Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Hivris
26.04.2021 09:55

spajk: výborně, díky. Ta jednička je nabušená - Od Jany Kratochvílové přes KRAUSBERRY, až po KING DIAMOND. Ale Petra Koláře přeskočím:)

Já ještě jednou přihodím můj devadesátkový gothic/doom playlist:
https://open.spotify.com/playlist/49F26sMpPG7T32GGpx97B9?si=df1c44bdb57341ff

 

spajk
25.04.2021 20:11

Po 3 letech jsem tedy obnovil předplatné na Spotify, abych se podíval, kam se ta platforma pohnula. Tehdy jsem byl příjemně překvapený, kolik alb které bych tam nečekal obsahuje a na druhou stranu desky očekávané, tam nebyly. Třeba německé Bonfire a Victory a jejich osmdesátkové desky.

Jestli mě něco na Spotify bavilo, tak to byly právě playlisty a jejich sestavování. Je to časově velmi náročná disciplína a tak vám je tedy s potěšením představím resp si je tady můžeme posdílet navzájem.

1. Nejambicióznější playlist mého účtu čítající přes 6 stovek hard rockových vypalovaček https://open.spotify.com/playlist/6KeM6STtgQaOYATuCuIlPm

2. Metal Ballads vol 1-4
Seznam legendárních balad vycházejících pod hlavičkou Metal Hammer.
Bohužel né všechny skladby jsou dnes dostupné, pokusím zaktualizovat, jestli něco nepřibylo https://open.spotify.com/playlist/5vE09n2KHc2OeHX6NuBUJl

3. Woman in Rock
Prostě ženský. Původní záměr byl si udělat stejnojmenný playlist dle výběru od Metal Hammeru, který mám na CD, ale byly k mání asi 2 skladby, tak jsem zaimprovizoval https://open.spotify.com/playlist/7GFE0Fel1pH5uLqKClgQum

4. České (ne)Hity
Něco českého nikdy neuškodí. Ted po letech zjištuji, že některé písničky zmizely z nabídky. Zajímavé. https://open.spotify.com/playlist/6Gw9GlMuKRG2LNklYANi54

Zdar a sílu!


 

Hivris
25.04.2021 17:57

Nově poskládaný playlist favoritů Martin Van Drunena. Highly recommended:

https://open.spotify.com/playlist/39WkVdW1QEeXLRFzn9dNFJ?si=ad854af13c6042e3

 

Stray
24.04.2021 09:02

MMA, Octagon - přesně, tohle je mě stejně vzdálený asi jako kosmetika.:-) Ale už v dekádě úspěchů fotbalové Viktorie jsem na mladší generaci pozoroval jisté zhrubnutí ve verbálních projevech, často člověk byl svědkem situací, kdy ten staďák tak pozoroval a říkal si "to nejsou lidi, ale vlci":-), když si vzpomenu na svých dvacet a procházky s holkou za město, tak jsem se nacházel v úplně jiném, zcela bezstarostném světě.

A ohledně zvukové výbavy, postupně sice zkvalitňuji, nepřeháním to ale, zlatej střed. Přeci jen jsem z bytu, ne z baráku.

 

Dalas
24.04.2021 06:34

Hele ale ja se cedecek taky nezbavil. Porad je mam a nevidim duvod je davat pryc. Jen uz proste z ruznych duvodu dalsi nekupuji.
A z MMA, Octagonu atd. se mi zveda zaludek:-)

Ony jsou 2 extremy. Je mi jedno na cem posloucham vs hledam dokonalost a na prostredky nehledim. A nekde mezi tim je siroke pole pusobnosti, kde si muzes krasne znasobit zazitek z poslechu hudby dle vkusu a preferenci kazdeho soudruha.

 

Stray
23.04.2021 23:14

Dalas: No já se za hi-fistu asi moc nepovažuju. Víc mě vlastně záleží na sbírce cd nahrávek než na aparatuře.:-) Prostě nepotřebuju mít vše za každou cenu úplně špica. Ono dostat se do toho víru, kdy člověk furt hledá dokonalejší a dokonalejší detaily soundu, to taky psychickému zdraví zrovna neprospívá.:-) To by mohlo taky skončit naložením pacienta do sanitky a v mém případě se mě prostě nechce skládat ta céda do beden na ovoce a převážet každý víkend na blešák, že by to jako někdo mohl koupit, s tím jakože přecházím na Spotify. ne ne, to neudělám, možná až tak před sedmdesátkou (pokud bůh dá) začnu uvažovat o ostupném prodeji a v té době už to buď nebude mít cenu žádnou a nebo se to naopak vyšplhá do závratných výšin, ty původní vydání.:-) zatím to neřeším a streamovat prostě nechci. netvrdím že je to blbě, ale není to styl mé generace, na ty zápasy v kleci , co jsou teď v módě, taky nekoukám.:-)

 

Hivris
23.04.2021 22:57

Dalas: to zní zajímavě, ale na Nově běží Přepadení v Pacifiku. Casey Ryback v akci, to nejde přepnout:)

 

Dalas
23.04.2021 22:15

Ted si na ct artu dejte pravek nahravani rockovych alb:-) Nektere desky zni lip mono a tohle je jedna z nich:-)

 

Dalas
23.04.2021 22:12

Tak to byl metal mlady zanr a nasaval okolni.vlivy. To byla doba,ktera se nezopakuje a dana spise historickym kontextem, nez dostupnosti nahravek. Dnes ma clovek casto pocit, ze v tomto zanru uz slysel vsechno a jen se uz ladi detaily.

Moznam nam za 20-30 let bude pripadat i soucasnost jako bourliva. Tezko rict:-)

 

DarthArt
23.04.2021 22:09

Tak nemluvím o velikánech, kterým to studio firma zaplatí vždycky. Mluvím o podhoubí, které má touhu něco dokázat, být lepší než ostatní a probojovat se na to exkluzivní místo na slunci. Třeba v devadesátých letech vznikal každé dva-tři roky nový metalový subžánr a z každého vzešly desítky výjimečných kapel. To tak už přece dneska není. Nebo jsem už moc dědek a nedokážu to vidět?

 

Dalas
23.04.2021 22:00

Podle me si to strasne idealizujete. Nahravky se zvukove prasi uz od 90. let. Podle mnohych to poradne spustil Rick Rubin s produkci alba Californication uz v roce 1999. A nemyslim, ze dnes je vetsi problem v kvalite produkce nez pred 10-15 lety. Prave naopak, mam pocit, ze lide dnes mnohem vic slysi na kvalitu produkce i v tvrdsich zanrech. Prave i diky dostupnosti kvalitinich usb dacu.

A jestli je neco dostupnejsi (kdyz za to radne zaplatim, nemyslim nelegalni stahovani), tak to jen dobre, ne?

V tech zlatYch casech fyzickych nosicu jsme si strasne prali slyset tolik desek, ze to neslo zvladnout ani, kdyz jsme si to od kamosu nahravali na kazety a ty desky byly nedostupne anebo jsme nemeli tolik penez. Vlastne jsme si prali dnesni stav.:-)

A labely snad studio zaplati i dnes. Jen holt uz to nejsou monstralba, ktere se nahravaly 2 mesice. A na rovinu, chcete tady oplakavat kolaps nenazraneho hudebniho prumyslu?

Hele ja se taky trochu v te soucasne zaplave diy muziky topim a nekdy mam tendence ji shazovat coby obrannou reakci pred nestihackou, ale mnozi tvrdi, ze tej je to tak nejlepsi.

 

DarthArt
23.04.2021 21:45

Mě k tomu napadá ještě jedna věc. O hudbě za posledních deset let mám prachbídný přehled, ale asi se shodneme na tom, že období po roce 2010 nepatří právě mezi tvůrčí a průkopnická období v tvrdé hudbě. No a nepomohlo tomu útlumu invence právě to stěhování hudby do elektroniky? Podle mě prostě dřív ty kapely byly mnohem víc motivovaný - musely být perfektně připravený, nesměly to ve studiu nahrát s chybama, musely být extra dobrý, aby si je firma vybrala a dala prachy na studio ... a výsledkem byl trojrozměrný nosič, který na autora koukal z každý výkladní skříně v musicshopu a v ruce mu dělal prostě větší radost než v nějakých bytech na internetu. Mám dojem, že dneska ty kapely jsou prostě mnohem míň motivovaný - nahraje se to nějak v počítači (to neberte doslova), hodí se to na nějaký úložiště a prachy z toho stejně nebudou, tak proč se snažit o nejlepší desku na světě?

Navíc ani způsob získání tý nahrávky dneska uživatele nemotivuje - stahne to z internetu (ať zaplatí nebo ne), má to doma pět minut poté, co se rozhodne desku si obstarat .... čili logicky i ta radost je omezená bez toho těšení, shánění, vymýšlení jak se k nahrávce dostat nebo jak si na její koupi vydělat ... celej tenhle rituál je přece strašně důležitá součást hudebního nadšení.

CD přehrávače se míň vyráběj logicky proto, že míň lidí poslouchá cedéčka. Doba se mění - před sto lety se třeba prodávalo hodně flašinetů a orchestrionů, dneska to ale není nejvýnosnější byznys :)

Na druhou stranu nám s omezením cédéček vyvstal nový fenomén - nikoli kupování, nýbrž SHÁNĚNÍ cédéček. Když si třeba budu chtít pořídit starší WALTARI, mám smůlu. Nejsou. Nikde. Nebo BLACK SABBATH s Tony Martinem. Smůla. Čímž nám vlastně přichází nová radost - když takovou nahrávku na nosiči seženeme, máme z toho podobně velkou radost, jako když nám někdo za komunistů na kazetu nahrál první KREATOR :)

 

Dalas
23.04.2021 21:41

Abych to vratil k puvodnimu tematu clanku. Streamovaci sluzby jsou skvele hlavne pro rozsireni obzoru. Ja az diky nim naposlouchal mnoha alba, ke kterym jsem proste predtim nemel moc moznosti se dostat. Vzal jsem na milost i veci, ktere jsem predtim odmital atd. Hlavne v kombinaci s casaky typu Classic Rock anebo Rock History je ta okamzita dostupnost alba, o kterem prsve ctete jako scifi. Tato rovina je proste skvela. Nezridka otevre obzory i poslech alba, ktere by si clovek beztak nekoupil atd. Me stahovani nikdy moc nebavilo, ale legalni poslech pres internet je proste vyborny servis. Jina vec je prokapavani financi k interpretum, ale holt je to alespon neco. Z warezu nemely kapely nic.

 

Dalas
23.04.2021 21:10

Stray: jestli jde jenom o tohle, tak zrovna se streamerem to jeste jednoduzsi. A ty pracky a dalsi proprietky maji i hardcore hifiste, co jedou cedecka:-) Tohle je o ochote tomu verit a pidit se po dokonalem zvuku. Ne o formatu. Pro me je to silenstvi. Muze to skoncit i takhle.

https://youtu.be/XJJy6VJvSCk

Co se tyce hiresu, na bandcampu je v cene "standardu". Servery jako hd tracks vyuziju jen zridka. Jednak davat za download 30 dolaru je bez fyzickeho kontaktu uz i na me moc a take jsem cetl i nejake kritiky smerem ke zpusobu ripovani. Udajne tam par alb v hiresu byly upsamplovane cedecka.

 

spajk na barikádě
23.04.2021 21:02

Jednou jsem ripoval vinyl Magnum - Visitation do wavu 96/24 a otevřu to v softu, že to budu čistit a ejhle spektrum končilo na na 20 kHz jako když utneš mečem.
A pak si kup za 7 kil současnej vinyl nebo hires tracky. Mňam!

 

Stray
23.04.2021 20:59

Já asi chci přijít domu, mrsknout cédé do přehrávače, poslouchat a nic neřešit! :-) Podle toho tady bych potřeboval půltucet zařízení, všemožných mašinek, praček proudu a komprimátorů zvuk,u bez kterých se dneska zaručeně neobejdu. Dejte mi pokoj.:-)

 

Dalas
23.04.2021 20:49

"Nikdy dneska jsem Tvůj příspěvek nebral jako útočný."

Hele to je v jakem jazyce?:-))))))

V pohode, pochopil jsem diky prekladaci. O nic nejde. Navic bych tady nerad zastaval pozice obhajce hifi voodoo. Tema sitovych pracek nadhozene Louzou mezi to voodoo patri. Jen to tak nejak vidim prakticky za sebe - ta poslechova kombinace, jak jsem o ni psal mi momentalne idealne sedi.

 

Stray
23.04.2021 20:44

Pozdvižení jsem se chtěl vždy vyhnout, ale skoro jako vždy to nevyšlo.

Dalas: Nikdy dneska jsem Tvůj příspěvek nebral jako útočný.

profesor ROBEJŠEK!!! Jmenoval se profesor Robejšek = "VYNIKAJÍCÍ NÁZORY"!!!
...:-) To mě zní jako od Roberta Duvalla výkřik: "Dý-Fens...chachá...Dý-Fens" film Volný pád

 

Mickej
23.04.2021 20:38

A na pílu nik netlačí, ide o hovno:-)

 

Dalas
23.04.2021 20:32

Na pilu se zacalo tlacit, jakmile jsem napsal nevinny diskusni prispevek, ktery byl pochopen jako utocny.

Ten streamer neni muj, nemusis (ne)zavidet.

Jo a je teda snizovani nabidky cd prehravacu od hifi vyrobcu demagogie anebo ne?:-)

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist