Boomer Space


Diskuse ke článku : THE SMASHING PUMPKINS - Cyr
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

DarthArt
14.12.2020 17:50

Já se Strayovi nedivím, že se zastal bráchy. Ta recenze byla drsná, až zlá, a 15 % si zaslouží maximálně Armádní orchestr KLDR, ale nikoli standartní poprockové album, i když takový styl taky neposlouchám. Když někdo napíše recenzi, v níž kapelu přirovnává k normalizačnímu popu á la Kroky, musí unést reakci. Sám je drsný, tak musí unést drsnou odpověď. Toť můj názor.

 

Stray
14.12.2020 17:32

wuxia: V tom smazání nebylo nic osobního, ale snažil jsem se předejít dalšímu košatému pokračování nejrůznějších dohadů a mimotématických věcí.

Vracím Tvůj příspěvek, na některé pasáže dole odpovím:

Hele, Honzo, bez jakékoliv žluče. Těch 15% procent ti evidentně leží v žaludku. OK, s tím nic nenadělám. Nedokážeš pochopit, že má někdo úplně jiné hudební preference. Jsi s každým hned hotový - nejsi můj kámoš, jsi proti mě. Fajn, mně je to jedno. I to, že se uchyluješ k tak zoufalým prohlášením typu "povrchní postoje tohohle pána na vše co lze písničkově zapískat dobře znám". Fajn, tak jsem v tvých očích "pán, co nesnáší hudbu, kterou si nelze písničkově zapískat", ať už to znamená cokoliv.
Tvoje výpady na českou hudební publicistiku a prohlášení, že by se všechny české hudební časopisy měly zrušit, mi přijdou hodně kuriózni při vědomí toho, jak ses urputně snažil skrze mě dostat do Rock and Allu. Že jsem se ti snažil pomoct, je věc, kterou už samozřejmě nezmiňuješ. Fajn, hele, fakt to neřeším. Jenom mě nepřestává udivovat, že jsem tě tak nasral jednou jedinou recenzí a že máš potřebu to tady opakovaně ventilovat.

No nic, snaha byla. Všechny články, které jsem sem napsal, jsem psal s dobrou vůli a chutí přispět člověku zapálenému pro hudbu a pro psaní o ní. Stalo se, co se stalo. Na to, abych ti vysvětloval, jak nahlížím na hudbu, co od ní očekávám, co hledám a jaký je můj posluchačský vývoj, tu není dost místa. Na to bychom se museli někde sejít a asi si dost věcí ujasnit.
Neber to ve zlém, osobně proti tobě vůbec nic nemám, i když si možná myslíš pravý opak. Tvým stránkám budu držet palce a asi sem budu pořád chodit, i když tu budu za toho kreténa, co si neváží hezké melodické hudby a nepomáhá českým kapelám.

S tím holt už nic nenadělám, takovej jsem.
Tak se měj hezky a držím ti palce. A věř, nebo ne, fakt to myslím upřímně, bez ironie.

Mé odpovědi, i když jsem to vážně nechtěl veřejně rozvádět:

1.Na Rock And All jsem se tě zeptat asi v roce 2013 nebo 14, když jsem tu psal v podstatě sám, protože mě přišlo zajímavý někdy zkusit i časopis, následkem čehož jsem si pak s nimi (s Michalem Husákem), díky tvému kontaktu, vyměnil několik mailů, přičemž jsme mé uplatnění nenalezli. Nějak jsem to dál neřešil.
2. Hláška o zrušení všech časáků padla v návalu emocí asi o čtyři roky později:-), každý může mít v sobě svého MARADONU.:-) Svým způsobem je to i jeden z důvodů existence tohohle webu (ne ten hlavní důvod samozřejmě), ukázat - "hele, dělali jste tohle dvacet let jako placenou práci a přitom je tady nějakej týpek z Plzně, kterej to dělá zdarma po práci a možná i líp", je to svým způsobem štempl, na kterej jsem hrdej. Říct: "už nejste zapotřebí, dělám si to po svém" a taky v tom není žádné nepřátelství. Odsoudit mě, pravidelného kupce hudebních tiskovin od ranných devadesátek, kvůli tomuhle, je krátkodeché.
3.Když dá na iDnesu kapele mého sourozence 15% někdo, kdo se mnou píše asi čtyři roky na tyhle stránky a nikdy jsem s ním neměl za tu dobu jedinej problém, ani byť sebemíň nepřátelskou diskusi, tak je to při nejmenším zvláštní. Vůbec mě nejde o hudbu té strhané kapely, ani o české kapelky obecně, ale urazí to především mě, chápeš, MĚ to urazí. Nedovedu si totiž představit, že by na MP dal kupříkladu Marigold kapele Darkmoora 15%.

 

wuxia
14.12.2020 16:45

Moc se mi líbí, že když už si mě tady berete do huby, dostanu možnost se k tomu vyjádřit a nikdo mi moje příspěvky nemaže.

 

Stray
14.12.2020 12:56

spajk: Dík, doma kouknu...Corgana začínám kompletovat. Génius!:-)

Vatutin: Recku na iDnes jsem zmínil, protože je jediná česká. O tom, že ty PUMPKINS jinde hromadně stíraj, nepochybuji. Vždyť o tom je i část mého článku, že to album definitivně roztrhá fanouškovskou základnu na cáry, ale na druhou stranu má šanci udělat kapele nové. Fakt tomu věřím : "Mám v hlavě cosi, zní to jak tramtadádá..." :-)) -> nové SMASHE obratem přeposílám Pepovi Bolanovi.

hele, TATABOJS zkusím, mám vše od Futuretra až do Ležaté osmičky, ale terno pro mne až tak velký nejsou.

 

Vatutin
14.12.2020 12:15

no ja desku urcite znovu zkusim, nicmene katastrofalni recenze padaji, takrikajic, globalne, nikoli jen na iděs, to mne spise potesilo a rikal jsem si ze deska bude fajn, nebot Goth co to pise je vzteklej tupoun co tuhle scénu vyslovene nesnasí, vrazdi vse co zaváni DM at... na Corganivi jsem vazne dlouho zil, sesbirane je mam do posledniho singlu, a novinku jsem predem vubec neodsuzoval, naopak, mam scenu ze ktere deska cerpa velmi rad, i vim ze k tomu Corgan davno inklinoval, viz spoluprace s New Order, ale ta deska se dle mne nepovedla, chybi mi tam silne momenty, lehkost, důvěryhodnost, podle se Corgan z kŕeče poslednich let nedostal, jak rikam Smashing Pumpkis 2020 : Tata Bojs 2020 = naprosta porazka, druhdy svetove kapely. Sodom v pohode, take se dnes na to koukam tak za 70 a kdyz si mam vybrat k cemu se z novinek vratit, tak z metalu techto dni volim novy Ramchat,

 

spajk
14.12.2020 12:00

Já to soudit ani poslouchat nebudu, ale vzpomněl jsem si na starší desku na které se podílí půlka Smashing Pumpkins a spousta fachmanů z us alternativní scény jako kytarista z Bad Religion a bicman z Filter a Garbage.
Deska nese i české otisky. V té době byla deska nahraná strašně nahlas a tam někde se začal odvíjet obludný příběh loudness war. Ale deska je to skvělá.
By se ti líbilo, Jendo!
THE SMASHING CARS https://youtu.be/GY1T9NKnT5E

 

Stray
14.12.2020 10:32

Tak Puscifer snad krom tří songů neměli žádný písničky, změť zvuků, kdežto tenhle materiál přetéká vypalovačkami. Keenan i Carmina Round mě hlasově vyhovují víc než Corgan, ale při srovnání alb jednoznačně vedou Smashing Pumpkins. To srovnání jsem měl na začátku poslechovosti (první tři poslechy, dnes už mám za sebou dvanáctý a strašně to drží a baví) pořád před očima. Cyr dokonce leze k 90%. Udělám ale jinou věc, měním hodnocení nových SODOM na 60%. Recenzi na iDnes netřeba komentovat, povrchní postoje tohohle pána na vše co lze písničkově zapískat dobře znám. Holt jsem fanoušek hudby, která se dá zapískat.Chlapci, tohle je kapela, kterou nikdy nedocení někdo, kdo k ní už předem přichází s despektem.

 

Widl
14.12.2020 09:47

Za mě teda strašná srajda. Nudná, unylá a bez nápadu, všechno je to kolovrátkově stejný až hanba. Dýničky solidně vyčpěly. Kam zmizela hravost, různé nálady v písničkách? Všechno je to nezapamatovatelně stejný.

 

Vatutin
14.12.2020 06:30

tak tohle jsem vazne necekal, sam jsem se pridal k negativnim, az zesmesnujicim recenzim, kdy mi jejich New Order pokus fakt nesedl, napr v porovnani s novinkou Tata Bojs, ktera se nese v podobnem duchu a je neskutecne vydarena. Tak to jeste zkusim, ale nevim, Puscifer 60 a tohle 80. Pritom vlastne vsude je to obracene a podle mne spravne vobracene.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist