Boomer Space


Diskuse ke článku : THE SMASHING PUMPKINS - Cyr
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Tomáš
16.12.2020 23:09

Hele, to že je Billy v pohodě teď, neznamená že před 25 lety nemohl být zmrd

Já nevím, určitě bude mít hodně velké ego, ale nikdy jsem nepátral po tom, co si s D´arcy udělali/ neudělali

Co jsem ale viděl na youtube různý videa/rozhovory z posledních cca. 5 let, tak vypadal na těžce pohodového týpka

jinak loni na koncertu byl úplnej milius - bylo vidět, že si to úpřimně užívá, byl dojat reakcí publika (přitom je to sakra velká hvězda) a dával do toho maximum

 

Stray
16.12.2020 22:05

Včera se mi zdálo, že jsem seděl u stolečku s Corganem a hrozně jsme si notovali, probrali jsme toho fakt hodně a na všem jsme se shodli, seděl tam v roláku, srkal čaj z hrnku a působil jako Marek Eben bez vlasů, na nic si nehrál, takže povídám třeba: "ty vole, vždyť ty jsi úplně v pohodě, ty seš úplně suprový zasraný plešatý sluníčko" on se jen tak pousmál, a tak jsem pokračoval "jak je možný, že tě tolik lidí vočurává kotníky? Cos jim kurva udělal?" ...já to asi zpracuju coby scénáristickou skicu pro Asylum, protože je to fakt hrozně živý a nabušený.:-) Došlo i na baby, probrali jsme Nicol Fiorentino, tu basačku z časů Oceanie 2010-2013 a celkově jsme zjistili, že to máme stejně, že řešíme stejný problémy, ať už jeden dělá web a druhej hudbu.:-) V pohodě téma.

 

Pekárek
16.12.2020 21:33

Díky, to víš, recka navnadila.:)

 

Stray
16.12.2020 21:14

Mellon Collie And The Infinite Sadness z roku 1995 je bestseller, jednoznačně tu. Je to jejich výkladní skříň. Siamese Dream z 1993 byla taky úspěšná, ale není tak komplexní. Když začneš tou poslední, tím si alespoň ušetříš odpor k novým etapám, nemám problém.:-)

 

Pekárek
16.12.2020 21:03

A kterou bys doporučil člověku, který neslyšel ani jednu? Nemám nakonec začít tou poslední?

 

Stray
16.12.2020 20:28

Po zaposlouchání Cyr jsem obrátil pozornost na starší alba. Mám první tři, ty se mě v podstatě líbí, od Adore už je to komplikovanější. Některé další desky, např. Oceania, ani neznám, ale co vím jistě, tak se mi přímý předchůdce novinky, to album s tím podivným názvem, vlastně ani moc nelíbilo. Cyr je super, to drží a baví.

Tata Bojs pravděpodobně napíšu recenzi.

 

Tomáš
16.12.2020 18:58

Ještě k tomu srovnání s Tata Bojs. Včera a dnes jsem je konečně slyšel, a je to jasné KO. Tatáči mají moderní "retro" zvuk, zajímavé písničky - myslím, teď primárně melodicky. Album odsejpá, nenudí. Obě kapely jsou pro mně legendy které poslouchám 20+ let.

CYR ještě pár šancí dám, každopádně si myslím, že zapadne do koloritu posledních x - alb a EPček (v podstatě od Zeitgeistu), které jsou nevýrazné. A ten zvuk tomu taky nepomohl.

Ale jsem rád, že se někomu líbí, možná právě díky pohledu nezatíženému minulostí.

 

Bunda
15.12.2020 16:16

Poznámkám rozumím, s tím nemám problém. I když i kdysi už jsem neměl Corghana rád.

K té desce co se tu vlastně hodnotí - dal jsem tomu asi půl poslechu a určitě to není špatná hudba ale nemá to koule. Nahrávka která kdyby nikdy nevyšla nic by se nestalo. Ale jsem třeba jeden z mála. Mimochodem moje nej od nich je Zeitgeist.

 

afro
15.12.2020 13:22

Já si to teda poslechnu, ale běda jestli se mi to bude líbit a nebudu si moct. kopnout. ;-)

 

spahk
15.12.2020 12:31

I kdyby Corgan na desku nahrál úplný hovna,tak je mi sympatickej tim, jak pozval tehdy začínajícího kluka od Budějovic k sobě domů a nechal si od něj udělat asi 20 modulů kytarových predzesilovacu.

 

Stray
15.12.2020 12:21

Ze všech rozhovorů, co jsem s Corgamen v poslední době viděl, je patrný, že ty odsudky jeho osoby jsou nesmysl, je to fajn týpek, pracovitej chlap, muzikant, co si jde za svým a bez kterého by SP nebyli takový ani z 20%. D´Arcy Wretzky je nedůvěryhodná smažka, co vylezla po dvaceti letech z brlohu a něco kváká, podle mě už nebyla duševně přítomná ani u Adore, jenom jí nafotili a nechali jí stát ve stoje s basou. Cyr je pro mne dokonce možná ještě výš než Mellon Collie, srandovně anachronicky skvělá deska :-)... WORLD IS A VAMPIRE SENT TO DRAIN!

 

zplihlé tělíčko
15.12.2020 11:50

Názory na CYR jsou a budou zcela jistě velice různorodé. Album chápu jako pokračování předchozí Oh So Bright.
CYR jsem po krátkém váhání zakoupil na LP desce a i na ní je vidět, jak moc Corgan bere toto období SP vážně. Je to graficky velmi pěkně zpracované a hudebně ucelené dílo a pro mě nejzábavnější od Melon Collie.
V označování Corgana za "zmrda" na základě rozhovoru s ne úplně důvěryhodnou osobou, bych byl velice opatrný.
Dodatečně taky děkuji za parádní recenzi.

 

Widl
15.12.2020 10:16

Stray: Tady bohužel není co doceňovat. Fanda SP jsem už nějakých bratru 20 let a tohle je opravdu krok vedle. To co dělalo hudbu týhle kapely zajímavou, tedy různé emoce, změny rytmu ve skladbách, totálně zmizelo. Všechno je to jenom plné rozjuchaných a neskutečně podobných samplů. Nečitelný bicí. Budeme zkrátka dělat, že to nikdy nevyšlo a je to :) Mě spíš zajímá duchovní nástupce Machiny, tam se pozná jestli se Billy zcvoknul nebo ne :)

 

Bunda
15.12.2020 06:44

https://www.alternativenation.net/smashing-pumpkins-bassist-darcy-first-interview-in-20-years/

Takhle o tom zmrdovi.

 

Pekárek
14.12.2020 23:57

S Wuxiou se co do podstaty docela protnu, třeba ohledně Uda.
Smašini - Strayi, já ti věřím:)

 

Vatutin
14.12.2020 23:41

no ja nechapu vo co tady jde, pokud jde o Jindricha, tak jeho recenze jsou povestne, casto zaujate, urazlive a trapne. V zasade to casto funguje jako s ČT - to co říkají otočit o 180 a to je pravda. Proste pokud Jindřich řádí, tak je bývá dobrý. Prostě tak si to vybudoval, tak to je. No a jestli je ještě nafrněný a vztahovačný - tak z něj màm nakonec i prdel. Pokud jde o SP, tak jsem dnes desce věnoval pozornost a nelituju, dál se uvidí. Ale nyní toho vychází tolik, že už bych to možná založil a časem dokoupil, takže jsem rád.

 

Tomáš
14.12.2020 22:17

Tak jako "starý" fanda Pumpkins jsem si počkal na celý nový album, a nepodlehl vábení singlů na youtube.

Zatím jsem teda dal jen jeden poslech a byl to teda šok, to musím uznat. Po prvním poslechu bych dal 50%, a i to jen ze staré známosti.

Uvidíme, dám tomu ještě šanci, občas tam něco málo problesklo. Těch synťáku je tom trochu moc, ženské vokály jsou naopak velice pozitivní. Ono ustát takovou délku stopáže dokáže málokdo, a Billy to asi lehce přepískl. Stačilo to zkrátit na polovinu, a dojem by byl výrazně lepší.

Každopádně loňský koncert ve Fóru byl luxusní, jsem rád že se James vrátil. Mimochodem jeho sólovky z 90-tek, to je popík jak vyšitej. Ale parádní!


 

wuxia
14.12.2020 19:37

Ani já to samozřejmě nechci hrotit, jen jsem pocítil potřebu se proti určitým věcem ohradit. Dál ať to tu jede stejným stylem jako doposud, rozhodně nemám potřebu tu nějak dštít síru a exhibovat. Jak už jsem napsal, ono by se asi dost věcí vysvětlilo při obsáhlejší debatě někde jinde než takhle prostřednictvím neosobní diskuse na webu.

 

DarthArt
14.12.2020 19:21

OK. Já už to dál hrotit nebudu :) Mír ;)

 

wuxia
14.12.2020 18:46

DarthArt: Naprosto mi nevadí, že se Stray zastal bráchy, ani s drsnou reakcí na mou recenzi nemám problém. Ohradil jsem se proti tomu, že jsem byl označený za člověka, který nesnáší všechno, co se dá zapískat a vzteklýho tupouna, kterej vraždí všechno, do zavání DM. Což asi znamená Depeche Mode, nevím. Každopádně to není pravda. Ale to byste věděli, kdybyste se nezasekli na recenzi Mandrage. To je všechno.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist