posouvá a mění, po někdejší jisté strojovitosti ani stopa, naopak dnes je její projev civilnější, hypnotičtější a přitom pořád agresivní. Dnes už je to dospělá kapela, která přesně ví, co chce a jak toho dosáhnout. Z desky cítím obrovské a oprávněné hudební sebevědomí. Takhle má vypadat moderní metal ve třetí dekádě třetího tisíciletí. Cením si zmínky v recenzi o absenci různých kudrlinek a serepetiček k vylepšení zvuku, praštilo mě to do uší taky a v pozitivním slova smyslu. I tak si ale myslím, že na vstup mezi mainstreamovou extraklasu to není, na to je hudební tvář Gojiry pořád příliš svojská a nemusí sednout každému. U mě zatím 9/10, ale každým poslechem to jde pomalu nahoru k desítce. Nemůžu se dočkat, až tyhle Frantíky zase uvidím naživo.

 

zdenos
03.05.2021 19:27

parádní recenze. GOJIRA je už dlouho velkou kapelou a bude ještě větší. Takto si vývoj dovedu představit.

 

Lord VILE
03.05.2021 17:39

https://rottencasket.bandcamp.com/
Německá podoba švédského old school death metalu.Trochu jako našinci SECTESY- SYMBTOMY. Martin aktuálně pro ROTTEN CASKET náhrává vokály na nové EPko!

 

lord Džoudemort
03.05.2021 15:47

na Gojiru jsem narazil až v posldních letech a jejich death metalové začátky mne minuly a zpětně ani nebaví. K death metalu Gojiru vážně nepotřebuji, tam mám své smrťáky např. nyní mne baví všechno od Martina van Drunena, třeba všera jsem narazil na to, že má další bandu Rotten Casket. Novinka mi dost paranoidně připomíná třeba poslední Slipknot, nebo letošní parádu Moonspell, je to takové pastelové umírněné, monumentálně zahuštěné a evolučně přiměřené a baví mne to. Těší i nemetalové kusy. Docela škoda, že Korni nejspíše opět odpadnou a tam měli jet jako speciální host.

 

Fenris 13
03.05.2021 10:49

Hmmm, že bych se na Gojiru po letech podíval? Pokud tam po death metale už ozaj nie je ani stopy, tak to rozhodně beru jako doporučení :-) To bude holt asi věkem...

 

Demonick
03.05.2021 10:40

"a nedostali jsme Magma part II", to sme asi počuli iny album, heh...VEĎ TOTO JE MAGMA PART 2!Dokonca kapela neraz až nechutne vykrada samu seba (viď.doslovné citacie A Shooting Star v otrasnom kolovratku The Chant).
K albumu - sklamanie jak noha! Trivialne riffy, ktoré zloži za jedno odpoludnie i 15 ročny negitarista (skutočne by som sa hanbil prisť po 5 rokoch s takymi riffmi...), ďalšie zjemnenie a po death metale už ani stopy, cele je to až nechutne jednoduché, vlezlé, kapela kradne občas od Sepultury, Slayer, z vlastneho katalogu. Natlakova hra a tvrdosť je uplne preč... Idem si pustiť Terru Incognitu či Way of All Flesh a spamätať sa z toho šoku...

 

Angaroth
03.05.2021 10:19

Další parádní kousek on jedné z nejlepších současných kapel. Jsem rád, že se opět lehce posunuli a nedostali jsme Magma part II. Jinak mě tahle kapela dostala deskou L enfant sauvage a definitivně omotala kolem prstu díky síle kterou dokáže vypustit v živém provedení.

 

Stray
03.05.2021 05:26

Samozřejmě že IRON MAIDEN dodělám, ale do teď jsem to děsně hnal. Co týden to podobně velký článek na další album je (při faktu, že člověk taky sleduje novou hudbu a píše recenze novinek) neúnosně vysoké tempo, nechávám si většího fóra, Seventh Son tak do 14 dnů určitě bude. Vždyť mám na diskografii celý rok.

 

lukáš
03.05.2021 00:35

Gojira není špatná.

To Stray :
Budeš dále psát recenze na desky Iron maiden ? Díky

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist